Kunstnersnak · Nøgne mænd

39 svar
Senest opdateret 7 år siden · 15 bruger(e) deltager
7 år siden

Bare rolig, jeg har ikke tænkt mig at forlange flere nøgne mænd her eller andre steder, det er bare en undren. Jeg var for en tid siden til en stor maleriudstilling for amatørmalere og halvprofessionelle. Den blev holdt i en stor hal og der var vel omkring 50 kunstnere med hver sin stand. Som jeg nu gik omkring og kiggede blev jeg særlig opmærksom på noget bestemt. Der var mange billeder af nøgne kvinder, men ikke et eneste af en nøgen mand. Jeg tænkte, det kan ikke passe, og gik det hele igennem en gang til. Nu kan jeg endda forstå at de mandlige kunstnere foretrak at male nøgne kvinder, men de kvindelige malere gjorde det også - og de kunne vel ikke være lesbiske allesammen.

Hvad er der i vejen med den mandlige krop, siden kunstnerne åbenbart ikke vil male dem?

Kåemer

7 år siden
7 år siden

Jeg har ingen forklaring; men bare en bekræftelse: sådan er det.
Jeg har også set - skrevet - af tegnere, at piger gerne vil se nøgne piger. Jeg selv kan godt lide figurer, billeder og rigtige nøgne kvinder - og tolerant som jeg er, finder jeg mig også i eksistensen f nøgne mænd - figure,...osv. De kan jo ikke gøre fore''t. Engbo

7 år siden
7 år siden

Jeg tror at male kvinder er mere interresant, dem kan man male som de er, og ikke altid et idealbilled, deres personlighed kommer mere igennem lærred.
På tegnekurser/male er det som reglen piger der står model.Fink

7 år siden
7 år siden

En stor kunstner vil altid det stærkeste udtryk og gælder det nøgne mænd, så kommer det mandlige vel til stærkest udtryk, når manden er mest mand, altså kønsligt vakt.
Picassos tyreportrætteringer af manden udlader ikke det kønsligt vakte. Michelangelo derimod holder sig blufærdigt tilbage for det fulde udtryk og nøjes med den hængeparti-udgaven af det mandlige køn. Men det var jo også dengang kirken kastrerede alle de antikke mandlige statuer.

Jeg tror, at det kirkeligt blufærdige stadig rumsterer i billedkunstnernes fantasi. Vi er jo stadigt et kristent land, der har stillet sine oprindelige guder på porten. Men åbnede man igen denne port, så tror jeg, vi vil få manden ordentligt portrætteret eksempelvis som Thor med hammer og kønsligt vakt.

7 år siden
7 år siden

Enig. Førkristelig kunst og dermed også førislamisk ditto havde ikke noget imod udstilling af mandlig nøgenhed, heller ikke når han er erotisk "motiveret."
Eksempel: Gravfreskerne i Tarquinia, hvor væggene endog havde (umisforståeligt) homoseksuelle afbildninger.
Det er vor egen epokes snerpethed, der mixes med den åbenhed der også eksisterer.
Personligt er jeg imod at kønsmoral skal være en selvstændig disciplin.
Den almindelige moral kan sagtens dække det område også.
Eks: Voldtægt er umoralsk. Ikke fordi det er utugtigt. Men fordi det er en kriminel voldshandling.
Ikke voldelig nøgenhed er efter min mening ikke en voldshandling og dermed ikke kriminel. Den er offer for en kønsmoral, der ikke er brug for.

7 år siden
7 år siden

Meget apropos er der i dag en stor artikel om en udstilling i Berlin af antik græsk kunst. Her fremstilles menneskelig nøgenhed i al dens skønhed, både mænd og kvinder, men langt overvejende mænd. Det er naturligt nok, fordi det mest er afbilleder af sportsudøvere, og det var mest mænd. Dog kunne kvinderne også være med, men i beskedent omfang. I artiklen er der vist en meget smuk statue af en kvindelig løber. Hun er dog ikke helt nøgen, men iklædt et kort skørt. Men det er tydeligt nok at grækerne havde sans for den mandlige skønhed, og ikke skammede sig det mindste over den.

Kåemer

7 år siden
7 år siden

Jeg er skuffet ... dybt, dybt skuffet. Her har jeg bragt et for vores kultur så vigtigt emne på banen, og så får jeg bare fire svar. Disse fire skal så til gengæld have tal - tak,tak!

Det er ikke som i de gode gamle dage, hvor man kunne bringe et debatemne på banen, næsten lige meget hvad, og svarene strømmede ind i dage og uger, og raden af indlæg blev kilometer lang. Suk!

Livet er kort og kunsten er lang, siges der, og det skal nok passe. Dette, kunstnernes forhold til nøgne mænd siger faktisk en hel del om nutidens forhold til de to køn. Vi gør os til at være meget frisindede, men snerperiet har mange ansigter. I dag er det sådan at man godt kan vise halv eller helnøgne kvinder, men ikke ditto mænd. Hvorfor? Da der for nylig blev afsløret en figur af en nøgen ung mand på Helsingør havn vakte det en del forargelse, og en øvrighedsperson udtalte at den kun kunne være til glæde for bøsser. Ja, rimeligvis er bøsserne glade for den unge mand, men skal man virkelig være bøsse for at kunne glæde sig over mandlig skønhed?

Jeg spø'r bare!
Kåemer

7 år siden
7 år siden

Jung og nutidens sexologer for den sags skyld, arbejder med tanken om, at interesse for et køn er lige så meget interessen for at udvikle de sider og egenskaber af en selv, som man selv mener er repræsenteret ved det pågældende køn, som man beskuer...nøgen eller ikke nøgen.

