Familie, børn og parforhold · Mænd og kvinder

34 svar
Senest opdateret 7 år siden · 9 bruger(e) deltager
7 år siden

Jeg måtte nogle dage på hospitalet, men havde ikke fået læsestof med mig, og i afdelingens opholdsstue var der kun dameblade Femina og Alt for damerne. Nåja, så læste jeg i dem, og der var da også nogle udmærkede artikler. Men ellers fik jeg bekræftet, hvad der har undret mig før, at dameblade er fulde af lækre piger. Man skulle da tro det ville være lækre mænd, men nej. Hvis man vil se smukke mænd, må man til bøsseblade eller til bøssesiderne på nettet. Er det ikke mærkeligt?

Kåemer

7 år siden
7 år siden

De fleste kvinder er indrettet sådan, at de fokuserer meget på, hvordan de ser ud og evt. kan fange en mand. De vant til at iscenesætte sig som bytte, og manden er jægeren.

Ved ikke om jeg får på snuden for den bemærkning, men så er debatten da sparket i gang.

7 år siden
7 år siden

I et af bladene var der en meget god artikel om spiseforstyrrelser, og en kvinde fortalte sin lidelseshistorie. Hvis kvinder har disse kvinder som der var billeder af som idealer, så tror da pokker, at de bliver syge.

Kåemer

7 år siden
7 år siden

Jeg synes personligt meget bedre om en frodig stor pige end en tynd model., jeg mener mange af de modeller der anvendes i modebranchen er for tynde od det hele bliver lidt plastic overflade noget
Hellere en varm kvinde af kød og blod.

7 år siden
7 år siden

Jeg kigger hellere i Femina, Alt for damerne og sådan noget end i Euroman og deslige.

7 år siden
7 år siden

Det er skam ikke kun i kvindebladene at disse "perfekte kvinder" står som idealer. Det er i alt!

Jeg er vokset op med en masse action figurer såsom, Arnold Schwarzenegger, Jean Claude Van Damme og Sylvester Stallone + mange flere!
Og det blev indprintet i mig at man først var en rigtig mand når man så sådan ud, og det er jo tåbeligt! for der er absolut intet normalt ved at se sådan ud.

Og alt mit legetøj var også store og pumpet actionmænd. Og små piger leger med barbiedukker, så der er ikke noget at sige til at kvinder kan få spiseforstyrrelser, og at rigtig mange mænd bruger hormoner og andre muskelfremmende præparater for at blive store.

Men noget andet skræmmende er at nutidens børn og unge har idoler som, Amalie, Sydney Lee og Gustav! Og alle de andre mærkelige skabninger som er med i For Lækker Til Love, og hvad det nu ellers hedder.

7 år siden
7 år siden

Nu er der da heldigvis stor forskel på smukke mænd og kvinder og perfekte mænd og kvinder. Perfekte burde her stå i anførselstegn, for hvad pokker er perfekt? Smukke mennesker er vi da omgivet af over alt. Og smukke på mange forskellige måder.

Det er sikkert rigtigt som Høeg skriver, at mænd også har sine idealer, og har problemer med det. Men alligevel, det er kvinderne der dyrkes i reklamer, alle slags blade og også i kunsten. Går man på maleriudstilling er der tit billeder af nøgne kvinder, men hvornår så man sidst et billede af en nøgen mand? Er den nøgne mand mere pornografisk end den nøgne kvinde? At de mandlige kunstnere dyrker den nøgne kvinde kan man endda forstå, men de kvindelige kunstnere gør det også. Hvad er der galt med mandskroppen?

Kåemer

7 år siden
7 år siden
#7

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

7 år siden
7 år siden

Jeg synes at jeg har set rigtig mange skulpturere af mænd, især de græske som har meget store muskler og så små tissemænd. (Hvilket tit har undret mig)

7 år siden
7 år siden

Sabbath
"Hvad der er galt med mandskroppen, Kåemer. Den ligner tit en øltønde." - Ja, Sabbath, og noget i den retning ser mange kvinder også ud, så for den sags skyld ...

Høeg
Ja, i fortiden kunne de godt holde ud at se på nøgne mænd. Hvorfor synes det så at være tabu i nutiden?

Kåemer

7 år siden
7 år siden

;O) Høeg altså, store muskler og en lille...det har måske været brugt primitive steroider allerede dengang.

