Tur til Island - Dag 1 - 16/7/2001

En hyggelig dag
Maria Hahn (...
9 år siden
En lidt hård weekend, kry...
xangelx
6 år siden
Træt
Ansu Orheim ...
1 år siden
Forfald
Hanna Fink (...
10 år siden
Mere tid. Mere alt.
Anja Lind An...
8 år siden
En bid af hverdagen.
Hanna Fink (...
2 år siden
Er du lesbisk
Jønsse
6 år siden
Thoughts drifting away...
Katrine Søre...
9 år siden
Lufthavnen - sjæl i flamm...
Salomon
8 år siden
Flødedruk og lilla roser.
Regitze Møbi...
8 år siden
Selvudvikling et moderne ...
Bella Donals...
6 år siden
Yoga
Ida Hansen (...
6 år siden
jeg er verden og verden e...
Ansu Orheim ...
11 måneder, 20 dage siden
Lange dage giver lange pa...
Neola
1 år, 10 måneder siden
Et digt
Peter Munk (...
9 år siden
Bornholm1
Michala Esch...
14 år siden
Hej. Og farvel igen. - Ka...
Kasper Lund ...
6 år siden
folkeskolegensynsfest
Peter
9 år siden
Måske nattøjsdag
Hanna Fink (...
10 år siden
End og week
Martin Micha...
2 år siden
Dagen før starten
Shawn Cee (J...
7 år siden
Det vil ikke slippe mig :...
Gittepigen
10 år siden
Hjem igen
Salomon
8 år siden
Kære Hr. Rasmussen - Jeg ...
Christian Ba...
8 år siden
første skoledage og leven...
Michala Esch...
13 år siden
The last soppetur
Olivia Birch...
7 år siden
Aftengalde, og The rollin...
Kasper Lund ...
6 år siden
Forsømt
Tine Sønder ...
10 år siden
Drama queen...
Sylvia Ebbes...
9 år siden
Jeg vil starte en gruppe ...
Johannes Han...
3 år siden
Næste stop: skriverefugiu...
Syrene Hvid
4 år siden
Det er sjovt
Katrine Søre...
9 år siden
Julefrokost med at par sm...
Carsten Cede...
8 år siden
Kære natbog (XI) – zombie...
Olivia Birch...
7 år siden
Koldt
Kenny Raun (...
7 år siden
Update - Kasper Lund
Kasper Lund ...
6 år siden
Har leget lidt med comput...
Poul Brasch ...
9 år siden
Shoppingtur til Randers.
Ruth Christe...
6 år siden
Tankers paradis?
Katrine Søre...
9 år siden
Helbred 2
Hanna Fink (...
7 år siden
Bornholm2
Michala Esch...
14 år siden
Nattens ven - søvnløshede...
Betina Holm
6 år siden
Livet i Lugano
LoneHK
10 år siden
Skriftlige prøver ... Slu...
Anne S. Chri...
8 år siden
Øde strand - tidlig morge...
Mikala Rosen...
12 år siden
Kære natbog (V) - at være...
Olivia Birch...
8 år siden
Sandhedens slag - 16.09.2...
Anna Gammelg...
4 måneder, 16 dage siden
Pigsen
Poul Brasch ...
9 år siden
Fundet af en gammel ven
Bella Donals...
6 år siden
Det dér med dyr...
Michala Esch...
8 år siden
Lidt af det ene og det an...
Michala Esch...
15 år siden
At være noget - at blive ...
