Et 'hurtigt smut' til stranden...

ulovligheder
Sincedawnofm...
7 år siden
råb
Halina Abram...
3 år siden
Forbi ....
Halina Abram...
3 år siden
Skorpioner
Tine Sønder ...
9 år siden
Ophold
Hanna Fink (...
3 år siden
Drømme
Salomon
6 år siden
Vil du være min ven?
Mille33
9 år siden
den første dag år 2013
bondeven
8 år siden
Jeg googler
Tine Sønder ...
7 år siden
Split mig ad - Kasper Lun...
Kasper Lund ...
5 år siden
Bornholm2
Michala Esch...
13 år siden
Kan jeg mon lære at elske...
Neola
3 måneder, 20 dage siden
Sikke en dag
Ruth Christe...
4 år siden
Kære natbog (XVIII)
Olivia Birch...
6 år siden
Blæksprutte arme og mange...
Racuelle Hei...
2 år siden
Lidt jul og juleferie
Michala Esch...
12 år siden
Hold mig i hjertet for en...
Kasper Lund ...
5 år siden
Lidt af det ene og det an...
Michala Esch...
13 år siden
Jeg har skrevet en bog
Anastasia
3 år siden
Den gamle gartner
Peter
6 år siden
Uden kontrol
Hanna Fink (...
7 år siden
AT forløb
Coleen
7 år siden
Bogfinke
Peter
6 år siden
Markedspladsen.
Ruth Christe...
4 år siden
Når vi nu snakker om posi...
Luna Mø
4 år siden
Tillykke til mig...
Poul Brasch ...
7 år siden
4 år føles som i går.
Jønsse
4 år siden
Gode råd og to do lister
Ace Burridge...
8 år siden
Dagen tiltaget med 32 min...
Hanna Fink (...
7 år siden
sov lidt længe
Kenny Raun (...
6 år siden
Søster Jenna var i fjerns...
Poul Brasch ...
8 år siden
Tanker om vægge med udsmy...
Olivia Birch...
6 år siden
Kaos, vrede og kærlighed
Line Ley Jen...
1 år, 6 måneder siden
Svampe
Halina Abram...
3 år siden
Guds blinde øje.
Ruth Christe...
5 år siden
I bussen.
Ruth Christe...
4 år siden
Skøn sommer og smart syma...
Michala Esch...
11 år siden
Bare endnu en torsdag
Barepernille
6 år siden
Hverdagen
Hanna Fink (...
7 år siden
13.09.2016
Marianne Mar...
4 år siden
Ensom og hvad så?
Josephine Lø...
6 år siden
13 dag på fyldepennen. Er...
Gaffa Brandt
8 år siden
Apatiske gentagelser - Ka...
Kasper Lund ...
6 år siden
Glædelig Jul til alle på ...
Poul Brasch ...
6 år siden
Kære natbog (XX)
Olivia Birch...
6 år siden
11.09.2016
Marianne Mar...
4 år siden
Strandtur igår....

