Godt nytår, velkommen 201...
Kianna Kitte...
2 år siden
Lidt om livet.
Hanna Fink (...
2 år siden
Nye og gamle tekster...
Kianna Kitte...
2 år siden
Cheshire Cat Grin
Tine Sønder ...
7 år siden
Storskrald
Hanna Fink (...
3 år siden
Kontakt med eks'en...
Kianna Kitte...
2 år siden
At være en skaldet kvinde...
Kianna Kitte...
2 år siden
Et visit til Danmark's St...
Kianna Kitte...
1 år, 10 måneder siden
Farvandet omkring Danmark er så grundt, der er så mange rev og sandbanker, at selv mindre skibe må bruge lods for at komme sikkert gennem farvandet eller godt i havn. Nu er historie en af mine interesser, så jeg har kastet mig ud i lodsernes historie.

Det handler om at finde vej til søs. Kendtmænd, sejladsbeskrivelser, lodse og søkort, i første omgang er jeg snart færdig med en sammenskrivning om nordboerne og Grønland. Forankringen i lodshistorie er, at de lavde sejladsbeskrivelser, nok muntlige, og så åbnede der sig et meget spænende stofområde, Grønland og Europa.

Dernæst er vi fire, som gennemarbejder de kendte danske lodseriers historie. Hvad hed de, hvor lå de, hvornår var de virksomme? Og så hvad der ellers måtte dukke op af oplysninger. Det bliver samlet til en art hjemmeside, så materialet bliver tilgængeligt for enhver, som måtte finde ud af at google om lodserier og søfart.

I denne sammenhæng; endelig er jeg ved at sammenskrive en artikel om dansk kartografi, i forhold til søkort. Jeg er ret optaget af forskellen på landtoninger og farvandsbeskrivelser på den ene side og så egentlige søkort på den anden.

Det er så mine skriveprojekter for tiden. Jeg er uafklaret i hvilket omfang, jeg lægger materialet ud på Fyldepennen.

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Lodshistorie er publiceret 08/10-2014 17:18 af Bådsmand.

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.