9 år siden

Sensommertanker

Ring the bells that still...
Bastian
11 år siden
Nisse-alert
Olivia Birch...
9 år siden
Men det udelod jeg
Carina Malen...
5 år siden
Lidt af det ene og det an...
Michala Esch...
16 år siden
Begrav et sædekorn
Camilla Rasm...
9 år siden
Om at være tanketyven
Merida Dunbr...
5 år siden
En lørdag.
Michala Esch...
15 år siden
Verden holder vejret!
Marlene Gran...
11 år siden
Sø med ?
Mikala Rosen...
11 år siden
Pause
Hanna Fink (...
10 år siden
Sidder og kigger ud i det fantastisk flotte sensommervejr. Tænker lidt over den forgangne sommer, og hvorledes gårdens landbrug skal forvaltes fremadrettet.

Nøgleordet her på stedet er i stigende grad blevet bæredygtighed. Fruen og jeg skal iaften til premiere på filmen "Så meget godt i vente". Det er en dokumentarfilm om den biodynamiske landmand Niels Stokholm, som med stor idealisme og kompromisløshed praktiserer sit antroposofiske helhedssyn.

Vi er her på stedet ikke biodynamikere, idet vi ikke har samme tro på de kosmiske kræfter, men derfor kan man jo godt lade sig inspirere. Efter at have sat mig lidt ind i området, står det mere, og mere klart for mig, at man i det traditionelle landbrug mangler hensynet til helheden.

Økologien er et rigtigt skridt på vejen mod en bæredygtig fremtid, men er på mange måder ikke andet end konventionelt landbrug som ikke sprøjter eller anvender handelsgødning. Det hele pakket ind i tilskud, rigide regler og nidkær kontrol. Det er ganske enkelt ikke holdbart i længden, da man mangler at indtænke helheden.

En kæde er ikke stærkere end det svageste led, hvorfor bæredygtighed bygger på alsidighed i sædskifte, dyrehold mv. Gennem de seneste 3 år har 3/4 af vores jord været bortforpagtet til en konventionel kvægbruger. Det gør ondt at se, hvorledes den intensive dyrkning ødelægger især engarealerne. Kontrakten kører 2 år endnu, men så er det også slut. Så er jeg atter klar til at tage en tørn på vejen mod en bæredygtig fremtid.

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Sensommertanker er publiceret 03/09-2014 09:43 af Hedebonden.

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.