Førtidspensionist VS Samfundet VS Job...

Sommerlandet
Hanna Fink (...
6 år siden
Gladiator skrivekursus?
Ida Hansen (...
1 år, 9 måneder siden
Lufthavnen - sjæl i flamm...
Salomon
5 år siden
Haiku digte skrives i nut...
Syrene Hvid
1 år, 8 måneder siden
Blæksprutte arme og mange...
Racuelle Hei...
1 år, 7 måneder siden
Kindfede og røvfuld!
Racuelle Hei...
5 år siden
Jeg shavede mine øjenbryn...
Kianna Kitte...
1 år, 8 måneder siden
Anne Linnet i Det Kongeli...
Kianna Kitte...
2 år siden
Lokumsdyret
Regitze Møbi...
5 år siden
Dag nr. 5 på fyldepinden....
Gaffa Brandt
7 år siden
Skæve og underlige ting
Søren Sørens...
4 måneder, 27 dage siden
Bogfinke
Peter
5 år siden
Dag nr. 3 på fyldepennen....
Gaffa Brandt
7 år siden
Gadens skæve eksistenser.
Ruth Christe...
3 år siden
Mit sidste farvel til mor
Jønsse
4 år siden
At blive håndplukket
Olivia Birch...
5 år siden
savføre
Peter
6 år siden
Advarselsbokse og hulahop...
Victoria Wan...
4 år siden
Vikinger på Bakken...
Kianna Kitte...
2 år siden
Hvem er først ?
Halina Abram...
2 år siden
At skue hunden på hårene
CamillaJe
7 år siden
første skoledage og leven...
Michala Esch...
10 år siden
Første dag på Fyldepennen
Liza Abildsk...
5 år siden
Om at spise æbler som Bor...
Olivia Birch...
5 år siden
En tur i Safaripark og hv...
Kianna Kitte...
1 år, 10 måneder siden
Tilstand - stilstand
Sylvia Ebbes...
6 år siden
Juletid
Gittepigen
7 år siden
Nattens ven - søvnløshede...
Betina Holm
3 år siden
Hej med jer,

Jeg er kommet ind i en diskussion med M, om hvorvidt jeg "arbejder." Jeg er jo som nævnt før førtidspensionist, men jeg har ting kørende på sidelinien, som han kvalificerer som jobs: forfatter og hundesitter. Hans begrundelser:

"Vi kan sige det sådan her, når du afleverer Spooky på et internat, dem der er der, arbejder de? For du yder nøjagtig samme service."

Og:

"En skuespiller der tjener til huslejen som tjener siger heller ikke at de er tjener, men at de er skuespiller. Og en kunstner siger heller ikke netto medarbejder, men kunstner."

Og ja, han har lidt en pointe, jeg tjener en lille smule på det jeg laver, men ikke nok til selvforsørgelse. Og så er det at jeg prøver at forklare ham, at resten af samfundet ikke ser det på den måde. Det første folk spørger om er altid: "Hvad arbejder du med?" Hvis jeg svarer både forfatter og/eller hundesitter, så er andet spørgsmål altid: "Kan du tjene nok penge til at leve på det?" Og når svaret er nej, så kan man godt se på dem, at det ikke tæller i deres øjne og de tænker: "Hvor får hun VIRKELIG sine penge fra?"

Der er folk der ser det som direkte at lyve. Der er de her kasser, som de gerne vil have man passer ned i og man må da så sandelig ikke SELV bestemme hvilken kasse det er. Især ikke som førtidspensionist. Næh nej da, for så er jeg KUN førtidspensionist og hvor vover jeg at give udtryk for andet.

Selv min BFF ser det sådan og hun er selv førtidspensionist. Hun har det med at annoncere til Gud og hver mand vi møder lige med det samme, at vi begge to er førtidspensionister, hvilket jeg har sagt, at hun skulle stoppe med. Hun tror jeg skammer mig over at være førtidspensionist, men det er ikke det, jeg vil bare ikke have hele min person bliver dømt ud fra den ene information den første gang jeg møder folk og det kommer til at ske med fremmede, fordi det er så tabu i DK at være ung og "frisk" aka "se rask ud" førtidspensionist.

Desuden så er det jo ikke et JOB at være førtidspensionist, det er bare hvor jeg får mine penge fra, men det er ikke det jeg bruger min TID på. Man kan ikke bruge sin tid på at VÆRE førtidspensionist, som om det er en identitet. Det er det ikke, det skal det ikke være, det må det ikke være.

Og det tror jeg desværre, at det er blevet for hende. Og nok altid vil være.

Men så igen, man skal virkelig passe på med hvordan man griber situationen an med nye mennesker, for der er en stor del af dem der vil føle sig bedraget, hvis man ikke straks kommer ud og siger "førtidspensionist," når spørgsmålet om arbejde falder. Og det er en virkelig ubehagelig situation at stå i.

I bund og grund kommer det jo an på hvad folk kvalificerer som "arbejde."

Er det det man tjener penge på eller er det det man bruger sin tid på - og kan de to ting adskilles i deres egne kategorier eller SKAL de gå hånd i hånd.

Jeg føler at de to ting er unægteligt forbundet i det fleste folks hoveder. Det er både det du bruger din tid på og det du tjener nok penge til at forsørge dig selv for. Og tjener du ikke penge nok på det til tag over hovedet, så er det en hobby, uanset hvor meget af din tid du bruger på det. De har så fandes svært ved at separere de to ting, hvilket kan være virkelig frustrerende.

Personligt synes jeg vi skal dele det endnu mere op i flere underkategorier;

ARBEJDE
Job eller Karriere.

Kunne være et eksempel.

Hvor et job kan være hvad som helst du tjener bare lidt penge på (uden det bliver set ned på som værende "bare" en hobby eller "fritidsjob") og en karriere kan være den type arbejde, som du tjener til føden på.

På den måde så kan vi alle sige, at vi arbejder uden at få dårlig samvittighed og det behøver ikke være så forbandet firkantet. Men der vil selvfølgelig altid være dem der dømmer en som taber og under dem i fødekæden, uanset hvad.

Og så tænker jeg bare; "WHO CARES, hvor pengene kommer fra? Kan vi ikke bare alle nyde, at vi HAR penge og så komme videre i livet?"

Men nej, det kan vi ikke. For det er jo IGEN IGEN IGEN ikke bare hvor mange penge man har, men HVOR de kommer fra, der betyder noget. Det der HVORFRA har fået nærmest alt betydning i sammenhængen.

Som om hvor mange penge man har - eller hvor man får dem fra har noget som helst at gøre med, hvem man er eller hvad man er værd som person.

Det er fucking træls.

Vær hilset,
Kianna

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Førtidspensionist VS Samfundet VS Job... er publiceret 21/02-2019 14:26 af Kianna Kitter Rasmussen (KiannaKitter).

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.