1 år, 8 måneder siden

Forteltet

Boxning
Ida Hansen (...
4 år siden
Israel
Salomon
7 år siden
Det aktive...
Poul Brasch ...
9 år siden
Forsvundet novelle! Hvad ...
Bella Donals...
6 år siden
Meningsforladt tankemylde...
Kasper Lund ...
7 år siden
Flytnings-spænding, og li...
Kasper Lund ...
6 år siden
Onsdag - dagen profilen h...
Annabell Nie...
8 år siden
Mandag kære mandag.
Malene Hahn
6 år siden
Tudefjæset - Kasper Lund
Kasper Lund ...
6 år siden
Min røvfattige søster
Flickarocks
7 år siden
Ferieslut
Hanna Fink (...
7 år siden
At se tilbage
Simone Krist...
7 år siden
Under isen
Tine Sønder ...
9 år siden
Nirvana
Ace Burridge...
9 år siden
Bornholm 3
Michala Esch...
14 år siden
Selvdestruerende selvreal...
Kasper Lund ...
5 år siden
D.25/3 - En ny start!
ListenToTheG...
9 år siden
En lidt hård weekend, kry...
xangelx
5 år siden
senior Dating.
Ruth Christe...
5 år siden
Øde strand - tidlig morge...
Mikala Rosen...
12 år siden
Udstillingen
Hanna Fink (...
9 år siden
Pizza
Kenny Raun (...
9 år siden
Xhristmas fxxx special
Martin Micha...
2 år siden
Om sorgen...og post-weddi...
Sylvia Ebbes...
8 år siden
Sønderborg ugeavis ultimo...
Martin Micha...
2 år siden
Drømme
Salomon
7 år siden
Clairvoyant Medie
Sylvia Ebbes...
8 år siden
Kære natbog (XVIII)
Olivia Birch...
6 år siden
Fra jam til pølsefest
Martin Micha...
2 år siden
Kaos, vrede og kærlighed
Line Ley Jen...
2 år siden
Ikke mange weekender endn...
Michala Esch...
12 år siden
Jaah, idag har jeg givet virtuelt håndslag på et nyt, brugt fortelt til campingvognen. Det der fulgte med den fra forhandleren sidste år, er et halvmørnet, jordslået gammelt telt, med defekte lynlåse. Det var med lodder og trisser at det kom op og stå i Bøsøre for et år siden, uden at slå revner nogen steder. Lidt trælst at man som campingnovice, skal røvrendes på den måde, men skide nu være med det. Vi fik til gengæld en brugt markise monteret på vognen, sammen med en front og to sider. Og til halv pris.

Så har man en følelse af en fair handel - såååån da.

Vi valgte Bøsøre ud fra et eneste kriterie - der var ikke så langt hjem og heller ikke så langt til campingpusheren, hvis/når vi skulle mangle noget udstyr eller ramle ind i problemer. Og det gjorde vi så fra 1. aften...

Vi var 4 afsted, min kæreste, hendes 2 unger og undertegnede. Vognen blev stillet uden problemer lige der hvor vi ville have den. Strømmen sluttet til - og så skulle vi igang med det fortelt. Og det har helt sikkert været til stor underholdning for de omkringliggende. Alt hvad de skulle gøre, var bare at åbne en øl, sætte sig godt til rette og nyde showet - for det blev det.

Det lykkedes os at få kørt teltet på skinnen, uden problemer. Men forestil jer så, at der hænger et slapt fortelt på fronten af en vogn, og inde under kan man se 4 hoveder der trykker det op hvert sit sted som små tuer - alt imens der kører en diskussion om hvilke stænger der skal sidde hvor. Kærestens søn var på det tidspunkt 17 år og var/er nowet af en kloge Åge - ligesom mig... og ligesom min kæreste. Datteren holdt sig klogeligt ude af den diskussion, da den stak i 3 forskellige retninger.

Mirakuløst nok, lykkedes det os at blive enige om hvordan stængerne skulle sidde, indtil næste udfordring kom: Der var ikke nogen steder på siden af campingvognen, hvori krogen på enden af stangen kunne monteres. 3 nye, sideløbende diskussioner (de omkringliggende øldrikkere må have haft en sand fest) under forteltet - stadig udefra set som små tuer under dugen - og stænger der blev vendt rundt og prøvet til.

Niks - campingpusheren havde taget røven på os, var den overordnede konklusion. Sønikke købte ikke helt den forklaring - han mente der var noget vi havde overset - men det ville Kloge-Åge nr. 1 (mig), slet ikke høre på. Teltet skulle køres af skinnen, pakkes sammen og smides i bilen. Så ville jeg køre ind til Campingcentret dagen efter, når de åbnede og svine indehaveren til for at have prakket mig sådan noget lort på.

Som sagt, så gjort. Og istedet røg markisen ud - og så sad vi der, 4 personer kl 2030 og spiste aftensmad, mens vi klaprede tænder om kap - for ude, det skulle vi sgu være. Vi var jo på camping, ikk?

Kæresten og jeg tog aftenens opvask - det gjorde vi oppe i fælleshuset. På trods af flere forsøg fra hende, på at køle mig ned og fortælle, at det kunne jo være at hendes søn havde ret - vi kunne jo have overset noget, så var der intet at gøre. Campingfatter i Campingcenter skulle have ren besked og så ville jeg dælme håbe han havde et godt tilbud på et andet telt der passede til vognen. Jeg var lige i zonen...

Vi trissede tilbage til campingvognen, det var langt om længe lykkedes min kæreste at dreje samtalen ind på noget helt andet, så forteltet blev glemt lidt. Da vi nærmede os, kunne vi se sønikken stå og vente på os - og hans smil var ikke til at tage fejl af - han lignede en flækket træsko. Han stod med en papæske i hånden. På låget stod der "Fortelt".

"Prøv at åbne den", sagde han - han kunne slet ikke være i sig selv i bar forventning over min reaktion.

Jeg åbnede den, og i æsken åbenbarede sig 5 beslag, til at hænge i skinnen til forteltet. Og i de beslag, ville krogen på enden af stængerne passe som hånd i handske.

Sønikken: "Jeg overvejede faktisk at holde min kæft og tage med ind til Campingcenteret imorgen - BARE for at se hvad der kom ud af det" - han kunne ikke holde et grin tilbage. Jeg må have set pænt fåret ud...

Min kæreste mente at vi omgående skulle gå igang med at sætte teltet op - og et eller andet sted kunne jeg godt dele begejstringen - men det blev først næste dag teltet kom op - uden problemer. Andet end at lynlåsene er færdige. Men det holdt da den uge vi skulle være der.

Siden har vi kun brugt markise og sider/front og det er på ingen måder en tæt løsning. Sidst sad jeg og blev våd på ryggen, fordi markisekanten løfter sig lidt når det blæser. Og med en regnbyge i kombi, så er det ikke fedt længere.

Men idag er jeg ejer at et to år gammelt fortelt - lidt mindre, da vi skal rejse en del rundt, så det skal være ret enkelt at sætte op og pakke ned - så det er et 2.50 m dybt, men til gengæld har vi hele vognens 5.60 m i længden at rode på. Glæder mig sindsygt meget til at få det op første gang. Nu ved jeg hvordan det skal gøres, uden at blive til grin på halvdelen af pladsen :D

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Forteltet er publiceret 14/09-2020 18:01 af Dus.

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.