3 år siden

Under samme tag

Langt fra Las Vegas
Tine Sønder ...
10 år siden
Drømme
Salomon
7 år siden
Kære Hr. Rasmussen - Jeg ...
Christian Ba...
7 år siden
Den lille dreng, er mig.
Kasper Lund ...
7 år siden
Spaden, og Distortion - K...
Kasper Lund ...
6 år siden
Hvad er sommer for mig?
Jønsse
5 år siden
Af jord er du kommet, af ...
Poul Brasch ...
2 år siden
Flot fyr.
Ruth Christe...
5 år siden
Længe siden - update <...
RachelBlack
6 år siden
Helbred
Hanna Fink (...
7 år siden
Første dag på Fyldepennen
Liza Abildsk...
7 år siden
Det fandme typisk, med de...
Racuelle Hei...
7 år siden
Tilstand - stilstand
Sylvia Ebbes...
9 år siden
Anata wa okotta? -Are you...
Julie Vester...
8 år siden
P's liv, en skriveproces ...
Camilla Rasm...
9 år siden
Ikke mange weekender endn...
Michala Esch...
12 år siden
Generation Identitær
Ansu Orheim ...
5 måneder, 10 dage siden
Er godt på vej til at bli...
Bogelsker
10 år siden
Pizza
Kenny Raun (...
9 år siden
Skæbne
Hanna Fink (...
8 år siden
På vej mod overfladen
JetLi
1 år, 1 måned siden
Udstilling
Hanna Fink (...
9 år siden
Kjære dagbok
Sunstar31
7 år siden
Det ender med en silhuet
Olivia Birch...
7 år siden
Husk at drømme en drøm i ...
Camilla Rasm...
7 år siden
Jeg er min egen forhindri...
Kasper Lund ...
6 år siden
70år + 4 dage
Peter Munk (...
8 år siden
SSO - stress
RachelBlack
8 år siden
Skulpturer blev færdige
Poul Brasch ...
10 år siden
I aften står den på sværd...
Carsten Cede...
7 år siden
Alene i skyerne
Tine Sønder ...
10 år siden
At skue hunden på hårene
CamillaJe
9 år siden
Bedstemor på dating.
Ruth Christe...
5 år siden
En røverhistorie i toget
Anders Husma...
7 år siden
Dag nr. 5 på fyldepinden....
Gaffa Brandt
9 år siden
Split mig ad - Kasper Lun...
Kasper Lund ...
6 år siden
Oktober
Camilla Rasm...
8 år siden
Modtog bog fire og fem
JesperSB
10 måneder, 18 dage siden
Op på den hest!
Bastian
9 år siden
Følelsen af at give slip
Rayana Khamz...
7 måneder, 2 dage siden
Skøn sommer og smart syma...
Michala Esch...
12 år siden
Kære natbog (XVI) – ingen...
Olivia Birch...
7 år siden
Mere tid. Mere alt.
Anja Lind An...
8 år siden
D. 12.12.15
Racuelle Hei...
6 år siden
Romanskrivning!!
Pernille S. ...
7 år siden
So many feelings on one t...
MysteriousGi...
10 år siden
Livets Tankespind
Caby
7 år siden
Hele verden, healings-heg...
Camilla Rasm...
5 år siden
Med hovedet et vist sted
Caby
7 år siden
Masser af fest til mig :/
Michala Esch...
9 år siden
Fuffy til 100-årsfødselsd...
Michala Esch...
12 år siden
Min beskrivelse på livet
Shawn Cee (J...
6 år siden
Vent på mig
Halina Abram...
4 år siden
Nu se dig selv !
Søren Sørens...
2 år siden
It. Is. Yuge! YUGE, I tel...
Olivia Birch...
5 år siden
Kære natbog (XX)
Olivia Birch...
6 år siden
Katten ude af sækken
Suree Lio (L...
9 år siden
Dagen tiltaget med 49 min...
Hanna Fink (...
7 år siden
Flæskesteg og brækkede ri...
Olivia Birch...
7 år siden
Rich's og kaffebønner bla...
Camilla Rasm...
7 år siden
Brækket arm.
Hanna Fink (...
7 år siden
Vandet i dag
SeMig
11 måneder, 27 dage siden
Ikke så halt længere...
Mikala Rosen...
13 år siden
Hurry up!
Julie Vester...
8 år siden
Luftforandring.
Neola
1 år, 3 måneder siden
Juleferie :)
Michala Esch...
12 år siden
Min røvfattige søster
Flickarocks
7 år siden
At blive håndplukket
Olivia Birch...
7 år siden
Tilrettet sofabord
Peter
7 år siden
Galde med sukkerglasur og...
Olivia Birch...
6 år siden
For første gang efter 6 måneders fravær herinde fra...

