Stærke følelser

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie hvori en person beskriver en stærk følelse, gerne ved hjælp af metaforer. Hvordan føles det at være jaloux, være lykkeligt forelsket eller måske skulle træffe en svær beslutning? Brug fantasien. Teksten skal indeholde en beskrivelse af hvordan følelsen opleves fysiologisk - hjertebanken, gåsehud, kulderystelser m.v. Teksten skal ligeledes vise, hvad følelsen afholder personen fra, eller måske driver ham/hende til at gøre. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Jeg har ledt i en evighed for at kunne finde den nøgle, som låser op til svaret på, hvordan jeg skulle trække livets vigtigste sejr i hus.

Hvilke karakterer jeg, med fordel, kunne arbejde sammen med, hvilke personer, der forringede mine, i forvejen dårlige, vinderchancer.

At vente på det definite moment er som alt andet "spændende". Det kunne være noget af en udfordring, som er bedst beskrevet med ord polariserende ord. Positive ord, når alt gik, som jeg ville have det til at gå. Men ikke mindst fulgt af en frustration og en nedværdigelse af mig og min kamp, når det overhovedet ikke ville, som jeg.

Pulsåren i min tinding, som bevægede sig i takt med min stakånde, når meddeleren sagde, til mig, at det var en tabt kamp. At mine chancer for at vinde var på størrelse med en ært, og vel og mærket var jeg ikke en prinsesse, der havde mulighed for at finde den. Frustrationen ved ikke at vinde ville være for store, til at jeg ikke ville kunne leve med mig selv, men samtidig gav det mig også en følelse af at stå under et vandfald med vand, der kun er lige over frysepunktet. Det gav mig energi til at fortsætte min kamp, men i samme følelse var der en snært af tabt energi.

For kampen blev sværere at fortsætte, jo flere dage der gik. Fristelserne på den anden side, lokkede mig, som jeg aldrig var blevet lokket før. Der passerede ikke en eneste dag, hvor jeg ikke så dobbelt, hvor jeg ikke både ville vinde og tabe.

At gå fra så inderligt at håbe på en sejrsrus, til at håbe på begge ting, eller måske ingenting. Al den tomhed, der fylder mig op, giver mig følelsen af at være fuld af tomhed, og tomheden giver mig en følelse af beruselse. Ikke at vide, hvad der er bedst for en selv. I starten var jeg oplyst, jeg vidste målrettet hvad jeg gik efter, men tiderne skifter, og tiden nu ville slukke mit lys. Måske er et tab i virkeligheden en sejr.

Jeg tabte kampen til kræft.

Skriv kommentar

Besvarelsen Venter på sejrsrus er publiceret 17/10-2011 10:02 af Amalie Sørensen under skriveøvelsen Stærke følelser.
Version 1 - 17/10-2011 10:02
Besvarelsen er på 350 ord og lix-tallet er 33.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

12 år siden
#1 Astrid Harboe (bette o)
Hej,

En rørende tekst - måske en smule personlig? Et godt emne, især til denne her skrive øvelse, for hvad andet frembringer så stærke følelser som en dødelig sygdom?
Elsker! den næstsidste sætning: "Måske er et tab i virkeligheden en sejr" - synes næsten den gør sidste sætning overflødig og ødelægger også lidt flowet i teksten.

Når der skrives om sådan en stærk ting er det vigtigt at få læseren helt med - det gør du fint med sproget, men tegnsætningen... kommafejlene er mange og de er forstyrrende, så er ekstra nærlæsning ville kun gøre godt for teksten.

Held og lykke :)

Astrid
12 år siden
12 år siden
#2 Amalie Sørensen
Hej Astrid,

Tusind tak for din kommentar, dejligt at kunne bruge noget af det i sit videre arbejde :-)

Teksten er ikke personlig - ikke denne gang i hvert fald - men det kunne godt have været det. Jeg synes det giver teksten mere personlighed og den sætter gang i flere følelser og tanker hos læseren, hvis det er noget, forfatteren selv har oplevet.

Det er lidt sjovt, at du nævner min kommatering - jeg havde næsten regnet med, at den ville komme før eller siden. Jeg ved, at mine kommaer ikke er korrekte, men jeg har bevidst valgt, de skal stå som de gør, da jeg synes det giver teksten et mere tankeagtigt touch med mange indskudte og uperfekte sætninger og tegnsætningen.

Tak for feedback!


Amalie
12 år siden