Opskrifter, køkken- og prydhaven · at bage brød

13 svar
Senest opdateret 1 år, 10 måneder siden · 8 bruger(e) deltager
7 år siden

Vi bager det meste af vort brød selv, og det bliver også udmærket, men jeg har et problem. Som regel er det Finn, min ven, som slår dejen op, så står den og hæver, hvorefter jeg ælter den grundigt, og deler den i to eller tre brød, og de bliver bagt i forme ved 200 grader en halv time, hvorefter de tages ud af formene og bager igen en halv time. Problemet er, at der næsten altid bliver et hul inde i midten. Hvorfor det? Og hvad kan vi gøre for at få mere fast og jævn krumme?

Er der nogle erfarne brødbagere her som kan give mig råd.?

Kåemer

7 år siden
7 år siden

http://www.kvalima...haevning-af-broed

Med venlig hilsen
Kattegat

7 år siden
7 år siden

Desværre ikke. Men herligt at I bager selv!
Det gjorde min mor også. Altså franskbrødet. Gennem mange år.
Måske skulle man forsøge sig engang?

Måske er meningen med hullet, at man så ikke kan smøre smør på der? Så man spiser mindre af det fede? :-)

7 år siden
7 år siden

Der findes vist ikke noget mere lækkert end nyt hjemmebagt brød.
Hvorfor der bliver hul i dit brød Kåemer, kan jeg ikke regne ud, måske skal det blive i formen???
Når jeg bager, er det altid efter opskriften - Verdens bedste brød - findes på nettet. Hvis nogen kaster sig ud i det, husk en jerngryde og metallåg, og tykke grydelapper.

7 år siden
7 år siden

Der ligger i hævningen. Efter du kommer dem i formene skal de også hæves inden bagning. Jeg bager mest med koldhævet dej, krummen i dejen bliver rigtig god. Fremgangsmåden kan du Google. Fink

7 år siden
7 år siden

Tak for jeres råd.

Til Fink. Jeg lader det skam også hæve efter det er kommet i formene. Koldhævning har jeg ikke prøvet.

Nå, jeg må eksperimentere videre.

Kåemer

7 år siden
7 år siden

VIKINGEBRØD

12 g gær
2 dl vand
1 1/4 dl dansk mørkt øl
1 1/2 salt
1 tsk. honning
250 g hvedemel
170g rugmel
25g blødt smør
Stil dejen i køleskab natten over med fugtigt klæde, næste morgen ælt den let og kom den i formen. og hæv ca. 2 timer.
Opvarm ovnen på 230 grader med en bradepande i bunden hvori der hældes 1 dl vand.
Sæt graderne ned til 200 grader inden du sætter brødet ind i ovnen i midterste rille. Brødet bages i 30-35 min.
Kan også bruges til boller/flute bliver dog lidt flade.
God fornøjelse til dem der tør gå på opdagelse i brødets univers. Fink

7 år siden
7 år siden

Fink

Det der vikingebrød vil vi prøve, og vi vil følge opskriften nøje. Tak.

Kåemer

7 år siden
6 år siden

Jeg så en udsendelse om brød i tv'et en nat jeg ikke kunne sove, meget spændende alligevel, tro det eller ej. :-)

Men der var der en debat omkring danskernes valg af mel og gær.

Når jeg vil bage en ordentlig pizzadej fx. så er det tit svært for mig at finde en ordentlig mel type som er værd at bruge. Jeg foretrækker at bruge ægte italiensk mel med højt indhold af gluten - (Tipo 00), så brødet bliver rigtig dejligt elastisk med en god krumme.

Men det er squ svært at købe ordentlig mel i supermarkederne, fordi Danmark er et stort discount land, mht fødevarer.
Jeg synes det er så ærgligt at danskerne ikke sætter pris på ordentlige råvarer.

Kåemer - Mht hullet i dit brød, så tror jeg det er fordi at skorpen bliver bagt/brun for hurtigt, så alkohol og vanddamp ikke kan undslippe ordentligt, og laver derfor et hulrum under skorpen.

Prøv evt. sætte et fad med vand ind i ovnen, sammen med brødet, så skorpen holdes fugtig. Eller skru lidt ned for varmen hvis du bager ved høj temperatur. Det virker for mig. :-)

Mvh Høeg

6 år siden
6 år siden

Hej Høeg

Det lyder som gode råd. Dem vil vi prøve.

Jeg vil tilføje, at vi altid bager i form, men egentlig ville jeg hellere bage uden form, men da flader brødet ud. Jeg kan ikke få det rundt og velformet, som et godt brød skal være.

