Tanker om vægge med udsmykning

Flæskesteg og brækkede ri...
Olivia Birch...
9 år siden
haft en stille weekend
Martin Micha...
4 år siden
I aften ser vi Hobitten i...
Carsten Cede...
9 år siden
Verdens smukkeste foto
Ace Burridge...
11 år siden
I'm not perfect and I kno...
MysteriousGi...
11 år siden
Det grå hår.
Ace Burridge...
11 år siden
Aktivering. Nu skal jeg s...
Gaffa Brandt
11 år siden
Ferieafslutning
Hanna Fink (...
10 år siden
Det fandme typisk, med de...
Racuelle Hei...
9 år siden
Dagen i dag er tiltaget m...
Hanna Fink (...
11 år siden
Tanker om vægge med udsmy...
Olivia Birch...
9 år siden
Fremtid og nutid
Lisa Brøndbe...
3 år siden
Nogle har hængt stofkvadrater på væggene. I forskellige rødlige, grå og lilla nuancer. Altså, ideen er fin, for her, hvor jeg arbejder, er der lange, monotone (hvide) gange, kun afbrudt af uniforme døre og et enkelt firmaskilt her & der. Så udsmykning kan kun gøre helhedsindtrykket bedre.

De hænger i tre, vandrette rækker. Endskønt jeg ikke færdes i hele huset, afslører sig et tydeligt mønster i ophængningen. En 'linje' i midten med tre (flest) kvadrater. Desuden endnu en kvadrat hhv. for oven og for neden. Så man bliver opmærksom på rummet omkring dem. Og imellem dem. Tænker jeg, at der er blevet tænkt. Er der også blevet tænkt: de skal fundere lidt over, hvorfor de samme farver går igen? De skal også fundere over, hvorfor det her er bedre, end fotostater - kvadraterne har nemlig tekstur. Man kan berøre dem og mærke kanter og linjer. Meget bedre end fotostater. Mere moderne. Også meget bedre end plakatkunst og reproduktioner. For det er mindre moderne.

Se, allerede nu, tror jeg, at mine overvejelser er mere omfangsrige, end de ansvarlige bag beslutningen. Kunst er det ikke. Eddermame, er jeg nødsaget til at tilføje. Kunsthåndværk? Ihvertfald ikke unika. Husets håndværkere gik og bandede og svovlede, mens de hang op ('tøsefarver', mumlede en af dem, idet jeg passerede). Flere steder er en af kvadraterne allerede drattet ned og læner sig lidt usikkert op af væggen. Som tænkte den: 'Kommer jeg op at hænge igen med mine slægtninge? Bliver jeg stjålet? Smidt ud? Så hjælp mig dog!'

Det bedste der er at sige om tiltaget er samtidig også det værste. For det er ligegyldigt. Ligegyldig udsmykning, hvis største bedrift er de arbejdstimer der ligger bag projektet, som i sidste ende har genereret indtægt, skat, feriepenge, råvareforbrug, C02-udslip og en masse andet halløj.

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Tanker om vægge med udsmykning er publiceret 14/01-2015 13:42 af Olivia Birch (Humlebi).

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.