Bøger, forlag og litterært · Hvor finder du dit voksenfantasy?

17 svar
Senest opdateret 5 år siden · 12 bruger(e) deltager
6 år siden

Min kæreste og jeg spekulere i om vi har overset et sted, hvor det er muligt at købe voksen fantasy i Danmark, på dansk såvel som engelsk, eller om det generelt set, bare ikke er udbredt i Danmark. Hvis ikke det ikke er, jamen, er det så en mangelvare?
Giv os endelig din mening i debatten. :)

Hilsen Neran & MKH

6 år siden
6 år siden

Nu ved jeg ikke præcis hvad du mener med voksenfantasy, men jeg læser i øjeblikket Mervin Peakes "Gormenghast" for anden gang, og det er i hvert fald voksenfantasy så det batter, og den har jeg købt i en almindelig boghandel. Men den kender I måske allerede?

Kåemer

6 år siden
6 år siden

Serien True blod vil jeg betegne som voksenfantasy og det er en super serie, men ja, der er ikke så meget i genren endnu.

jeg kan anbefale Skygger fra oktoberland, som er udgivet på replikant. Den er lidt af mange genre, men den kan bestemt anbefales.

Derudover så prøv at kigge på forlaget kandor, eks. deres vampyr-novellesamling er bestemt også til det voksne publikum.

Gravflap flink kan også anbefales, selvom hovedpersonen kun er 12 år. http://fortaelling...dy-gravflab-flink

du kan også søge i DogD http://en.wikipedi...eons_%26_Dragons_(novels) Deres fantasy-serie er også lidt mere voksent.

Jeg er meget på twitter og der følger (og bliver jeg fulgt) af mange engelske forfattere, som skriver i YA genren. Her er et link til oversættelsen; https://en.wikiped...ung-adult_fiction

Det er den genre, som jeg vil betegne som voksen-fantasy, hvor hovedpersonerne kan være ældre end 15-17 år. Nogle sammenligner den med vores ungdomsbøger, men det synes jeg ikke helt man kan. eks. vil jeg betegne serien trueblod som YA. det er dog kun min personlige mening og behøver ikke at være korrekt.

her er lidt af en søgning på saxo, som der kan kigges igennem. der er godt nok mange skrivebøger;
http://www.saxo.co...yword=young+adult

her er en anden liste, som kan gås igennem efter gode og forskellige bud i de forskellige genre indenfor young adult; http://www.goodrea...t/tag/young-adult

Men generelt mangler der vist fantasy med voksne som hovedpersoner, og jeg tror, at der er et voksende markedet for netop den slags bøger.

6 år siden
6 år siden

Jep, det er en mangelvare. Boghandlernes hylder bugner med fantasy til børn og paranormal romance til teenagepiger. Det virker lidt som om fantasy er noget, man bør vokse fra. Fandt engang en hylde i Arnold Busck i Waves, Hundige, hvor der stod Voksen Fantasy. Der stod tre titler ... af ialt to forfattere. George R.R. Martin og J.D. Ward. Men i det mindste havde de da en hylde. Samme sted var forøvrigt pænt fyldt op med engelske fantasybøger. Man kommer bare ikke udenom at læse på udenlandsk, hvis det er god, voksen fantasy, du vil have.

Nu ved jeg ikke, hvor i landet du og din kæreste bor, men alle større byer har da som regel en stor boghandel, hvor engelske titler kan findes. Min lille, lokale boghandler i Faxe kan ikke rigtig være med der, selvom han kan skaffe alt hjem på dansk. Politikens Boghal i København skulle være rimelig velassorteret i engelsksproget litteratur. Nu er jeg ikke så tit på de kanter, men noget københavnerfamilie har da skaffet mig Robin Hobb og Steven Erikson derfra. Tyske boghandlere har også en voksen fantasykundekreds, så et smut over grænsen kan godt blive dyrt.:-) De har altså også bøger på engelsk.

Ellers er nettet nok det nemmeste og med det største udvalg, Amazon, Waterstones, osv.

6 år siden
6 år siden

Du kan måske kikke lidt på scifisiden.dk, som er en del af siden bognettet.dk. Der er fantasy og science fiction samlet i grupper som bl.a. mest for voksne - hvor du får en liste over nogle af de forfattere som skriver i disse genre, samt en liste over bøger der har en bogomtale på siden. Det er både danske og engelske bøger der bliver anmeldt der inde. Så finder du en forfatter som lyder interessant eller en bog, så kan du søge mere info om den på de forskellige boghandlersider. :-)

6 år siden
6 år siden

Ja, der er ikke ret meget på danske hjemmesider og i boghandlerne. Det bliver vist stadigvæk betragtet som lidt nørdet at læse fantasy herhjemme. Jeg har i hvert fald fået min del af uforstående og medlidende blikke. :)

Jeg køber mit online på engelsk, som regel på www.amazon.co.uk

6 år siden
6 år siden

Jeg er også lige faldet over denne serie, som nok kunne være værd at undersøge; https://www.facebo...prilmreign.author

gys, jeg skal snart til at lære at komme på amazon og bestille derfra, men har ikke lige haft overskuddet til at lave koder, sætte mig ind i systemet og lærer at bruge paypal.

