Min verden står stille

Stærke følelser

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie hvori en person beskriver en stærk følelse, gerne ved hjælp af metaforer. Hvordan føles det at være jaloux, være lykkeligt forelsket eller måske skulle træffe en svær beslutning? Brug fantasien. Teksten skal indeholde en beskrivelse af hvordan følelsen opleves fysiologisk - hjertebanken, gåsehud, kulderystelser m.v. Teksten skal ligeledes vise, hvad følelsen afholder personen fra, eller måske driver ham/hende til at gøre. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Den morgen vil altid være i mit hoved. Det hele gik alt for stærkt, og jeg kunne ikke stoppe det.

Det var tidligt onsdag morgen. Min far kom ind af døren til mit værelse for, at vække mig. Men det var langt fra hans hensigt. Han puffede til mig, og satte sig på sengen. Jeg havde dårligt åbnet øjnene, før han begyndte. "Mor er lige blevet hentet af en ambulance, jeg skynder mig ned på hospitalet til hende! Du kan bare blive hjemme fra skole." Jeg kiggede forvirret på ham, og forstod ikke rigtig hvad der forgik. Mit hoved føltes lidt tungt, og med ét var far ude af døren.

Det var en mærkelig følelse, hvis man overhovedet kan kalde det det. Jeg prøvede at regne ud hvad der var sket, men kunne ikke rigtig finde rundt i alle de mange tanker. Der gik ikke mange sekunder før jeg faldt i søvn igen.

Jeg slog øjnene stille op. Kiggede på uret, den var 9.23. Jeg lå stille og kiggede op i loftet. Alting føltes normalt, som om intet var sket.
Jeg satte mig sløvt op i sengen. Jeg vidste ikke hvad min hensigt var, men jeg gik rejste mig og gik rundt i huset. Min far sad ved køkkenbordet med en kop kaffe. Han kiggede ud af vinduet med et blik som jeg aldrig havde set før. Et tomt blik, som alligevel sagde tusind ord. Jeg gik stille hen til ham og satte mig på hans skød. Han holdt om mig, og trykkede mig helt ind til sig.
"Der er noget jeg må fortælle dig." Han så alvorligt på mig. "Mor blev jo kørt på hospitalet tidligt i morges. Hun har det ikke godt." Jeg kunne se at tårene pressede sig på. "Hun har fået en blodprop i hjernen og er blevet lam i hele højre side af kroppen..."

Alting stoppede. Hele min verden stod stille. Jeg kunne mærke de kolde tåre løbe ned af mine kinder. Jeg begyndte at gispe efter vejret. Min far holdt om mig, og prøvede så godt hen kunne at få mig til ro. Men jeg kunne ikke slappe af. Jeg spændte i alle muskler.
Mit hoved rungede, da min far begyndte at forklare hvad det var for noget. Men jeg stoppede ikke med at græde. Jeg følte mig som dådyret foran den modkørende bil. Jeg var i chok.

Jeg løb ind på mit værelse og grad. Jeg grad så jeg til sidst svømmede i mine egne tåre. Følelsen af tomhed var det værste. Mit liv faldt sammen for øjnene af mig, uden jeg kunne standse det. Hvad hvis mor aldrig bliver normal...? Skal hun dø?

Så der lå jeg. Med hovedet i puden til det blev sen aften. Jeg ville ikke tale, spise eller sove. Jeg havde bare lyst til, at flygte fra mit liv. Men dette var virkelighed, og det kunne jeg ikke flygte fra.

"Dette er min historie fra mit liv - når min verden står stille."

Skriv kommentar

Besvarelsen Min verden står stille er publiceret 15/03-2012 21:29 af LouiseNielsen under skriveøvelsen Stærke følelser.
Version 1 - 15/03-2012 21:29
Besvarelsen er på 497 ord og lix-tallet er 18.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

12 år siden
#1 Daniella Helvant (Eddie)
Hej Louise.

Din afsluttende bemærkning gør det rigtig svært for mig at kommentere på din tekst her. For er det her en sand historie, eller er det en skriveøvelse?

Mvh
Eddie
12 år siden
12 år siden
#2 LouiseNielsen
Hej Eddie.

Det er en sand historie, som selvfølgelig har fået nogle detaljer...!

Mhv
Louise
12 år siden
12 år siden
#3 Tula
Jeg bliver trist til mode, når jeg læser det her, for sygdom rammer store som små og tykke og tynde.
Desværre (eller heldigvis) bliver vi aldrig i stand til at forberede os på den slags.

Det er svært at kommentere på det her, for jeg læser det som om det er noget du selv har oplevet. Derfor er du ikke bare øm over din tekst, men også over indholdet.
Man siger ofte at man skal skrive om det, man ved noget om, men når man gør det kan det være svært at træde det skridt tilbage, som er nødvendigt for at vurdere hvad man selv har skrevet.

Umiddelbart har du en naturlig lyst til at dele teksten op så den bliver let læselig, og det er godt. Det giver straks noget luft til teksten og for dig et bedre overblik. Den er så godt nok ret "dagbogsagtig" og det skyldes formentlig det selvoplevede. Og så er der lige nogle stavefejl hist og pist.

Men det er fint skrevet, og du er god til at formulere dig. Prøv at skrive noget opdigtet næste gang.

God skrivelyst.
12 år siden