En tidlig julemorgenstund..

Hvor er min motivation?
Kasper Lund ...
8 år siden
Desværre.....
Halina Abram...
6 år siden
ser, lytter og styrer
Sune Yttesen...
6 år siden
I aften ser vi Hobitten i...
Carsten Cede...
9 år siden
Gymasie-grammatik & hygge...
Ash Renashan...
10 år siden
Smooth Criminal
Olivia Birch...
8 år siden
Adhd pille som brille
reseptpennen
7 år siden
Det at blive mand
Ace Burridge...
11 år siden
Rocketman - Kasper Lund
Kasper Lund ...
7 år siden
Sig appelsin - Kasper Lun...
Kasper Lund ...
7 år siden
Kære natbog (XVI) – ingen...
Olivia Birch...
8 år siden
Hvorfor er jeg så ensom?
Neola
3 år siden
Hvorfor er jeg så vred?
Neola
3 år siden
Livets Tankespind
Caby
9 år siden
En mission i livet
Salomon
9 år siden
Vil du være min ven?
Mille33
11 år siden
Jeg hader - Kasper Lund.
Kasper Lund ...
7 år siden
Genboen.
Ruth Christe...
7 år siden
Skizofreni, en status eft...
David Hansen...
28 dage siden
Skovtur
Jytte Westen...
10 år siden
Jeg har en plan
Halina Abram...
6 år siden
Selvdestruerende selvreal...
Kasper Lund ...
7 år siden
Sommerferie i Danmark
Marie-Christ...
7 år siden
12.09.2016
Marianne Mar...
7 år siden
Ensom og hvad så?
Josephine Lø...
9 år siden
Dating.
Ruth Christe...
7 år siden
Det ender med en silhuet
Olivia Birch...
9 år siden
Tiden er går
Halina Abram...
6 år siden
Problemer?
EmmaBechh
10 år siden
Flytnings-spænding, og li...
Kasper Lund ...
7 år siden
70 år + 2 dage
Peter Munk (...
10 år siden
Hvis jeg havde tid.
Jytte Westen...
10 år siden
Der bliver snart stille :...
Kellany Bram...
10 år siden
Fuffy til 100-årsfødselsd...
Michala Esch...
14 år siden
Godmorgen og glædelig jul.
Jamen, det er jo en rigtig dejlig familiejul, som vi nyder i fulde drag. Vi slapper af og vi hygger os og vi glemmer rent, hvad klokken er. Sådan er det også i denne tidlige morgenstund, hvor jeg egentligt hellere ville have ligget oppe under min varme dyne og havde sovet endnu.

Jeg kan bare ikke sove – jeg har en uro i kroppen og jeg døjer med noget, som jeg tror, er eftervirkninger af medicinen, som jeg heldigvis ikke får mere. Min neurolog sørgede for, at jeg skiftede over til andet medicin efter, at det blev opdaget, at præparatet kan have nogle grimme bivirkninger og generelt vil jeg sige, at jeg har fået det bedre. Før havde jeg meget væske i benene og følte mig i den grad hæmmet af, at have ”lår i skoene”. Nu har jeg atter mine slanke og fine ben, som jeg altid har været så stolt af. Til det andet lille problem må jeg sørge for at drikke rigeligt med vand, så jeg skal have gang i min ½ liters flaske, som virker utrolig godt som drikkedunk.

Det var et lille hjertesuk – tilbage til min jul. Juleaften blev præcis lige så hyggeligt, som jeg havde forventet. Det var så skønt at fejre aftenen sammen med Carlo og vore to yngste – Anne og Jacob. For en gangs skyld var jeg færdig med mine opgaver i god tid og kokken havde jeg bestilt til klokken halv tre, hvor han gik i gang i køkkenet med at lave den dejligste julemiddag. Vi hyggede over maden og spiste alt for meget. Dansede omkring træet og sang af de skønne julesamler, før fotografering, som vi har stillet op til hvert år, siden vi fik Anne. Det var dermed 17. jul, der blev taget billeder og på de første billeder figurerer en lille nissebaby på blot tolv dage sammen med sin stolte storebror på næsten seks år. Billeder, der bliver taget med det ”gamle” rigtige kamera, hvor filmen sendes til fremkaldelse. Billederne puttes i et specielt album, som kun indeholder billeder fra juleaften og hvor er det sjovt at kigge deri – hvert år omkring juletid.

Vi hyggede os med at pakke gaver op og vi fik hver især, hvad vi havde ønsket os eller i hvert fald noget, som vi blev glade for og overrasket over. Jeg fik forskellige dejlige duftserier, Gospel cd med Lene Siel, skræddersaks, Pandora armbånd og en lækker morgenkåbe. Carlo vil nemlig gerne have, at jeg har det varmt og godt, når jeg sidder ved computeren i de tidlige morgentimer. Jeg kan dog ikke komme til at bruge den, før den er blevet byttet til et par numre større. Men hvad gør det – det giver mig et billede af, hvordan min dejlige mand ser på mig. Lille og fiks. I skrivende stund kunne jeg godt mærke et kuldskær omkring mig, indtil jeg fik hentet et tæppe at tage over mig.
Efter gaverne gik mor i køkkenet og fandt aftenskaffe med julebag, slik og konfekt frem. Det er et levn fra min barndomsjul, at juleknas først kommer på bordet efter julegaverne og det holdes i hævd hos os.

1. juledag kørte vi alle fire ned til Carlos mor og ønskede hende en glædelig jul. Bedste blev så glad over at se, at begge børn var med, så det snart var julegave nok, men selvfølgelig havde vi også en fin indpakket gave med til hende. Foruden os kom også Carlos yngste bror og hans fire drenge, så snart var vi mange i bedstes lille stue til kaffe og juleknas. Bedste havde regnet med at vi blev til aftensmad - også det er helt, som det plejer – men vi havde aftalt, at vi ville hjemad igen sidst på eftermiddagen – vi ville hjem til vores egen lille julefrokost og desuden ville en´ af Jacobs gode barndomsvenner komme på besøg.
2. juledag hyggede vi os blot herhjemme og Jacob kørte en tur hjem til Silkeborg.
I går havde vi besøg af datter og svigersøn og de to børnebørn, som var inviteret til spisning. Carlo lavede en dejlig klar suppe med kød- og melboller og al tilbehør til og nok en gang trillede vi næsten fra spisebordet. Vi havde en dejlig og hyggelig aften sammen og børnene og moster Anne nød hinanden i fulde drag.
I dag skal vi atter hygge os herhjemme og måske sove en god middagssøvn. Jacob kommer igen hjem og så drager vi alle fire til julefrokost hos min bror og svigerinde i Ribe. Det glæder vi os til– det plejer at være så sjovt og hyggeligt – os to søskende med vore familier sammen. Julefrokosten går på skift og i år er det altså deres tur. Jeg har købt værtindegave til min svigerinde, men jeg har bestemt, at min bror også skal have en lille ting – til halsen.

Det var, hvad jeg valgte at fortælle om julen. I morgen eller på torsdag vil Anne og jeg på osetur til Esbjerg. Inden længe rejser Anne på skiferie til Norge og hun mangler forskellige ting, så hun kan holde sig varm og tør, mens hun boltrer sig i sneen.

Jeg håber, at mine læsere er ved godt mod og at I har haft præcis så dejlig en jul, som I ønskede jer.

Endnu en gang GLÆDELIG JUL.

Hyggehejsa fra en småfrysende Nellemor.

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget En tidlig julemorgenstund.. er publiceret 28/12-2004 07:02 af Ellen Tang Sørensen (nellemor).

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.