Opskrifter, køkken- og prydhaven · at bage brød

13 svar
Senest opdateret 2 år siden · 8 bruger(e) deltager
7 år siden

Vi bager det meste af vort brød selv, og det bliver også udmærket, men jeg har et problem. Som regel er det Finn, min ven, som slår dejen op, så står den og hæver, hvorefter jeg ælter den grundigt, og deler den i to eller tre brød, og de bliver bagt i forme ved 200 grader en halv time, hvorefter de tages ud af formene og bager igen en halv time. Problemet er, at der næsten altid bliver et hul inde i midten. Hvorfor det? Og hvad kan vi gøre for at få mere fast og jævn krumme?

Er der nogle erfarne brødbagere her som kan give mig råd.?

Kåemer

7 år siden
7 år siden

http://www.kvalima...haevning-af-broed

Med venlig hilsen
Kattegat

7 år siden
7 år siden

Desværre ikke. Men herligt at I bager selv!
Det gjorde min mor også. Altså franskbrødet. Gennem mange år.
Måske skulle man forsøge sig engang?

Måske er meningen med hullet, at man så ikke kan smøre smør på der? Så man spiser mindre af det fede? :-)

7 år siden
7 år siden

Der findes vist ikke noget mere lækkert end nyt hjemmebagt brød.
Hvorfor der bliver hul i dit brød Kåemer, kan jeg ikke regne ud, måske skal det blive i formen???
Når jeg bager, er det altid efter opskriften - Verdens bedste brød - findes på nettet. Hvis nogen kaster sig ud i det, husk en jerngryde og metallåg, og tykke grydelapper.

7 år siden
7 år siden

Der ligger i hævningen. Efter du kommer dem i formene skal de også hæves inden bagning. Jeg bager mest med koldhævet dej, krummen i dejen bliver rigtig god. Fremgangsmåden kan du Google. Fink

7 år siden
7 år siden

Tak for jeres råd.

Til Fink. Jeg lader det skam også hæve efter det er kommet i formene. Koldhævning har jeg ikke prøvet.

Nå, jeg må eksperimentere videre.

Kåemer

7 år siden
7 år siden

VIKINGEBRØD

12 g gær
2 dl vand
1 1/4 dl dansk mørkt øl
1 1/2 salt
1 tsk. honning
250 g hvedemel
170g rugmel
25g blødt smør
Stil dejen i køleskab natten over med fugtigt klæde, næste morgen ælt den let og kom den i formen. og hæv ca. 2 timer.
Opvarm ovnen på 230 grader med en bradepande i bunden hvori der hældes 1 dl vand.
Sæt graderne ned til 200 grader inden du sætter brødet ind i ovnen i midterste rille. Brødet bages i 30-35 min.
Kan også bruges til boller/flute bliver dog lidt flade.
God fornøjelse til dem der tør gå på opdagelse i brødets univers. Fink

7 år siden
7 år siden

Fink

Det der vikingebrød vil vi prøve, og vi vil følge opskriften nøje. Tak.

Kåemer

7 år siden
7 år siden

Jeg så en udsendelse om brød i tv'et en nat jeg ikke kunne sove, meget spændende alligevel, tro det eller ej. :-)

Men der var der en debat omkring danskernes valg af mel og gær.

Når jeg vil bage en ordentlig pizzadej fx. så er det tit svært for mig at finde en ordentlig mel type som er værd at bruge. Jeg foretrækker at bruge ægte italiensk mel med højt indhold af gluten - (Tipo 00), så brødet bliver rigtig dejligt elastisk med en god krumme.

Men det er squ svært at købe ordentlig mel i supermarkederne, fordi Danmark er et stort discount land, mht fødevarer.
Jeg synes det er så ærgligt at danskerne ikke sætter pris på ordentlige råvarer.

Kåemer - Mht hullet i dit brød, så tror jeg det er fordi at skorpen bliver bagt/brun for hurtigt, så alkohol og vanddamp ikke kan undslippe ordentligt, og laver derfor et hulrum under skorpen.

Prøv evt. sætte et fad med vand ind i ovnen, sammen med brødet, så skorpen holdes fugtig. Eller skru lidt ned for varmen hvis du bager ved høj temperatur. Det virker for mig. :-)

Mvh Høeg

7 år siden
7 år siden

Hej Høeg

Det lyder som gode råd. Dem vil vi prøve.

