15 år siden

Bob redder verden (3)

Normalvis nyder jeg ikke ...
Kasper Lund ...
9 år siden
Helbred 2
Hanna Fink (...
8 år siden
sofaen eller.......
Hanna Fink (...
10 år siden
En lidt hård weekend, kry...
xangelx
7 år siden
Nej
Poul Brasch ...
1 år, 3 måneder siden
The same old storie
Julia Stampe
6 år siden
Frækt Honey
Kenneth Hvid...
2 måneder, 27 dage siden
Dagen tiltaget med 32 min...
Hanna Fink (...
10 år siden
Jeg kan ikke nå's!
Katrine Søre...
10 år siden
Katten ude af sækken
Suree Lio (L...
11 år siden
Længe siden - update <...
RachelBlack
8 år siden
Nede på point
Olivia Birch...
9 år siden
Vent på mig
Halina Abram...
6 år siden
Felicidad mi amor! Felici...
Camilla Rasm...
11 år siden
Frikadelle sved & æggepru...
Racuelle Hei...
9 år siden
Grungekaffe og brækket ry...
Michael Nevs...
6 år siden
Karrusel
Sincedawnofm...
10 år siden
Fremtid og nutid
Lisa Brøndbe...
3 år siden
Drama queen...
Sylvia Ebbes...
10 år siden
Øde strand - tidlig morge...
Mikala Rosen...
14 år siden
Det at blive mand
Ace Burridge...
11 år siden
Dag 7 på fyldepennen. Sta...
Gaffa Brandt
11 år siden
Ballade med drillenissen
Carsten Cede...
9 år siden
Farvel Bornholm
Jytte Westen...
9 år siden
Kære natbog (X)
Olivia Birch...
9 år siden
Skorpioner
Tine Sønder ...
11 år siden
Kære natbog (XVI) – ingen...
Olivia Birch...
8 år siden
Gode råd og to do lister
Ace Burridge...
11 år siden
Under isen
Tine Sønder ...
11 år siden
Skriftlige prøver ... Slu...
Anne S. Chri...
10 år siden
Anden dag på Fyldepinden
Gaffa Brandt
11 år siden
Jeg googler
Tine Sønder ...
10 år siden
Dagen tiltaget med 1 time...
Hanna Fink (...
10 år siden
Hvalsang
Tine Sønder ...
11 år siden
Kære DagBob

I sin utrættelige kamp for at udbrede budskabet om verdens store uretfærdigheder, trodser Bob denne gang, meget modigt, en absolut dødstrussel. Det kan skyldes at en korrupt magthaver i et fattigt 3. verdensland er blevet lidt bange for Bobs dybdeborende artikler, og nu er ude efter Bobs liv, men den teori køber Bobs (lidt naive?) kæreste, der nok mener at fordi hun er sygeplejerske, kan hun godt kende forskel på en lille forkølelse, og en miltbrandforgiftning, ikke. Bob er nu ikke så sikker, og iøvrigt er det ingenlunde nogen lille forkølelse. Det er en meget alvorlig sygdom, og som minimum livstruende. Basta!!!

Oven i livstruende sygdom, er Bobs computer tæt på at afgå ved døden også. På trods af den er mindre end 1 år gammel, er den super mega latterlig, og har ikke udvist den forventede samarbejdsvilje her til aften, omkring det der med at gå på nettet. Havde Bob været lidt rigere, havde han nok hjulpet computeren frem mod døden. Han var i hvert fald fristet.

Bob faldt igår over en rapport lavet til den Amerikanske kongres omhandlende omkostningerne til krig siden 11. september. Det er ikke småpenge de drenge har brugt. Man kunne nok købe en hel del burgere for dem i hvert fald. Grunden til at Bob interesserer sig særligt for netop det amerikanske krigsbudget, er at krig ikke burde være nødvendigt i Bobs øjne. Samtidig er det med at til at øge fattigdommen, og dermed, ironisk nok, øge truslen om den terror som krigen skulle bekæmpe. Det lugter lidt af en skrue uden ende.

Anyways, hvis USA skulle betale de meget berømte 0,7% af BNP til velgørenhed, skulle de betale lige i underkanten af 90 mia. dollars pr. år. De betaler kun omkring 25-30 mia. Det kunne hænge sammen med, at Bush var så flink at give de rigeste amerikanere skattelettelser for ca. 220 mia. dollars for nogle år siden, eller at USA er involveret i så mange konflikter, at det dræner statskassen. Alene på Afghanistan, og Irak, samt et program til øget sikkerhed ved militærbaserne, har USA brugt 867 mia. dollars siden 11. september. Det er jo absolut absurd. Tænk hvad de penge kunne have reddet af menneskeliv (nu har de istedet kostet en masse liv). I budgetåret 2008 har "warfare" kostet amerikanerne 188 mia. dollars. Husk på, at de for 90 mia. dollars kunne have bekæmpet den fattigdom, som i høj grad inspirerer terrorister, og derfor "nødvendiggør" den amerikanske krigsførelse.

En anden lille sjov tanke Bob har haft, specielt Bankbob, som jo faktisk regner med at blive reddet med alle de nye pakker der regner ned over banksekstoren for tiden, er at omkostningerne til disse pakker er gigantiske. Mange gange større end de beløb som de fleste af de rige landes regeringer ikke kan finde til at hjælpe folk som dør af diarré, fordi de ikke har adgang til helt basal medicin. Det har ikke taget regeringerne lang tid at finde trillioner (eller hedder det trilliarder, eller billiarder?), for at rette op på en økonomi, som ellers burde kunne styres hjem ved hjælp af markedskræfternes frie spil. Men finde penge til døende folk kniber det med, og selvom alverdens ledere i starten af december mødtes i Doha og lovede hinanden at krisen ikke måtte stoppe indsatsen for at nå 2015 målene, så klinger det lidt hult det løfte, og Bob tror ikke på det. Bob tror at politikerne har så travlt med at redde deres egne vælgeres mulighed for at købe en ekstra fladskærm, bil nummer 2, og et sommerhus, at det med at redde dem der for alvor trænger, det kommer ret langt nede af prioriteringslisten. Hvis de for alvor gerne ville redde nogen, så havde de nok fundet de der, i sammenligning, få milliarder for længe siden.

Så det er nok op til dig og mig. Måske er det i virkeligheden pointen med disse skriverier. Det er nemlig ikke rigtigt klart for GodhjertedeBob, hvad han egentlig vil med alle disse "Bob redder verden" indlæg. Det handler nok mest om oplysning, oplysning der skal gøre dig, kære læser, i stand til at træffe et valg. For valget er så afgjort dit, du bestemmer selv om du vil vil købe en ny kjole til 2000, eller kun en til 1500 og forære de sidste 500 væk, og dermed redde et par folk fra sultedøden. Du kan jo også gøre begge dele.....der er jo ingen grund til ikke at se lidt godt ud, bare fordi andre har det lidt skidt. ForfængelighedsBob kom eksempelvis for skade at erhverve sig et Armani jakkesæt forleden (på udsalg...de forærede det nærmest væk). For at råde bod på det, meldte Bob sig også fluks ind i Læger uden grænser. Vidste du iøvrigt, at deres hjemmeside hedder MSF.dk? Bob troede at læger var lidt bedre til at stave. Tsk tsk....Måske burde KlogeBob hjælpe dem lidt som frivillig stavepædagog? MSF....Mlæger Suden Fgrænser....har man hørt mage???

Bob - Håber hans læge staver bedre end det :-D

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Bob redder verden (3) er publiceret 29/12-2008 21:50 af ShopBob.

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.