6 år siden
6 år siden
#7

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

6 år siden
6 år siden

Tror generalt ikke der bliver udgivet meget såkaldt voksenfantasy i DK fordi markedet ikke er der, mange af os der har læst fantasy siden det rigtigt kom frem i start 90'erne er nok gået over til at læse det på engelsk igen fordi det er langt federe og de danske oversættelser halter en del til tider.

jeg bestiller ofte mit enten fra den engelske amazon eller play.com

6 år siden
6 år siden

Hvis man er i København og har brug for udpræget vidende vejledning af en ekspedient, kan det anbefales at gå i Fantask eller Faraos cigarer. Lad dig ikke afskrække af de store mængder tegneserier, de også har.

6 år siden
6 år siden
#10 Maymay

Xanadue, hvis du har visa-dankort, så kan du bare bruge den til at betale med på Amazon. Det gør jeg altid. Så er det bare at oprette en konto og shoppe. :)

6 år siden
5 år siden

I rigtig mange år har jeg haft det samme ønske, men har ikke kunnet finde fantasy til voksne. Forstår ikke hvorfor man skal være 15 år for at kunne læse denne genre. Derfor påbegyndte jeg for tolv år siden at skrive en fantasy roman til voksne, og håber den når ud til et overset publikum. Men forstår godt hvorfor forfattere ikke tør give sig i kast med større værker til denne målgruppe, fordi der skal mange flere facetter til for at fange segmentet. Voksne kræver (her er udgangspunktet mig selv) intelligent underholdning, intriger, komplekse karakterer og en gribende historie der ikke er forudsigelig eller set før. Måske er det derfor min egen roman har været, indtil videre, tolv år undervejs.

5 år siden
5 år siden

Det lyder spændende, Tom. Jeg håber, folk er begyndt at få øjnene lidt op for det med oversættelsen af George R.R. Martin og tv-serien. Spørgsmålet er om forlagene tør satse på det eller bliver ved med at hænge fast i børnepublikummet. Skriver selv på noget historisk fantasy og det er ikke børn, jeg har i tankerne som målgruppe.

5 år siden
5 år siden

Er der ikke nogen der vil uddybe for mig hvad voksen-fantasy er? Jeg forstår det ærlig talt ikke helt.
Når jeg fortæller folk at jeg læser fantasy, får jeg tit en bemærkning om at jeg hellere skulle tage at læse nogle rigtige bøger, sådan så jeg også fik noget ud af det. Med det mener de noget som man kan bruge i det rigtige liv.

Jeg har læst meget fantasy og kan ikke rigtig finde ud af at kategorisere nogle af dem som børne/voksen fantasy. Hvad er Ringenes Herre f.eks. og hvorfor?

5 år siden
5 år siden

Ødv, noget man kan bruge i det rigtige liv - altså for mig er læsning underholdning og eskapisme, det er måske derfor jeg mest læser fantasy. Jeg har glad og fro læst f.eks. Harry Potter og Skammer-serien og synes de er fantastiske også til en voksen læser. Men jeg vil også gerne læse bøger, hvor hovedpersonen er ældre end 12 år og hvis man kun læser dansk, så er der kun paranormal romance eller (gys) realisme tilbage. De der store romaner/serier, hvor miljøet får plads til at folde sig ud og der bliver gået i dybden med personerne har vi kun nogle få af på dansk.

Ringenes Herre vil jeg mene, er en stor mundfuld for de fleste børn. Det indledende kapitel med hobbitternes familieforhold er det nok de færreste, der står igennem. Men der er jo mange bøger, der giver både noget til både børn, unge og voksne, så det er svært at kategorisere. Men generelt er der nok større fokus på handling i børnebøger, hvor den voksne læser godt kan sætte pris på at komme lidt bedre rundt om verdensopbygningen og personkarakteristikken. Og tja, støder du på nogle fiktive personer, der går i seng sammen, kan du nok være rimelig sikker på at bogen ikke er henvendt til børn.:-)

5 år siden
5 år siden
#15 Maymay

Lars N, fantasy er desværre noget som virkelig bliver set ned på af mange genresnobber, men... studier har vist at intelligenskvotienten blandt læsere af voksenfantasy er højere end gennemsnittet. ;)

Rigtig meget fantasy omhandler alvorlige og aktuelle emner, men i en fantasy verden, der gør det muligt for læseren at se på selve problemstillingen mere objektivt.

I udlandet er genren ved at få oprejsning, så mon ikke det når til Danmark også.

Hvad der adskiller voksenfantasy fra fantasy til børn er vel til dels sværhedsgraden af læsningen og selve plottet, ligesom med det meste andet litteratur. Game of Thrones er f.eks. bestemt ikke for børn eller sarte sjæle. Ringenes Herrer er nok også for tung til de fleste børn, så den vil jeg mene er mere til voksne, hvorimod Hobbitten er mere børnevenlig.

5 år siden
5 år siden

Virker jeg dum hvis jeg spørger hvad voksenfantasy er??

