Helbred · Hvad kan der være galt?

7 svar
Senest opdateret 5 år siden · 7 bruger(e) deltager
6 år siden

Hej.
Jeg undrer mig over noget, der har naget mig i et stykke tid.
Jeg kan ikke sove om natten, men sover til gengæld mere end ti timer om dagen.
Jeg er sulten næsten hele tiden, men hver gang jeg spiser noget, er jeg ikke mæt særlig længe.
Jeg er ikke glad som sådan og har oftest en del mørke tanker i omløb, men kan alligevel grine og smile som om der intet er galt.
Jeg kan gå fra at være helt nede i kulkælderen til 'normal' til superglad og ned i mørket igen.
Det er virkelig forvirrende og det har nok noget at gøre med min fortid, men ville lige høre om der var andre, der havde prøvet noget lignende.
Jeg vil gerne uddybe det med fortiden hvis det evt. kan forklare problemet mere...

Jeg gætter lidt på, at det her er en lille anmodning om hjælp...

6 år siden
6 år siden

Det bedste vil nok være at gå til din læge, det er han uddannet til at vurdere. Du er så ung så gør alvor af det inden du bliver for gammel og spilder godt liv på det . Flot du skriver om hjælp, men der skal eksperter til at tale med dig. Knus herfra Fink

6 år siden
6 år siden

Jeg lever med et vilkår, der siger humørsvingninger hver gang der mangler mad, så jeg har altid planlagt det med maden på forhånd.

I mit tilfælde har jeg selv måttet finde ud af, hvad jeg dog kunne mangle. Det kan en læge nemlig ikke! Hvis det er noget med maden, så kan det nemlig være meget individuelt.

Jeg skal tilsyneladende have rigtig mange C-vitaminer. Det får man i kartofler, rosenkål, grønkål, broccoli og peberfrugt - alle disse fødevarer undtagen kartoflerne indeholder faktiske flere C-vitaminer end appelsiner.

Talan, du mangler måske ikke C-vitaminer, men proteiner eller andet. Således er min pointe, at du kan sætte dig ned og skrive en liste over de fødevarer, som du har indtaget de sidste 24 timer. Så kan du tjekke denne liste for næringsværdi ved at søge på madvaren og skrive næringsværdi bagefter. Danmarks Tekniske Universitet undersøger jævnligt de mest benyttede fødevarer for forskellige næringsstoffer og vitaminer. Spørg dig selv, om det er hvad du altid spiser.

Så får du hurtigt øje på, hvis du mangler at spise noget bestemt. Det er en nem og gratis måde at få et overblik på, så du kan få en fornemmelse for, om lægen skal have undersøgt dig for helt andre ting eller ikke. Man må vist ikke reklamere for internetsider herinde, så du er velkommen til at skrive mig over den interne mail, hvis du vil have navne på en god side ;O)

6 år siden
6 år siden

Du skriver noget med en fortid...
Det får mig mig til at tænke på angst, stress, depression o.l. Disse psykiske lidelser kan give de mærkeligste symptomer. Jeg har oplevet det.
Søg læge, vil være mit råd. Få en snak med ham/hende om hvordan dit liv er lige nu. Få tjekket op på blodprøver. Så kan du nok få hjælp.

Rigtig god bedring!
Hilsen Sanne

6 år siden
6 år siden

Min tanke er nok også at du burde hører din læge.

Jeg har døjet med søvnbesvær og tankemyldre hele mit liv, og har selvemedicinret med Canabis, i jeg ved ikke hvor mange år. Lige indtil min læge fandt ud af jeg led af ADD, altså en indadvendt ADHD.
Og efter diagnosen og påbegyndelsen af medicinen har jeg aldrig haft det bedre, og Canabissen er så godt som lagt på hylden, (Ryger engang i mellem, for at meditere og fordybe mig).

Ikke at jeg siger du lider af samme sygdom, men det kan jo være at du har brug for medicin/samtaleterapi fra professionelle.

6 år siden
5 år siden

Det kan være tusind ting! Endda forskellige grunde, som alt i alt bliver til det, du lever med.

Har du en smartphone indenfor 1½ meters radius af dig, når du sover? Lever og sover du med en masse wifi omkring dig?

Hvad spiser du? ("Almindelig sund kost" er så misvisende en betegnelse, at den er ubrugelig!)

