2 måneder, 27 dage siden

Førtidspensionist VS Samfundet VS Job...

Havørnen og Tigeren
Sylvia Ebbes...
5 år siden
Flytning
Hanna Fink (...
2 år siden
Husk at drømme en drøm i ...
Camilla Rasm...
4 år siden
Sørgebind
Olivia Birch...
3 år siden
Hurry up!
Julie Vester...
5 år siden
Kære natbog (VII)
Olivia Birch...
4 år siden
Det aktive...
Poul Brasch ...
6 år siden
Sommerregn
Regitze Møbi...
4 år siden
Dag nr. 5 på fyldepinden....
Gaffa Brandt
6 år siden
Kun ti dage til konfirmat...
Michala Esch...
1 år, 1 måned siden
4 år føles som i går.
Jønsse
2 år siden
Den Forkerte Chili.
Kenny Raun (...
4 år siden
30 sekunder mellem liv og...
Ida Hansen (...
2 år siden
Hverdagen
Hanna Fink (...
5 år siden
Første dag på Fyldepennen
Liza Abildsk...
4 år siden
Hjemkomst
Hanna Fink (...
4 år siden
Vikinge Power til Melodi ...
Kianna Kitte...
1 år, 3 måneder siden
typisk deprimeret efter i...
Freema
1 år, 4 måneder siden
Arbejdet kalder - Kasper ...
Kasper Lund ...
3 år siden
Kursus
Hanna Fink (...
4 år siden
Sex robotter...
Kianna Kitte...
1 år, 4 måneder siden
Noget om helte
Camilla Rasm...
2 år siden
...og så blev man kogt.
Kianna Kitte...
1 år, 9 måneder siden
Dancer in the Dark.
Camilla Rasm...
1 år, 4 måneder siden
Mere tid. Mere alt.
Anja Lind An...
5 år siden
Jehovas Vidner = påtrænge...
Kianna Kitte...
1 år, 9 måneder siden
At hjælpe andre...
Kianna Kitte...
1 år, 4 måneder siden
Vinter på vej
Mikala Rosen...
6 år siden
Hej med jer,

Jeg er kommet ind i en diskussion med M, om hvorvidt jeg "arbejder." Jeg er jo som nævnt før førtidspensionist, men jeg har ting kørende på sidelinien, som han kvalificerer som jobs: forfatter og hundesitter. Hans begrundelser:

"Vi kan sige det sådan her, når du afleverer Spooky på et internat, dem der er der, arbejder de? For du yder nøjagtig samme service."

Og:

"En skuespiller der tjener til huslejen som tjener siger heller ikke at de er tjener, men at de er skuespiller. Og en kunstner siger heller ikke netto medarbejder, men kunstner."

Og ja, han har lidt en pointe, jeg tjener en lille smule på det jeg laver, men ikke nok til selvforsørgelse. Og så er det at jeg prøver at forklare ham, at resten af samfundet ikke ser det på den måde. Det første folk spørger om er altid: "Hvad arbejder du med?" Hvis jeg svarer både forfatter og/eller hundesitter, så er andet spørgsmål altid: "Kan du tjene nok penge til at leve på det?" Og når svaret er nej, så kan man godt se på dem, at det ikke tæller i deres øjne og de tænker: "Hvor får hun VIRKELIG sine penge fra?"

Der er folk der ser det som direkte at lyve. Der er de her kasser, som de gerne vil have man passer ned i og man må da så sandelig ikke SELV bestemme hvilken kasse det er. Især ikke som førtidspensionist. Næh nej da, for så er jeg KUN førtidspensionist og hvor vover jeg at give udtryk for andet.

Selv min BFF ser det sådan og hun er selv førtidspensionist. Hun har det med at annoncere til Gud og hver mand vi møder lige med det samme, at vi begge to er førtidspensionister, hvilket jeg har sagt, at hun skulle stoppe med. Hun tror jeg skammer mig over at være førtidspensionist, men det er ikke det, jeg vil bare ikke have hele min person bliver dømt ud fra den ene information den første gang jeg møder folk og det kommer til at ske med fremmede, fordi det er så tabu i DK at være ung og "frisk" aka "se rask ud" førtidspensionist.

Desuden så er det jo ikke et JOB at være førtidspensionist, det er bare hvor jeg får mine penge fra, men det er ikke det jeg bruger min TID på. Man kan ikke bruge sin tid på at VÆRE førtidspensionist, som om det er en identitet. Det er det ikke, det skal det ikke være, det må det ikke være.

Og det tror jeg desværre, at det er blevet for hende. Og nok altid vil være.

Men så igen, man skal virkelig passe på med hvordan man griber situationen an med nye mennesker, for der er en stor del af dem der vil føle sig bedraget, hvis man ikke straks kommer ud og siger "førtidspensionist," når spørgsmålet om arbejde falder. Og det er en virkelig ubehagelig situation at stå i.

I bund og grund kommer det jo an på hvad folk kvalificerer som "arbejde."

Er det det man tjener penge på eller er det det man bruger sin tid på - og kan de to ting adskilles i deres egne kategorier eller SKAL de gå hånd i hånd.

Jeg føler at de to ting er unægteligt forbundet i det fleste folks hoveder. Det er både det du bruger din tid på og det du tjener nok penge til at forsørge dig selv for. Og tjener du ikke penge nok på det til tag over hovedet, så er det en hobby, uanset hvor meget af din tid du bruger på det. De har så fandes svært ved at separere de to ting, hvilket kan være virkelig frustrerende.

Personligt synes jeg vi skal dele det endnu mere op i flere underkategorier;

ARBEJDE
Job eller Karriere.

Kunne være et eksempel.

Hvor et job kan være hvad som helst du tjener bare lidt penge på (uden det bliver set ned på som værende "bare" en hobby eller "fritidsjob") og en karriere kan være den type arbejde, som du tjener til føden på.

På den måde så kan vi alle sige, at vi arbejder uden at få dårlig samvittighed og det behøver ikke være så forbandet firkantet. Men der vil selvfølgelig altid være dem der dømmer en som taber og under dem i fødekæden, uanset hvad.

Og så tænker jeg bare; "WHO CARES, hvor pengene kommer fra? Kan vi ikke bare alle nyde, at vi HAR penge og så komme videre i livet?"

Men nej, det kan vi ikke. For det er jo IGEN IGEN IGEN ikke bare hvor mange penge man har, men HVOR de kommer fra, der betyder noget. Det der HVORFRA har fået nærmest alt betydning i sammenhængen.

Som om hvor mange penge man har - eller hvor man får dem fra har noget som helst at gøre med, hvem man er eller hvad man er værd som person.

Det er fucking træls.

Vær hilset,
Kianna

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Førtidspensionist VS Samfundet VS Job... er publiceret 21/02-2019 14:26 af Kianna Kitter Rasmussen (KiannaKitter).

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.