Salomon
8 år siden
Danmarksmesterskab i Ribe
Peter
7 år siden
Indledning:
I marts da jeg var på Island med hele min klasse, så jeg hvor smukt et land det egentlig er. Allerede inden vi mødtes med den islandske klasse, havde jeg haft tanken om at tage derop på egen hånd, oppe til overvejelse. Det er så grunden til at jeg ganske kort tid efter vi var kommet hjem, ringede og bestilte en billet. Jeg var så dum nok til at tro det ville blive let at reservere en plads, men næææ nej. Jeg ringede hele vejen til Island, og snakkede med en der ikke kunne dansk. I en halv time snakkede jeg på engelsk, hvilke heller ikke var servicemedarbejderens modersprog. Senere blev jeg nemlig ringet op, af en der spurgte om jeg havde betalt. Det havde jeg da. Problemet var bare, at det sagde deres computere intet om. Heldigvis kunne denne person så godt snakke dansk, og efter et kvarters tid, havde vi stavet os igennem min bestilling. Jeg tror faktisk at jeg hed Jasper, og kom fra Slaluse. Landet kunne hun dog stave til dengang jeg reserverede plads.
Ganske få dage efter, kom min billet så. Yes tænkte jeg. Det at den kom, gjorde min tur til virkelighed, og ikke bare noget jeg havde gået og snakket om. Jeg skulle rent faktisk af sted.


--Dag 1: Mandag d. 16 Juli 2001--
Det var blevet Mandag den 16 Juli, og det var dagen jeg skulle af sted. Jeg vil ikke sige at jeg havde sommerfugle i maven eller noget, men jeg gik dog stadig og tænkte over, at det var i dag det skulle ske. Klokken var ca. 16 da vi tog fra Slagelse af, og om 8 timer (havde jeg regnet ud) ville jeg være fremme, på den gård hvor jeg skulle bo de næste 14 dage. Mine bedsteforældre, som selvfølgelig var vildt nervøse, købte en smule mad til mig i lufthavnen, men drikkelse skulle jeg ikke havde for meget af. Jeg skulle dæleme ikke risikere at sidde i flyet, og lige pludselig skulle tisse. Det er ikke ret let at bevæge sig omkring i sådan en flyver. Inden vi købte mad, skulle jeg så tjekke ind, og jeg så med det samme en hel masse tomme tjekke ind steder, som også tog sig af billetter til Island. Jeg gik hen til den første og den bedste, hvor jeg fik ordnet min billet. Damen ved kassen var så flink at spørge om jeg ville have en vinduesplads. Klart nok... Hvad ellers. Da vi så var færdige, siger hun at jeg havde stået i en "kø" for dem det rejse på Business Class, men fordi køen alligevel var tom, og jeg virkede så flink, så tog hun sig af min billet. Fint tænkte jeg, man kommer langt når man ikke ser alle som lede fjolser. Vi snakkede så lidt om landet, og jeg fortalte hvor jeg skulle være, og lidt om turen i Marts. Tror faktisk at den samtale gavnede mig senere hen.
Jeg siger så farvel til mine bedsteforældre, går op af trappen, og lige en sidste gang vinker. Jeg går lidt rundt og kigger på butikker, for der er jo god tid til flyet letter. Jeg er så blandt de første til at komme ombord på flyet. Præcis som det var aftalt, havde jeg fået mig en vinduesplads. Alle tiders. Satte mig så til at høre musik, og se noget Tv. Flyet går i luften, og jeg sidder stadig og hører musik. Det skal så lige siges, at flyet lettede klokken ca. 19.45. Jeg ankommer så til Island. Det regnede svagt, men det generede ikke mig synderligt. Men det var lidt af en indflyvning vi fik ud af det.
Jeg er så den første til at komme ned i bagage modtagelse, og lille mig havde jeg prøvet det her en gang før. For at komme hen til det rigtige bånd, skulle man rundt om rulletrappen, man lige var kommet ned af, og der var så båndet. Her stod jeg helt alene, og da min taske kom, hankede jeg op i den, og gik hen og sagde det til alle de andre. Des stod nemlig det samme sted som pigerne fra min klasse stod, dengang i marts da vi var deroppe. Grunden til at jeg ikke havde fortalt de andre passagerer, at de stod ved det gale bagagebånd var, at så skulle vi stå pakket derovre. Gad jeg da ikke. Jeg kunne så ikke lige huske hvor udgangen var, så jeg går hen og spørger en, som straks begynder at forhører mig om alt muligt. Jeg bliver selvfølgelig nervøs, for hvad var nu det? Det var så en betjent, som bare tjekker enkelte passagerer. Eftersom jeg så var den første, så er det jo klart han udspurgte mig.