Sommeren kom - sommeren gik. Og sikke en sommer. Jeg var hjemme i perioden fra midt juni, til midt juli og det samlede antal af dage jeg var på min egen matrikkel, kan tælles på en hånd. Kursus, hospitalsundersøgelse og derefter en uge i Paris med kæresten (lækkert) og en en uge på bilferie i Sydtyskland med kæreste + hendes to børn (også lækkert). Det er noget vi åbenbart er sindsygt gode til - at rejse sammen :-)

Og midt i det hele besluttede vi os for at tage det store skridt og flytte sammen. Hun havde tænkt lidt over mit forslag med at vente på at skrive hende på skødet, til hun havde boet hos mig et år og kunne egentligt godt se det rimelige i dette. Til gengæld skal hun så kun betale halvdelen af forbruget hver måned det kommende år. Nogen vil sikkert mene hun tager røven på mig, når hun og hendes datter kan bo i mit hus for 2200 kr om måneden. Det har jeg valgt at undlade at forholde mig til. Det er den ordning vi er blevet enige om og det har jeg det helt fint med.

Sammenflytningen startede så medio august, da jeg kom hjem fra søen igen. Jeg havde dog lige et hængeparti - jeg fik en billet til Runrigs allersidste koncert på Stirling Castle (The Last Dance) i gave til min 50 års fødselsdag - flyrejse inkluderet. Og det var af en rigtigt god ven. Vi planlagde turen i februar og dengang virkede det logisk at vi tog os et grundigt kig på Edinburgh og omgivelser. Så vi planlagde 6 dage derovre, så vi kunne få set det hele. Turen inkluderede så også lige en fiks (læs: "DUM") ide med at bestige Arthurs Seat som er et udsigtpunkt over Edinburgh. Havde vi fulgt instrukserne fra hende vi boede hos (via Airbnb), så havde turen været på den langt mere fornøjelige side snarer end dybt udfordrende side. Men vi gjorde noget helt andet - til gengæld blev det så en god fortælling (da vi var kommet sikkert ned igen). Men det er en anden historie.

Som sagt... under planlægningen af hele turen i februar, virkede 6 dage som en forrygende ide, men en lidt dårlig ide, da det kolliderede med flytningen af min kæreste, skulle det vise sig. Men hun fik dog brugt mine 6 dages fravær derhjemme til at pakke og flytte lidt kasser ned til mig.

Desværre er sammenflytningen ikke sket uden komplikationer. Kærestens far (som hun ikke har haft kontakt med i over 10 år) kom pludselig i tanker om hans faderrolle på sit dødsleje og kontaktede hende via hans nuværende kone. Noget der trak tænder ud på hende, selvom hun var glad for at se ham og visa versa. Det var så i 11. time. Han døde bogstaveligt talt midt i vores flytning og i ugerne op til, besøgte hun ham 3 gange om ugen. Hun ville gerne være sammen med ham i videst muligt omfang. Fuldt forståeligt. Jeg ved selv hvordan det er, når ens farmand er derhenne, hvor manden med leen står og vinker afventende.

Udover det havde jeg også min mor på besøg i tre dage - vi skulle til vores årlige Rottefælderevy. En tradition jeg har haft med mine forældre siden 2005. Vi sprang sidste år over - af indlysende grunde. Så i år var første gang med en tom stol ved bordet, der hvor far plejede at sidde. Det var hyggeligt og sjovt - men I guder hvor han dog manglede. Jeg har været god til at fortrænge mit savn til ham i meget lang tid, men jeg må indrømme jeg kæmpede lidt den aften. Han elskede de aftener vi havde hvert år.