Nej, spøg til side.
Som kvinde føler jeg ofte, at mandens seksualitet tager over, og kvinden må vente med at udleve sin. Dette er ingen bebrejdelse, det er bare min erfaring. Og her kommer eksemplet ind med mandekroppen: Hvis jeg står og nyder et blad med lækre mænd, og en anden mand finder ud af det, så vil han naturligvis spotte mig som en seksuelt tilgængelig kvinde. Der vil opstå den forvirring hos manden, at jeg kan tænde på ham, selv om jeg står med et blad og kigger på et billede af en mand, der bestemt ikke ligner den mand, som står ved siden af mig i egen person.

Det er en grund til at kvinder ikke skilter med deres lyst til at se på mænd, selv om den lever i bedste velgående.

En anden erfaring, jeg har, er simpelthen, at en kvinde ikke får en mands opmærksomhed, hvis hun ikke er dullet op. Jeg har selv en udmærket krop, som dog er skjult bag mit arbejdstøj, det er kasset, firkantet og skal kunne tåle støv og møg fra museet, hvor jeg arbejder. Ergo reagerer ingen i hverdagen, selv om jeg er en udmærket personlighed - hverken værre eller bedre end andre. Ingen dulle - ingen opmærksomhed. Er man dullet op og vildt tynd, så kan man til gengæld være anoreksi-humørsyg, og manden finder sig i det.

De herrer, dette er naturligvis stillet på spidsen, så jeg skal understrege, at min pointe er, at manden nu engang reagerer først på udseendet, så selv om kvinder egentlig meget gerne bare vil elskes som sig selv, så falder de på bagdelen.

Jeg er selv ikke ret høj, vejer ca. 53 kg, så de runde former er ikke overvældende, men de er der, og min bror har da også fundet det nødvendigt at kommentere dem en enkelt gang, fordi vægten, da jeg var i 30-årsalderen var 3-4 kilo lettere. Det handlede om, at jeg da vist var blevet lidt tyk. Jeg er ikke typen der kommenterer sådan vilkårligt, for det er mere interessant at spørge ind til. Men brormand har fået kommentarer om sin voksende øltønde retur. Den har han så løbet af siden, og jeg for min del er blevet på min vægt af 53 kg.

Dette lige ovenstående er så et eksempel på, at kvinder ikke skal spørge en mand, hvordan hun ser ud. Hun skal ikke forhandle med en mand. Hun skal sige til sin partner, at han skal fortælle hende, at hun ser godt ud, basta. Så findes der en del mænd, der insisterer på at være ærlige...nej, du ser ikke godt ud lige nu, så hvorfor skal jeg sige, at du ser godt ud? Ærligt! Jeg har været sammen med mænd, der enten har Danmarks mindste, eller er impotente og i den dur, men jeg har sgu aldrig fundet det nødvendigt med slige kommentarer. Det handlede om mandens personlighed, og om at finde ud af, hvad dette forhold kunne udvikle sig til eller ikke.

Der gælder naturligvis også, at en del kvinder er for hurtige til at rette på en mand adfærd, som jeg egentlig nok lige har gjort her. De skal naturligvis lytte til en mand og på den måde finde ud af, om han har det i sig og kan give hende, hvad hun har brug for. Det kan hun ikke finde ud af ved at irettesætte konstant. Og hvis han ikke har det i sig, så er den der hakken og irettesætten jo spildte kræfter.

7 år siden
7 år siden

Et par dage på hospitalet ...
Undskyld, Kåemer, jeg glemte helt at spørge om du så er frisk igen?

Jeg vil komme dig imøde ved at indrømme, at hvis folk fra det ydre rum kom til Jorden for at samle ind til en zoologisk have og kun måtte have et individ af hver art, så tror jeg at de ville vælge en ung mandlig atlet. Jeg tror faktisk at de ville finde ham flottest ligesom de blandt hønsefuglene også ville vælge hannerne.
Sjovt nok er den festklædte kvinde måske menneskeartens kvinders ønske om at skifte til det animalske hankøn? For damerne i rokokkokjoler minder jo om mandlige påfugle, guldfasaner og paradisfugle.

Det var så hvad jeg kunne sige med hjernen.
Med hjertet er det anderledes for mig.
Intet får mig til at mumle om skabelsens mesterværk som den smukke unge pige.

