Don't go away mad, just g...
Kasper Lund ...
5 år siden
1 ex er det værste, men 3...
Martin Micha...
2 år siden
Et liv i miniature
Cecilie Regi...
9 år siden
Dag nr. 5 på fyldepinden....
Gaffa Brandt
8 år siden
Min vingeskudte wingman
Flickarocks
6 år siden
Juletid
Gittepigen
9 år siden
Lidt af det ene og det an...
Michala Esch...
13 år siden
En slange i huset
Anastasia
9 år siden
SSO - stress
RachelBlack
7 år siden
Et skridt nærmere
Liza Abildsk...
7 år siden
Julius første fisk!
Kaj-Benny
9 år siden
Sørgebind
Olivia Birch...
6 år siden
De første dage
Michala Esch...
12 år siden
i bad med Noa
Peter
6 år siden
No, i will not keep calm....
Julie Vester...
8 år siden
SFI...Det Nationale Forsk...
Camilla Rasm...
8 år siden
Hund - hvad sker der...?
Michala Esch...
13 år siden
Kafferumlen - Kasper Lund
Kasper Lund ...
5 år siden
Beskæring af roser
Hanna Fink (...
8 år siden
Skorpioner
Tine Sønder ...
9 år siden
At skrive mig ud af tinge...
Bastian
9 år siden
Life could be simple...
Michala Esch...
4 år siden
Eksamen
RachelBlack
8 år siden
Mystisk tilbageblik
kaotiskkaos
3 år siden
Advarselsbokse og hulahop...
Victoria Wan...
6 år siden
Tillykke til mig...
Poul Brasch ...
7 år siden
Sikke en dag
Ruth Christe...
5 år siden
STÅR PÅ EN SKILLEVEJ
ingelnielsen
8 år siden
Nyt maleri
Jytte Westen...
6 år siden
Masser af fest til mig :/
Michala Esch...
8 år siden
Sommerlandet
Hanna Fink (...
7 år siden
Hej allesammen, jeg kan lige så godt sige det med det samme. Hvis I der læser dette, ikke har interesse i amerikansk foodball så gå videre.

Jeg vil gerne fortælle lidt om den kamp jeg sad og så for næsten en uge siden. Super Bowl.

To hold havde kvalificeret sig til kampen. New England Patriots, og Carolina Panters. To gode hold der havde fortjent sejren. Patriots med den søde, unge quaterback Tom Brady i spidsen. Og Panters med Jake Delhomme. Tom Brady har været så heldig at føre sit hold til sejer en gang før i Super Bowl, og han er en helt fantastisk spiller. Han har kontrol over sit hold som ikke mange på hans alder. Han er 26 år. Var 24 første gang han spillede i super Bowl, og det var kun fordi New Englands første quaterback var skadet, at han fik chancen til at spille. Han spillede et kanont år. Og det var velfortjent han kom i slutspillet. Ligesom det var i år. Men holdet var også heldig i år, de fik hjemmebane fordel. Og i New England er hjemmebane fordel virklig en fordel. Miami Dolfins kom på besøg, og tabte, i -19 grader.
Delhomme, har været 7 år i ligaen, men har kun spillet 6 kampe i den tid. Han har nemlig fungeret som anden og tredje startende quarterback. Blandt andet i Green Bay hvor han har trænet med Brett Farvre. ( min ynglings spiller, og mit ynglingshold.)
Han kom til St. Louis men blev igen bare andenstartende, da Warner blev skadet, og Bulgner tog over. Så da seconen startede blev han solgt til Carolina, og det var hans held. Da seconen var slut, stod han på banen i Huston. Flot af en spiller der igennem syv år kun har startet seks gange.

hele spillet er fantastisk, kampen bliver sparket igang af Adam Vinitiera. New Englands kicker. i første quarter ingen poent. Vinitiera brander to fieldgold. I hele seconen har han kun brændt tre andre, og det var på dette stadion i Huston. Han må næsten have troet det var forhekset.
I anden quarter bliver der endelig skoret og da der endelig bliver pause er Patriots foran med 14-10.

Og så sker der det vi alle har hørt om flere gange. (eller sådan cirka en million) Jannet Jackson optræder. Ikke særlig godt, med en gammel sang, men hun synger med Justin og det bærer dem gennem. Men Nelly og P Daddy optræder med Nellys hit Hot. Og det var hot. Det bedste ved halvtidsshowet. synes jeg. Dansepigerne er klædt i Panters cheerleaders dragt. men undervejs i sangen flår de dem af, og har Patriots uniformer under. På deres trøjer står der nr. 12 og nr. 17 Brady og Delhommes numre. Det var bare godt.

Da så kampen skal igang igen, står der pludselig en nøgen mand på banen. En såkald streiker. En englænder der åbenbart synes sådan noget er sjovt. Det synes spillerne ikke. det var tydeligt at de aldrig havde regnet med at sådan noget kunne ske. De var alle som frosset fast. Selv sikkerhedsfolkene måtte lige stå et sekund. Men så fik to New England spillere gang i systemet, og fik nedlagt ham. og manden kunne blive båret ud. Han havde åbenbart klædt sig ud som dommer, og var kommet ind på stadion på den måde.
tredje quarder forløb som det første. Ingen poent. Men fler flotte løb.
i fjerde finder de to hold så ud af at der skal ske noget. for Delhomme kaster et 90 yard Td pas. Ny rekord i super Bowl. Helt utrolig flot af den unge spiller. Da der er ni sekunder tilbage (ca 15 min reel spilletid) står der 29-29 og det ser ud til at den skal ud i forlænget spilletid for første gang nogensinde. Men New England for mast sig op i fieldgold afstand. Og en rystende nervøs Adam Vinitieri bliver sat ind. Og miraklet sker. Han rammer plet. Lige mellem stængerne.... Og New England vinder 32-29 i en vild flot kamp.

Jeg ville have givet min højre hånd for at være i Huston og se super bowl. men måtte opgive da jeg ikke kunne få fat i en billet. Og da jeg så under kampen hører at en ung pige fik billet på dagen er jeg lige ved at græde. Men jeg har bestemt mig. jeg vil til Huston næste gang de spiler der. Jeg har en Onkel der har været så sød at tvinge mig til at bo hos dem, hvis jeg nogensinde når over.

nå, nu vil jeg stoppe. I har sikkert også fået mere end nok. Hvis der er nogen der ved noget jeg ikke ved, om kampen, eller hvis jeg har fået nogle forkerte oplysninger, så skriv til mig.
Der er så meget jeg gerne ville fortælle mere. Men nu er amerikansk foodball ikke det der intresserer folk i danmark mest. så jeg smider lidt ind med mellemrum.

knus birgitte.
Og tak til dem der holdt ud til denne linie.

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Amerikansk foodball er publiceret 06/02-2004 10:45 af Birgitte Andersen (Birgitte).

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.