Jeg havde samme dag, derhjemme altså, snakket med dem jeg skulle på hos. Vi havde snakket, og de havde spurgt mig om jeg ikke kunne mødes med dem i Reykjavik. Kunne jeg da sagtens, men hvordan kommer man fra Keflavik, til Reykjavik? Jo. Det er bare at tage en Flybus... øøøh.. Ja. Men det lykkedes mig dog at finde en bus der hed således. Inden jeg gik ind i bussen, blev jeg så spurgt hvor jeg skulle hen, og det blev noteret ned. Det var så logisk nok, at regne ud, at det var dagens køreplan der var ved at blive lavet. Det var en lang liste med navne på hoteller, og chaufføren satte krydser ved de hoteller, som der var nogen der skulle til. Jeg sagde så, at jeg skulle til busterminalen. Ingen problemer i det. Bussen blev fyldt op, og vi kørte af sted. Vi kørte ind til det første hotel. Nå ja, tænkte jeg, jeg skal jo bare blive siddende, vi kører jo nok videre om lidt. Men da alle blev bedt om at stige ud, var det et par af os sjove danskere, det blev bare en lille smule forvirret. Vi snakkede så med en anden chauffør, som i den sidste ende gav op, og kørte os af sted til en anden terminal. Det skulle vi aldrig have gjort. Det første sted, var det rigtige.
Men her stod så en lille håndfuld danskere, og ringede rundt for at komme i kontakt med vores værter eller kontaktpersoner. Jeg ringede så til Bærring, det var manden på den gård jeg skulle bo på, hans kone Astá tog røret. Efter et pænt stykke tid var de der, og jeg sætter mig ind i bilen. De spørger mig så hvad jeg lavede på den terminal, og jeg fortalte dem historien. De plejede at mødes med folk på det hotel, som jeg var kørt fra tidligere. Klokken har været omkring midnat dansk tid, det svarer til 22 islandsk tid. Tro mig, jeg var virkelig træt. Jeg sidder og snakker lidt med dem, og det gik meget hurtigt op for mig, hvor fed en mand han egentlig er. Han var vildt interesseret i at snakke, og det var præcis hvad jeg havde brug for. Jeg var jo lige kommet til at ret fremmed land, og var sammen med en nogen jeg ikke kendte selv, og hvems sprog jeg ikke kunne tale. Vi kører så lidt, og holder ind til et boligkompleks, hvor vi skulle have et par til med. Jeg sad næsten og sov, på trods af at solen næsten skinnede udenfor. De har lyst hele døgnet om sommeren. Vi begiver os ud af Reykjavik, og nordpå imod Burdardal, cirka 2 - 2½ times kørsel væk. Allerede her, opdagede jeg at min tidsplan var smuldret. Klokken cirka 3 om natten (islandsk tid, som så også er de tider jeg vil bruge fra nu af) holdt vi ind på en gård, og jeg vågnede op, åbnede døren, og de andre begyndte så småt og grine, og fortalte mig, at vi skulle videre til den næste gård. Vi skulle bare lige læsse dem af, der var kørt sammen med os fra Reykjavik. Et øjeblik efter, var vi fremme på gården. Klokken var tre, og jeg var smadret. Men vi går ud af bilen, og jeg tager min bagage med ind. Efter jeg så har sat mine tasker, og smidt mit overtøj, bliver jeg straks trukket ud i køkkenet. Nu skulle jeg have kiks og friskt mælk. Selv vidste jeg ikke lige hvad der foregik, men jeg skulle jo ligesom integreres, så okay. Vi sad og snakkede, og jeg tror mere eller mindre det var i søvne, at mine ord kom ud af munden. Bagefter gik jeg så i seng. Det var næsten højlys dag. Totalt forvirrende.

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Tur til Island - Dag 1 - 16/7/2001 er publiceret 19/01-2002 19:38 af Jesper Gerding (Smarties).

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.