19 år siden

Plebser og politik er en del af livet

Svampe
Halina Abram...
6 år siden
Tredje Bog started
JesperSB
3 år siden
Verden holder vejret!
Marlene Gran...
11 år siden
Eksamen
RachelBlack
11 år siden
Læring og andre samfundsn...
Ole Vind Raa...
10 år siden
End og week
Martin Micha...
4 år siden
Dagene der går
Lisa Brøndbe...
3 år siden
Skøre drømme og sovende f...
David Hansen...
1 måned, 20 dage siden
Det vildeste liv
Christian Ba...
9 år siden
Hvis jeg havde tid.
Jytte Westen...
10 år siden
And they say, the worst ...
Julie Vester...
10 år siden
Don't go away mad, just g...
Kasper Lund ...
7 år siden
Hvorfor er jeg så ensom?
Neola
3 år siden
Aloe Vera Gel og mandehør...
Victoria Wan...
8 år siden
Fuffy til 100-årsfødselsd...
Michala Esch...
14 år siden
Min beskrivelse på livet
Shawn Cee (J...
8 år siden
Hvem fortjener blomsten?
Racuelle Hei...
8 år siden
Ja Blair vandt igen og Helle Thorning Schmidt er ikke så stor en torn i øjet på Fjog som hun burde være, man kan da ikke være helt ligeglad med politik , da det er den der afgør om vi som almindelige mennesker kan blafre med ørerne ikke sandt !

Min ekssvigerinde lærte mig et nyt ord, som smager meget grimt i min mund og det er klart jeg ikke kendte ordet, da jeg selv er vokset ud af den gruppe mennesker det nedladende beskriver.
Ja , det kom sig af at hun havde fået ny nabo , som var lidt indskrænket at høre på over hækken, hun mente ikke det ragede sønnen hvem af mændene der var på besøg, der var hendes kæreste , hun drikker jævnt hen en del øl og ligner en der er blevet vindgarvet i en meget stærk sol, Så min svigerinde sagde at hun var sådan en rigtig Plebs og hunmente ikke at de havde noget indbyrdes at tale om, Plebs sagde jeg hvad betyder da det, ja det var sådan et ord hendes far og hende brugte om mennesker der sådan kun havde en horisont det nåede til deres egne vinduer, altså ikke interesserede sig for verden i det hele taget, hvor der kun er deres egne nu og her behov, der er interessante og hvor de har en meget rå måde at tale til hinanden.
For sjov skyld slog vi ordt op og jeg måtte overrasket indse at jeg jo kom fra den forkerteklasse , de fattige arbejdere og husmænd som jo er væksthuset for disse Plebser.
Ja jeg har selvfølgelig ikke i min barndom lært et så nedladende ord om mennesker fra mit eget miljø, måske er ordet også en kode så men kan tale negativt om andre uden at de ved det, som min gamle rige farbror sagde til sin stedsøn , meld dig ind i KU hvilket betyder Kloge Udnytter(de mindre kloge)det værste var at han mente det, hans egen far var jernarbejder og døde meget tidligt, min far var kun 16 da han mistede sin far, min farmor havde haft tuberkulose som barn, hun var lille og skrøbelig og kunne som syerske ikke selv løfte sin symaskine, min far lkærte at regne som 4 årig så han kunne få rigtigt tilbage, når han skulle løbe byærinder.

Min mormor, der hele livet var bange for køer måtte som 5 årig sidde under en ko og malke dem , det blev hendes lod det meste af livet ,som husmandskone, med udendørsbrønd og brændekomfur....

Min mor startede bange som 10 årig med at tjene penge til familien ved at skulle sove hos en gammel kone der ikke turde være alene, at min mor selv var bange hvem interesserede det ?

K.U. = Kun übermenchen

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Plebser og politik er en del af livet er publiceret 06/05-2005 08:48 af Freema.

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.