8Et syn så smukt
I de ensomme nætter · Ligger jeg og længes · På silkebløde lagner · Og ... [...]
Digte
3 dage siden
3Kurs
Jeg rejser mig · Og tager af sted · Føler mig stærk · I vilje og i sind... [...]
Digte
11 dage siden
6Tá af sted...
Ta af sted på drømmenes vinger · Bred dem ud og tá for Dem af livet... [...]
Rim og vers
18 dage siden
2Forført i Helsingør
Himlen er smuk i alt sin pragt · Du har mig i din fængslende magt · S... [...]
Rim og vers
29 dage siden
3Som et ekko fra fortiden
Drømmer om sommer og sol - · Om vinteren der gå i hi - · Foråret er m... [...]
Rim og vers
1 måned, 12 dage siden

Puls: 52,7

Publiceret: 7
Afgivet: 23
Modtaget: 41
Winnie Leth Buch (f. 1983)
"Hvorfor i alverden skal det være så svært?" En hel klasse får til opgave i dansk på IBC i Kolding, om at skrive en klumme, men hvad skal den så handle om? Jo emnet er frit. Det burde gøre det lettere, at finde ud af hvad den så skal handle om, men I kære læser må tro om igen. For det kan være om alt, mellem himmel og jord.

Hvordan kan klummeskriveren, fange din/jeres, altså læsernes interesse? Hvad er det I ville læse om? Hvad er det I ville have med i bagagen, når I sidder der hjemme, på arbejde i pausen eller i toget fra punkt A til punkt B? Hvad er det der kan fange jeres interesse? En cool overskrift eller måske et flot eller barsk billede som blikfang? Skal det så handle om kærlighed, eller om mord, sex eller om svindel?

Der er jo så mange emner, man kan skrive om. Men lige meget hvad, så er der mange andre der skriver om den slags. Så hvad kan en ny udklækket klummeskriver så skrive om, som andre også ville læse og finde spændende?

'Hvad interesserer denne her klummeskriver sig så for?' Det er jo ikke lige det der komme sagen ved, vel? Ikke lige i det her tilfælde, desværre. "Men på den anden side... Kan man jo aldrig vide, om der ville komme et tidspunkt, hvor jeg ville tage dette emne op, og vende det godt og grundig på hoved, så I måske også kan få et indblik i min lille verden også"

Men i det her tilfælde, gælder denne her tekst jo om, at gøre den enkelte læser, glad, tilfreds, forbløffet eller forarger over det der står i klummen ikke?

Alle mennesker har jo forskellige smag og godt for det. Også selv om mange efterligner hinanden, for at virke cool og med på moden. Det er de færreste der tør, at indrømme, at de har deres egen smag inde for læsestof, film, kunst, indretning af hjem osv. Så hvordan kan en enkelt lille klummeskriver henvende sig til er bredt publikum af læsere?

"Lad det være sagt med det samme, det er ikke altid nemt, at gøre den enkelte læser tilfreds." Jeg stopper her, læser det igennem igen og slutter så af med det jeg startede med at skrive; "Hvorfor i alverden skal det være så svært?"
Forfatterbemærkninger
Det var en dansk opgave jeg skulle skrive på IBC en gang. Jeg synes lige at jeg vil dele den med jer.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 21/06-2012 08:16 af Winnie Leth Buch (Miss-Leth) og er kategoriseret under Klummen.
Teksten er på 387 ord og lix-tallet er 28.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

1 år, 9 måneder siden
#1 Karina Andersen (Lady venus)
Ganske god klumme. Godt gået at få det at skrive om "ingenting" drejet til alligevel at handle om noget.
1 år, 9 måneder siden
1 år, 9 måneder siden
Svarkommentar
Winnie Leth Buch (Miss-Leth)
Hej Lady Venus

Tak for din kommentar.

Hilsen

Winnie
1 år, 9 måneder siden
1 år, 9 måneder siden
#2 Mogens Sørensen (Mons1957)
Hej Winnie, det kom der så en morsom klumme ud af :-) det er jo oftest sværere når emnet er frit, for hvad skal man dog så finde på. Alle de overvejelser, ja, jeg tror alle os, der har prøvet at få frit emne i dansk opgave har siddet med nogle af de samme tanker. Det er bestemt underholdende skildret. VH Mons
1 år, 9 måneder siden
1 år, 9 måneder siden
#3 Vagn Grønkilde (Lbn55)
En skidegod klumme og jeg ved, at det kan være svært. Jeg var en overgang ansat til at skrive klummer for Nordjyske, og der var emnet også frit, dog skulle vinklen være skæv og morsom. Jeg tror, du kunne gøre dig indenfor det fag. Og så skrev du i din profil, at du staver som vinden blæser, men jeg faldt nu ikke over noget. Desuden synes jeg, dit sprog er fint struktureret. Ingen store armbevægelser eller metaforer, som man skal være raketforsker for at forstå. Det er rigtig godt gået.
1 år, 9 måneder siden
1 år, 7 måneder siden
#4 Levi Pedersen (levi)
Støøøn!
En klumme om en klumme? Måtte lige læse den en ekstra gang, for at samle tråden op.
Ganske spøjs besvarelse på en (u)bunden opgave.
(Hjernevrider)

Hilsen
-levi
1 år, 7 måneder siden
1 år, 5 måneder siden
#5 Dianna Korshøj
genial tankebobbel du har skabt dig her ;) specielt fordi du runder det så fint af med at binde en sløjfe op til det første :) Titlen rammer også ret god, selvom det ikke er "ingenting", men mere indbegrebet af ligegyldighed (ikke ment negativt) fordi du kommer til en konklusion, men dette er den samme som måske eller måske ikke var der før :) jeg kan lide det ;) tak
1 år, 5 måneder siden
1 år, 5 måneder siden
Svarkommentar
Winnie Leth Buch (Miss-Leth)
Hej Dianna

Mange tak for din kommentar.Det glæder mig, at du kan lide den.

Jeg ved ikke hvad jeg havde i tankerne da jeg skreve den?
Det kom bare til mig. Vi skulle skulle skrive det i dansk på IBC og jeg tænkte,
at jeg bare kunne skrive om det vi havde lært i dansk. Så det blev det her.
Jeg skrev den på den dag, min lære skulle have den. Så det tog mig 10 til 20 min. at skrive den. Jeg var nr. 5 ud af ca. 20 personer i min klasse der kunne skrive en klumme. Dagen efter blev den læst højt i min klasse og jeg var glad for at jeg ikke var i skole den dag.
(Min var den eneste der blev læst høj, ikke for at prale. Jeg synes at det er pinligt. Men pyt med det.) Dagen efter, at det var blevet læst højt, kom næsten alle fra min klasse og sagde, at jeg havde skrevet en rigtig god klumme og de roste den bare. Det gjorde min dansklære også. Og nu kommer der noget mere pinligt. Hun spurgte mig om hun måtte bruge den i nogle af hendes andre timer...???? Jeg sad bare og så dumt på hende og fik fremstammet et: "Ja."
1 år, 5 måneder siden
1 år, 3 måneder siden
#6 Freja Kristiansen (frejasdixie)
Jeg ELSKER at skrive om ingenting, og jeg elsker også at læse tekster der handler om ingenting :-)
1 år, 3 måneder siden

E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.