Jeg er her for at skrive
Bjørn Langki...
3 måneder, 23 dage siden
Ferie
Hanna Fink (...
8 år siden
Glædelig Jul til alle på ...
Poul Brasch ...
7 år siden
En mission i livet
Salomon
7 år siden
Lange dage giver lange pa...
Neola
1 år, 4 måneder siden
Forårsnadver til online-u...
Camilla Rasm...
7 år siden
Meningsforladt tankemylde...
Kasper Lund ...
7 år siden
Spøgelser på vikingemarke...
Carsten Cede...
7 år siden
At træffe en beslutning
Baru
12 dage siden
Tørret frugt og gamle und...
Carsten Cede...
3 år siden
Slot, strand sol, skoldni...
Michala Esch...
13 år siden
Gud taler til alle
Salomon
7 år siden
Livet i Lugano
LoneHK
10 år siden
Skagen
Peter
9 år siden
Gadens skæve eksistenser.
Ruth Christe...
6 år siden
Forandring
Hanna Fink (...
7 år siden
Det er sygdom, det er sol...
Olivia Birch...
7 år siden
Lokumsdyret
Regitze Møbi...
8 år siden
Hovedafbryderen
Rud Stenfisk...
1 år, 7 måneder siden
Mette og musik
Halina Abram...
4 år siden
Sommerferie i Danmark
Marie-Christ...
6 år siden
Klods om benet
Jette Peters...
5 år siden
Så er vi nået frem
Ragnhild Bac...
8 år siden
Life could be simple...
Michala Esch...
4 år siden
Storskrald
Hanna Fink (...
6 år siden
En lidt hård weekend, kry...
xangelx
5 år siden
Kære
Halina Abram...
4 år siden
Brug dit hjerte som telef...
Christalavis...
5 år siden
3108 2019 kom pas passer ...
Martin Micha...
3 år siden
For korte agurker
Regitze Møbi...
8 år siden
Kære natbog (IX)
Olivia Birch...
7 år siden
Bornholm1
Michala Esch...
14 år siden
Stine og mormor.
Ruth Christe...
6 år siden
Fortæl det fra bjerget
Ansu Orheim ...
11 dage siden
Velkommen, efterår!
Josephine Lø...
7 år siden
Bryllup1 - Og så så man l...
Sylvia Ebbes...
8 år siden
Så er der nok snart...
Michala Esch...
14 år siden
Jeg er ingen namedropper
Olivia Birch...
7 år siden
Kære natbog (VII)
Olivia Birch...
7 år siden
7
Halina Abram...
5 år siden
uden søvn
Kenny Raun (...
8 år siden
Dagen er tiltaget med 4 t...
Hanna Fink (...
7 år siden
Udstilling i Havnsø Havn.
Hanna Fink (...
7 år siden
Træt
Ansu Orheim ...
7 måneder, 8 dage siden
Makrel madder og fødsler
Racuelle Hei...
5 år siden
Sidste år var vi en tur på Bakken for første gang siden Helene var nyfødt...
Bevares, Bakken er da et udmærket sted, men kom hjem og tænkte for mig selv at Tivoli-stemningen slår Bakken med længder...

Nu er vi lige kommet hjem fra Tivoli...
Bevares, stemningen slå da Bakken med længder... Meeeen jeg er vist ved at være gammel (- og jeg havde da også fødselsdag for få dage siden). Da vi havde været der i 3 timer, og klokken snart var tre (den kvikke elev kan så regne ud hvad tid vi ankom), følte jeg vi havde været der i umindelige tider, og tænkte det snart var på tide at finde noget aftensmad og sidenhen et tog hjem - indtil jeg så hvad klokken var.
Min egen barnlige glæde over Tivoli er vist bare ikke rigtigt mere (selvom jeg må indrømme at jeg blev noget benovet over at opdage at Rutschebanen fylder 100 år i 2014 (stadig 4 år yngre end min Oldemoster) - tænk på alle de mennesker der har kørt med den i tidens løb (synes også det er fantastisk den er med i Far til Fire i byen - et lille stykke Danmarkshistorie)). De store børns barnlige glæde er også så småt dalende (måske også fordi de har været i Tivoli 4 gange med deres far /farmor og farfar i første del af sommerferien) og det Erik nød mest var Rasmus Klump-legepladsen...

