18 år siden

Juleaftens glæde..!

Dagen jeg gav op
ToreB
6 år siden
Hjerne Tetris
David Hansen...
2 måneder, 7 dage siden
3. Side - I'm back!
Sweetypie93
5 år siden
Fredag 21 Marts - 2014
Sine Simonse...
10 år siden
Om alt og intet
Lisa Brøndbe...
3 år siden
Ikke så halt længere...
Mikala Rosen...
15 år siden
Spoken Word Festival 2014...
Kenneth N. C...
9 år siden
Tvivl.
ceciliemarie
12 år siden
Ophold
Hanna Fink (...
6 år siden
Første dag på Fyldepennen
Liza Abildsk...
9 år siden
Hovedafbryderen
Rud Stenfisk...
3 år siden
Dybbøl gartnerhjem
Martin Micha...
5 år siden
Israel
Salomon
9 år siden
No, i will not keep calm....
Julie Vester...
10 år siden
Livet, døden og kærlighed...
Ace Burridge...
11 år siden
Sommer
Hanna Fink (...
7 år siden
Kaos?
Per Z
9 år siden
So many feelings on one t...
MysteriousGi...
11 år siden
Tudefjæset - Kasper Lund
Kasper Lund ...
8 år siden
life's hard, it's harder ...
Julie Vester...
10 år siden
Rocketman - Kasper Lund
Kasper Lund ...
8 år siden
første skoledage og leven...
Michala Esch...
14 år siden
15.09.2016
Marianne Mar...
7 år siden
Højskolehjemkomst.
Hanna Fink (...
10 år siden
Mit hovede er fyldt
SkriveTøsen
11 år siden
Omvendt ordstilling og te...
David Hansen...
2 måneder, 23 dage siden
70 år + 3 dage
Peter Munk (...
10 år siden
Hej. Og farvel igen. - Ka...
Kasper Lund ...
7 år siden
Masser af fest til mig :/
Michala Esch...
11 år siden
14.09.2016
Marianne Mar...
7 år siden
Så er det næsten juleaften – i hvert fald er det snart NU :O)

Det føles rigtig godt, julestressen har forladt mig, travlheden har lagt sig, og freden har indfundet sig. Sådan skal det være på en juleaftensdag.

Som de seneste to år, skal jeg holde aftenen i mit gamle hjem sammen med min ex-mand, og denne gang sammen med vores fælles datter, hendes kæreste, den ene af mine tvillingepiger og hendes mand.
Peter er kørt til Nordjylland for at være sammen med hans ex og deres børn i aften.
Sådan besluttede vi for et par år siden, at det ville være bedst at fejre jul for alle parter, og sådan gør vi nu for tredje gang.

Jeg elsker denne juletid (bortset fra den stress, det kan gi’ i dagene op imod), men der er noget helt specielt over det, når børnene begynder at komme hjem på juleferie, når de sidste gaver købes og pakkes ind, når juletræet sættes på fod od pyntes o.s.v.
Lene og hendes kæreste Lars kom hjem i torsdags, og jeg kunne starte med at fortælle dem, at vi skulle ha’ risengrød til aften, og at vi skulle lave marcipan og pynte juletræ her hos mig. Lenes øjne strålede og hun jublede, som kun hun kan gøre det på hendes dejlige lillepige-agtige manér..! Hendes kæreste er med her for 2. år i træk, og han falder bare helt naturligt ind i familien – det er jo dejligt.

I går kom Benthe og Jesper så hjem fra Odense, og vi mødtes alle i aftes hos Birthe og Rune til julehygge. Ja, jeg er sikkert ved at blive både gammel og sentimental, men jeg elsker altså, når vi kan mødes og bare ha’ det fantastisk sammen. Birthe og Rune skal holde jul hos hans forældre i år, så vi ses igen juledag til julefrokost her hos mig.

I formiddags kom Benthe og Jesper så herud til mig, og vi tog sammen hen til min ex, hvor vi fik brunch og pyntede juletræ sammen med Lene og Lars. Vi var næsten ved at falde rundt om juletræet mens vi alle hængte kugler, hjerter og kræmmerhuse op, så det var lidt sjovt.
Benthe fortale om hvordan hun mindedes barndommens jul med at vågne juleaftens morgen og se det strålende juletræ stå pyntet i stuen, og om hvordan det var at vågne 1. juledags morgen sammen med hendes søskende og finde slikskålene frem under gavepapiret, og lægge sig på gulvet og smovse mens tegnefilmen kørte i fjernsynet. Hun ærgrede sig over, at når vi nu ikke holder jul her hos mig i aften, ja så ville der jo nok ikke stå nogen slikskåle fremme i morgen tidlig, som hun kunne smovse i… meeennnn jeg har nu lavet en lille skål allerede og sat frem, så hun kan finde den :O)))

I morgen kommer alle mine københavner-børn så også hjem. Irene og Jonas holder juleaften hos hans forældre i Holbæk, hvor de så kører fra i morgen formiddag engang.
Annie og Peter og lille Josva skal prøve selv at holde jul for første gang. Peters job betyder at han ikke kan få fri i dag, og samtidig ønsker de at holde jul sammen med hans far, der jo blev alene i foråret. Jeg snakkede med Annie i morges, og hun fortalte at de havde fået juletræet pyntet og var ved at være klar, og hun snakkede om juletræets sjæl, som hun syntes manglede lidt fordi alt pynten er nyt. Det kan hun jo nok ha’ ganske ret i, og havde vi da bare fået snakket om det lidt før, så skulle hun ha’ haft noget af det gamle pynt med herfra mig, men det må vi nå inden næste år. For mig er juletræet også fyldt med minder og deraf kommer sjælen jo..!
Desværre er lille Josva syg for 117. gang siden han startede i vuggestuen. Jeg håber bare så meget, at han kommer sig til i morgen, og at han ikke får smittet sine forældre – jeg glæder mig bare sådan til at se dem alle sammen, så det skulle da nødigt forhindres af sygdom.

Lige nu har jeg været i bad og skal til at gøre mig klar til at tage af sted igen til mit gamle hjem, hvor anden garanteret allerede er i ovnen og ris a la manden ved at blive klar. Når jeg kikker mig omkring, er her dejligt julepyntet her i mit hus og der er klar til at modtage hele min familie i aften og i morgen. Alt er som det skal være..!

RIGTIG GLÆDELIG JUL TIL ALLE JER DERUDE

Kærlige tanker
Og juleknus
Wildrose

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Juleaftens glæde..! er publiceret 24/12-2005 14:49 af wildrose.

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.