5 år siden
5 år siden

Tak for svarene :)

Generelt synes jeg at min oplevelse med fantasy er at det er noget der kan opleves af både børn og voksne. Men der er selvfølgelig undtagelser, som f.eks. Game of Thrones kan jeg forstå.

Jeg læser også primært for at blive underholdt og kan derfor godt lide at læse god fantasy, hvor der også er paralleller til vores univers, så forfatteren lige kan sende en stikpille afsted om vores samfund også. Men det kan sagtens skrives så børn også kan læse det.
Terry Pratchett skriver f.eks. sjovt og humoristisk, men behandler samtidig emner som racisme og fattigdom. Her bruger han så bare trolde/dværge til at demonstrere racismen.

5 år siden

Besvar debattråd

Debatten Hvor finder du dit voksenfantasy? er startet 02/05-2013 18:14 af Anders Alnor Lassen (neran) og er placeret under Bøger, forlag og litterært.

Log på for at skrive et indlæg i denne debat. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Seneste debatter

2674Dagens ord
6 timer, 30 minutter siden · Confucius
28På'n igen.
7 timer, 47 minutter siden · dino
26Kontraster
9 timer, 16 minutter siden · Engbo
120Hvad er du taknemmelig for i dag?
15 timer siden · Inghard
0Lidt sjov med statestikken
2 dage, 11 timer siden · knudkp
0Opfindelse til fyldepennen
3 dage siden · Savanti
21Porno
5 dage siden · Kåemer
8Voldtægter og overgreb
8 dage siden · maryanna
11Forfatteri og ensomhed
9 dage siden · Engbo
3Hjælp til handling
9 dage siden · Det Anonyme Pun...
20Korrekturlæsning
10 dage siden · Filia
2Hvorfor ?
12 dage siden · Brehmer
0Anbefal et fælleskontor
13 dage siden · sylvain_24
2Google
15 dage siden · Savanti
1Dagbøger
15 dage siden · dino
82Tysklands ansvar
16 dage siden · Engbo
10Min nye bog er netop sat i salg
16 dage siden · Syrene Hvid
9Novellesamling
16 dage siden · dino
32Hvad er meningen med livet?
19 dage siden · dino
6Sprogproblemer
20 dage siden · Marver
102Kontraster
20 dage siden · Engbo
3Hvilke børnebogsforlag skal jeg kon...
20 dage siden · mandeniskoven
5Humor .
21 dage siden · Savanti
9Komma
22 dage siden · Dyppepennen
8Bøn
23 dage siden · Morpheus
82Perfekt?
25 dage siden · Engbo
7Hvor kan jeg finde noget om Egyptis...
25 dage siden · dino
23Efter døden
25 dage siden · dino
7Helbred opdatering.
26 dage siden · Savanti

Bøger, forlag og litterært

3Hvilke børnebogsforlag skal jeg kon...
20 dage siden · mandeniskoven
8Ros til Forlag mellemgaard .
2 måneder, 20 dage siden · Savanti
2Salg af digtsamling
2 måneder, 24 dage siden · Savanti
20Forlagsbranchen er i opbrud!
5 måneder, 15 dage siden · tope
2Lektørudtalelse på en af forfattern...
5 måneder, 16 dage siden · NAHansen
5hvad er fordelen ved ISBN nr?
5 måneder, 26 dage siden · vikingo
4Boganmelder, hvordan?
6 måneder, 4 dage siden · NAHansen
2At sende en PDF til tryk...
6 måneder, 6 dage siden · little T
0No country for old men.
6 måneder, 25 dage siden · Mitmit
5Krimier
7 måneder, 13 dage siden · dino
14Verdens bedste roman
8 måneder, 4 dage siden · dino
31Erfaringer med forlaget Mellemgaard
8 måneder, 9 dage siden · tope
7Nu er jeg moden på udgivelse
8 måneder, 22 dage siden · tope
1Hvilken genre er dette?
11 måneder, 9 dage siden · dino
9Er det ok?
11 måneder, 19 dage siden · Polo
1Det der følge brev?
1 år, 1 måned siden · dino
38Er min forfatterdrøm dødsdømt ved f...
1 år, 1 måned siden · JacobPatrickPou...
7Gode danske udviklingsromaner?
1 år, 2 måneder siden · Vacca foeda
2Fortælle bogens historie på en visu...
1 år, 3 måneder siden · Dizzy76
2Slagtryk
1 år, 3 måneder siden · heksemutter
6Et Spørgsmål
1 år, 4 måneder siden · Bondekonen
24Skuespil
1 år, 5 måneder siden · Kåemer
4Illustrator og forfatter, samt inds...
1 år, 5 måneder siden · prefu
1Lokation reception - København
1 år, 5 måneder siden · Bondekonen
32Afslag
1 år, 5 måneder siden · prefu
2Hvilken kontrakt skal jeg vælge
1 år, 6 måneder siden · DE-O
107 grunde til ikke at blive forfatte...
1 år, 7 måneder siden · louise1993
2Pris og design af forside til ebog?
1 år, 8 måneder siden · Ordspinderen
3Bog på fyldepennen
1 år, 9 måneder siden · thevoid