Kære natbog (X)
Olivia Birch...
9 år siden
Vand
Halina Abram...
6 år siden
Fransk gummi
Tine Sønder ...
10 år siden
I'm not perfect and I kno...
MysteriousGi...
11 år siden
Ring the bells that still...
Bastian
11 år siden
Kafferumlen - Kasper Lund
Kasper Lund ...
8 år siden
Sørgebind
Olivia Birch...
8 år siden
Hjem igen
Salomon
9 år siden
Udstilling
Hanna Fink (...
11 år siden
Kære
Halina Abram...
6 år siden
Godt Nytår
Hanna Fink (...
4 år siden
Drømme om kærlighed
Ace Burridge...
11 år siden
Vinter på vej
Mikala Rosen...
11 år siden
Hej. Og farvel igen. - Ka...
Kasper Lund ...
7 år siden
Kærlighed, en midlertidig følelse?

Provokerende overskrift, jeg synes i hvert fald den er provokerende. For jeg tror i min naivitet på den endeløse kærlighed, som ikke blot er en illusion af virkelighedens verden. Det der kickstartede dette emne, var et heads up som en pige gav os klassekammerater på vores klasses Facebook side. Her informerede hun om, at hendes kæreste og hende var blevet enige om at gå fra hinanden her i weekenden (de har været ungdomskærester i en del år efterhånden). Pigen står mig som sådan ikke nært, men det gør hendes nuværende følelser. Følelser som på et eller andet tidspunkt kommer til at stå os alle nær, følelser som er svære at forlige sig med.

Jeg klippede for nogle måneder siden en "Klog på to minutter" ud fra Søndagsavisen. På de to minutter fik jeg lige opsummeret, hvorfor vi får sommerfugle i maven, når vi er nervøse eller ramt af amors pil. Ganske kort reagerer vores krop på den måde, fordi vores mave (forskere kalder maven den anden hjerne?!) har over hundrede millioner nerveceller indlejret i vores tarmvægge, som reagerer fysisk på følelser som bekymring, chok, FORELSKELSE, lykke og KÆRLIGHED. De her sommerfugle er altså forbundet med kroppens beredskabssystem. Det lyder en smule indviklet, men det kan gøres ret kort.

Når vores hjerne opfatter noget som er en form for trussel mod sin overlevelse, bliver den ekstra opmærksom og øger fokus. Det gør, at vores hjerterytme og blodtryk stiger, vores vejrtrækning øges. Samtidig udløser vi hormoner og vi kan ligefrem begynde at svede for at holde vores kropstemperatur nede (hmm, derfor mine hænder altid er klamme?!). Blodet transporteres derudover fra de områder i vores krop, som har mindst brug for det. Blandt andet fra maven - og det er netop det, der giver følelsen af sommerfugle der hvirvler rundt i maven.

Så forelskelsen aftager altså ligesom nervøsitet aftager.. så fik vi det på plads. Så er kærlighed en midlertidig følelse? Svaret må hertil være nej! Forelskelsen derimod det er altså en midlertidig følelse. Så det slørede håb om endeløs kærlighed er ikke blot en illusion, men en realitet. Dog er ideen om endeløs forelskelse derimod en smuk illusion, som vi ikke kan pille ved.

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Lørdag, 20.09 er publiceret 20/09-2014 12:22 af perverterettankespind.

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.