7 år siden
7 år siden

Her er en rokokogrevinde. Tilmed sopran og harpespiller! Et opstyltet kulturprodukt, der ligger langt fra naturen. Selv elsker jeg såvel hende som paradisets Eva.

7 år siden
7 år siden

Syngende skønheder! Her har vi så en mandlig. Bare en stor dreng! Javist. De fås i alle aldre.Kåemer

7 år siden
7 år siden

Jeg tror også at det har betydning at mænd nok mest tænder på det visuelle, så derfor er der mange flere kvinder i blade og på nettet.
Hvor kvinder tænder mere på det mentale og det romantiske, (ret mig endelig hvis jeg tager fejl.)

Jeg tror at mange kvinder finder mandlige nøgenmodeller og strippere mindre seksuelle, fordi de på en måde er lidt billige og feminine (I hvert fald hvad damen herhjemme fortæller mig. ;-.))

Og til Camra, med hensyn til når i kvinder kigger på nøgne mænd, så vil jeg gerne tro at nogle mænd opfatter dem som mere "lystige", end kvinder der ikke gør. Selvom det lyder hul i hovedet.

7 år siden
7 år siden

Traditionelt er manden jægeren, kvinden byttet.
Byttet er objektet, trofæet som jægeren SER.

Men det må være en menneskeret at være anderledes, når man nu ER anderledes.
I det "primitive" stammesamfund var det katastrofalt hvis børnene blev homoseksuelle og ikke fik børn. Deraf intolerancen!
Vores friere syn på sagen idag skyldes at vi har fået råd til det.
Lad os ikke indbilde os at vores tolerance går meget dybere end til bunden af lommen!
Hvis tolerancen koster den sidste skærv, så holder vi på skærven!

Jeg har da selv en kvindelig side. Og den er jeg glad for!

7 år siden
7 år siden

De herrer, jeg ser jer erkende det som en realitet, at man som mand har lidt at arbejde med der. Jeg ser jeg bekræfte mine erfaringer.

Dino, hvis du kunne være i et omklædningsrum for kvinder og høre dem tale om deres mænd, så ville du nok lære, kvinder sagtens kan opleve sig selv som jægeren. Jeg agerede som den første, da jeg så den mand, som jeg har et forhold til nu. Vi snakkede om, hvornår vi kunne huske, vi så den anden for første gang og foretog en beslutning. Dino, jeg var lysår før manden, viser det sig. Hvis manden er hurtig og først, så er han en jæger. Hvis kvinden er hurtig og først, så kalder man hende manipulerende.

Høeg, det er ingen bebrejdelse af din kommentar om, hvordan mænd forholder sig til kvinder, der "kigger på mænd", for jeg føler mig igen bare bekræftet i mine erfaringer. Men det betyder ikke, at det er rimeligt, så jeg har lige en historie om en kiggende kvinde til at illustrere, hvor galt, man kan være afmarcheret:

Jeg er i denne situation kvinden, som ikke kigger på mænd i blade, men på mænd irl.. Jeg sidder sammen med nogle andre kvinder i en gruppe i et aktiveringsprojekt. Der kommer to flotte ungersvende ind gennem lokalet, hvor vi sidder og venter på at blive kaldt ud til besøg hos de ældre. Sagen er, at de andre kvinder har underholdt vidt og bredt i ventetiden med diverse beretninger om konflikter og erotiske eventyr med mænd, og der har tilsyneladende været en del mænd for disse kvinders vedkommende.
Hold så fast! Nu kommer de her ungersvende ind gennem lokalet, og jeg kigger på specielt en af dem. Det ved han ikke selv, for jeg ser efter ham, da han går forbi og man kun kan se ham fra ryggen. Kvinderne, som sidder med mig kan naturligvis godt se, hvad der foregår, for de har ikke ryggen til. Så får jeg ellers på puklen for at være mandegal stalker. Min kommentar til dette var tør og lakonisk: Hvor mange mænd var det lige I fortalte, at I har haft sex med??? Jeg kigger, hvis jeg har lyst, basta!

Denne historie skulle med al tydelighed illustrere, at selv kvinder er lidt for gode til social kontrol, og jeg undrer mig tit over om hykleriet er overtaget fra mændene.