Dyrker du motion?

Tager du nogle medikamenter/kosttilskud?

Hvad bruger du af anden hverdagskemi? (shampoo, cremer osv.?)

Alle disse faktorer kan i større eller mindre grad have indvirkning på de nævnte symptomer.

5 år siden
5 år siden

hvis du sover om dagen, så er det svært at sove om natten.

det bedste råd her er at stå dagen igennem, selvom du er dødtræt. lav nogle faste rutiner, før du skal i seng (gå på toilettet, børste tænder, tage nattøj på). Find nogle rutiner, der passer til din rytme.
hvis du ligger i din seng og ikke kan sove, så gentag rutinen. ofte kan der findes en ro i at gentage et mønster og din hjerne lærer at forbinde disse rutiner med, at nu skal der snart soves. at rydde op omkring dig, der hvor du sover, så du ikke har mobil, gardiner der ikke holder lyset ude, en masse vasketøj og andet rod omkring der, hvor du skal sove. hvis der er ro og orden omkring dig, så kan det også hjælpe til at skabde den ro, der skal til, når man gerne vil sove.

du har allerede fået så mange gode råd omkring kosten, så der vil jeg ikke sige noget :-) de er nemlig super.

men omkring din fortid, så gør op med din indre drage (det er sådan jeg ser det, man er vel fantasynørd ;-). jeg gjorde op med min, ikke at man kan udrydde den, men man kan lære den, at den lever i en, så derfor har man noget at skulle have sagt over dens plads i ens liv. jeg gik dog til psykolog og fik redt trådene ud, talt det igennem og sat dragen på plads. det er dyrt, men hvis du opsøger din læge, så kan han/hun give dig et tilskud eller nogle timer, hvis det er det, han/hun vurdere, at der skal til.
jeg vil ikke påstå, at det er let. sådan en drage er stærk og stædig. den ligger godt beskyttet i sin hule, og det kræver dælme mod at gå ind i dens hule og kæmpe med den. det kræver ærlighed overfor en selv, både de følelser, der gør ondt, giver en skam og får en til at føle sig forkert. men gys hvor er det en lettelse at få det ud og sagt højt. samtidig opdager man, at det der måske føltes forkert og skamfuldt slet ikke er det, når man vender det med en anden person, man ikke behøver at se til familiefesterne.

5 år siden
5 år siden

Hej.
Jeg havde næsten helt glemt dette debat-indlæg.
Men det kan vel opdateres en hel del.

Jeg har fået det bedre fysisk. Jeg kan sove om natten, stå nogenlunde tidligt op om morgenen og sover for det meste natten igennem (Vågner på de små timer, kigger på mobilens ur, og slumrer videre).

Jeg prøvede for et stykke tid siden at tale med min læge om det kunne være noget psykisk, men han afviste det med at jeg sikkert bare var lidt trist for tiden. Efter et stykke tid kontaktede jeg en anden læge og hun gav mig undskyldingen dårlig selvtillid og selvværd. Siden da har jeg snakket med den samme læge igen, for jeg har været god til at skjule i lang tid, når jeg virkelig havde det slemt, og der fik jeg en henvendelse til psykolog. Nu, omtrent trekvart år senere, er jeg kommet i psykologisk behandling og er både psykologisk screenet samt haft en samtale med en psykiater. Jeg har åbenbart tegn på skizoid personlighedsforstyrrelse og når jeg læser om det, kan jeg som til fx depression nikke genkendende til nogen forhold.

Samtidig er jeg heller ikke arbejdsløs, men går nu på dagshøjskole og kan derfor ikke sove dagen væk som før. Jeg går i seng omkring midnat og står op klokken otte næsten hver dag, sommetider før og sommetider senere, men jeg har en fast hverdag, der virkelig hjælper på humøret.

For godt fem måneder siden flyttede jeg for mig selv og økonomien har fået mig til at spise 'sundere', hvis man kan sige det sådan. Jeg spiser ikke meget i løbet af dagen og det er ikke meget usundt, der bliver proppet indenbords. Dog spiser jeg næsten kun hvidt brød med pålæg og drikker vand, fordi det er billigst og nemmest, når man bor alene. Jeg har en far, der er efter mig for ikke at lave ordentlig mad, og jeg ville også gerne lære at lave rigtig mad, hvis jeg havde overskuddet til det.

