12 år siden

Færdig!

Spoken Word Festival 2014...
Kenneth N. C...
9 år siden
Kakao og alt for korte be...
Carsten Cede...
9 år siden
Tankemylder og dagene der...
David Hansen...
1 måned, 4 dage siden
Svampe.
Ruth Christe...
7 år siden
Man kan nok ikke give mød...
Ace Burridge...
11 år siden
200
Jette Peters...
8 år siden
Hvorfor ikke...
Liza Abildsk...
9 år siden
Hvad Naja kan.
Camilla Rasm...
10 år siden
Tvivl.
ceciliemarie
12 år siden
Så blev vi endelig færdige med at anlægge årets køkkenhave.

Som nævnt tidligere havde vi konfirmation i starten af maj, og da fruen samtidig kæmpede med et par genstridige eksamensprojekter, på sin diplomuddannelse, valgte vi i år at udsætte arbejdet til disse udfordringer var vel overstået.

Det kolde vejr har nu også betydet at vi ikke har mistet noget ved at vente med såningen. Nu har vi så til gengæld fået etableret vores til dato største køkkenhave, nemlig ca 4000 kvm ialt. I bedste bonderøvsstil har vi da også gennem de senere år satset mere, og mere på selvforsyning. Det betyder at vi nu med en række basisfødevarer dvs kartofler, og en lang række grøntsager ligger på en selvforyningsgrad i omegnen af 80 procent. Samtidig er vi selvforsynende med okse/kalvekød og meget af tiden ligeledes med grise, og fjerkrækød.

I en verden hvor fødevarer er historisk billige (alt for billige) er det næppe den store timeløn man holder ved dette store slid der er forbundet med selvforsyning, men det giver en ubeskrivelig personlig tilfredsstillelse at man kan indtage fuldstændig rene, og uforfalskede fødevarer i de nødvendige mængder, det meste af året.

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Færdig! er publiceret 22/05-2012 22:31 af Hedebonden.

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.