6Jeg holder på min ret
Jeg holder på min ret til at hidse mig op · når du maser din lille ... [...]
Digte
10 år siden
4Intet er glemt
Vi har lagt fjendskabet på hylden. Midlertidigt. Vi er fanget und... [...]
Blandede tekster
11 år siden
1Som i en drøm
"Emily, vi går om tyve minutter," Emily så fra sin bog op på sin ... [...]
Noveller
11 år siden
0Min livshistorie - Kapitel 12
Beatles · Det er sjovt med Beatles. · Jeg har altid kunnet lide dem, ... [...]
Livshistorier
14 år siden
0Min livshistorie - Kapitel 11
Bryllupsdagsoverraskelser · Hen mod slutningen af sommerferien har ... [...]
Livshistorier
14 år siden
1Min livshistorie - Kapitel 10
Snob - måske · Jeg er nu engang af den opfattelse at jeg (og sikker... [...]
Livshistorier
16 år siden
0Min livshistorie - Kapitel 9
Hr. Mortensen og andre nisser · Hvis du nogensinde har set Nisseban... [...]
Livshistorier
16 år siden
0Min livshistorie - Kapitel 8
Eget værelse · Første gang der blev forsøgt med, at jeg skulle have... [...]
Livshistorier
16 år siden
0Uden titel
Som ved et trylleslag blev alt mørkt omkring hende. Den varme der... [...]
Kortprosa
18 år siden
2Husk det
Husk det · Hver gang du jager rundt med dig selv og andre · Når din t... [...]
Digte
18 år siden
0En gylden stribe
En gylden stribe, endnu for lille til at kunne ses, bryder det to... [...]
Kortprosa
18 år siden
0Den manglende del
Jeg lukker øjnene og læner mig tilbage. Hvor der før var en dyne,... [...]
Kortprosa
18 år siden
0At leve eller at være i live
At ligge på en græsmark og stirre ind i den uendelige blå himmel,... [...]
Kortprosa
18 år siden
4Tomhed
Og en dag når man åbner døren ind til sig selv opdager man, at de... [...]
Kortprosa
19 år siden
4Puslespil
Lige foran mig ligger de · alle brikkerne · Jeg kan se dem · og tager d... [...]
Digte
19 år siden
0Min livshistorie - Kapitel 7
Brudepiger · Vores kusine, Helena, i Sverige skulle giftes, da jeg ... [...]
Livshistorier
19 år siden

Puls: 5,4

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Michala Escherich (f. 1982)

Bryllupsdagsoverraskelser

   Hen mod slutningen af sommerferien har min mor fødselsdag. Dagen efter har mine forældre bryllupsdag. Og næste dag har min far fødselsdag.
   Derfor kunne man også mene, at det skulle være forholdsvist simpelt at huske den dag, og forholdsvist let at planlægge en lille overraskelse, når nu vi havde fri fra skole og alt muligt. Vi har da vist heller aldrig glemt det - men det er nok mest til Camillas ære, at vi altid har haft noget oppe i ærmet den dag. (Og har vi glemt den et år eller to, har det undsluppet min opmærksomhed).

Den første bryllupsdag, jeg kan huske, har jeg nok været 4 år.
   Camilla fortalte mig hviskende ude i gangen dagen før - på mors fødselsdag - at det var mors og fars bryllupsdag i morgen.
   Jeg havde ingen anelse om, hvad bryllupsdag var, men hvis Camilla sagde det, var det nok rigtigt. Og hvis Camilla sagde, vi skulle finde på noget at overraske dem med, var det helt bestemt rigtigt! Og spændende.
   Vi satte os ind på et hemmeligt værelse og skrev en sang. Jeg kan ikke huske, hvad det var for et værelse - sikkert bare vores legeværelse, men vi lavede hemmeligheder og hviskede og ingen kunne nogensinde opdage os.
   Egentlig var det vist nok bare Camilla, der skrev en sang, men hun sagde alle linier højt, så jeg kunne godkende dem, før hun skrev dem ned.
   Jeg mener også, jeg kom med nogle forslag engang i mellem, men jeg kan ikke huske, hvad det skulle være. Sikkert noget med en bog eller en bamse eller et bord eller et vindue, alt efter hvad jeg lige kiggede på. Sådan er det vist gerne når man er lille, og ikke helt forstår, men godt lidt forstår, og man meget gerne vil være med og være dygtig. Og egentlig ved man vist godt inderst inde, at det alligevel ikke helt er rigtigt - man ved bare ikke hvorfor, det ikke er rigtigt.
   Jeg kan huske melodien var "Jeg er havren"
   Næste morgen var det vist planen, at vi skulle dække morgenbord og vække mor og far med sangen.
   Jeg har et billede af, at vi dækkede morgenbord i al hemmelighed. Men også af at vi stod og sang sangen inde i stuen, mens mor og far stod og hørte på os tæt på køkkendøren.
   Jeg kan ikke huske, hvordan det hang sammen.
   Så vidt jeg husker, var sangen lidt i stil med:
   "Det er jeres bryllupsdag i dag
   Derfor skal I ha et højt hurra (eller) og det fejrer vi med lys og flag"?
   Jeg husker begge linier lige tydeligt, måske har jeg selv fyldt dem ud senere og ingen af dem er rigtige?
   Den næste linie kan jeg ikke huske, men sangen slutter med
   "Tillykke ønsker vi med hat og hue"
   Jeg kan huske jeg undrede mig lidt over det med hat og hue, men Camilla forklarede mig, at det selvfølgelig var manden der gik med hat og konen, der gik med hue, så "hat og hue" betød ægteskab.