Hvis jeg ser porno, eller hvis jeg ser på mænd irl., eller ser dem i blade, så er det min egen sag, når det kommer til fremmede mænd. Det rager ikke fremmede mænd, hvis jeg kommer gående i verdens mest sexede kjole, for det gør jeg, hvis jeg gør. Og når jeg gør det, så gør jeg det fordi den er reserveret en bestemt mand, som jeg allerede kender, og det er mig ubegribeligt, hvor dum den fremmede mand er, som man møder på gaden, som altså af en eller anden grund tror, at reservationen gælder ham!
Når det kommer til min egen mand skal han kunne rumme det, for stort set alle mænd kigger på kvinder både i form af porno og irl, og på mange andre måder. Det gør kvinder skam også, og det skal ikke skules indenfor forholdets rammer. Dér skal mænd se at blive voksne, for kvinder skal ikke skjule deres naturlige nydelse og lyst i den kontekst.

Så jo, jeg er kvinde, og jeg kigger. Det er ikke altid, at synet svarer lige til min smag. Men jeg har det da vældig behageligt, hvis jeg er på kursus, og underviseren er en nydelig mand efter min smag, og så kigger jeg. Det er altså naturligt, og det betyder ikke, at jeg er som mænd forventer af en kvinde, der gør sådan noget!

7 år siden
7 år siden

Jeg kigger skam også. Men jeg er ikke sikker på, at det nødvendigvis ville blive kaldt "klassiske" skønheder, jeg kigger efter. Bl.a. har jeg en kollega, jeg med jævne mellemrum skal minde mig selv om er gift. Han er 46, har leverpostejfarvet strithår og dybe furer i sit magre ansigt. Men han har samme facon som mit livs mistede elskede, og jeg er sørgeligt klar over, at det er grunden.

Jeg kigger også på stranden. Men jeg gider heller ikke dér de pumpede modeller. Stik mig en som DRs "Bonderøven" eller endnu bedre et par af de tømrervenner, der hjalp ham - arbejdstrimmede kroppe, der er et redskab for at kunne tumle tømmeret. Eller stik mig en spejder, der har vandret mil efter mil, kan klatre rundt i en raftekonstruktion, har savet og kløvet flere rummeter brænde og er kold overfor, at jeg efter tre dages hedebølge stinker af sved, gammelt telt og bålrøg i uskøn forening. Jeg vil hellere se levet liv end fitness-finker.

Til daglig er jeg omgivet af nøgne, malede mænd. Og jeg er efterhånden tindrende ligeglad med, hvordan deres køn ser ud. Sådan en lever alligevel sit eget liv, og én kan pakke et kanonslag ud og være en klovn, en anden kan lempe en børnemodel ud for blot at udvide i forbløffende grad, mens en tredje vinder på sin behandling af mig.

Jeg har mistet stort set al blufærdighed, duller mig sjældent op og vil helst ønskes for min vindende personlighed. Den forfalder heller ikke.

7 år siden
7 år siden

Herligt med en kvinde mere, der indrømmer, at hun kigger ;O)

7 år siden
7 år siden

Selvfølgelig kigger vi. For mit vedkommende dog ikke fordi jeg er ude på noget ... jeg kigger, fordi jeg holder af at hvile mit blik på noget, der er en fryd for sanserne. Og i den sammenhæng kan jeg godt finde på at betragte mere uskønne eksemplarer for at komme under overfladen (hvorfor oplever jeg dette eksemplar som uskønt?) og finde ind til skønheden. Det er ikke nødvendigvis synet, der skal tilfredsstilles. For skønhed er vi alle i besiddelse af. Men det kan godt være, at jeg er nødt til at mobilisere andre sanser for at finde det smukke. For eksempel empati. Eller lugtesansen. Motorolie sprayet på som duft slukker helt sikkert enhver lyst til at lære en mand nærmere at kende. Så hellere den virkelige vare.

Som sagt kigger jeg ikke, fordi jeg er på jagt. Jeg oplever dog tit, at andre kvinder tror det og kommer med kommentarer til mig om det. At jeg er ude på at gafle deres mænd. Så det handler måske mere om, at det var dét, de ville gøre, hvis de var i mine sko. Sejr til mændene! Jeres koner synes, I er attraktive ... og at jeg helt bestemt må være på jagt, fordi ingen ved deres fulde fem ville leve alene af egen fri vilje.