Sagt lidt mere enkelt med mit yndlings drilleeksempel, så er mænd gerne meget forskrækket ved erindringen om nattens drøm, hvor de (gys) havde sex med en anden mand. Men hold lige en pause og tænk på som mand, om ikke det er et såre legalt ønske at elske sig selv og give sig selv lov til at udvikle de egenskaber ved sig selv, som man personligt finder maskuline. Så ser det pludselig mindre skræmmende ud, men det sørgelige er, at mange mænd misforstår og i stedet bliver bange for, om de nu pludselig er blevet bøsser...nej altså, du er nok nærmere blevet lidt forelsket i din egen maskulinitet, og ønsker at vokse med den, mand!

Jeg vil også gerne se flere nøgne mænd, se at mænd tør beskæftige sig med sig selv, sin krop og ikke være bange for sin seksualitet (orv, lyder det i grunden ikke som noget mænd ellers brøler efter kvinder???). Kan nok ikke sige mig fri for at kvinderne skulle have en del af ansvaret for at skamme mændene ud her, som i tilfældet med statuen i Helsingør. Vi skammer for meget på hinanden.

7 år siden
7 år siden

Kåemer - de fleste kvinder tror jeg er glade for flotte mænd! Elegante velbyggede handyr danser can-can for øjnene af kvindernes (og nogle mænds, naturligvis) indre blik.
Men ikke alle kvinder har bare lyst til at sige det højt.
Og måske endnu mindre debatere det.
En flot fyr kan vække kvindernes følelser og interesse. Og måske kan de fnise over det i gode veninders selskab.
Men diskutere det abstrakt er måske en slags modsigelses af den driftsbetonede interesse.
Og det gider de måske slet ikke.

Jeg kan glæde dig med, Kåemer, at jeg tror, at hvis der kom en ekspedition fra en fremmed planet for at hente et smukt menneske til deres zoologiske have, så tror jeg faktisk, at der er gode odds for at de tog en ung mand. En atlet med muskler og dynamik. Ikke en kvinde med fedtpukler hist og her.
For de er ikke som mange jordiske mænd hjernevaskede og totalt overbeviste om, at en pige slår alt andet i disciplinen skønhed. Kvindens "fedtpukler" er den eventyrlige modsigelse af overlevelseskravet. En ballast, der hæmmer hende. Men hun er en blanding af begavelse, sødme, dejlighed, elegance, handlekraft, og hun har ofte en social intelligens, der er frygtindgydende. Hun kan måske ikke herske over sin mand. Men hun kan herske over et helt folk! Hun kan få mænd til at dræbe hinanden blot for at få lov at kysse hendes sko. Derfor er den tilsyneladende svage og hjælpeløse kvinde så fuld af modsigelser og gåder, at kunstnere har malt hende, digtet om hende, skrevet romaner, lavet skulpturer. Hvorfor? Fordi hun er meningen med deres liv.
Og derfor ser man så ofte netop hende afbildet. Med eller uden tøj.
I kortere form kan man sige, at manden er jægeren, kvinden byttet. Manden ser byttet igennem kikkerten. Byttet lader sig se på. Jægeren ser man sjældent som trofæ. c",)

7 år siden
7 år siden

Aj Dino, den der med at kvinder får mænd til at slå hinanden ihjel...det klarer mændene udmærket selv. Det skal vi kvinder ikke rodes ind i.
Så må I tage tøjet af i stedet for at gå i kødet på hinanden over en kvinde, som umuligt kan blive den skyldige i dén ballade. Det ville vi elske at se på, vi kvinder ;O)

Men jeg kan godt se det sørgelige i at ingen kvinder udover mig selv tilsyneladende har deltaget i tråden indtil nu.

7 år siden
7 år siden

Jeg tænker blandt andet på stærke kvinder som Elisabeth den første, Isabella af Spanien osv.

7 år siden
7 år siden

Jeg tror at dette emne muligvis skræmmer nogen kvinder til at ville fortælle om hvad de synes.
Jeg synes at en nøgen mand er meget smuk.
Men ja Dino kvinden har evnen til at drive mænd til ting de normalt ikke ville. Jeg kan da sige at det eneste jeg skal sige er "nu" til min mand og så springer han op af sofaen og smider tøjet for mig. :0)

Fordi vi kvinder snakker og fniser(når vi er sammen) over nøgne mænd, er sikkert fordi vi synes det er pirrende og vi har sikkert nogle fantasier vi kan snakke om uden at alle og enhver ved det. Det er nok derfor at når jeg er sammen med mine veninder så ender det altid med at vi kommer ind på emnet omkring sex og vi lufter vores tanker overfor hinanden.

XoXo Sille Salander :0)

7 år siden
7 år siden

Jeg brokkede mig engang over det selv samme, Kåemer, og jeg fik dengang at vide, at mange kunstnere vælger kvindens krop frem for den mandlige, fordi runde former giver en større følelse af harmoni og ro, end mandens mere kantede former.
Og det kan der måske være noget om. I modsætning til mode-fotos, Pin up-kalendere osv, er det jo ofte fyldige, fysisk harmoniske kvinder som bruges inden for kunsten. Skarpe hofter, hvepsetalje og ingen eller enormt store bryster ses jo endnu sjældnere inden for kunst end de mandlige modeller, og når de optræder (de tynde eller 'manipulerede' kvinder) er det som oftest på billeder der ser ud, som om de er skabt for at 'forskrække øjnene'; skarpe farver, snerrende ansigtsudtryk, grelle kontraster osv.