Kåemer

6 år siden
6 år siden

Jeg så på tv "frihuset" Kåemer, der gav de opskriften på at hvis langtidshævet brød blev fladbagt, Bla. Vikingebrødet, så anbefaler man ikke fra starten sætte den færdigrørt dej i køleskabet, men sætte det i ca. et par timer i stuetemperatur så dejen får lidt størrelse inden den bliver sat på køl, natten over. Fink

6 år siden
6 år siden

Opskrift på lækkert fuldkornsknækbrød

1 dl havregryn
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner/el sesam
3 dl hvedemel
1 dl olie
2 dl vand
1 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
1 tsk. sukker

Dejen er som tyk havregrød. Beregnet til 2 plader.
Læg bagepapir over og under dejen og brug en kagerulle.
Herefter ridses dejen i passende stykker inden bagning.
Kan drysses med sesam/solsikkekerner eller birkes
Bages ved 200 grader i ca. 20-30 min. ved varmluft.
(de skal være gyldne og tørre når man tager dem ud, ellers bliver de ikke sprøde)
God fornøjelse de er vanedannende.

6 år siden
1 år, 10 måneder siden

Hej Kåemer,

Det plejer at være æltetiden der er skurken her.
Giv den massere af tid enten i rørmaskine eller ælt den i hånden.
Den skal være let og smidig og det tager længere tid end man lige regner med.

Det virker til at bagetiden er rigtig, men at det er æltetiden eller hævetiden du skal prøve dig frem med :)

Med venlig hilsen
Marie Beck Enemark
Indehaver af:https://dingaveguide.dk/

1 år, 10 måneder siden
1 år, 10 måneder siden

Hej Kåemer

Hemmeligheden bag et hvert godt brød er æltetiden, jeg tænker derfor at du blot skal ælte din dej i lidt længere tid. Dette er utrolig hårdt for kroppen særligt arme og skulder, derfor vil jeg anbefale dig at købe en røremaskine hvis ikke allerede du har en. Den gør livet i køkkenet meget nemmere :)

Lige Nu Kan du købe en billigt hos KitchenOne med denne rabatkodehttps://cupouniver...henone-rabatkode/

1 år, 10 måneder siden

Besvar debattråd

Debatten at bage brød er startet 11/06-2013 20:03 af Kåemer Asmussen (Kåemer) og er placeret under Opskrifter, køkken- og prydhaven.

Log på for at skrive et indlæg i denne debat. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Seneste debatter

50Lykken
29 minutter siden · Engbo
46Forbyde kritik?
2 timer, 45 minutter siden · Morpheus
3435Dagens ord
9 timer, 33 minutter siden · Prem
185Den frie verdens leder
1 dag, 21 timer siden · Wernn
0Tips og tricks til skriveprocessen
3 dage siden · Morpheus
12Dagens anekdote
4 dage siden · Prem
0Soul & neosoul - musikinspiration
4 dage siden · Prem
54Ligheder
6 dage siden · Engbo
428Kontraster
7 dage siden · Engbo
2Det primitive holdbare.
7 dage siden · Prem
10Noget teknisk
10 dage siden · Kafkaesque
14Forstyrrende elementer i læsning
11 dage siden · maryanna
18Komplimenter
11 dage siden · Wernn
116Dagens Vits
12 dage siden · Savanti
122Virus
13 dage siden · dino
10Råd søges om tid til at skrive
14 dage siden · Prem
3Lidt snak om Fyldepennen
14 dage siden · Prem
0Kringsat
17 dage siden · Engbo
8Udødelige fortællinger
23 dage siden · Engbo
3Droner
24 dage siden · JohannesB
16Så udkommer min digtsamling
1 måned, 1 dag siden · Anita A
5Limericker på Vendelbomål
1 måned, 20 dage siden · Nordigarden
52Treenigheden
1 måned, 22 dage siden · Engbo
2Den statestik ... den statestik.
1 måned, 24 dage siden · knudkp
31Hvad mener i?
1 måned, 29 dage siden · Jack the Rapper...
5Direkte tale i udlandet
2 måneder, 2 dage siden · Kafkaesque
2Royalty
2 måneder, 4 dage siden · WeirdSpace
1Er glad for at....
2 måneder, 5 dage siden · Eddie
3Betalæser søges til første kapitel ...
2 måneder, 16 dage siden · vilværeforfatte...

Opskrifter, køkken- og prydhaven

3Er der en vinkender tilstede?
7 måneder, 28 dage siden · ordkløver6
12Nem mad til 1
1 år, 1 måned siden · Kattegat
13at bage brød
1 år, 10 måneder siden · Thomsen123
2Alternative opskrifter på alt melle...
3 år siden · leviP
3Sunder kageopskrifter sgr.
6 år siden · Fink
7Kageopskrifter
6 år siden · Sabbath
25Grød
6 år siden · Maria Bache And...
4Birkesporesvampe
6 år siden · Tula
5UPS! Nattefrost!!! Ind med de sarte...
6 år siden · Maria Bache And...
3Hvad skal i spise idag ?
7 år siden · Robert Kallehav...
5efterårshøst
7 år siden · Engbo