Men jeg synes, at jeg har et skønt liv. Fri for de komplikationer parforhold kan medføre og dog stadig med de fordele det også har. Jeg har et arbejde, der byder på nok konflikter og kontakter til andre mennesker i dagligdagen, så når jeg kommer hjem, vil jeg have ro og harmoni.

Da jeg som yngre faktisk var ganske tiltrækkende og fandt, at det var et problem at blive kontaktet af alle de mænd, der antog mig for at være et let bytte, klædte jeg mig en overgang bevidst usexet, umoderne og smagløst. Så var jeg rimeligt sikker på, at de mænd, der herefter kontaktede mig havde set, hvad der var indenunder. Jeg er heelllt på linje med dig, Camra, i dine betragtninger.

7 år siden
7 år siden

Jeg kan ikke dy mig for at tage denne tråd op igen, fordi jeg er kommet på to kunstnere, som begge sætter pris på mandskroppen, og det så det batter - og som arbejder kunstnerisk med den. Jeg sætter ikke link til dem, da jeg nødig vil komme i konflikt med redaktionens regler for pornografi, men jeg opfordrer interesserede til at Google navnene. Det er Tom of Finland, som han kalder sig og Philip Gladstone.

Tom of Finland tegner og maler voldsomme muskelmænd med overdimensionerede kønsorganer og i situationer, der nok ikke kan kaldes andet end perverse. Men samtidig er han så konsekvent og så dygtig at det han laver alligevel ender med at blive kunst.

Philip Gladstone er langt mere varieret og fantasifuld. Hans værker har ofte meget stor skønhed, og jeg tror ikke nogen vil kalde dem pornografiske, selvom de spiller meget på det homoerotiske.

Kåemer

7 år siden
7 år siden

Jeg har set Philip Gladstones billeder på Google.
Jovist! Det er skam kunst!
Måske ikke noget jeg selv ville hænge over sofaen derhjemme.
Men det er jo intet kunstkriterium!
En dygtig mand!

7 år siden
7 år siden

Hej alle...Philip Gladstone maler mænd, men maler dem på sådan en kitsch facon, synes jeg. En mere naturlig tilgang ville pynte. Dyrkelse af kroppen...tilfalder ofte kvinderne. Mest af alt fordi manden har dikteret dette i historien, men også, at langt de fleste visuelle kunstnere er mænd. Det er jo sodan (tese) at mænd ikke kan multitaske, men koncentrere sig om en ting og derfor er han netop mest dygtig til en ting, skabelsen af noget. Kvinder (tese) har for mange jern i ilden og er også mødre, som fratager dem tiden. I de gode gamle dage var synet på kroppen en ganske anden...nu er man straks bøsse hvis man nyder en smuk herrekrop...og det nærmeste mænd kommer hinanden er at tjatte og lave bunke..l på fodboldbanen. Vi er ikke mere naturlige og det hele skal løftes med steroider og soja implantater. Jeg ser på kroppen som en helhed, noget naturligt, begge køn er smukke.,..altså før de æder sig store. Jeg tegner og maler begge med samme intense interesse. De antikke skulpturer dyrkede kroppen som det fantastiske værktøj det også er...og at den er "lille" har jeg læst mig til, så betyder det at krop og sind er i harmoni. En "stor" betyder vold og ødelæggelse, altså for meget mandlig testosteron, men en "lille" betyder visdom og kulturel dannelse. Det er en tese, at sådan er det måske i det virkelige liv. Skal en kvinde have en elsker skal hun have tre. En til det praktiske, en at snakke med og en til elskov. Hvem der har store og må, må i selv om. Et lille bidrag.
Poul / Blækhuset

7 år siden
7 år siden

Jeg kan ikke helt dy mig. Mon nogen vil mene, at dette ikke er smukt?
http://www.angelfi...ude-afterward.jpg

Kåemer

7 år siden
7 år siden

Jeg ville i hvert fald gerne have hans hår! :-)

Vist er det et smukt billede.
Det sætter mig bare ikke i samme stemning som en pige kunne gøre.

Jeg håber at damerne her på Pennen melder ud!
For jeg er sikker på at mange af dem vil finde billedet rigtig dejligt!