Jeg vil tilføje, at vi altid bager i form, men egentlig ville jeg hellere bage uden form, men da flader brødet ud. Jeg kan ikke få det rundt og velformet, som et godt brød skal være.

Kåemer

7 år siden
7 år siden

Jeg så på tv "frihuset" Kåemer, der gav de opskriften på at hvis langtidshævet brød blev fladbagt, Bla. Vikingebrødet, så anbefaler man ikke fra starten sætte den færdigrørt dej i køleskabet, men sætte det i ca. et par timer i stuetemperatur så dejen får lidt størrelse inden den bliver sat på køl, natten over. Fink

7 år siden
7 år siden

Opskrift på lækkert fuldkornsknækbrød

1 dl havregryn
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner/el sesam
3 dl hvedemel
1 dl olie
2 dl vand
1 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
1 tsk. sukker

Dejen er som tyk havregrød. Beregnet til 2 plader.
Læg bagepapir over og under dejen og brug en kagerulle.
Herefter ridses dejen i passende stykker inden bagning.
Kan drysses med sesam/solsikkekerner eller birkes
Bages ved 200 grader i ca. 20-30 min. ved varmluft.
(de skal være gyldne og tørre når man tager dem ud, ellers bliver de ikke sprøde)
God fornøjelse de er vanedannende.

7 år siden
2 år siden
#12

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

2 år siden
2 år siden
#13

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

2 år siden

Besvar debattråd

Debatten at bage brød er startet 11/06-2013 20:03 af Kåemer Asmussen (Kåemer) og er placeret under Opskrifter, køkken- og prydhaven.

Log på for at skrive et indlæg i denne debat. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Seneste debatter

3908Dagens ord
1 dag, 2 timer siden · Engbo
0Presse meddelser
2 dage, 18 timer siden · JesperSB
1Copyright af navn
12 dage siden · Kafkaesque
2Skrivegruppe 45+
15 dage siden · HeleneHK
1Psykoterapi
21 dage siden · Kåemer
469Kontraster
22 dage siden · Engbo
0Inspirationsråd til at skrive digte
1 måned, 6 dage siden · belmindelig
21Skal vi starte et skrive- fortællef...
1 måned, 8 dage siden · Anniina
20En udfordring med Den fede mand af ...
1 måned, 10 dage siden · Morpheus
7Gratis TV-kiggeri
1 måned, 11 dage siden · Prem
2Navne
1 måned, 12 dage siden · Engbo
94Dagens Had
1 måned, 12 dage siden · Prem
74Ligheder
1 måned, 13 dage siden · Prem
20Komplimenter
1 måned, 14 dage siden · Prem
145Hvad er du taknemmelig for i dag?
1 måned, 14 dage siden · Prem
710 trælse brølere...
1 måned, 16 dage siden · K.B. Assenholm
11Jalousi
1 måned, 17 dage siden · Kåemer
3Saxo Publish eller Book on Demand (...
1 måned, 17 dage siden · TheProject
4Gensidig betalæsning - Roman
1 måned, 17 dage siden · Kafkaesque
5Bekræft dit køb med nemid
1 måned, 20 dage siden · mlsj
9Limericker på Vendelbomål
1 måned, 22 dage siden · Prem
1DAGENS KÆRLOGHED
1 måned, 25 dage siden · Engbo
6Hvem kan italiensk?
1 måned, 26 dage siden · Kafkaesque
10Skriveblokering/flow
2 måneder, 4 dage siden · Prem
1Leder af betalæsere til up-and-comi...
2 måneder, 6 dage siden · Aurelian
2opbygning
2 måneder, 7 dage siden · Avj81
6Dagens Dammark ,døde mink
2 måneder, 8 dage siden · Engbo
7Novelle vs Kort Roman
2 måneder, 9 dage siden · mlsj
7Kalle er død
2 måneder, 9 dage siden · Pia Hansen

Opskrifter, køkken- og prydhaven

3Er der en vinkender tilstede?
1 år, 5 måneder siden · ordkløver6
12Nem mad til 1
1 år, 11 måneder siden · Kattegat
13at bage brød
2 år siden · Thomsen123
2Alternative opskrifter på alt melle...
4 år siden · leviP
3Sunder kageopskrifter sgr.
7 år siden · Fink
7Kageopskrifter
7 år siden · Sabbath
25Grød
7 år siden · Maria Bache And...
4Birkesporesvampe
7 år siden · Tula
5UPS! Nattefrost!!! Ind med de sarte...
7 år siden · Maria Bache And...