Nå, men det var så lige tre dages frirum fra flytteplaner og dødeligt syge svigerfædre jeg ikke kendte.

Udover det er hun i den grad havnet i overgangsalderen, med kogeture hver anden time - og med humørsvingninger som en løbsk yoyo. Og læg alt det oveni et i forvejen hidsigt temparement og medfødt kort lunte... man skal træde varsomt og tænke sig godt om, inden man åbner munden. En diciplin jeg desværre ikke behersker særigt godt.

Med disse ting lige oven i alt flytteriet - så gik flytningen jo ikke helt som præsten havde prædiket. Jeg har sejlet i over 30 år og er gennem mit arbejde ret omstillingsparat og kan gøre tingene ud fra et situationsbestemt udgangspunkt. Det lyder fint, men sådan har de fleste søfolk det.

Hun er derimod kontrolfreak, med alt hvad der følger med på både den positive og lidt udfordrende måde. Så er det sagt pænt.

Jeg ved ikke hvad kvinder forventer når man flytter sammen i den ene parts hjem - i dette tilfælde mandens. Kæresten havde i hvertfald forventet en færdigsyet sammenflytning, hvor hendes 25 flyttekasser kunne være pakket ud, senest to dage efter den store flyttedag. Og alt var ryddeligt. Det var det, hun havde gået og planlagt inde i sit hoved - og havde derfor også haft en forventning af, at jeg havde indpasset min ret sparsomme tid på matriklen efter dette. Og også hørt efter, når hun (vistnok) havde sagt flere gange at hun forventede at alt var klappet og klart nede hos mig, til det store ryk-ind.

Sådan gik det ikke. Langt fra. Jeg skubbede tre dage til side lige før selve sammenflytningen (altså den dag man lejer en giga trailer og overbelaster bagakslen på sin bil med flere 100%). Og gik igang. Jeg har måtte kassere rigtigt mange af mine ting, for at gøre plads i skuffer, kommoder og skabe. Mine ting fylder nu 25% af den samlede stuve-væk plads. Alligevel står der en anseelig bunke flyttekasser af hendes ude i havestuen som stadig er fyldte. Og dette til trods, at hun har lejet to store depotrum, hvor alle de ting og sager og møbler, som hun ikke vil have ned til mig, nu står opmagasineret - hun KUNNE jo få brug for dem, når hun efter et år... eller inden et år, finder ud af at hun ikke magter at være hos mig - af den ene eller anden grund. Men fair nok.

Men hendes utilfredshed over dette, er rettet ét sted hen: Gæt hvor (mod hvem)...yours truly.

Og jeg må erkende blankt, at jeg valgte at prioritere lidt forkert, den sparsomme tid jeg havde til at forberede sammenflytningen. I stedet for at sørge for at der var mere plads til hendes ting end jeg gjorde (og iøvrigt gøre hovedrent over alt), så valgte jeg at sætte hendes datters værelse øverst på min liste.

Vi havde aftalt at hendes datter skulle have værelse på et tomt og uudnyttet værelse. Der manglede at blive malet og lagt gulvtæppe (trægulvet er det originale fra 1924 og fyldt med søm, der skulle dykkes først, for at det evt kunne høvles - så løsningen med gulvtæppet var den bedste). Med kun 2 strømudtag og en nær-teenager der skulle bo der, skulle der også trækkes ny strøm. Der skulle købes nye møbler, etableres seng og det skulle indrettes i samråd med datteren. Jeg brugte 6 dage på dette projekt (2 dage p til flytningen og 4 dage efter flytningen) - og værelset blev fint - rigtigt fint og datteren blev superglad og jeg blev lidt stolt.

... indtil jeg fik lodret at vide, at hendes datter sagtens kunne have levet i et værelse uden TV og med strøm via forlængerledninger, indtil vi havde styr på alt andet, der ikke var plads til.

Og det har hun jo på sin vis ret i - jeg fik dog aldrig svar på hvorfor hun ikke lige havde prikket mig på skulderen nogle dage forinden, da tæppet var lagt og værelset i en snæver vending var fint beboeligt for en 12 årig pige, der ikke stiller de store krav. Dumme mig - min skyld.