7 år siden
7 år siden

Haha! Dino. Ikke samme stemning som en pige kunne gøre! Skønhed er vel skønhed, eller hvad?

Naturligvis vil det være interessant hvad damerne synes, men faktisk synes jeg det vil være mere interessant hvad mændene synes.

Kåemer

7 år siden
7 år siden

Nej Kåemer, skønhed er ikke bare skønhed.
Selvom jeg bestemt ikke kan kaldes "et brag af et mandfolk"
så har pigerne et anderledes password til min indre computer.
Jeg kan ikke gøre for det.
Jeg har da tit spurgt mig selv hvorfor jeg ikke blev bøsse.
Måske ligger der en del selvhad i det.

7 år siden
7 år siden

Efter den udmelding sidder jeg lettere forbløffet her foran skærmen. Er jeg homoseksuel eller biseksuel, hvis jeg også synes, at medlemmer af mit eget køn er smukke?
Jeg er ret sikker på, at skønhed for mig mere handler om en samlet udstråling end om graden af (fysisk) perfektion. Jeg siger ligesom Dino, at jeg synes om håret på billedet i Kåemers link. Kroppen? Narj - for mange muskler. Men jeg tiltrækkes i høj grad af en udstråling af helhed og balance. Mand eller kvinde er ligegyldigt. Et menneske, der udstråler at hvile i sig selv er uimodståeligt smuk - i mine øjne. Så opgiv drømmen om at være "et brag af et mandfolk" - hvis ikke den skønne, idoliserede krop giver dig fred indeni og en harmonisk udstråling, kigger vi (jeg) ikke to gange efter dig. Jeg tror skønhedsidealet i høj grad er skabt af medierne og har meget lidt at gøre med, hvem vi mennesker i sidste ende vælger som livsledsager.

7 år siden
7 år siden

Nej, jeg mener heller ikke at skønhed bare er skønhed, og at køn er ligegyldigt. Selvfølgelig er det ikke det. Der er jo en grund til om man foretrækker en mand eller en kvinde i sit privatliv.

Men her er det lige ved at blive indviklet, for hvem kan andet end være betaget af kvindelige skønheder som Julia Roberts og Penelope Cruz. Man behøver vist ikke at være heteroseksuel for at være forelsket i dem.

Så ja og nej, skønhed har intet køn.

Kåemer

7 år siden
7 år siden

De to damer er da nydelige, omend nok lidt underernærede. Man skulle ellers tro de havde råd til at spise dig mæt! :-)

Som unge lyttede vi til Bent Jacobsen der sang:
"en mands krop er smuk og varm som en kvindes"
Det var bøssernes befrielsesfront der lavede koncert i
Huset i Magstræde.
Jacobsen havde fået musikalsk hjælp af Arne Würgler,
Benny Holst og Anders Koppel.
Og så Jacobsen selv med sit Jesusagtige udseende.
Håret dog sat op ved denne lejlighed.
En glimrende koncert!

Men jeg har bare aldrig selv kunnet se det.
Jeg lærte i barndommen at mænd er stygge og grimme.
Og derfor har jeg selv følt mig sådan.

7 år siden
7 år siden

Dino

Nej, har du følt dig styg og grim, og det på hele kønnets vegne. Nej, ved du nu hvad?

Jeg havde en oplevelse da jeg var 11-12 år, som har haft virkning hele livet. I skolen efter en gymnastiktime kom jeg nøgen ud fra badet og stod pludselig over for et spejl, hvor jeg så mig selv i hel figur. Først troede jeg, at det var en anden, men blev så klar over, at det var mig selv. Og jeg så at var køn. Det fyldte mig med en inderlig glæde. Jeg glemte det igen straks efter, men det havde sat sig dybt i sindet. - Senere i livet har jeg aldrig gået op i mit udseende, faktisk har mange bebrejdet mig, at jeg var sjusket. Men den lille oplevelse fra dengang har altid siddet i mig. - Når jeg nu i min høje alder ser mig i spejlet kan jeg nok se, at jeg er blevet noget uformelig, og der er ikke mange rester tilbage af fordums skønhed. Alligevel sidder bevidstheden der stadig dybest inde.

