12 år siden

Mors fortællinger

Flytnings-spænding, og li...
Kasper Lund ...
6 år siden
Kærligheden som udstråler
Ansu Orheim ...
5 måneder, 19 dage siden
Hvor skal vi hen?
Liza Abildsk...
7 år siden
Første indlæg og ny tid
Miriam Lidbe...
5 år siden
Karrusel
Sincedawnofm...
8 år siden
Jeg googler
Tine Sønder ...
8 år siden
Sønderborg ugeavis ultimo...
Martin Micha...
3 år siden
Helbred 2
Hanna Fink (...
7 år siden
Forsømt
Tine Sønder ...
9 år siden
Firserdate
Tine Sønder ...
10 år siden
ulovligheder
Sincedawnofm...
8 år siden
Udstilling
Hanna Fink (...
9 år siden
Kære natbog (V) - at være...
Olivia Birch...
7 år siden
Kvindetid med Ziggy Marle...
Racuelle Hei...
7 år siden
Noget om helte
Camilla Rasm...
6 år siden
Dagens Danmark.
Ruth Christe...
5 år siden
Fødselsdagsgave
Hanna Fink (...
3 år siden
Hey now, hey now, don't d...
Camilla Rasm...
5 år siden
Endnu en - Kasper Lund
Kasper Lund ...
6 år siden
sov lidt længe
Kenny Raun (...
7 år siden
Mine tanker
Zein Ali (Bi...
1 år, 3 måneder siden
Længe oppe.. :-)
RachelBlack
8 år siden
Idag besøgte jeg min mor Ruth og hun fortalte errindringer fra sit liv barndoms liv på Milbak født i 1932..

Om familien der boede ved siden af hvor de altid fik lov til at spille rundbold.. min mor fortæller at på den tid skulle alt jord jo bruges til afrøder og at de fik lov at spille rundbold på koens mad jaa det var noget særligt..

Familien der boede der var også noget særligt der havde boet et par hvor moren døde under fødselen efterlod mand og børn, så kom der en husbestyreinde med 2 børn i hånden og et barn i maven med 3 forskellige fædre hun slog sig ned på gården med enkemanden og jaaa sammen endte de faktisk med at få flere børn og blev enda gift til sidst så der var børn af 5 forskellige arveanlæg på gården hvor børnenens indsats i bedriften var meget stor da manden i huset var syg...

Om turen på vej til rundbold hvor min mor listede på den anden side af vejen for ikke den blinde unge kvinde Olga skulle opdage min mor hellere ville til rundbold end at snakke og min mor synes det var lidt synd for olga som jo ikke kunne så meget.. goddag Ruth sagde olga mens min mor listede forbi sååå olga havde andre stærke sanser end synet;-)

Om min mor der husker hun en gang havde fået en endefuld af sin mor men godt vidste det var uretfærdigt.. hun havde været optaget af leg i grøften og kunne ikke nå hen og sidde på muren med rumpen ud over mødingen inden hun tissede så fik hun en endefuld men mor vidste det ikke var med vilje og at min mormor bare ikke kunne overskue livet med de 12 børn hun fødte.. hun fortalte også hvor dejlig varm halvmuren der ved mødingen var i solskin for rumpen..

min mor har også fortalt om hendes far Ludvig der en dag skældte ud mente børnene havde smidt en trædims væk.. senere opdagede faren at den lå et sted han selv havde lagt den faren undskyldte overfor børnene der måbede måske synes de slet ikke deres far skulle undskylde som stor autoitet..

Men morfar Ludvig havde også fået den ide at de skulle malke 3 gange om dagen for at få mere mælk der strejkede min mormor Katrine sagde skulle der malkes 3 gange måtte han selv, det var sikkert også et kæmpearbejde køerne stod jo i tøjr på marken.. min mor fik kun lov til at malke ganske få gange inden hun skulle ud at tjene mormor var bange for det ikke kom nok mælk til alle munde hvis ikke hun gjorde det selv..

Min morfar Ludvig døde i en tidlig alder sikkert allerede i 1942 hvor min mor var 10 år og jeg tror egentlig slet ikke han nåede se sin yngste datter anna inden han gik bort.

Det blev en hård tid alle kom til at arbejde hårdt og en ung mand kresten fra områdets gårde kom dog ofte hjalp til han organiserede og fik passet alle pligter på både min mormors gård og sin fars gård. han lavede tørvegrav organiserede og sled selv som en hest og min mor og hendes søskende hjalp til, min mor oplevede det som godt men jeg ved andre søskende synes det var udnyttelse og for meget.. Kresten blev dog i familien han tog min mors ældste søster Karen til kone og livspartner..

Nåå alt for i aften

SES Peter

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Mors fortællinger er publiceret 07/06-2010 22:41 af Peter.

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.