Jeg tror egentlig at der er en del sandhed i forklaringen med formerne, men jeg kan dog stadig ikke forstå hvorfor der heller ikke findes ret mange malerier med nøgne mænd set bagfra. Det er jo trods alt kun virkelig magre mænd, der ikke har afrundede former på bagsiden.
Min old-lærer på gymnasiet talte iøvrigt med stor begejstring om en bestemt græsk statues røv, og hun var frygteligt ked af at billedet af statuen (i old-bogen), viste statuen forfra. En af mine klassekammerater tog derfor et billede af omtalte røv, da vi besøgte statuen på vores studietur, og det fik hun så - indrammet - i afskedsgave, da vi stoppede.
Jeg besøgte hende på skolen for 5-6 år siden (hvor hun i mellemtiden var blevet studievejleder), og til min store fornøjelse havde hun stadig det billede hængende på sit kontor. c",)

Mvh
Eddie

7 år siden
7 år siden

For hundrede år siden, altså i begyndelsen af 1900-tallet kunne kvinder ikke komme ind på kunstakademiet (jeg ved ikke om det stadig findes), men der blev så holdt kurser specielt for kvindelige kunstnere, og - obs, obs, obs - der lærte de at male efter nøgenmodeller, også mandlige. Karen Blixen gik på sådan et kursus, og på Rungstedlund kan man se at hun bl.a. tegnede en nøgen mand.

Det er noget sludder at en nøgen mand ikke kan være smuk, og det er næsten synd man ikke her på Fyldepennen kan vise eksempler. Men prøv i Google at skrive "nøgne mænd" eller "naked men" så vrimler de frem. Desværre er både Google og YouTube meget dydige, og forsøger at holde hemmeligt at normale mænd faktisk har en penis. Skal man se smukke mænd udfoldet i al deres pragt må man gå til bøssepornosider. Der er naturligvis lige som meget vulgaritet som på heteroseksuel porno, men der er ikke desto mindre også en mængde artistisk foto og stor skønhed.
Kåemer

7 år siden
7 år siden

Sille - tak for dit indlæg, som jeg på mange måder ser som bekræftelse på, at jeg ikke tog helt fejl.

Jeg tror, at traditionen gør forskellen, når man taler om udstillinger, hvor antallet af nøgne damer er langt større end antallet af nøgne mænd.

7 år siden
7 år siden

Det er faktisk et interressant debatindlæg det her. Jeg har også selv undret mig lidt over det, eftersom man hjemme ved os selv opretholder denne ulighed mellem kønnene. På soveværelset hænger der tre lettere erotiske malerier, alle af kvinder, lettere afklædte eller helt nøgne. I stuen står en figur af en nøgen kvinde. På væggen i stuen hænger der to billeder af vores stjernetegn, begge afklædte damer. Ingen overhovedet af mænd.Hvorfor? Jo fordi der bare ikke rigtig er nogle billeder af mænd der er malet i deres mest naturlige skikkelse, hvilket er en skam. Jeg vil da gerne have et maleri af en mand der er nøgen. Mænd er i den græd også sexede og sensuelle. Men tror ikke kvinder skilter med det i samme grad som mænd. I hvert fald ikke her hjemme ved os, og derfor er efterspørgelsen efter det vel ikke så stor. Kæresten er på det punkt meget frisindet hvad kvindekroppen angår, men er lidt mindre åben for mandekroppen. For mig er kvindekroppen ikke mere sensuel end en flot mandekrop, men alt bliver jo udstillet som sådan, og vi bliver jo alle i større og mindre grad farvet af det omverdenen udstiller for os.

7 år siden
7 år siden

Er en ung mandskrop smuk? Ja. Er den smukkere end en ung hestekrop? Næ, det kan jeg ikke se. Naturens mangfoldighed af 'kroppe' er smukke hver på sin måde.

Når JEG så alligevel finder en ung pigekrop så langt overgår en hestekrop, så skyldes det, at jeg er et driftsvæsen. Mit begær pepper skønhedsoplevelsen op, ligesom sulten kan gøre den simpleste ret til en kulinarisk oplevelse. Men har man forædt sig, så kan selv den skønneste rejesalat ikke friste.
Så Kåemer, du forbiser den lille krølle, der hedder drift.

En anden ting, du vistnok forbiser, er, at vi ikke lever i det 19. århundrede. Allerede med Picasso blev legemets skønhed en så abstrakt størrelse, at malerkunsten alene talte til ens kompositoriske sans. Og i fx Guernica-billedet, der finder Picasso hesten mest udtryksfuld.
Din tråd tager udgangspunkt i dine observationer ved diverse galleribesøg. Undskyld mig, men går du på maleriudstillinger for at se smukke afbildninger af menneskekroppen? Altså - så er det ikke dér, det sner.

Det 19. århundredes toneangivende kunstarter, hvad menneskekroppen angår, var maleri, skulptur og ballet. Det er fortid. Menneskekroppen gengives langt mere præcist på foto og film.
Du skyder altså forbi skiven, når din argumentation bygger på fortidens kunstarter, som selvfølgelig arbejdede ud fra sin samtids moral. Skiven er ikke fortidens, men nutidens kunstarters forholden sig til menneskekroppens skønhed.
Ser jeg på nutidens altdominerende kunstart, filmen, så kan jeg ikke få øje på nogen særlig forskel, hvad kønnene angår.

Kort sagt, mine to pointer er, at kroppens skønhed i høj grad beror på iagttagerens seksuelle observans, samt at fortidens kunstarter selvfølgelig arbejdede ud fra fortidens moral. Moderne film anvender i ligeligt omfang den mandlige og den kvindelige krop - vægtningen er kun bestemt af den historie, der fortælles.

7 år siden
7 år siden

Jeg synes at mandekroppen er smuk! I mit hjem hænger der et billede af to nøgne mænd, der læser poesi, inspireret af min begejstring for Walt whitman, et billede af David-skulpturen, og et billede af "Kysset". Jeg tænker, at det er alle tre billeder af mandeidealet, ingen tykke maver eller hængerøv, det er da egentlig sigende... Tror jeg vil male et billede af en ganske almindelig mand og se, hvad der kommer ud af det ;0) tak for øjenåbneren!

7 år siden
7 år siden

Nini og Sune

Jeres iagttagelser er åbenbart de samme som mine. Fraværet af nøgne mænd i kunsten er så åbenbar, at den umuligt kan overses. Alligevel bliver den overset. Mandskroppen er pinlig, det er kvindens åbenbart ikke.