Men vi havde da en god dag...
Bo og Erik drog i forvejen derind med bos far, fordi Bo så ville slå to fluer med ét smæk - han har længe talt om at skulle have sin farmor en tur i Tivoli, så de ville tage derind med hende, og så ville Bos far køre hende hjem igen efter et par timer.
Vi andre kørte til Måløv og parkerede bilen og fortsatte så med toget.
Vi besluttede lige at tage et smut i Hamley's først, fordi jeg endnu ikke har været inde og se den. De stores far arbejder der, og jeg må sige det er et fint sted de har sig dér... Vi fik da også hilst på ham (deres far) og da han hørte vi skulle i Tivoli, var han så sød lige at gå med os (Hamley's er jo 1 minut fra Hovedindgangen) og lukke os ind med sit guldkort. Dejligt med lidt penge sparet! Og ikke mindst dejligt at slippe for den gigantiske kø der var, fordi det åbenbart var dansens dag...
Vi nåede lige ind, og jeg havde fisket min telefon op for at ringe til Bo og høre hvor de var, da vi pludselig står lige foran dem... :)
Vi aftalte at det nok var smartest til at begynde med, at splitte os op, så de store og jeg kunne prøve nogle af de vilde ting, mens de andre fire tullede rundt i Erik/oldemor-tempo...
Da jeg stod ved automaten og var ved at købe turpas, kommer en mand hen og siger noget, som jeg først opfatter som at, han lige har smidt penge i, men ikke fået nogle turpas for dem... Puha, godt jeg ikke nåede at sætte dankortet i, tænkte jeg. Så forstår jeg pludselig at det han i virkeligheden siger er, at han har købt 3 turpas, men fortrudt, fordi hans søn er så lille at det ikke kan tjene sig ind, og at det han gerne vil er at sælge dem til mig. Det kunne jeg da godt gå med til. Men ak, hæveautomaten lige ved siden af er ude af drift... Venlig som jeg er indvilliger jeg i at slentre hele vejen ned til den anden ende af Tivoli, for at hæve penge... Senere kom jeg til at spekulere over det suspekte i at bruge 600 kr på turpas, før man overejer om det kan betale sig (jeg tror nu det var ærligt nok - og under alle omstændigheder blev jeg jo ikke snydt for noget), men hvis man nu har guldkort, og dermed ikke bare kommer gratis i Tivoli, men også får turpassene 20 kr billigere, så kunne man jo godt på en dag man keder sig, tjene lidt penge på den måde - altså købe lidt turpas med rabat og sælge dem igen til fuld pris... Købe nye turpas med rabat og sælge dem igen. Det lyder langt ude, men man kommer jo nok minimum af med 2 ad gangen og sikkert ofte op til 5-6 stykker, og man skal ikke sælge mere end 10 så har man tjent et helt turpas ind... Jeg tror nu nok det er et langsomt og kedsommeligt arbejde, og nok ikke helt timelønnen værd... Jaja, tanken slog mig bare og nu ville jeg altså dele den ;)
Ungerne og jeg fik prøvet lidt forskelligt, jeg snakkede lidt sammen med Bo undervejs, for at høre om vi skulle stikke hovederne sammen på et tidspunkt eller hvad, blev enige om dér, at jeg bare ville fodre de store af med flæskestegssandwich og bruger, som vi lige havde fået øje på, og så kunne vi snakkes ved bagefter og finde ud af at mødes. Men vi ventede godt - nok - laaang - tid først i kø og så på at maden var færdig, så vi nåede kun lige at mødes til at sige farvel til Bos far og farmor ved hovedindgangen...
Så tullede vi lidt rundt, Erik havde ikke lyst til at prøve noget, men blev glad da han hørte der var en legeplads, så dér gik Bo og Erik i forvejen hen (han fik prøvet veteranbilerne undervejs), mens Lucas og jeg prøvede den nye Aquila, og Helene ibrugte ventetiden på galopbanen, hvor hendes hest kom på 2.pladsen, (og hvor hun fandt en tier, som hun lige inden vi gik ud af Tivoli brugte på at prøve én gang til, og denne gang vandt hun. Hun sagde selv hun ærgrede sig da hun hørte hest 4 havde vundet, indtil hun kiggede op og så at hun havde hest fire, hun lå hele tiden forrest eller næstforrest, og da hest 11, som var ét felt foran hende, rykkede endnu et felt, og dermed kun var to felter fra mål, så jeg Helenes to bolde ryge ned i de huller, der gav hhv. 3 og 2 ryk fremad - så vidste jeg godt hvad klokken havde slået).
Jeg troede Aquila ville være slem, fordi man bliver vendt så meget på hovedet, men den var faktisk meget behagelig (tilgengæld var jeg ved at gå kold i både Himmelskibet og Det gyldne tårn, som Helene ville have mig med op i, og som jeg ellers tidligere har taget med stiv arm... Jeg er vist ved at blive gammel). Vi mødtes så med de andre på legepladsen, og blev dér ½ times tid, hvorefter vi tog en tur i bådene, Helene og jeg en tur i Odin-ekspressen, og endelig vendte snuden hjemad (efter en gang McDonald's-mad på hovedbanegården).

Lucas faldt lige over en film på hovedbanen som han gerne ville have med hjem (og som han og jeg så sammen da de to yngste var faldet i søvn og mens Bo spillede med gutterne):
"The Woman in Black" hvor stakkels Harry Potter er blevet enlig far (og det er ikke engang Ginny der er moren!) og har mistet alle sine trolddomsevner ;)
Det var faktisk en glimrende film... Ret uhyggelig, men ikke for uhyggelig... Det værste var, at man jo bare gerne ville have, at den stakkels mand skulle komme hjem og blive lykkelig med sin lille søn... Mere siger jeg ikke... God film :)

Jeg har ladet mig overtale af Christina, min kære lillesøster, til at tage med på Outletmesse i Ballerup i morgen... En del af mig magter det ikke. Tror det bliver et gedemarked. En anden del af mig vil gerne have fingre i nogle gode tilbud, og tilbringe nogle hyggelige timer med min søster...
Jeg skal bare lade være at møde op med forventningen om at skulle gøre en masse kup... Jeg skal bare med og finder jeg noget er det super, gør jeg ikke er det endnu mere super, for så kan jeg bare slappe af :)

Ååh... Hvorfor er jeg dog ikke gået i seng endnu ???????????????

Godnat!

Michala

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Årets Tivolitur er publiceret 01/09-2013 01:49 af Michala Escherich (Machula T.).

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.