Så var der det år, hvor Christina var tre og et halvt år. Vi var i Lyngby Storcenter, og var blevet sluppet løs for os selv, så vi kunne jagte en bryllupsgave. Camilla har været 12 år, og hun har altid været meget fornuftig, så hun kunne sagtens holde styr på os to.
   Men 3-årige Christina, tog ikke Camillas ord for lov, på samme måde, som jeg altid har gjort, og netop denne dag, som alle andre dage, var hun fuld af spilopper.
   Vi stod inde i en meget fin butik, med porcelæn og glas og Christina var meget urolig og ret nysgerrig og pillede ved alt. Camilla og jeg havde næsten besluttet at købe en smørkrukke af kongeligt porcelæn i hvid med blå kant, der matchede deres tallerkenserie derhjemme. Med i sidste øjeblik ombestemte Camilla sig til en lysestage i messing, som vi også havde kigget på, for vores morfar havde arbejdet 50 år på den kongelige porcelænsfabrik, og selvom han nu var død kunne vores mormor vist stadig få rabat.
   Vi åndede lettet op da vi kom ud af butikken uden at Christina havde smadret noget.
   Så skulle vi til at finde vores mødested med mor og far. Christina ville ikke følge med, og Camilla sagde meget strengt og bestemt:
   "Hvis du ikke følger med NU, så får du en endefuld."
   Christina hvinede af fryd, hev op i kjolen, der var lyserød med små hvide blomster på. Holdt med den anden hånd på bleen, for at beskytte numsen mod smæk. Og så fór hun sådan af sted gennem Lyngby Storcenter - storgrinende. Og hendes korte lyse krøller dansede rundt om hovedet på hende. Jeg kan huske, at jeg grinte. Jeg vil tro Camilla forsøgte at holde en stram maske, mens hun også grinte. Og så løb vi efter hende.

Så var der et år, hvor far ikke holdt sommerferie på bryllupsdagen.
   Det var en meget varm dag. Vi havde besluttet at pynte kaffebordet ovenpå. Ovenpå for at min mor ikke skulle opdage det så let, tror jeg. Det var min og Christinas opgave. Imens ville Camilla gå op til byen i en lille butik, der hed Pirolen, og finde noget fint til dem.
   Da vi havde dækket bord, gik Christina og jeg ud på vejen og samlede små lysegrønne grankogler, der lå ude foran en have, de kom også op på bordet. Og så satte vi os på et tæppe i skyggen af paradisæbletræet, med en kande saft med isterninger i. Og tænkte lidt at det godt nok tog lang tid med Camilla - far kunne jo komme hjem når som helst.
   Da Camilla endelig kom, var hun helt rød i hovedet af varmen og gåturen. Hun tog et glas saft og drak og fangede en isklump, som hun kørte rundt i hele hovedet for at køle af igen.
   Og så fortalte hun ellers, at hende der ejede butikken var væk i dag, og i stedet stod hendes mand der. Camilla havde valgt en gave (har en idé om at det var en frugtskål, men kan ikke huske hvordan den så ud eller noget), og var gået hen for at betale. Den rare mand havde så spurgt om det var en gave der skulle pakkes ind, og Camilla havde pænt takket ja, men havde hurtigt fortrudt igen. Hun mente ikke, at manden nogensinde før havde prøvet at pakke en gave ind. For det første tog det ham utroligt lang tid, og for det andet, var den så ynkeligt pakket ind, at de fleste børn ville have kunne gjort det både pænere og hurtigere. Da hun tog gave frem og viste os den, måtte vi grinende give hende ret.
   Jeg sidder faktisk og bliver helt i tvivl om, om det overhovedet var det samme år, disse to ting skete. Hvis ikke, ved jeg ikke hvor Camilla var, da Christina og jeg dækkede bord og samlede grønne kogler, så den er nok god nok, men jeg er alligevel ikke helt overbevist.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 24/01-2010 11:24 af Michala Escherich (Machula T.) og er kategoriseret under Livshistorier.
Teksten er på 1169 ord og lix-tallet er 33.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.