Hemingway

Du kan godt udtale dig beundrende om en nøgen hest - heste er som regel nøgne - kunne du i samme grad udtale dig beundrende om en nøgen mand? Eller en påklædt for den sags skyld?

Nej, jeg overser ikke, at skønhedssansen påvirkes af kønsdriften. dit billede af at "Mit begær pepper skønhedsoplevelsen op, ligesom sulten kan gøre den simpleste ret til en kulinarisk oplevelse," er godt. Sådan er det. Men den æstetiske sans er der nu også uden den seksuelle tiltrækning. Jeg føler mig ikke seksuelt tiltrukket at en hest, alligevel kan jeg blive rørt over dens skønhed. Og "mit hjerte skælver af glæde blot duggen dynker et strå" som Jeppe Aakjær sang, og det har ikke noget med kønsdrift at gøre. - Og ligeledes med abstrakt kunst.

Og jo, jeg lever også i det 21. århundrede, og selvfølgelig også i det 20. - Picasso er nu et dårligt eksempel til fordel for din argumentation, men til god fordel for min, for han har malet en mængde nøgne kvinder, men vist ingen af nøgne mænd. Så selvom han var en af den abstrakte kunsts fædre, så havde han god sans, både æstetisk og erotisk, for menneskelegemets skønhed, og her næsten udelukkende den kvindelige. Men som det spansk-franske menneske han var, kunne han frit udfolde sin beundring for den nøgne kvinde, men ville blive dybt flov over en nøgen mand, mens vi mere kølige nordboere mere kan tillade os at kaste et blik til begge sider - selvom vi ikke rigtigt vil være ved det.

Kåemer

7 år siden
7 år siden

Kåemer # 18: " Du kan godt udtale dig beundrende om en nøgen hest - heste er som regel nøgne - kunne du i samme grad udtale dig beundrende om en nøgen mand?"

Jeg prøvede at komme dig i møde ved at ligestille hestens skønhed med mandens, men egentligt synes jeg en hest er lidt smukkere. Mennesket stammer jo fra aberne. Tarzan, abernes konge -husker du nok. Ved menneskets rejsen sig på to ben, så blottes kønnet, som ikke er nogen festforestilling, hvad skønhed angår. Derfor ser du også, at alle folkeslag tildækker kønnet.

Så helt nøgternt, så mener jeg ikke, at mennesket kan måle sig med ret mange pattedyr hvad kroppens form og motorik angår. Men vi kompenserer jo let herfor ved vore talegaver samt ved opfindelsen af klædedragten. På begge punkter kan vi sagtens måle os med papegøjen.
Og glem så ikke sminke, parfume, tatovering, piercede kropssmykker og hårsætningskunsten. Jo, mennesket kompenserer med forbløffende fantasi for sin tobenede kluntet hed.

Men som jeg forstår dig, så interesserer du dig kun for skønheden ved det nøgne menneske? Så vidt jeg ved så er du ikke nudist. Jeg er i al fald ikke. Er der ikke en smule komik ved denne - fanen højt - dyrkelse af nøgenheden. Men det er vist også ved at gå i sig selv igen.

Jeg talte engang med en brasiliansk kvinde. Hun havde besøgt Europa og misundte os de vekslende årstider, som gav mulighed for at klæde sig i forskellige garderober. I Brasilien lå temperaturen altid omkring de 25-30 grader og indbød ikke til meget andet end en T-shirt og shorts. Det er muligvis derfor, at brasilianerne har gjort karnevallet til årets festlige højdepunkt.

Kort sagt: mennesket er ikke noget grimt dyr, men heller ikke toppen af poppen. Men takket være vore utallige kompensationsmetoder, så ville en extraterrestial besøgende utvivlsomt krone os som skabningens mest skabagtige væsen. Men det er jo også en slags førsteplads.

7 år siden
7 år siden

Hemingway

Jeg så for en tid siden en australsk film: "Twelve canoes" der foregik blandt aboriginals. De gik splitternøgne omkring både mænd og kvinder som den naturligste sag af verden. På et tidspunkt dukker der en mistænkelig mand fra en anden stamme op, og han bærer et lændeklæde. Filmens hovedperson siger da de kloge ord: "Stol aldrig på en der skjuler sit køn". (Han bruger det mere uartige ord for det mandlige lem). - Han har helt sikkert ret. Vi skjuler alle vort køn, og vi er ikke helt til at stole på. Vi viser det kun frem når vi vil være frække.

Om mennesker skønsdele er så grimme at de ligefrem skæmmer skønheden må vel være en smagssag.. (Nåja, smag og smag, hmm!). Og er mændenes grimmere end kvindens? Lad os få en landsomfattende folkeafstemning. Jeg ville stemme blankt.

At klædedragter kan være meget smukke er jeg ganske enig i. Jeg vil ikke have tøj eller ikke tøj, jeg vil have både og. Hver ting til sin tid. Og i kunsten ville jeg gerne at man dyrkede den nøgne mand mere.