Egentlig havde jeg tænkt som følger:
Et lille hurtigt smut til Marbæk strand. Måske en lille tur rundt i Frederikssund, og så hjem igen.
Vi kom lidt senere afsted end planlagt, først ved halv tolv-tiden. Egentlig var vi tidligt nok oppe, men tiden går så hurtigt med ingenting når man bare dalrer rundt og ikke har travlt... Nå ja, og Christina og Kasper havde 'lånt bilen af os'... Altså den bil vi så havde lånt af mine forældre. De havde været i Bonbonland onsdag, og ville så komme forbi med bilen til os igår, hvorefter jeg så skulle køre dem hjem.... Så det gik der også lidt tid med...
Men afsted kom vi, og helt uden hjælp fra andet end mine forældres GPS fandt jeg Marbæk strand.
Straks var det så lidt sværere at finde en P-plads. Vi kørte frem og tilbage, og endelig var der en mor med sin lille baby, der kørte og vi var klar.
Jeg så Bo havde ringet, og ringede tilbage (han studerer og skriver stadig flittigt på sit speciale hver dag hos sin far). Han ville egentlig bare høre om vi var taget afsted, for ellers ville han måske gerne med alligevel. (Han havde kørt på fra halv 9 morgen til halv ti aften om onsdagen, og synes godt han kunne tillade sig en halv arbejdsdag). Men det var lidt for sent for det... Troede vi.
Da vi kom hen mod selve stranden, fik vi svaret på hvorfor der ikke var P-pladser nok... (Havde også undret mig lidt, for godt nok var det en varm dag, men vi har da ikke haft problemer tidligere).
Der var simpelthen sommersjov og folk stimlede til fra nær og fjern for at vindsurfe og hoppe på de dér store trampolintingster med sele og man flyver 10 meter over jorden... eller hvad de nu hedder. Og alt muligt andet.
Hmmm... Det var ikke lige sådan en strandtur jeg havde forestillet mig, men vi fortsatte og fandt en lille plads at slå os ned på. Men der var mennesker overalt, og så stor en strand er det altså heller ikke.
Lucas og jeg havde mest lyst til at hente Bo, og så finde en anden strand at køre til. Det ville Helene ikke. (forståeligt nok, det var varmt, og vi havde lige kørt i 20 varme minutter).
Så vi gik ud i vandet og så....
Lille vandmand... Stor vandmand... splattet brandmand... Lille levende brandmand... Ret stor vandmand... Halvstor brandmand.... Og en Gigantisk stor Brandmand...
Helene hylede op, og ville straks ind på stranden igen.... Og ville ikke ud i vandet igen! Basta!
Lucas og jeg kom igen med vores forslag om at køre til en anden strand. Og denne gang var hun på.
Næsten ved siden af os stod en flok drenge på 11-12 år og samlede vandmænd, der efter eget udsagn allerede var døde. Dem hældte de så ned i en fordybning de havde lavet i sandet, for derefter at trampe rundt oveni dem.
Lucas stod og kiggede på det med rynkede bryn, og sagde så nøjagtigt hvad jeg stod og tænkte, at det var en tarvelig måde at behandle dyr på, også selvom de allerede var døde. Da Helene ser det, kommer hun også med et forarget udbrud:
"Aaaaij! Hvor er de drenge dumme ved de vandmand.... Tænk på det kunne jo ligeså godt have været Lucas de trampede på, for han er jo også en vandmand! Jeg kan godt forstå hvis Lucas ikke kan lide at se på det dér!"
Kunne ikke lade være med at grine lidt for mig selv... Jo Lucas er jo født i vandmandens tegn.... Eller Vandbærerens tegn... Meeeen!
Lucas selv indvendte også at det ikke var det samme, men at det måske kunne være at nogle af de døde vandmænd var født i vandmandens tegn...
Vi ringede til Bo og sagde vi kom og hentede ham, og at han lige skulle finde et gadenavn i nærheden af Hornbæk Strand, for så ville vi da køre dertil, og så kunne vi finde en restaurant og spise på bagefter.
Derovre fik ungerne så også lige sagt hej til deres far, der jo bor lige overfor Bos far.
Og så afsted med os... Halvvejs derhenne af, begyndte jeg at tænke at det måske var en dårlig idé... Godt nok havde vi jo ikke travlt, men tiden var fremskreden. Det var en tur på næsten en time vi havde bevæget os ud på, og begge unger begyndte at se søvnige ud på bagsædet.
Og klokken var da også lidt over to før vi var fremme...
Men det var en god beslutning. Vi hyggede os sådan, fik badet bygget sandslotte gravvet store huller, og Helene og jeg fik solet os og fjollet sammen, mens drengene graved voldgrav rundt om borgen, og gik ud og svømmede lidt mere.
Kl fem forlod vi stranden og besluttede at gå ned på havnen og se om der var noget der fristede dér. Lucas havde 'glemt' sko derhjemme ("man skal da ikke bruge sko på stranden"), så han lånte mine sandaler, men jeg havde heller ikke ligefrem lyst til at trave Hornbæk flad barfodet mens vi ledte efter en restaurant.
Det var et udmærket fiskemåltid vi fik.... Vi kunne nok sagtens have fundet noget mere lækkert længere oppe i byen, men det var ok. Bagefter gik vi ned og så hvad der var at fange i havnen.
Vi fangede milliardvis af rejer i alle størrelser... En enkelt lille fisk og en tangnål. Så så vi et par krabber, der var uden for rækkevidde af vores net, og jeg så en lidt større rød fisk to gange som var alt for hurtig til vores net.. Og så, lige da jeg begyndte at lægge op til at klokken var mange og vi havde en times biltur foran os, så vi den... En lille fladfisk, ikke større end en tommelfingernegl. Den var langt væk, og jeg var lige ved at falde i vandet, da jeg strakte mig selv og nettet så langt vi kunne komme.... Men jeg fik den.... Den var godt nok nuttet... Har aldrig før set så lille en fladfisk :)
Men så tømte vi også spanden, og kørte hjem... Og begge unger var faldet i søvn, da vi kl 8 endelig var hjemme. Helene vågnede op til dåd, og skulle spille Pokémon og drikke Smoothies med os andre. Men Lucas kunne knap nok sæbe sig ind, og væltede om på sofaen med det samme, hvor han så gik ud som et lys. Han tog lige en lille slurk af sin smoothie, da vi skubbede til ham for at høre, om det var noget, og var så væk igen. Helene og jeg gik op i bad, og bagefter hev jeg Lucas i seng.... Han var helt færdig, den stakkels dreng :)

Og i dag står den så på oprydning igen... Vi stod tidligt op, og ordnede ungernes værelser, og nu har jeg kørt Helene ud til en veninde, og Lucas er selv rendt over til sin veninde. Så jeg tuller bare rundt herhjemme med Lille-bæbs på maven og ordner... Når jeg altså ikke lige sidder her og skriver :)

Michala

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Et 'hurtigt smut' til stranden... er publiceret 07/08-2009 11:25 af Michala Escherich (Machula T.).

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.