18 år siden

Dagbog fra Uganda

Maler vinge billeder
Poul Brasch ...
9 år siden
Sikkerhed - What for?
Marlene Gran...
11 år siden
godmorgen og godnat
Simone Reinh...
11 måneder, 17 dage siden
Begrav et sædekorn
Camilla Rasm...
9 år siden
ulovligheder
Sincedawnofm...
10 år siden
Første indlæg og ny tid
Miriam Lidbe...
6 år siden
It. Is. Yuge! YUGE, I tel...
Olivia Birch...
7 år siden
De første dage
Michala Esch...
14 år siden
første skoledage og leven...
Michala Esch...
14 år siden
Overspisning
Miriam Lidbe...
6 år siden
Pensionisten
Hanna Fink (...
8 år siden
Tiden
Zein Ali (Bi...
3 år siden
Hej med jer!
vintergækken
11 år siden
Dagen tiltaget med 49 min...
Hanna Fink (...
9 år siden
Hun fik Cohen forærende
Olivia Birch...
7 år siden
Titte bøhh
Racuelle Hei...
9 år siden
Sommerferie i Danmark
Marie-Christ...
7 år siden
Desværre.....
Halina Abram...
6 år siden
Forfald
Hanna Fink (...
11 år siden
Skulpturer blev færdige
Poul Brasch ...
11 år siden
Dating.
Ruth Christe...
7 år siden
Aftengalde, og The rollin...
Kasper Lund ...
8 år siden
Skriveblokering og psykos...
David Hansen...
3 måneder, 12 dage siden
En dagdog?
Kellany Bram...
11 år siden
Guppy, vintertid, stjerne...
Mikala Rosen...
11 år siden
Har lige lidt tid til at skrive. Nu haaber jeg bare ikke, at strommen pludselig gaar, det plejer den gerne at gore ligesaa snart jeg har faaet skrevet en hel masse.
Har det supergodt hernede i det fremmede Afrika.
Har oplevet saa sindssygt mange ting den sidste halvanden maaned, at jeg slet ikke aner hvor jeg skal starte.
Hmm..Huset vi bor i er helt fint. Et rigtig fort knox med en hel masse doere og en hel masse haengelaase. Men vi har i det mindste vores eget hus i forhold til nogle af de andre piger, som maa dele med en familie. Vi har en hyggelig terrasse, en stue med sofa og stole osv og vores faelles sovevaerelse. Og saa har vi et gaestevaerelse, hvor vores gode ven Saturday bor det meste af tiden. Det er meget rart, naar han er der, for saa foler vi os en smule mere trygge. Har haft et par naetter, hvor vi laa vaagne og lyttede til alle de maerkelige lyde...

har faaet nogle gode venner hernede. Der er blandt andre ham Saturday, som jeg lige naevnte foer. Han bor normalt alene i en lille bitte lerhytte oppe i bjergene, som han selv har bygget. En weekend skulle vi til bryllup hos en af hans venner i bjergene, og efter brylluppet sov vi hos ham. Interessant og koldt (!) at proeve at sove i en lerhytte. Knap saa interessant at skulle op midt om natten og ned af en meget lang og meget stejl skraent for at komme paa toilettet...

Bryluppet var ogsaa en oplevelse for sig. omkring 800 mennesker som bare stirrede paa en. Lige meget hvem man kiggede paa, fik man ojenkontakt. Vildt...
Vi blev placeret allerforrest med front ud mod alle de andre gaester og saa brugte vi ellers to timer eller mere paa bare at sidde og stirre ud i luften paa alle de her mennesker, som bare stirrede tilbage paa os.

Vores roede kors arbejde gaar okay. Det tog noget tid at komme ordentlig igang, fordi der simpelthen er saa mange ting hernede, som bare ikke fungerer.
Blandt andet har de deres "african time" hvilket vil sige, at hvis vi aftaler at moedes klokken 9, dukker de normalt foerst op ved 11-tiden.
Derudover er der ogsaa en hel masse strukturelle problemer og en masse korruption...

Men nu er arbejdet da langt om laenge ved at komme godt igang. Vi har vaeret ude paa fem skoler og holde disseminationer (foredrag om rode kors)
Vi var en smule nervose foerste gang. Vidste ikke, hvordan vi ville reagere paa at skulle staa og snakke foran omkring 800 boern. Men det gik super godt, og for hver gang vi goer det gaar det bedre og bedre.

Har ogsaa vaeret paa to youth camps, hvor vi skulle undervise boernene i at disseminere, i leadership/teambuilding og i Hiv/aids med saerlig fokus paa at bruge kondom. Det er utroligt hernede. De ved alle alt om aids og alle er klar over, hvor mange mennesker der har det og hvor farligt det er, men i praksis forstaar de ikke, hvor vigtigt det er med kondomer. De underviser meget i deres "abc" Abstain, Be faithful, use Condoms. Nogle laver den om til en "abd" Abstain, be faithful or die.

Vi faar ogsaa de saereste ting at vide. Fx var mange af pigerne meget bange for, at kondomet skulle blive siddende oppe i dem, for det havde de hoert at man kunne do af. De har ogsaa faaet at vide, at man kan faa kraeft af at bruge kondomer.
Sad ogsaa og fik en interessant snak med to teenagepiger. De fortalte mig, at de ogsaa faar at vide, at de faar kraeft af at bruge bind (!)
Og saa har de faaet at vide, at hvide kvinder tager laebestift paa for at fortaelle, at de har deres menstruation. Saa underligt.

Men uganderne er utrolig soede og nemme at snakke med. De har en helt anden accent, men er ellers meget gode til engelsk. I hvert fald de yngre af dem.

Maa hellere stoppe nu, tiden er snart gaaet. Kunne skrive og skrive og skrive. Det er vist blevet rimelig usammenhaengende hvad jeg har skrevet, men det skulle gaa lidt hurtigt. Kan forhaabentligt faa skrevet lidt mere en anden dag. Haaber alle har det godt i Danmark.

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Dagbog fra Uganda er publiceret 11/10-2005 16:00 af wolf_eye.

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.