Spand med sand, der skal ...
Michala Esch...
6 år siden
At skrive mig ud af tinge...
Bastian
11 år siden
Forfald
Hanna Fink (...
11 år siden
En røverhistorie i toget
Anders Husma...
9 år siden
Et liv i en retning...
Patrick Bolv...
10 år siden
at turde er at miste fodf...
Julie Vester...
10 år siden
Hvad vil du være?
Marie Martin...
10 år siden
Aktivering. Nu skal jeg s...
Gaffa Brandt
11 år siden
Karmacowboybukser og andr...
Olivia Birch...
9 år siden
Ferie
Hanna Fink (...
7 år siden
Min Far er død
Poul Brasch ...
10 år siden
Glansbilledemennesker - K...
Kasper Lund ...
8 år siden
Problemer?
EmmaBechh
10 år siden
Nørrebroske minder.
Rudi Kouring...
8 år siden
Misfoster
Tine Sønder ...
11 år siden
D. 26/10-2012
Louise Jørge...
11 år siden
Hej Dagbog, - Min dag startede som den plejer, regningen kommer ind..med hendes sædvanlige "jeg er glad fordi det er tirsdag" - igår på pegende jeg hendes logiske fejl, ved i fredags at sige at hun var glad for at det svart var weekend. Hvordan kan man være glad for snart weekend, også samtid være glad for at det er mandag? uden at hendes weekend har været dårlig. Nå Hun prøver at få mig til at tænke anderledes, - så jeg prøver det samme med hende som sagt, - pointen værende, at du ikke kan ændre på folk..i hvertfald ikke uden handling, - jeg mener, en million kroner kunne sikkert få et smil frem.

Så har jeg set young sheldon her til aften, - og det irritere mig, at han i serien, købte pascals wager! Du ved, den med at man ligeså godt kan tro på en gud, for er der en..så er man sikret, og er der ingen så har man ikke mistet noget.

Pascal wager lyder måske for nogle rationelt, - men hvis man ser bort fra, at man har spildt en del tid og måske penge, på noget der ikke eksisterer, hvis dette er tilfældet, - så har pascal's wager endnu kæmpe fejl. Pascal forudsætter et vædemål, hvor vi kender den rigtige gud. Problemet er bare, at dette ikke er tilfældet. Der findes et utal religioner, og manges begrundelse for at tro på en af dem, er at de er vokset op i den.

Dette er ikke et god begrundelse. Så hvis du kigger på det ..så er vædemålet ikke.. en gud eller igen ..men tusinder af forskellige guder eller igen...dette betyder, at du kan gøre den evt rigtige vred ved at tro på den forkerte..og i et sådant vædemål, - er ingen den bedste . det vil sige, at tilbageholde sin tro, indtil den rigtige viser sig.. som sagt, de kan ikke alle være rigtige ..men de kan alle være forkerte ..så når jeg ser den slags i serier, hvor man ikke giver svaret ..så er jeg altid klar til at fortæller hvor de går forkert.

og ja, folk tror altid at de kender den rigtige :) selvfølgelig ..men tag lige en snak med Dunning og eller Kruger. fordi det føles akkurat ligeså rigtigt at tage fejl, som det gør at ha ret. Så vis du ikke kan komme med et klart bevis, - well, så har du ikke noget at ha det i.

okey en anden ting har simret i mit hoved i et par timer. Jeg var i aldi, - og ham ved kassen lagde mærke til mit bælte. Jeg har ikke noget specielt bælte, men han troede det var gået op. Jester sidder og siger til mig, WHY THE F.. was he looking down there!" - and does he do that alot? Jeg får nok aldrig svaret, - til et spørgsmål, er lige meget..for der er så meget andet, der er mere værd at tænke på..det bryder bare min tankestrøm.

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Pascal er publiceret 02/11-2021 23:10 af Kenny Raun (thejester).

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.