Koldt
Kenny Raun (...
3 år siden
Brækket arm.
Hanna Fink (...
3 år siden
Det vil ikke slippe mig :...
Gittepigen
6 år siden
Et lille lys i mørket
Gittepigen
6 år siden
More wants more
Tine Sønder ...
6 år siden
Biltur fra helvedet...
Kianna Kitte...
1 år, 5 måneder siden
Verdens smukkeste foto
Ace Burridge...
6 år siden
Sidste udstillingsdag
Hanna Fink (...
4 år siden
Karrusel
Sincedawnofm...
5 år siden
Et liv i en retning...
Patrick Bolv...
5 år siden
11 dag på fyldepinden og ...
Gaffa Brandt
5 år siden
Min vingeskudte wingman
Flickarocks
4 år siden
Positivitet?
Luna Mø
2 år siden
Og tænk engang, jeg flytt...
spinosi
5 år siden
200
Jette Peters...
2 år siden
Hvalsang
Tine Sønder ...
6 år siden
Mandag kære mandag.
Malene Hahn
3 år siden
Vent på mig
Halina Abram...
1 år, 6 måneder siden
Overskud & hænder på coke
Racuelle Hei...
3 år siden
Asken er kommet....
Kianna Kitte...
1 måned, 2 dage siden
Årsdag
Mikala Rosen...
6 år siden
Titte bøhh
Racuelle Hei...
4 år siden
god start på dagen
Jette Peters...
2 år siden
starten på noget.
Liza Abildsk...
4 år siden
Bog Trailer....
Kianna Kitte...
4 måneder, 20 dage siden
No name girl
3 år siden
Hundrede af dem
Poul Brasch ...
1 år, 8 måneder siden
Rich's og kaffebønner bla...
Camilla Rasm...
4 år siden
Tilståelsen...
Kianna Kitte...
1 år, 6 måneder siden
Pensionisten
Hanna Fink (...
3 år siden
Hvem sætter temaet?
Olivia Birch...
3 år siden
Det vildeste liv
Christian Ba...
4 år siden
Hej med jer!
vintergækken
6 år siden
Jeg kan ikke nå's!
Katrine Søre...
5 år siden
Anne Linnet i Det Kongeli...
Kianna Kitte...
1 år, 6 måneder siden
Hvad Naja kan.
Camilla Rasm...
5 år siden
Dagen idag virker langsom
Kellany Bram...
5 år siden
I korte glimt...
Marlene Gran...
5 år siden
Karmacowboybukser og andr...
Olivia Birch...
4 år siden
symbiose
karlaskvadra...
1 år, 11 måneder siden
Hej med jer,

Jeg sad ude i badet og blev meget filosofisk denne aften, mens jeg prøvede at vaske tonsvis af eyeliner af mit fjæs efter jeg gik lidt krea og tja...this happened: https://tinyurl.com/HavfrueEyeliner <--- marker og åben i nyt vindue. Jeg sværger at jeg kun havde tænkt mig at tage normal eyeliner på, jeg ved ikke hvad der skete xD

Og da jeg skulle have det af igen i badet endte jeg med at ligne en neger. Men hey, det var en god foto mulighed og dem viger jeg aldrig bort fra.

Anyway, mens jeg sad der i karret kom jeg til at tænke lidt over nogle ting. Især det med at flytte. Mine forældre har presset på for at få mig tilbage til hjembyen efter søs og hendes mand er flyttet tilbage og købt hus. Nu er det bare sådan, at jeg egentlig er okay tilfreds her hvor jeg er og Solrød er en skide dyr by. Du kan ikke få hverken en ejerlejlighed eller rækkehus i det område uden at skulle give ca 2-3 mill for det. Det synes jeg er for meget, det synes de gamle også. Den de købte til mig her kostede kun 1.5 mill.

Men det er bare ikke til at finde noget i mindre pris, medmindre man skifter fra ejer til leje. Og det er her der går lidt ged i den, for jeg har ikke lyst til at gå ned i noget mindre end jeg allerede har. Jeg kan ikke se hvordan det er en klog beslutning. Min logik siger mig, at skifte fra en 3 værelses til en 2 eller 1 værelses vil være enormt dumt. For jeg har jo brug for den plads.

Men har jeg nu også det? Jeg er single, jeg dater ikke, jeg er stort set altid alene. Hvad skal jeg bruge alt den plads til? Er det egentlig fordi jeg bare gerne VIL have den og ikke fordi jeg behøver den? Kan jeg leve på mindre?

Svaret er nej, ikke hvis man tænker på alle de ting jeg ejer. Jeg er lidt af en hoarder, jeg har mange ting i selve lejligheden og et helt kælderrum fyldt også. Mit ene værelse er stort set bare til opbevaring - som jeg har ville lave til walk-in closet i årevis, men aldrig er kommet igang med. Og jeg ved godt det er en luksus, men jeg kan bare ikke se hvordan det kan undgåes. Af en eller anden grund bryder jeg ud i koldsved ved tanken om at kassere alt mit lort - og det er på trods af, at jeg ikke har set størstedelen af tingene i årevis. Faktisk har jeg svært ved at huske hvad jeg har af ting derinde.

