sov lidt længe
Kenny Raun (...
6 år siden
Mit hovede er fyldt
SkriveTøsen
9 år siden
Nattens ven - søvnløshede...
Betina Holm
5 år siden
life's hard, it's harder ...
Julie Vester...
8 år siden
Døde dun
Tine Sønder ...
8 år siden
Følelsen af at give slip
Rayana Khamz...
2 måneder, 4 dage siden
Lidt af hvert
Hanna Fink (...
8 år siden
Kakao og alt for korte be...
Carsten Cede...
7 år siden
Farvandet omkring Danmark er så grundt, der er så mange rev og sandbanker, at selv mindre skibe må bruge lods for at komme sikkert gennem farvandet eller godt i havn. Nu er historie en af mine interesser, så jeg har kastet mig ud i lodsernes historie.

Det handler om at finde vej til søs. Kendtmænd, sejladsbeskrivelser, lodse og søkort, i første omgang er jeg snart færdig med en sammenskrivning om nordboerne og Grønland. Forankringen i lodshistorie er, at de lavde sejladsbeskrivelser, nok muntlige, og så åbnede der sig et meget spænende stofområde, Grønland og Europa.

Dernæst er vi fire, som gennemarbejder de kendte danske lodseriers historie. Hvad hed de, hvor lå de, hvornår var de virksomme? Og så hvad der ellers måtte dukke op af oplysninger. Det bliver samlet til en art hjemmeside, så materialet bliver tilgængeligt for enhver, som måtte finde ud af at google om lodserier og søfart.

I denne sammenhæng; endelig er jeg ved at sammenskrive en artikel om dansk kartografi, i forhold til søkort. Jeg er ret optaget af forskellen på landtoninger og farvandsbeskrivelser på den ene side og så egentlige søkort på den anden.

Det er så mine skriveprojekter for tiden. Jeg er uafklaret i hvilket omfang, jeg lægger materialet ud på Fyldepennen.

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Lodshistorie er publiceret 08/10-2014 17:18 af Bådsmand.

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.