11 år siden

DEN RUSSISKE MAND

Tredje Bog started
JesperSB
2 år siden
Da jeg lærte at skrive
Olivia Birch...
9 år siden
Thoughts drifting away...
Katrine Søre...
11 år siden
Introduktion til mig
Anne Olsen (...
9 år siden
Forfra... Hvor længe kan ...
Gittepigen
11 år siden
Dagen idag virker langsom
Kellany Bram...
11 år siden
Tegning
Jette Peters...
8 år siden
Kaos, vrede og kærlighed
Line Ley Jen...
4 år siden
Det var pindsvinets hjem
Olivia Birch...
8 år siden
Pizza
Kenny Raun (...
11 år siden
At være noget - at blive ...
Salomon
9 år siden
I korte glimt...
Marlene Gran...
10 år siden
Slush ice til en hund
Regitze Møbi...
9 år siden
Gensynsglædens pris - 08....
Anna Gammelg...
1 år, 7 måneder siden
Byerne
Tine Sønder ...
11 år siden
Tilbage i Danmark
Salomon
9 år siden
Gode råd og to do lister
Ace Burridge...
11 år siden
Forårsnadver til online-u...
Camilla Rasm...
9 år siden
Et liv i en retning...
Patrick Bolv...
10 år siden
Min drømmedagbog! Del 1.
Winnie Leth ...
8 år siden
Så - nu er brillen fixet, og vipperne på venstre øje støder ikke længere mod glasset. Skøøøønt!

Nu sidder jeg så ganske vist med nogle gamle briller på, fordi mit læsesyn jo er uændret. Tænk, at jeg nu skal skifte briller, hver gang jeg skal sidde foran computeren eller læse en bog. Ja, jeg kunne selvfølgelig have købt et par briller med glidende overgange, men for det første er det hundedyrt, hvis man vil have den ultimative løsning, og for det andet, så tror jeg simpelthen, at jeg ville blive irriteret, for selv om man man kan vælge mellem tre forskellige løsninger, så er der ingen, der er helt optimale.

Har ringet til Børnepsyk. flere gange i dag for at få fornyet recepten på sønnikes medicin. Det er sørme svært at finde ud af, hvilken læge der er ansvarlig for hans medicinering. Der har været tre læger involveret so far, men det er så åbenbart den læge vi sidst har været i kontakt med, der skal forny recepten. Nå, blev lige ringet op af en ikke-læge, der ville lægge en besked i den vagthavende læges indbakke.

Så forresten en dokumentar på svensk tv i går aftes om en russisk familie, hvis voksne søn var i fængsel (fandt ikke ud af, hvorfor - gik glip af starten af udsendelsen), og sønnens kone boede hos hans forældre sammen med sin datter. Svigerfar, faderen, til den fængslede søn, var pensioneret (han var 48 år), men ledte tilsyneladende - forgæves - efter arbejde. Det var hans hustru og svigerdatter, der sørgede for familien ved at arbejde i et lille skomageri. Svigerfar følte, at det var nedværdigende, at det var kvinderne, der sørgede for familien. Han følte sig ramt på sin maskulinitet. Mens sønnen sidder i fængsel (i fire år), indleder svigerfar og svigerdatter et intimt forhold til hinanden! Hvor klamt! Og tilsyneladende ved svigermor det godt. Svigerfar er dog en jaloux herre, så på et tidspunkt, beskylder han svigerdatter for at have en anden (ja, hun er sgu da gift med hans søn!!!), og han overfalder hende med en kniv, så hun må opereres. Svigerfar får to års fængsel.

Hen mod slutningen af dokumentaren er sønnen blev løsladt, og han forstår ikke, hvordan hans far kunne have forhold til hans kone. At både svigerfar og svigerdatter har været lige gode om det (må man da formode!), falder ham ikke ind.

Dokumentaren fik mig til at tænke på, om jeg ville have en russisk mand. Og svaret er et rungende NEJ! Der er vist en del danske mænd, der vælger at finde en russisk kone på nettet. Og der må være en del russiske kvinder, der er trætte af udvalget af fordrukne, russiske mænd, siden de vælger at bryde op og bosætte sig i et fremmed land med en dansk mand. De russiske mænd er nogle, sølle alkoholiske skvat, og de russiske kvinder er handlekraftige. Det er selvfølgelig en grov generalisering, men det russiske samfund HAR massive alkoholproblemer. Og selv om danskerne har en druk-kultur, så kan den ikke måle sig med den russiske. Kan selvfølgelig også være, at de russiske kvinder er trætte af den russiske mands rolle i et samfund, der betragter manden som familiens overhoved. Nå, det var nogle subjektive betragtninger om den russiske mand afledt af en dokumentar.

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget DEN RUSSISKE MAND er publiceret 21/11-2012 16:09 af Lisa Hansen (Urania).

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.