Kåemer

7 år siden
7 år siden

Jo, Kåemer.
Tak for opmuntringen! :-)

7 år siden
7 år siden

For øvrigt er sex appeal ikke nødvendigvis det samme som skønhed, selvom det da er en del af det. Vi er jo alle forskellige, ikke kun som mænd og kvinder men på mangfoldige andre måder, og det er vidt forskelligt hvad der tænder en.

Da jeg var ganske ung tændte jeg på fyre med meget mørkt hår og brune øjne, uanset hvordan de ellers så ud. Det var vel det fremmedartede ved dem. Senere er der kommet så mange af dem til, så de ikke længere virker så eksotiske.

Dino synes at Julia Roberts og Penelope Cruz var lovlig magre. Der kan man se! Han foretrækker åbenbart de mere buttede.

Sådan er vi så forskellige, og det er jo fint, så kan der blive noget til enhver.

Kåemer

7 år siden
7 år siden

Det er da ok at de er slanke. Det er bare en uskik at man skal være radmager for at blive accepteret.

7 år siden
7 år siden

Jeg tror ikke på, at man skal være radmager for at blive accepteret. Det er, hvad medierne gerne vil have os til at tro, at vi skal være. De højtprofilerede fag som hollywoodskuespiller, succesfuld forsanger, fotomodel og andre fag som skaber drømme om at tjene kassen og blive feteret og berømt på et øjeblik, skaber et billede - og har gjort det siden filmens barndom - hos de unge om et idealbillede af kroppen.

Dette billede har vekslet fra skønt buttet i 1918 til Twiggy-mager i 60'erne. Fra totalt fladbrystet i 20'erne til halloweengræskarstørrelse i 80'erne (og stadig) - om man så skal få hjælp til at drive dem frem. Forskellige kulturer har også forskellige idealbilleder.

I min egen verden er min erfaring, at der godt nok er et gruppepres blandt de unge om at se ud som deres største idoler, men langt de fleste kan godt acceptere deres kammerater, selvom de ikke opfylder målene for længde eller bredde. I langt de fleste tilfælde handler det om, at det, at man kender hinanden, udvisker behovet for at bedømme en på udseendet alene.
Jeg har dog også mødt en voksen kvinde, der mente, at fede mennesker ikke skulle have lov til at gå på stranden i shorts eller badedragt. Hendes drøm var, at kun skønhed i den form, hun tilbad, ville være at finde i verden. Her var ikke plads til variationer.

Jeg tror på, at tolerance og accept er nøgleord i forhold til andre mennesker. Og at det er værdier, der starter hos en selv. Man må starte med at kunne acceptere sig selv. Ellers ender andre bare med at blive et spejlbillede af den indre jantelov, man kører på sig selv. Så viser DE manglende accept og tolerance. At kunne lide sig selv kan læres. Man er ikke tvunget til at leve sin skrækkelige barndom resten af livet, men man skal selv ville ændre det. Jeg tror måske nok, at det er her kæden hopper af for de fleste, for det kræver meget overskud i lange perioder. Og det er en ting, der kan være svær at skaffe sig i vores moderne samfund. Sundhedsstyrelsen er ude overalt med kostråd og sundhedsråd, der bygger på, at motivationen er frygt ("hvis ikke du gør sådan og sådan, dør du 5 år tidligere"), men jeg synes desværre, at der gøres alt for lidt for at oplyse om værdien af mentalhygiejne: At det er den daglige udlugning i de negative tanker, man går og tager imod og tænker om sig selv, der skaber overskuddet til at leve et sundere liv. Og her er mit lille Utopia: At alle ville nøjes med at hyppe deres eget lille, mentale kartoffelbed og forsøge at være så lykkelige med det, de havde, som de nu kunne blive. Jeg er sikker på, at det ville skabe en ganske anden måde at møde andre mennesker på.

Hvad jeg skrev til dig tidligere, dino, var også ment som en trøst. Blæs på dit udseende. Omgiv dig med venner, der kan lide dig som du er - og vælg så et erhverv, der kræver, at du har sul på kroppen (blinker drilsk). The show ain't over 'til the fat lady has sung, you know.

7 år siden

Besvar debattråd

Debatten Mænd og kvinder er startet 21/09-2013 13:49 af Kåemer Asmussen (Kåemer) og er placeret under Familie, børn og parforhold.