Kåeemr

7 år siden
7 år siden

Vores kultur præges af en vis kollektivitet. Tænk bare på, hvordan der rundt om i verden stilles krav om, at alle har samme religion, til trods for at der i hypotetiske himle burde være plads til det meste.
Men vor holdning til billeder af potentielt pinlige emner afhænger af den sociale kontekst.
Er vi ikke enige om, at betragtning af et pornobillede er langt mindre pinlig, hvis vi er alene med billedet, end hvis vor mor sad ved siden af? Derfor hænger vore grænser sammen med sociale forhold. For vi er nervøse for, hvad de andre mon tænker. Og hvad de eventuelt vil tænke om vor egen reflektion over genstanden.
Ser man på Glyptoteket el. lign. en statue med en velbygget yngling, udstyret med et flot lem af mere end gennemsnitlig størrelse, så handler ubehaget ikke om vor egen indstilling. Den beror på, om den fælles oplevelse skaber forklaringsproblemer og krav om afstandtagen.
Vi kan høre forsamlingen sige efter museeumsbesøget:
"Ja, jeg kan godt se, at det er flot udført, men den slags kunst er nu ikke lige mig."
"Og man behøver da ikke sådan udstille så direkte!"
"Nej, de der kunstnere er altså noget sexfixerede!"
Men inderst, i vore egne tanker, er vi ikke spor forargede. Det er den kollektive forlegenhed, der er problemet.
Hvad skal vi gøre ved det? Hvad kan vi gøre?
Vi må nok begynde med os selv. Men selv i Danmark, hvor megen frihed er til stede, kan det være op ad bakke. Og tænk lige på alle dem mange, der kræver streng tildækning af kroppen.
Jeg finder det anstødeligt og afskyeligt at kræve total tildækning, selv når det er varmt.
Jeg hørte en muslim sige: "Hvad var det første menneskene gjorde, da de kom ud af paradiset? De tog bukser på! Så det er helt naturligt at tage tøj på!"
Jeg er overbevist darwinist og lodret uenig. Tøj er et kompromis. Og smukt tøj er at gøre en dyd af nødvendigheden. Og en måde at se anderledes ud på. Men at man skal stå til spanking hos de højere magter, fordi man har blottet sin røv - det er hjernedødt gak-gak, som kun en abe kunne finde på.

7 år siden
7 år siden

Dino

Du skriver: "Det er den kollektive forlegenhed, der er problemet." - Ih, hvor har du ret. Hvorfor pokker er det så blevet sådan i vor tid at den mandlige nøgenhed er mere forargelig end den kvindelige.

Vorherre har skabt os sådan som han syntes vi skulle se ud, og derefter beslutter han at vi skal dække os grundigt til for at ingen skal se det, og for nu at være helt sikker sender han sine englehære, som ikke har andet at bestile, ud for at kontrollere om nogen blotter lidt her og der, for slet ikke at tale om de skrækkelige syndere der blotter det altsammen. Ikke underligt at verden domineres af krige og forbrydelser, når englene har travl med den slags pjat.

Kåemer

7 år siden
7 år siden

Må sige jeg er blevet inspireret. Jeg vil gå på jagt efter noget mand og pynte mit hjem med. ;-)

7 år siden
7 år siden

Pøj, pøj, Nini!
Kåemer

7 år siden
7 år siden

Kåemer jeg siger" stol ikke på en mand med overskæg".
Dino
Måske er det den blufærdighed, der gør at modellerne er kvinder, ikke fordi vi nyder at fremstille og selv, men vi er indimellem nød til at vise os frem under fødsler og undersøgelser i ydmyge stillinger, "så kan det ikke blive værre".
Så det at stå model er vand ved siden af al det andet.
Bare klø på og bliv malt, det er jo kun et billed. FINK

7 år siden
7 år siden

Måske skal man medtage den vinkel, at manden traditionelt har magten.
Hvis kvinderne vænnes til at kigge på adonis'er alle vegne, hvor spændende er så den almindelige husherre med ølmave og tynde lår?
Husfruerne har samme problem med at mændene glor på unge piger.
Men mændene har haft magten til at gøre forskellen.

7 år siden
7 år siden

Hej Dino

Ja, sådan kan man jo godt se det, men så er vi vist lidt langt ude, er vi ikke? I hvert fald når der endelig er mandestrip møder kvinderne villigt op og hyler af begejstring. Kig på dette (lækker fyr). Eneste problem er YouTubes dydighed, som forhindrer os i at se "the full monty".Kåemer

7 år siden
7 år siden

Kåemer, du spø'r i dit trådoplæg:
" Hvad er der i vejen med den mandlige krop, siden kunstnerne åbenbart ikke vil male dem?"

Du giver selv svaret i indlæg #27. med dit YouTube link. For resten en lækker ung mand, må jeg sige.
Jo, svaret er, at det er så uendeligt meget lettere at filme yndlingen end at male ham.
Det synspunkt fremførte jeg allerede i indlæg #16, altså, at du argumenterer ud fra en kunstart, maleriet, som har udviklet sig i nonfigurativ retning. Her ved man jo knapt nok, om det er en kvinde, en mand eller en trekant, der er motivet. Men før malerkunsten blev nonfigurativ, da var nøgenbilleder fortrinsvist af kvinder, men så er vi tilbage i 18 hundred tallet med alt hvad det indebærer af kønsmoral.

I dag er foto, video, internet og film de anvendte medier. Og du giver som sagt selv et glimrende eksempel på, hvor frit en ung mand kan strippe og både komme i landsdækkende TV og på internettet.
Vil du virkelig hævde, at bare fordi der ikke rigtigt udstilles unge mænd på gallerierne, så er der et kønsproblem?

Don Quijotes kæmpede imod vindmøller. Indstil kampen, Kåemer.

7 år siden
7 år siden

Godmorgen Hemingway (Jeg skriver dette klokken otte om morgenen)

Vel vil jeg ej indstile kampen! Hvis det da kan kaldes en kamp. Det er da bare en fredsommelig debat. Som jeg har sagt fra begyndelsen så er det mest en undren.

Du skriver: "Vil du virkelig hævde, at bare fordi der ikke rigtigt udstilles unge mænd på gallerierne, så er der et kønsproblem?" - Jeg har nu ikke sagt de skal være unge, men okay! - Ja for kunsten synes jeg det er et problem, ikke forstået som vanskelighed, men som gåde.

Den nonfigurative kunst er jo ikke enerådende i dag. Der produceres masser af kunst der "forestiller noget". Og ordet "abstrakt" antyder jo også at kunstneren abstraherer fra noget, her det menneskelige legeme. Picasso er her et glimrende eksempel, idet man hos ham næsten altid kan se at det er kvindelegemet der er motivet, som han abstraherer fra.

