D. 26/10-2012
Louise Jørge...
9 år siden
P's liv, en skriveproces ...
Camilla Rasm...
8 år siden
Min røvfattige søster
Flickarocks
7 år siden
10.09.2016
Marianne Mar...
5 år siden
Kære natbog (XIV) - fande...
Olivia Birch...
6 år siden
Noget om helte
Camilla Rasm...
5 år siden
Min drømmedagbog! Del 1.
Winnie Leth ...
6 år siden
Vand
Halina Abram...
4 år siden
Det aktive...
Poul Brasch ...
9 år siden
Der bliver snart stille :...
Kellany Bram...
8 år siden
En brutal årstid
Olivia Birch...
6 år siden
Virkelighedens Manuel
Anders Husma...
7 år siden
håb
Halina Abram...
4 år siden
Grungekaffe og brækket ry...
Michael Nevs...
4 år siden
Månemand
Camilla Rasm...
13 år siden
Nirvana
Ace Burridge...
9 år siden
Den onde nydelse
Regitze Møbi...
7 år siden
savføre
Peter
8 år siden
Øde strand - tidlig morge...
Mikala Rosen...
11 år siden
Gavl malet efter 3 års sk...
Peter
6 år siden
En hyggelig dag
Maria Hahn (...
8 år siden
Sikkerhed - What for?
Marlene Gran...
9 år siden
Det vildeste liv
Christian Ba...
7 år siden
Kedsomhedsdræber
Sean
9 måneder, 7 dage siden
Dobbeltmoralsk miljøforkæ...
Merida Dunbr...
2 år siden
At vælge lykken.

26. marts 2016
09:44

Jeg valgte lykken, at se alt det gode opleve den med et smil på mine læber. Sidder lige nu imens jeg skriver dette, med et kæmpe smil på læben, jeg har endelig fundet lykken og den var at finde i mig selv ikke i omgivelserne omkring mig, eller i mine relationer, men i mine dybe følelser for omverden og tanker.

Min måde at se og anskue tingene på, og handle ud fra dem. Mit dopamin er vendt tilbage i mit hoved, jeg har lyst til at danse. Alle de gode minder kommer op i mit hoved, det giver mig vildt meget energi:)

Nå tilbage til overskriften, jeg vælger lykken. Hvad mener jeg med det?, for mig er det at vælge lykken, at gøre ting for mig selv jeg finder rart, ikke at vende tilbage og dyrke mine dårlige oplevelser. For mig er lykken at kigge frem ad, og se de muligheder verden giver mig, de gode stiger der er livet og filiter de usunde fra.

Lykken for mig er et liv fyldet med gode og nære relationer, heller få gode en flere dårlige. Et liv hvor jeg kommer ud og møder verdens eventyr og lever dem til det fuldeste. En verden fuld af gode oplevelser sammen med min søn, på snart 4 år, et liv med rejser og carrie.) Et liv hvor jeg lærer nye spændende mennesker at kende og holder fast i de sunde gamle bekendtskaber:)


Jeg har erfaret igennem mit arbejdsliv, at der er en del mennesker ude i verden, der ikke efterlever deres visioner om et lykke liv, men der imod lever "det trygge liv", jeg har det jo godt, og jeg har ikke ressourcerne til at realisere mine indre visioner om et lykke liv" Jeg håber ikke at du er en af disse mennesker, for mig er det at spilde sit liv, og det samme som at sige "jeg ved godt jeg er ulykkelig, men jeg må få det bedste af det, og tage trygheden som værende lykke for mig"

Samtidig ved jeg godt igennem mit min uddannelse som pædagog, at tryghed for nogle godt være en af de værdier lykke skal indeholde, og det er jeg enige med dem i. Der hvor jeg ikke er enige, er at det ikke er alt eller nok, men en værdi ud af mange. For mig kan min indre visioner om lykke, godt ændre sig, den er ikke fastlåst. Den flytter sig derimod med strømmende, som mit liv forandre sig til. Det jeg kan sige helt konkret om den, er at det er en skabelon for mig, jeg bruger til at trampe de stiger for mig, i de retninger jeg gerne vil hen i livets strøm.

Mine indre visioner om et lykke liv, tager afsæt i flere ting, herunder mine kulturelle og familiemæssige oplevelser/erfaringer, relationer, mine evner som menneske, mine lyster, min passioner, mine værdier/normer og min tro.

Det er faktiske et svært emne at skrive ned, men det interessant er hvad gør vi for at udleve vores indre visioner om et liv fyldt med Lykke, det er i vores handlende og ageren/adfærd vi finder svarene.
De ting jeg fylder mit liv med for at udleve mindre visioner er:

• Uddannelse, jeg undersøger mine uddannelse muligheder og kompetencer. Jeg kigger efter uddannelser der indeholder mine interesse og mulighed for drømme jobs. Et drømme job for mig, er en stilling, hvor arbejdsfunktionen er coaching.
• Oplevelser med min søn, valgt ud fra vores interesser og lyster, som ikke er skal betonet.
• Relationer, vælger jeg ud fra flere ting, hvad passer til mig?, hvem har jeg en god kemi og god personlighed med humor. At pleje dem igennem socialt sammenvær.)
• De små ting, at give mig selv tid til at male i hverdagen, gå ture og tænke dejlige varme ting, omkring de ting i mit liv jeg værdsætter og smiler til.

Nøglen for mig har været at give mig selv tid i hverdagen, og lade det praktiske ligge lidt hen. Og sætte nogle mål for, hvad er det jeg skal have plads til i mit liv, for at være glad og lykke?, ovenover står nogle af dem, men listen er lang. Realistisk ved jeg godt at der ikke er plads til alle ens indre visioner på engang, jeg valgte derfor at fokusere på et par stykker adgangen, for derefter at bytte dem ud senere med nogle af de andre ud fra min nuværende livsituation.

Hvad er lykke for dig?, jeg hører rigtigt gerne fra dig:)

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget At vælge lykken. er publiceret 26/03-2016 11:09 af pernille28.

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.