Bare endnu en torsdag
Barepernille
9 år siden
Maler vinge billeder
Poul Brasch ...
9 år siden
Min røvfattige søster
Flickarocks
9 år siden
Hjerne Tetris
David Hansen...
2 måneder, 6 dage siden
Ryddedag
Sunstar31
9 år siden
Tilbage for en kort bemær...
Kasper Lund ...
7 år siden
Life could be simple...
Michala Esch...
6 år siden
Svampe
Halina Abram...
6 år siden
Pandekagekomfur
Peter
10 år siden
Skagen
Peter
10 år siden
råb
Halina Abram...
6 år siden
Ballade med drillenissen
Carsten Cede...
9 år siden
Hundetræning
Chellepigen
10 år siden
Hej. Og farvel igen. - Ka...
Kasper Lund ...
7 år siden
At skrive
Josephine Lø...
9 år siden
13.09.2016
Marianne Mar...
7 år siden
Hvad er sommer for mig?
Jønsse
7 år siden
Dybbøl gartnerhjem
Martin Micha...
5 år siden
savføre
Peter
10 år siden
Drømme om kærlighed
Ace Burridge...
11 år siden
7
Halina Abram...
6 år siden
Jeg ser sort når jeg møder udtrykket – den sociale arv. Men er alligevel også realistisk og kan se når den er gældende ! Livet igennem har jeg fået den presset ned over hovedet gang på gang, af bedre vidne og belæste som ikke vil forstå når mønsteret brydes !

Jeg har tænkt meget på min datter siden i går, og har indset at hun på mange måder er mig om igen. Jeg har kæmpet en brag kamp for at begge mine børn skulle have de bedste betingelser, men min datter har altid stød panden imod muren på et eller andet tidspunkt. Jeg tog mig i at fortælle hende her i dag hvad jeg selv gang på gang selv har måtte høre – Du skal ikke gøre det for glæde andre !
Jeg sagde til hende, at for mig er det ikke vigtig at hun har en uddannelse. Bare hun er glad og tilfreds med det hun laver, så har jeg heller ikke grund til at være andet.
Jeg tror ikke at vi alle er skabt til at tage en uddannelse, og at det er et tab ikke at gøre det. Jeg har ingen uddannelse, og har aldrig været motiveret for at tage en. Dvs. at jeg engang ønskede at blive døvetolk, men som alenemor ikke kunne overskue at flytte til København, hvor det på det tidspunkt var det eneste sted man kunne få den. Så aldrig er så meget sagt ! Men jeg ser det ikke som et tab, og har det fint med det jeg laver i dag!Og som jeg plejer at sige – direktøren er ikke meget værd, hvis der ikke var folk på gulvet !

Jeg tror at hun vil have godt af at komme ud og arbejde, og ikke konstant skal at leve op til det ” hun tror ”der forventes af hende….Guderne skal vide hvor jeg kender det !

Mine tanker og spekulationer har taget pusten fra mig i dag, og jeg er fuldstændig mast. Samtidig er det også den sidste dag i 7 ugers helvede, som jeg plejer at kalde skolesommerferien. Fra i morgen begynder bøtten langsomt at vende, og vi kan se frem til lidt mere at lave ;-)
Jeg er glad for at jeg valgte at starte op på en deltidssygemelding, selv om det går ud over min stolthed ! Det er trods alt en lettere kamel at sluge, end hvis jeg var gået helt ned igen pga. at jeg ikke magtede det. Lægen gav mig 4 uger til at komme op og køre 100% igen !

Jeg har lige talt med min søster vedr., den sociale arv. og det man har med i rygsækken hjemmefra. Hun indrømmer at hun indimellem må tage sig i at vise sider hos sig selv, hvor hun direkte kan drage parallel til vores far og hans væsen. Det irritere hende grænseløs, da det ofte er sider hvor hun bliver irriteret på ham over den måde han takler og håndtere problemer !
Der må jeg trække lidt på smilebåndet, og konstatere, at Michelles stædighed og fanden i voldsk, har hun heller ikke fra fremmede ;-) Jeg håber at være meddelartig i at have videreført de gener, som har gjort hende den søde og dejlige pige, som hun også er.

Jeg har lyst til at smide mig på sofaen, og lade dagen gå sin gang…. Men har lige noget som SKAL ordnes først, så !

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Den kære sociale arv er publiceret 09/08-2005 16:11 af Turid Nielsen (Tasma).

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.