At det er uendeligt lettere at filme den unge mand end at male ham er naturligvis sandt, men det gælder vel også for kvinder.

Kåemer

7 år siden
7 år siden

#0 (Kåemer): Bare rolig, jeg har ikke tænkt mig at forlange flere nøgne mænd her eller andre steder, det er bare en undren. Jeg var for en tid siden til en stor maleriudstilling for amatørmalere og halvprofessionelle. Den blev holdt i en stor hal og der var vel omkring 50 kunstnere med hver sin stand. Som jeg nu gik omkring og kiggede blev jeg særlig opmærksom på noget bestemt. Der var mange billeder af nøgne kvinder, men ikke et eneste af en nøgen mand. Jeg tænkte, det kan ikke passe, og gik det hele igennem en gang til. Nu kan jeg endda forstå at de mandlige kunstnere foretrak at male nøgne kvinder, men de kvindelige malere gjorde det også - og de kunne vel ikke være lesbiske allesammen.

Hvad er der i vejen med den mandlige krop, siden kunstnerne åbenbart ikke vil male dem?

Kåemer


jeg maler selv. Og jeg synes det er nemmere at male eller tegne kvinder. Så simpelt er det :)
kvinder er runde og bløde at male; mænd er mere kantede.
Der er absolut ikke noget i vejen med en nøgen mand; men når det kommer til at male eller tegne (når jeg selv gør det), så foretrækker jeg at det er kvinder :)
men bare rolig næste gang skal jeg nok male en nøgen mand ;)

7 år siden
7 år siden

Wiccan_woman

Flere har sagt det der, at det skulle være nemmere at male kvinder end mænd. Det lyder højst besynderligt for mig. SÅ kantede er mænd da heller ikke, og kunstnere maler da så mange endnu mere kantede og komplicerede ting, og jeg har da aldrig troet at de gik efter det der var nemmest. Der males da mange mænd med tøj på, og det må da være endnu mere kantet. Det glæder mig, at du vil male en nøgen mand næste gang. Har du virkelig prøvet at stå med en nøgen mandlig model og har måttet give op, fordi det var for svært.

Kåemer

7 år siden
7 år siden

'
Jeg har altid undret mig over, der er så mange kvinder - hel eller halvnøgne - i div. reklamer, aldrig en mand! Er det mændene selv, der ikke vil fotograferes, mænd der bestemmer at det kun er kvinder, der sælger??
I dag faldt jeg over denne herhttp://www.bt.dk/u...-maend-censureret - endelig noget mand, og så er der nogle, der brokker sig og censurerer, havde de gjort det, om det var damer??
Overvejer om det er en tur værd ;)

Inge

7 år siden
7 år siden
#33

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

7 år siden
7 år siden

Sikke en sjov og interessant debat.
Jeg er også tegner, grafiker og maler. Jeg har tegnet og malet den mandelige krop. Og det er rigtigt, at jeg udstiller ham ikke så tit. Men det er hændt. Og så får jeg mange kommentarer: Alt lige fra...ulækkert...er du bøsse?...det kan man ikke have hængende...osv.
En krop er interessant uanset kønnet. Mon ikke det handler om noget kulturelt, generel homo forskrækkelse? Vi har ikke en naturlig tilgang til det at være nøgen. Mandens værktøj er noget levende...det der i princippet gør en pornofilm til en aktion film, for kvinden kan man ikke se på, om hun er oppe på dupperne. det er kun hendes lyde, der skal informere os om, at hun er tændt. Hvad er en pornofilm uden en mand med draget sværd? Lidt kedelig ikke? Mænd vil bare ikke indrømme, at det er sådan landet ligger. Så var der mere gang i dengang i kulturens vugge. Hyldest til mandens lem indeholdende "livs eliksiren".
Jeg er ligesom mange andre underlagt, fordommene og holder derfor mine tegninger af nøgne mænd for mig selv. Det er synd for der er mange gode streger i mellem.
Poul

7 år siden
7 år siden

altså nu bestemmer jeg vel selv hvad jeg vælger at male eller tegne??
Det er mere henvendt til dem der skriver, at man da ikke skal vælge at male eller tegne det der er lettest; må indrømme at jeg blev en anelse irriteret.
Og det kan da godt være at ordet "lettest" var forkert at bruge.

Men det er de kvindelig former der dukker op når jeg maler. Man bestemmer ikke lige altid hvor ens maleri fører en hen. Akkurat som man heller ikke 100% ved hvordan ens bog udformer sig.

7 år siden
7 år siden

Wiccan_woman

Naturligvis maler du hvad du selv vil. Det har jeg ikke tænkt mig at anfægte. Men som Karen Blixen har sagt, kunstneren og publikum er som to aflåste skrin som indeholder nøglerne til hinanden. Som det er kunstnerens ret at male hvad han/hun vil, så er det publikums ret at se og undres: hvorfor gør kunstneren sådan og sådan? Den dag publikum holder op med at undres, må kunstneren vel holde op med at male, eller han/hun må affinde sig med bare at være dekoratør.

Minat

Sådan en udstilling må vi også have! Så er jeg da ikke den eneste der tænker i de baner.
Kåemer

7 år siden
7 år siden

Jeg har gået til Croquis for flere år tilbage, og dengang var mine omgivelser wældig forargede over, at vi faktisk sad og tegnede nøgne kvinder og mænd.

Grunden til at vi dengang stort set kun tegnede kvinder var, at det var enormt svært at få mandlige modeller. Jeg tror, det var fordi, fyrene skulle have en virkelig stor selvtillid for at kunne stille sig op i mange forskellige stillinger, og ikke mindst blive målt og vejet og set på, imens vi håbefulde sad og tegnede dem. Nogle få havde da et problem med "den" og "klokkerne", som flere undlod at tegne.
For mig var en mands kanter lige så nemme at tegne, som en kvindes rundinger var.

