Jane Doe eller GI Jane?
Kianna Kitte...
1 år, 5 måneder siden
Skæve og underlige ting
Søren Sørens...
1 måned, 19 dage siden
Den skjulte mening.
Liza Abildsk...
5 år siden
Lufthavnen - sjæl i flamm...
Salomon
5 år siden
Dagen i dag er tiltaget m...
Hanna Fink (...
7 år siden
At skue hunden på hårene
CamillaJe
7 år siden
Lidt om livet.
Hanna Fink (...
2 år siden
Mit lys brænder
Tine Sønder ...
6 år siden
Noget om helte
Camilla Rasm...
3 år siden
God karma...
Kianna Kitte...
2 år siden
Fin anmeldelse...
Kianna Kitte...
2 år siden
Hvad vil du være?
Marie Martin...
6 år siden
sulten
Sunstar31
5 år siden
Hva´nu?
Ida Hansen (...
3 år siden
Kindfede og røvfuld!
Racuelle Hei...
4 år siden
Da jeg lærte at skrive
Olivia Birch...
5 år siden
Hej med jer,

Jeg tror jeg har skudt mig selv lidt i foden.

De sidste ti år har jeg kun skrevet på engelsk, læst engelsk, set engelsk. Og lidt efter lidt så tog det over og blev nærmest mit nye national sprog. I en sådan grad, at jeg nu ikke rigtig kan finde ud af at skrive på dansk. Jeg mener, for fanden...ikke engang mine tanker foregår på dansk mere.

Jeg tænker i engelsk og skal lige oversætte det inde i mit hoved før det kommer ud på dansk. Det står virkelig i vejen for mit forfatterskab nu, især herinde da man af en eller anden grund ikke må skrive på engelsk.

Jamen bevares, det er jo kun hele verdens sprog. Jeg kan godt blive lidt irriteret over det. For jeg har så mange ting skrevet på engelsk som jeg aldrig vil kunne dele herinde. Og det synes jeg virkelig er et spild.

Men det er jo endt sådan her fordi jeg er medlem af diverse fan grupper, som danskerne ikke værdsætter. Jeg skriver meget fanfiktion, men selv hvis jeg skrev det på dansk så ville der ikke være nogen læsere til det. Ergo så bliver jeg nødt til at poste det på engelsk. Det er den eneste måde at nå sin fanbase.

Det forklarer dog ikke hvorfor jeg ikke læser noget mere på dansk. Jeg tror problemet ligger i, at jeg kun læser online og igen driver hen imod fanfiktion. Jeg kan ikke huske sidste gang jeg tog en fysisk bog op. Hmmmm.

Joeh, vent lidt...det var Twilight Sagaen, men...ja, du gættede det...alle bøgerne jeg har er på engelsk. Fordi...ok, sandheden er nok at jeg er lidt af en anglofil. Jeg elsker bare engelsk. There, I said it. And there I go again. Nej, argh. Stop det. Se, jeg kan slet ikke styre det. Det er en besættelse.

Men det er netop derfor jeg oprettede mig herinde. Fordi det tvinger mig ud af min lille engelske boble. Og det udfordrer mig. Mere end jeg egentlig har lyst til at indrømme. I'm not doing so good. Argh, satans...så starter jeg igen.

Det er også meget muligt, at jeg bare er alt for selv kritisk. Det er en tendens jeg har. Jeg er født lidt af en perfektionist, desværre. Men stadig ikke bange for at dele ting, selv om jeg ikke mener de er gode nok. Er selvom/selv om i et eller to ord, jeg kan aldrig holde styr på det. Det er faktisk lidt pinligt. Suk.

Hmmm, der er selvfølgelig altid muligheden for at oversætte de tekster jeg har, så jeg faktisk kan dele dem. Det føles bare lidt som det dobbelte arbejde, der vil uden tvivl gå noget tabt, for det gør der altid med oversættelser og ærligt talt, så er jeg lidt doven. Vi får se hvad jeg finder på.

Vær hilset,
Kianna

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Fra engelsk til dansk... er publiceret 24/07-2017 00:09 af Kianna Kitter Rasmussen (KiannaKitter).

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.