Så jeg sad med bøjet nakke og tog imod. Lige på DÈT tidspunkt, havde jeg sgu ikke længere kræfter til at blive vred og give igen. Havde ellers rigeligt med skyts - men tænkte: Hvad vinder man ved det? Hvad vinder to voksne ved at sidde og smide en masse bebrejdende lort i hovedet på hinanden - uanset om det er MIG der var bøvehovedet der ikke havde tænkt sig ordenligt om... eller ej? INTET vindes. Så jeg valgte bare at erlære min del af arbejdet med det værelse tilendebragt.

Og gik ud og brugte 3 timer på at gøre mit køkken hovedrent - dejlig måde at køle ned på igen. Hun tilbød sin hjælp flere gange, men jeg var for arrig (og stædig) til at lade hende få ind fod indenfor mit midlertidige domicil for anger-management. På et tidspunkt, da jeg havde tømt samtlige skabe, skuffer og hylder så det dog så håbløst ud, at hun forhalede ud i havestuen og fandt et par flyttekasser hun kunne pakke ud i sin nyindrettede systue på 1. sal. Så gik vi ligesom ikke i vejen for hinanden.

Vi blev dog gode venner igen, fik snakket over en masse kaffe og aftalte at når jeg nu kommer hjem igen fra søen om 3 uger, så starter vi på en frisk og tager fat fra en ende af.

I mellemtiden vil hun så gøre datterens værelse færdigt med gardiner og alt det truntepynt der nu skal til for at det rigtigt kan komme til at ligne et nær-teenage-pigeværelse.

I min mellemtid vil jeg så lige bruge mine 29 dages fravær på søen til at få trukket vejret og omgruppere mine indre resurser så fokus kan blive rettet 100% mod min kæreste og hendes behov.

Så endnu engang må vennerne vente på sidelinien (de er begyndt at kalde mig "stranger"). Jeg magter ikke flere skideballer og skulle sidde og trøste hende fordi hun føler sig såret over min ubetænksomhed og egoisme. Og så er jeg måske også fri for at høre hende sige, at "alt det her er en dårlig ide" og "jeg vidste fra starten, at det her ville ske" og "det er fanme sidste gang jeg gør sådan noget her".

Men man lærer sgu at sætte pris på de aftener (dem har vi heldigvis en del af) hvor vi bare sidder tæt sammen i fifaen under samme tæppe, med et glas vin foran os og bare snakker...

De gør det hele værd... Jeg håber virkeligt de varer ved. Min kæreste er ikke en dum kælling. På ingen måde. Hun er en utrolig kærlig og givende pige, der vil gå gennem ild og is for de mennesker hun elsker og holder af - undertegnede inklusiv.

Men vi er to modsat rettede typer. Jeg er spontan, agerer situationsbestemt og er ikke så glad for at låse mig fast i alt for stramme planer. Dette er ikke ensbetydende med at jeg er lalleglad og ikke overholder mine aftaler. For dem overholder jeg. Men hvis tingene ikke lige kører efter samme skinne og hopper lidt ved siden af, så tager jeg dem derfra og retter dem ind igen stille og roligt. Jeg har det som en fisk i vandet, når situationen ændrer sig og stiller en udfordring og kræver ny planlægning.

Min kæreste er kontrolfreak og vil gerne skemalægge alt, hvis hun kan slippe afsted med det. Hun har virkeligt brug for at vide præcist hvad der er af planer et par uger frem og skrider det lidt, så har hun en meget lav stresstærskel og så går tingene sgu galt for hende.

Og vi VED de ting om hinanden. Men hvem skal tage mest hensyn til den andens personlighed på disse områder. Det er nok her den hænger mest. For ÈN ting har vi til fælles:

Vi er begge hamrende stædige. Og har lidt halvstærke personligheder - og er vant til at træffe beslutninger helt for os selv.

På et tidspunkt, må vi lære at mødes på midten - gør vi ikke det, så kan jeg frygte at hendes depotrum bliver tømt og tingene rykket ud til en 3. adresse.

Nå, men jeg kommer hjem om snart 2 uger. Fortsættelse følger - jeg er spændt på at se hvor mange flyttekasser der er tilbage i havestuen :D

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Under samme tag er publiceret 16/09-2018 19:29 af Dus.

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.