At kunstnere også i dag foretrækker kvinder som modeller, skyldes vel, at vi alle kan se naturligt på en nøgen kvinde pga årtiers frisind. Og så fordi en kvinde jo nemt kan skjule sit køn bag samlede ben og virke naturlig - hvilket en mand jo ikke kan - uden at virke totalt kikset.

Mænd ER jo mere fremme i medierne end førhen, og det skyldes vel, at flere mænd i dag er trænede og flotte at se på som fyren i videoen - den fulde monty savnede jeg nu heller ikke, den havde nok bare ødelagt det flotte billede.

mvh. Benno

7 år siden
7 år siden

Benno

Ja, jeg tror også det kan være rigtigt, at det kan være lettere at få kvindelige modeller end mandlige, men det ved jeg nu ikke. Der er nok ikke så stor efterspørgsel efter dem. Det er vel en del af disse fordomme. Men hvis der var nogle ekstra kroner at tjene på det, så tror jeg da nok der skulle være nogen.

Nej jeg savnede heller ikke den fulde monty hos på videoen. Sådan som han hoppede omkring, var det nok meget godt at have styr på montyen.

Kåemer

7 år siden
7 år siden

#36 (Kåemer): Wiccan_woman

Naturligvis maler du hvad du selv vil. Det har jeg ikke tænkt mig at anfægte. Men som Karen Blixen har sagt, kunstneren og publikum er som to aflåste skrin som indeholder nøglerne til hinanden. Som det er kunstnerens ret at male hvad han/hun vil, så er det publikums ret at se og undres: hvorfor gør kunstneren sådan og sådan? Den dag publikum holder op med at undres, må kunstneren vel holde op med at male, eller han/hun må affinde sig med bare at være dekoratør.

Minat

Sådan en udstilling må vi også have! Så er jeg da ikke den eneste der tænker i de baner.
Kåemer


Ja jeg er enig i at man skal kunne undres :)
men det kan man jo godt blive uanset hvilket køn personen maler.
Frida Kahlo malede f.eks. sig selv; og hendes billeder er da tankevækkende.

Men jeg vil da absolut ikke sige nej til at prøve at tegne en mandelig croquis model :)

7 år siden

Besvar debattråd

Debatten Nøgne mænd er startet 17/10-2012 20:20 af Kåemer Asmussen (Kåemer) og er placeret under Kunstnersnak.

Log på for at skrive et indlæg i denne debat. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Seneste debatter