Jeg går hver dag fra mandag til fredag to ture på en halv time for at komme hen til dagshøjskolen og min mentor har også smidt mig efter et tilbud, der foregår tirsdag og torsdag aften, så jeg kommer mere ud af lejligheden. Når jeg skal rundt i byen, går jeg oftest til de steder, jeg skal hen, for det er nemmest når man ikke har kørekort og bil eller råd til at tage bussen.

Jeg har en smartphone og jeg er sgu nok lidt slem til at ligge i sengen og læse på den, men som regel gør jeg det når jeg i forvejen er træt og efter et par kapitler af en fanfiction sover jeg tungt til solen titter frem i vinduet. Men jeg har lidt glæde i livet, jeg har et mål (på en måde) og jeg har det måske en del bedre end da jeg startede debatten.

5 år siden

Besvar debattråd

Debatten Hvad kan der være galt? er startet 15/07-2013 04:00 af Kischii Hikikomori (Talan) og er placeret under Helbred.

Log på for at skrive et indlæg i denne debat. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Seneste debatter

2792Dagens ord
10 timer, 39 minutter siden · Engbo
88Kontraster
11 timer, 31 minutter siden · Engbo
70På'n igen.
1 dag siden · Kattegat
3Sonateform
1 dag, 22 timer siden · Muhkovending
1hvilke lande, hvilke genrer?
2 dage, 3 timer siden · Muhkovending
92Dagens Vits
2 dage, 4 timer siden · Muhkovending
39Hvad er meningen med livet?
2 dage, 23 timer siden · Inghard
44Politiske ideologier anno 2019
3 dage siden · Engbo
9Humor .
7 dage siden · Engbo
5Udgivet novelle Inder
10 dage siden · Birkmand
1Super-søger søges
11 dage siden · Kattegat
18Hormonforstyrrende stoffer.
13 dage siden · Stinapige
4Gætteleg
15 dage siden · Polo
7Saxo.com
24 dage siden · Lauhan
1Hvordan er Saxo Publish?
26 dage siden · Paolosaks
12Nem mad til 1
26 dage siden · Kattegat
3Udgivelse af digtsamling
1 måned, 4 dage siden · Fink
8MODERSMÅLET
1 måned, 4 dage siden · Engbo
3Entropi og evolution
1 måned, 8 dage siden · dino
2Skrivegruppe Randers og omegn
1 måned, 11 dage siden · Stinapige
121Hvad er du taknemmelig for i dag?
1 måned, 14 dage siden · Engbo
2Bøger om at skrive
1 måned, 24 dage siden · litteraturmagi
3Grammatikkurser?
1 måned, 27 dage siden · Dyppepennen
0Lidt sjov med statestikken
2 måneder, 3 dage siden · knudkp
0Opfindelse til fyldepennen
2 måneder, 4 dage siden · Savanti
21Porno
2 måneder, 6 dage siden · Kåemer
8Voldtægter og overgreb
2 måneder, 9 dage siden · maryanna
11Forfatteri og ensomhed
2 måneder, 10 dage siden · Engbo

Helbred

18Hormonforstyrrende stoffer.
13 dage siden · Stinapige
7Helbred opdatering.
2 måneder, 27 dage siden · Savanti
11Sofies 5-trins selvværds-kursus
8 måneder, 3 dage siden · Kåemer
4lagt op til debat
10 måneder, 12 dage siden · Savanti
11Skepticismens tidsalder
11 måneder, 29 dage siden · Robert Kallehav...
3smerter når jeg læser
1 år, 4 måneder siden · cronio
6Rent vand
2 år siden · dino
4Mary Shelley og tarmfloraen
3 år siden · dino
8Sovepiller
3 år siden · dino
5Blodets iltprocent ?
3 år siden · Mons1957
8Stok
3 år siden · MortenM
20GMO-dyrket foder !
3 år siden · Robert Kallehav...
29Hvorfor ryger man?
4 år siden · CCDK
6Medicin(misbrug) ...
4 år siden · Robert Kallehav...
5Om p-pillekomplikationer, fortsat:
4 år siden · Jubas
7Hvad kan der være galt?
5 år siden · Talan
22D- vitamin/ vitaminer
5 år siden · Ajardo
6Piskesmældsskade ?
5 år siden · Engbo