I aften står den på sværd...
Carsten Cede...
7 år siden
Det er sjovt
Katrine Søre...
9 år siden
Den gamle gartner
Peter
8 år siden
Overskud & hænder på coke
Racuelle Hei...
7 år siden
Split mig ad - Kasper Lun...
Kasper Lund ...
6 år siden
Bryllup1 - Og så så man l...
Sylvia Ebbes...
9 år siden
Den Forkerte Chili.
Kenny Raun (...
8 år siden
Forandring
Hanna Fink (...
6 år siden
Alice, we are not in Wond...
Tine Sønder ...
10 år siden
SSO - stress
RachelBlack
8 år siden
Pink banko med Racuelle
Racuelle Hei...
7 år siden
Drømme om kærlighed
Ace Burridge...
9 år siden
I korte glimt...
Marlene Gran...
9 år siden
Felicidad mi amor! Felici...
Camilla Rasm...
9 år siden
haft en stille weekend
Martin Micha...
2 år siden
Forsømt
Tine Sønder ...
9 år siden
Tilbage i Danmark
Salomon
7 år siden
Merhaba, online-ulve
Camilla Rasm...
7 år siden
Kære
Halina Abram...
5 år siden
At være noget - at blive ...
Salomon
7 år siden
Onsdag
Hanna Fink (...
8 år siden
Så er det nu
Josephine Lø...
8 år siden
Flueknepperi- Healing
Bella Donals...
6 år siden
Svampe.
Ruth Christe...
6 år siden
En stille bøn
Bastian
10 år siden
Jeg elsker livet - det gik lige pludseligt op for mig, da jeg gik morgentur med hunden...... og jeg elsker at bo lige præcis her hvor jeg bor.

Lad mig nu forklare: Jeg bor i Danmarks ældste og smukkeste by - faktisk fylder den 1300 år i år.... godt gået af en by, der stadig er fuld af liv.
Tilmed bor jeg i den ældste del af byen - lige der, hvor rette vinkler er et ukendt begreb og man mærker historiens vingesus, når man ligger med røven i vejret og skurer det oldgamle plankegulv - eller man shopper møbler med et målebånd i lommen, fordi dørene er så smalle, at almindeligt indbo ikke kan komme ind.

De folk, der har mange penge, bor i pragtvillaer et andet sted i byen - og dem, der har brug for orden og tulipaner i snorlige rækker, bor i villakvarteret udenfor byen......... og alle os fattigrøve, der er ligeså skæve, som de huse vi bor i - vi bor her og vi accepterer hinanden som vi er og kan tale sammen og hjælpe hinanden på trods af alle forskelligheder.

Her er venligheden, hjælpsomheden og kreativiteten i højsædet - det som kristendommen kalder næstekærlighed og som de selv mener, at de har eneret på - selvom der bor flere ase-troende i mit hood end nogen andre steder. Se youtube "Viking 2009" - der er en hel masse folk fra mit hood.

Min nabo er en sød ung pige, der er under uddannelse til frisør, så hun klipper min datters hår ganske gratis og laver tøseting med hende af og til såsom perleplader og hårpynt og igår gav hun mig faktisk mit nye sofabord, som hun selv har puklet med at male - så selvfølgelig får hun smagsprøver, når jeg bager og får sin andel af den frugt, som jeg kan plukke i en venindes have. Vi deler en lille have og det er skønt, når hendes kæreste om vinteren leger sneboldkamp med min unge og vi bagefter mødes allesammen til en lørdagsøl i havens sidste solstribe.

I huset overfor, bor øverst oppe en mandlig pædagog med en masse dyr - han dyrker meget jagt og fiskeri og udstopper dyr, når han ikke lige skal til rollespil i fuldt middelalder-krigerudstyr og overfor bor en asiatisk frisør, der står for en god del af den musikalske sommer-underholdning.

i etagen nedenunder bor en sød enlig mor og hendes dejlige datter, der er bedsteveninder med min. Idag har årstiderne lige været med hendes frugt og grønt-kasser og eftersom hun går med krykker lige nu, skal jeg nok over og bære dem ind for hende, når hun kommer hjem fra arbejde - til gengæld har hun inviteret på mørbrad, friske grøntsager og rødvin i aften, hvor vi er børne-fri.
I lejligheden overfor bor endnu en enlig mor med en datter nogenlunde jævnaldrende med min. Lige nu sidder jeg og ryger en cigaret, som jeg har rullet på den maskine, jeg har lånt af hende til gengæld passer jeg hendes kat, når hun er bortrejst og hendes datter når hun skal i byen.

I stue-etagen bor en enlig mor med en søn på min datters alder - en rigtig lille charmetrold, der nok skal knuse nogen pigehjerter med sine store brune øjne, når den tid kommer og hans lillebror. Han er også en fast bestanddel af børne-banden i vores hood.
og i lejligheden overfor bor - stor overraskelse - en enlig mor med sin voksne søn, der er musiker og forøvrigt lige har skrevet alletiders sang om vores by - den kan ses på youtube, hvis man søger på "velkommen til ribe". Hun fodrer glædeligt alle vores unger med frisk frugt, når de leger i baggården og ikke lige gider gå op eller hjem.

alt for idag - nu vil jeg ud i min by

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget mit hood er publiceret 09/04-2010 11:09 af kingfish.

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.