Stærke følelser

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie hvori en person beskriver en stærk følelse, gerne ved hjælp af metaforer. Hvordan føles det at være jaloux, være lykkeligt forelsket eller måske skulle træffe en svær beslutning? Brug fantasien. Teksten skal indeholde en beskrivelse af hvordan følelsen opleves fysiologisk - hjertebanken, gåsehud, kulderystelser m.v. Teksten skal ligeledes vise, hvad følelsen afholder personen fra, eller måske driver ham/hende til at gøre. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Det var væk! Jeg stirrede på skrivebordet, men det hjalp selvfølgelig ikke. Jeg stod på første sal i det lille kontor, som min kone og jeg havde banket sammen i vores byggesjuskede halvfjerdserhus. Mine næsebor voksede, jeg trak vejret i små ryk, og hjertet hamrede mod ribbenene, som ville det ud. Hvem fanden havde taget det? Og Hvorfor skrev jeg det elendige brev? Et anfald af dårlig samvittighed. Naturligvis ... hvad ellers? Jeg troede, en hemmelig tilståelse ville hjælpe. Sikke noget vrøvl.

Tom
Jeg har været i seng med din kone ... med Dorthe. Jeg elsker hende ikke. Det var bare noget der skete. Undskyld!

Der stod ikke andet, men det var også nok. Da det var skrevet, gik jeg på toilettet. Og i den korte tid, jeg var væk, forsvandt det. Jeg svedte, og benene føltes så svage, at jeg sank ned i kontorstolen, der stod bag mig. Jeg gemte ansigtet i hænderne, og havde lyst til at græde.
Hvem har brevet nu? Rengøringskonen rumsterede et eller andet sted nede i stueplanet. Jeg kunne høre støvsugeren. Hun arbejde altid sent. Himlen skulle have samme farve som hendes løn, så havde hun det bedst. Hun kunne have sneget sig ovenpå og neglet brevet, men hvorfor? Ville hun presse mig til en lønforhøjelse?
"Ha!" Jeg lagde hovedet bagover og studerede loftet.
Min kone sad i stuen sammen med gæsterne og kaffen. Det gjorde hun i hvert fald, da jeg gik, men det kunne godt være hende. Hvis noget flød på skrivebordet, så tog hun det. Det føltes, som trak nogen en klump tøris ned over min ryg. Endelig var der Tom og Dorthe. De uventede gæster. Jeg følte mig som en vingeskudt and, da de pludselig ringede på og gik ind.
Jeg snakkede med dem, som var intet hændt, mens den dårlige samvittighed bed hul i mine nerver. Da konen og kaffen kom, løb jeg min vej.
"Undskyld." Det lød, som havde jeg en varm frikadelle i munden.
Jeg styrtede op af trappen, ind på kontoret og skrev det åndsvage brev. Jeg rynkede panden, det kan godt være Tom eller Dorthe.
Jeg rejste mig stakåndet som Sylvester Stallone i hans nyeste film. For fanden da. Jeg må ned til dem. Stirre på dem, forsøge at gennemskue. Det var umuligt, men det var også nødvendigt.
Jeg tog et skridt ... tøvende som en ræv på tynd is. Døren gik op. Jeg stivnede og så min kone svæve ind. Så for satan! Hun havde brevet i hånden, og hun viftede med det.
"Har du skrevet det her?"
"Øh ja." Hun smilede. Det havde jeg ikke regnet med: "Jeg ... jeg kan godt forstå, hvis du er vred." Jeg knugede mine hænder. De føltes klamme.
"Det er jeg ikke."
"Ikke!" Jeg måbede.
"Jeg har også været i seng med hende. Hun er tam på et lagen."
Min kone smed brevet i skraldespanden

Skriv kommentar

Besvarelsen På et lagen er publiceret 22/12-2011 18:16 af Vagn Grønkilde (Lbn55) under skriveøvelsen Stærke følelser.
Version 1 - 22/12-2011 18:16
Besvarelsen er på 474 ord og lix-tallet er 20.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

12 år siden
#1 Michael Church (Michael Kirkegaard)
Hej
HAHA...det var sgu godt!

Fantastisk slutning. Jeg tænkte hen i mod slutningen at det bare ikke måtte ende...men perfekt slutning, der fik mig til at grine højt.

Vild med den!

Michael
12 år siden
12 år siden
#2 Kristina Tatiana
Hvor er det en genial tekst!
jeg havde det på samme måde som Michael den må bare ikke ende men slutningen var fantastisk fundet på! det var en god slutning på en god historie

God drejning

- Kristina Tatiana
12 år siden
12 år siden
#3 Kristina Tatiana
glemte at give karakter før 5/5 genial slutning :)
12 år siden
11 år siden
#4 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Jeg gav et hop i sofaen! Hold op hvor overraskende! Blev virkelig vild med den korte historie og ville virkelig ønske at have den til gode, så jeg kunne læse den frisk fra start. Wow for et turn og gud hvor er det sjovt!

Ha-ha! Talentet sidder lige i skabet, hvis der er noget der hedder det ;-)
11 år siden
11 år siden
#5 Tine Sønder (neon)
Rockerfed satire - som behændigt styrer uden om alle klicheer både sprogligt og indholdsmæssigt. "Jeg rejste mig stakåndet som Sylvester Stallone i hans nyeste film", giver mig virkelig et sjovt billede af HP i denne prekære situation - en dumt tvisted overlæbe og hundeøjne samtidig med at han manøvrerer rundt med den varme frikadelle i munden.

/neon
11 år siden
11 år siden
#6 Thomas V. Nielsen (Konkret)
Hej Vagn, genial slutning der fik mig til at trække på smilebåndet!
Man efterlades med en masse spørgsmål: Har konen været i seng med andre end Dorthe, siden hun tager så let på det? Hvad for et ægteskab har Dorthe og hendes mand, siden siden hun fjoller omkring til højre og venstre. Måske skulle de fire lave et partnerbytte, det kunne være et fedt twist havde de andre tre foreslået det til sidst. Stakkels mand dog. : )

Godt skrevet Vagn.

Mvh. Thomas
11 år siden
5 år siden
#7 Lone Sole
Tilslutter mig koret. Slutningen er perfekt. 'Tam på et lagen' - noget ingen vel har lyst til at blive bedømt som :-)
5 år siden