3435Dagens ord
2 timer, 33 minutter siden · Prem
44Forbyde kritik?
2 timer, 39 minutter siden · Morpheus
47Lykken
1 dag, 11 timer siden · Wernn
185Den frie verdens leder
1 dag, 14 timer siden · Wernn
0Tips og tricks til skriveprocessen
3 dage siden · Morpheus
12Dagens anekdote
3 dage siden · Prem
0Soul & neosoul - musikinspiration
4 dage siden · Prem
54Ligheder
6 dage siden · Engbo
428Kontraster
6 dage siden · Engbo
2Det primitive holdbare.
6 dage siden · Prem
10Noget teknisk
9 dage siden · Kafkaesque
14Forstyrrende elementer i læsning
11 dage siden · maryanna
18Komplimenter
11 dage siden · Wernn
116Dagens Vits
11 dage siden · Savanti
122Virus
13 dage siden · dino
10Råd søges om tid til at skrive
14 dage siden · Prem
3Lidt snak om Fyldepennen
14 dage siden · Prem
0Kringsat
17 dage siden · Engbo
8Udødelige fortællinger
22 dage siden · Engbo
3Droner
23 dage siden · JohannesB
16Så udkommer min digtsamling
1 måned, 1 dag siden · Anita A
5Limericker på Vendelbomål
1 måned, 19 dage siden · Nordigarden
52Treenigheden
1 måned, 22 dage siden · Engbo
2Den statestik ... den statestik.
1 måned, 23 dage siden · knudkp
31Hvad mener i?
1 måned, 28 dage siden · Jack the Rapper...
5Direkte tale i udlandet
2 måneder, 1 dag siden · Kafkaesque
2Royalty
2 måneder, 3 dage siden · WeirdSpace
1Er glad for at....
2 måneder, 5 dage siden · Eddie
3Betalæser søges til første kapitel ...
2 måneder, 16 dage siden · vilværeforfatte...
5Corona og forlagsbranchen
2 måneder, 16 dage siden · JohannesB
16Fusk i forlagskonstrakten?
2 måneder, 20 dage siden · Skribenten47
0Tillykke til dronningen
2 måneder, 28 dage siden · Savanti
2Klima krigeren.
3 måneder, 11 dage siden · Savanti
17Din dag
3 måneder, 21 dage siden · Genialegaver
15Liv andre steder?
4 måneder, 2 dage siden · spilskabet
6Fyldepennen.dk
4 måneder, 4 dage siden · Savanti
10Hvor pænt/positivt er dette afslag?
4 måneder, 10 dage siden · NAHansen
4Tilskud til udgivelse???
4 måneder, 10 dage siden · NAHansen
33Forfatteri og ensomhed
4 måneder, 13 dage siden · Wernn
221Hvad betyder én menneskehed for dig...
4 måneder, 17 dage siden · Wernn
27SAS
4 måneder, 18 dage siden · Morpheus
1HJÆÆLP
4 måneder, 20 dage siden · Morten Vesterga...
0Google Docs oversætter til engelsk!
4 måneder, 27 dage siden · Tryggevælde
34Musikinspiration
4 måneder, 28 dage siden · dino
379Gud
5 måneder, 1 dag siden · Wernn
104Skyder de; fordi, der er krig?
5 måneder, 3 dage siden · Wernn
0Yousee.
5 måneder, 5 dage siden · Savanti
0Opdateringer og Google Chrome.
5 måneder, 5 dage siden · MollyTrine
15Min roman.
5 måneder, 6 dage siden · dino
3Læser & Kritik, søges!
5 måneder, 10 dage siden · Morpheus
2Hvedekorns bud på hvad et godt digt...
5 måneder, 11 dage siden · hermanøv
19Penge-tro vs. religion eller?
5 måneder, 12 dage siden · dino
0Udbetaling Danmark
5 måneder, 16 dage siden · Savanti
1Skriveklub
5 måneder, 16 dage siden · Wernn
1Det blå EU
5 måneder, 18 dage siden · dino
2Hvad med en skrivekonkurrence for f...
5 måneder, 19 dage siden · hermanøv
3Synonymer
5 måneder, 20 dage siden · Engbo
5Verdens økonomi
5 måneder, 23 dage siden · dino
1470% sænkning af CO2 udslip
5 måneder, 24 dage siden · Wernn
0En molbohistorie?
6 måneder, 2 dage siden · dino
4som der
6 måneder, 2 dage siden · dino
3Findes der mon sådan en bog???
6 måneder, 3 dage siden · Savanti
16Kunst og digte
6 måneder, 3 dage siden · Savanti
12Rediger/slet kommentar
6 måneder, 9 dage siden · hermanøv
4Nytårstalen
6 måneder, 10 dage siden · dino
117Statsborgerskab
6 måneder, 13 dage siden · Wernn
7Noget galt i halsen? Sprog og biolo...
6 måneder, 14 dage siden · Wernn
12Julens indlæg
6 måneder, 16 dage siden · dino
3Fatter du det?
6 måneder, 23 dage siden · Wernn
7Redigering
6 måneder, 26 dage siden · NAHansen
65Demokrati
6 måneder, 28 dage siden · Wernn
20Udslettelse af selvet
6 måneder, 29 dage siden · Morpheus
39Løsrivelse - af provinser og hele l...
7 måneder, 4 dage siden · Wernn
1INTERVIEW TIL EN OSO OPGAVE.
7 måneder, 4 dage siden · Eddie
23Entropi og evolution
7 måneder, 5 dage siden · Wernn
122Hvad er du taknemmelig for i dag?
7 måneder, 5 dage siden · Freema
3Det sner på fyldepennen kan jeg se
7 måneder, 5 dage siden · Freema
44Forskningsprojekt om konflikt og ko...
7 måneder, 5 dage siden · Wernn
2Hærværk
7 måneder, 8 dage siden · dino
1Journaliststuderende på jagt efter ...
7 måneder, 11 dage siden · Eddie
109Homofobi
7 måneder, 12 dage siden · leviP
20Det kimer nu til vinterfest
7 måneder, 15 dage siden · dino
0Gælds styrelsen .
7 måneder, 21 dage siden · Savanti
6Hvem ejer og driver fyldepennen.dk
7 måneder, 21 dage siden · Engbo
11El-biler
7 måneder, 22 dage siden · dino
8En lille opgave
7 måneder, 22 dage siden · dino
1Brug af navne i bøger?
7 måneder, 23 dage siden · Eddie
3Er der en vinkender tilstede?
7 måneder, 28 dage siden · ordkløver6
6Er E-sport sport?
8 måneder, 2 dage siden · dino
2Er man tvunget til tavshed?
8 måneder, 3 dage siden · Eddie
29Sentimentalitet
8 måneder, 5 dage siden · Wernn
5Pengetroen
8 måneder, 5 dage siden · Wernn
19Lykke
8 måneder, 11 dage siden · Engbo
53Politiske ideologier anno 2019
8 måneder, 12 dage siden · Wernn
2Gådemagerens Gade aka Svendborg Mys...
8 måneder, 17 dage siden · Jes B

Kunstnersnak

0Soul & neosoul - musikinspiration
4 dage siden · Prem
34Musikinspiration
4 måneder, 28 dage siden · dino
16Kunst og digte
6 måneder, 3 dage siden · Savanti
1Margit Sandemo
10 måneder, 2 dage siden · dino
12Benny Andersen er død
1 år, 10 måneder siden · dino
9Stærke start- og slutsætninger.
2 år siden · dino
13Portræt
3 år siden · Morpho
22Bedste bog
3 år siden · Anni Idorn
10Matador marathon
3 år siden · dino
32Kætteri?
3 år siden · Kåemer
27Er forfattere kloge?
3 år siden · DenFrieNukleoti...
024syv
4 år siden · Fink
25Fungerer oversættelser af store lit...
4 år siden · JamesLei
5Liv eller værk?
5 år siden · dino
19Derfor du ikke skal forsøge at bliv...
5 år siden · FlemmingHansen
6sekretær kassetteafspiller ?
5 år siden · Robert Kallehav...
1Skriveeksperiment...
5 år siden · Lisa_F
35Klaus Rifbjerg
5 år siden · Lisa_F
14Sympati contra fordom ?
5 år siden · Robert Kallehav...
26koncertskrigeri
5 år siden · Robert Kallehav...
4Karen Blixen ?
5 år siden · Kåemer
19Malerkunst
5 år siden · dino
1Stemninger med musik
5 år siden · smukkehjerte
71864 ?
5 år siden · dino
14musikersjæl ?
6 år siden · dino
1Musik
6 år siden · Mons1957
15Hans Kirk ?
6 år siden · Rasmus90
2The walking dead
6 år siden · dino
6Livets forvandlende faser
6 år siden · Francisco Dyhr
24Kongefamilien
6 år siden · Fink
2Ray LaMontagne
7 år siden · Willer
9Kim Leine !
7 år siden · Nena
39Nøgne mænd
7 år siden · Wiccan_woman
11forpligtelse overfor efternavn ?
7 år siden · Ninni