10 år siden

Solceller vol.2

Smooth Criminal
Olivia Birch...
7 år siden
Skulpturer blev færdige
Poul Brasch ...
10 år siden
Højskoleophold.
Hanna Fink (...
6 år siden
Dagen tiltaget med 1 time...
Hanna Fink (...
4 år siden
Lad os sammen hylde nørdh...
Katrine Søre...
9 år siden
Det er sygdom, det er sol...
Olivia Birch...
7 år siden
En krone for dine tanker?
Karen Kris
8 år siden
Det er en underlig verden vi lever i. Her vil vi være resourcebevidste, og investere i vedvarende energi, men,men, men; det kan ikke betale sig da et par besynderlige skatteregler "overlapper" hinanden.

Sagen er den, at man under normale omstændigheder kan benytte noget der hedder "nettomålerordningen". Dvs at man ved forbrug på op til 6.000 kwh om året kan modregne den egenproducerede strøm i forbruget, og samtidig hente et stort skattefradrag for selve investeringen.

Nu er sagen imidlertid den at vores forbrug er på ca 10.000 kwh om året. Da vi har lidt erhverv, bliver det automatisk antaget at det private forbrug er på 4.000 kwh. På resten af forbruget refunderes moms og afgifter. At bruge den strøm som elselskabet leverer, er med andre ord billigere, end den bæredygtige solenergi.

Det var mange tekniske detaljer på een gang, men hvis jeg skal opsummere, bliver konklusionen nok at vi vælger solcellerne af ideologiske årsager. Det er bare sørgeligt at vi som samfund ikke er mere parate til den grønne omstilling, når der er den slags "regeloverlap" som utilsigtet tilgodeser de mere traditionelle energikilder.

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Solceller vol.2 er publiceret 10/09-2012 21:34 af Hedebonden.

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.