Pizza
Kenny Raun (...
9 år siden
Bornholm, Bornholm, Bornh...
Michala Esch...
13 år siden
Dagen tiltaget med 1 time...
Hanna Fink (...
3 år siden
Hverdag igen
Michala Esch...
8 år siden
at turde er at miste fodf...
Julie Vester...
8 år siden
Helt ny og alt det dér
LizetteHE
9 år siden
Tændt...... mega tændt.
Danze
3 år siden
Eksamensangst og mit nyes...
Merida Dunbr...
2 år siden
En hyggelig dag
Maria Hahn (...
8 år siden
Sønderborg ugeavis ultimo...
Martin Micha...
2 år siden
Hun fik Cohen forærende
Olivia Birch...
5 år siden
Fra jam til pølsefest
Martin Micha...
2 år siden
Fitness
Peter
8 år siden
Vil du være min ven?
Mille33
9 år siden
håb
Halina Abram...
4 år siden
En hvid rose og strøtanke...
Camilla Rasm...
6 år siden
Forberedelse til eksamen
Annabell Nie...
7 år siden
Husk at drømme en drøm i ...
Camilla Rasm...
6 år siden
Skoddag
Suree Lio (L...
9 år siden
Endnu en - Kasper Lund
Kasper Lund ...
5 år siden
Fjerde bog, næsten færdig...
JesperSB
3 måneder, 24 dage siden
At se tilbage
Simone Krist...
7 år siden
Makrel madder og fødsler
Racuelle Hei...
4 år siden
Udstilling i Havnsø Havn.
Hanna Fink (...
6 år siden
På vej hjem
Halina Abram...
4 år siden
Julius første fisk!
Kaj-Benny
9 år siden
Hvorfor er jeg så ensom?
Neola
6 måneder, 21 dage siden
Tredje Bog started
JesperSB
5 måneder, 20 dage siden
God formiddag online-ulve.
Det er et stykke tid siden, og lige nu sidder jeg på Næstved Bibliotek. En sød bibliotekar (af den mandlige slags, forstås!) sagde, at jeg kan sidde her så længe jeg vil, når bare der ikke bliver kø, og det gør der nok ikke lige i skoletiden en mandag formiddag.

Hvordan jeg er havnet her?
Som regel er der nogle fantastiske forklaringer til mine gøremål, men denne formiddag er forklaringen på, hvad en korsøraner laver på Næstved Bibliotek, såre simpel. Er med min elsker i Nykøbing Falster. Vi ankom i går og har overnattet på et lille, sødt hotel. Han er censor i Nykøbing lige nu og indtil 15 i eftermiddag, så jeg er taget til Næstved i mellemtiden. Vi kører tilbage til Korsør senere i dag, og godt trætte!

Jeg trænger til at få skrevet, og det handler jo som regel om nadver og død, men denne gang må diverse online-ulve nøjes med nadveren til sidst.

Denne gang handler det om klassisk betingelse og Pavlovs hunde i en ny udgave. Online-ulve, I kan nemt google klassisk betingelse om Pavlov, hans hunde, en naturlig savlerefleks og en klokke.

Jeg koncentrerer mig her om den nye udgave, som indbefatter rotter, sukkervand og en kvalmefremkaldende indsprøjtning, der også nedbryder de hvide blodlegemer.

Bær over med mig, for det er ret interessant. Rotter elsker sukkervand, men en eller ande gal videnskabsmand vil have dem til at hade det, så han giver dem sukkervand og derefter en kvalmefremkaldende indsprøjtning. Det begynder de at kunne huske, så de vil ikke have sukkervand mere, da de bliver tilbudt det uden en efterfølgende indsprøjtning.

Nu får nogle af rotterne serveret sukkervandet uden at kunne afslå - de får simpelthen ikke andet at drikke. Dog får de ingen efterfølgende indsprøjtning. Alligevel er det slående, hvordan disse rotter dør - hm, som fluer.

Den gale videnskabsmand ved godt, at rotternes indsprøjtning nedbrød de hvide blodlegemer og altså immunforsvaret. Men den indsprøjtning fik de jo ikke mere. Så han tænker, at en lille rottekrop lærer at huske mere end som så ved klassisk betingning. Den lærer ikke bare, at sukkervand er grimt og giver kvalme. Den lærer også gennem signalstoffer (endorfin og adrenalin) og forskellige hormoner (stofskiftehormoner bl.a...tror jeg nok), at får man grimt sukkervand, så skal man begynde at nedbryde de hvide blodlegemer, også selv om man ikke får indsprøjtning mere.

Dette forsøg kobler jeg sammen med mine allergier.

Jeg har selv engang fået konstateret nikkelallergi. Da jeg blev dobbelttjekket ved samme slags test nogle år senere var der ikke mere nikkelallergi at konstatere. Så det er ikke lige til, og derfor har jeg indført et regelmæssigt ritual med mine to uldhuer, der dufter af parfume. Jeg kan hverken tåle lanolin, som findes i uld, eller parfume (ulden til huerne er blevet kartet og renset, bl.a. med parfumeret vaskemiddel). Jeg laver pt. en klassisk betingelse ved at tage dem på et øjblik, før jeg spiser min morgenmad og tager min D-vitamin med et glas mælk. D-vitamin skulle stabilisere immunforsvaret, og jeg vil gerne lære min krop, at når jeg rører ved mine huer med disse allergener, så kommer der en stabilisering af immunforsvaret.

Online-ulve, jeg er en skør videnskabsmand, men jeg er det fordi det er en billig ting at afprøve, når man nu alligevel får anbefalet D-vitaminer til ca. 40 kr. for et glas.

Alle mine skøre indfald har forøget min livskvalitet siden 2012, hvor jeg gjorde noget, som man ikke skal gøre. Jeg har overskud i hverdagen, og jeg har overskud til at vide, hvornår jeg skal gå ned i gear. Jeg har ikke et liv, som folk ville forbinde med prestige, men jeg kender min krop mere end nogensinde.

Derfor sidder jeg en frostkold mogen på Næstved Bibliotek, efter en nat i Nykøbing Falster. Uden egentlig at fryse. Jeg føler, at jeg kan gøre som jeg vil, men jeg vil også kun det jeg kan. Der er ingen overdrivelse i mit liv, ej heller ikke ønsket herom. Der er bare små udflugter, frostkolde morgener, og en stille, men vedvarende glæde indeni.

Jeg vil overtale lægen til en allergitest engang i fremtiden, og I skal få det at vide, hvis der ikke mere er respons på parfume og lanolin.

Så, nu skal der tankes op for, at vi kan klare den kommende jul, nu er der nadver. Jeg er gakket, men det er toldfrit at lege med mine gakkede idéer. Hvis jeg ikke får skrevet inden, så må I have en god jul og et godt nytår...Naaaaadver! I Faderens, Sønnens og Helligåndens navn...

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Frostkold morgen er publiceret 02/12-2013 11:32 af Camilla Rasmussen (II) (Camra).

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.