Min indstilling har faktisk været at jeg gerne ville op i noget endnu større, et rækkehus eller et rigtigt hus med en lækker have til hunden; et sted med plads til walk-in closet og et ekstra værelse til træningsredskaber og måske en garage at lave til male studie og en kælder til hjemme bio og og og...ja, jeg kunne sagtens finde på en måde at bruge et hus på minimum 5 rum helt selv. And I want it. I REALLY REALLY WANT IT...BADLY.

Men hvorfor vil jeg egentlig det? Hvad er det ved alle de materialistiske ting som jeg tror vil gøre mig gladere? Hvorfor drømmer jeg om det? En del af det har nok noget at gøre med, at jeg er opvokset i hus med stor have og da jeg for første gang flyttede ud i en lille 1 værelses lejlighed følte jeg at jeg blev kvalt og røg ned i en dyb depression. Og det er der at angst kommer ind i billedet. For jeg har fået overbevist mig selv om, at det var lejligheden, der var problemet. At jeg bare ikke kan trives på så lidt plads.

Men når jeg tænker tilbage på det, så kan jeg godt se, at der foregik en masse andet lort i mit liv der bidragede til det, så jeg er faktisk ikke 100% sikker på, om lejligheden overhovedet havde en finger med i spillet eller om jeg allerede var deprimeret før jeg flyttede ind? Det er 15 år siden, jeg kan ikke længere huske så langt tilbage og vurdere hvad min reelle sindsstemning var. Så det er faktisk meget muligt, at det er noget jeg har bildt mig ind.

Men kan jeg virkelig gamble med mit psykiske helbred på den måde og bare satse på, at jeg ikke falder tilbage i hullet, hvis jeg downsizer? Jeg er ærlig talt ved at skide i bukserne ved tanken. Det skræmmer mig virkelig.

Men jeg ser den her "nye" downsizing bevægelse få fat i det danske land. Folk der lever helt minimalistisk og bare lader til at have det fantastisk. Og der er noget ved den livsstil der tiltaler mig...eller måske er det bare "illusionen" om den livsstil. At man tænker; "Her er der et quick fix og det vil fikse alt i livet, hvis jeg bare siger farvel til alle de fysiske ting der trækker mig ned." Det lyder simpelthen for godt til at være sandt.

Dog må jeg sige, at jeg ikke ville have noget imod en mindre husleje, for min lejlighed nu er satme dyr. Stort set alle mine penge ædes op af boligudgifter. Men en lejebolig tror jeg ikke er realistisk. En ting er, at folk tager kassen for bare et værelse nu til dags, jeg er ikke skrevet op i et boligselskab og jeg har to dyr, som jeg også skal have lov at tage med. Held og lykke med at finde en bolig der matcher mine kriterier. Desuden kan jeg godt lide sikkerheden ved ejerskab, for jeg ved at min far aldrig ville løfte huslejen og jeg ved også at den er testamenteret til mig ved mine forældres død, så jeg er set for life. At bytte den sikre fremtid ud med en usikker en i lejebolig er jeg ikke meget for.

Det er nok bedst, at jeg bare bliver hvor jeg er, problemet er jo ikke selve boligen. Jeg elsker mit hjem. Problemet er transporten til og fra min familie, fordi jeg ikke er gearet til offentlig transport. Det er også derfor jeg har sagt de skal vente med de flytte planer indtil jeg har sparet op til kørekort næste sommer, for hvis jeg kan tage det, så er det en meget bedre investering for dem og mig at købe en lille bil til mig (fremfor en ny skide dyr bolig), så jeg kan komme rundt uden de skal agere chauffører for mig. Det kunne løse hele problematikken på en gang. Som et trylleslag, ren fucking magi.

Men derfor kunne man godt alligevel overveje at downsize lidt herhjemme, måske langt om længe få sat det walk-in closet op. Det virker bare så uoverskueligt. Hvordan jeg nogensinde skal få smidt alle de ting ud er mig en gåde. Det er nok bare bedre at trykke pause og gå i vente position, indtil jeg ved om jeg kan køre bil eller ej, for hvis jeg får bil kan jeg jo selv nemt dumpe alt mit lort på forbrændingen, hvis jeg har lyst til det. Vi ser tiden an.

Jeg har by the way postet en ny lille novelle ved navn "Varm & Spøgefuld." Lidt feedback på den ville være værdsat. Men ingen tvang ;)

Vær hilset,
Kianna

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Upsize VS downsize? er publiceret 05/10-2018 00:28 af Kianna Kitter Rasmussen (KiannaKitter).

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.