Log på for at skrive et indlæg i denne debat. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Seneste debatter

4Hvad inspirerer dig
15 timer siden · Engbo
3968Dagens ord
4 dage siden · Savanti
489Kontraster
5 dage siden · Savanti
0Søger læsere!
5 dage siden · John Blicher Ma...
9Transgender
12 dage siden · Eddie
75Bibelen
13 dage siden · Engbo
24Skal vi starte et skrive- fortællef...
22 dage siden · Anniina
4Skrivegruppe 45+
23 dage siden · HeleneHK
0ideer og inspiration
23 dage siden · Rising star
11Brug af kommentarer?
24 dage siden · Pia Hansen
3Psykoterapi
1 måned siden · Anita A
2Efterlysning af serie
1 måned, 20 dage siden · Kåemer
6Skriveklub?
1 måned, 23 dage siden · Andreas9000
0Kritik / personlig / offentligt
1 måned, 25 dage siden · Brehmer
0Presse meddelser
2 måneder, 15 dage siden · JesperSB
1Copyright af navn
2 måneder, 25 dage siden · Kafkaesque
0Inspirationsråd til at skrive digte
3 måneder, 19 dage siden · belmindelig
20En udfordring med Den fede mand af ...
3 måneder, 23 dage siden · Morpheus
7Gratis TV-kiggeri
3 måneder, 24 dage siden · Prem
2Navne
3 måneder, 24 dage siden · Engbo
74Ligheder
3 måneder, 26 dage siden · Prem
20Komplimenter
3 måneder, 26 dage siden · Prem
145Hvad er du taknemmelig for i dag?
3 måneder, 27 dage siden · Prem
710 trælse brølere...
3 måneder, 28 dage siden · K.B. Assenholm
11Jalousi
3 måneder, 29 dage siden · Kåemer
3Saxo Publish eller Book on Demand (...
3 måneder, 29 dage siden · TheProject
4Gensidig betalæsning - Roman
4 måneder siden · Kafkaesque
5Bekræft dit køb med nemid
4 måneder, 3 dage siden · mlsj
9Limericker på Vendelbomål
4 måneder, 5 dage siden · Prem
1DAGENS KÆRLOGHED
4 måneder, 8 dage siden · Engbo
6Hvem kan italiensk?
4 måneder, 8 dage siden · Kafkaesque
10Skriveblokering/flow
4 måneder, 17 dage siden · Prem
1Leder af betalæsere til up-and-comi...
4 måneder, 19 dage siden · Aurelian
2opbygning
4 måneder, 19 dage siden · Avj81
6Dagens Dammark ,døde mink
4 måneder, 20 dage siden · Engbo
7Novelle vs Kort Roman
4 måneder, 22 dage siden · mlsj
7Kalle er død
4 måneder, 22 dage siden · Pia Hansen
1Litteraturlæsning sci-fi/fantasy - ...
4 måneder, 25 dage siden · Kafkaesque
0Hej Alle sammen!
4 måneder, 26 dage siden · mlsj
2Antal digte i digtsamling
4 måneder, 26 dage siden · dino
0Betalæsere søges til kvindelitterat...
4 måneder, 28 dage siden · Djani
2Må eller må man ikke?
5 måneder siden · Savanti
9Voldtægter og overgreb
5 måneder, 1 dag siden · Ormstunge
52Skrivegruppe søges - København og o...
5 måneder, 3 dage siden · Clara de N
123Dagens Vits
5 måneder, 3 dage siden · Savanti
3Ja ja, ser man det.
5 måneder, 8 dage siden · dino
3Betalæsere søges til fantasy roman
5 måneder, 11 dage siden · dino
2jeg søger feedback
5 måneder, 18 dage siden · Ormstunge
1Skrive-software?
5 måneder, 19 dage siden · Anlou
10Hvilken sprogstil foretrækker i?
5 måneder, 21 dage siden · hermanøv
137Virus
5 måneder, 29 dage siden · dino
1Mangler kritik
6 måneder, 7 dage siden · Nicolas Jessen
13Hvorfor kan jeg ikke det samme som ...
6 måneder, 9 dage siden · dino
4Sparring på krimi-roman
6 måneder, 9 dage siden · Emilsch
12Kynisk frelse
6 måneder, 15 dage siden · Wernn
20Hvad hedder det modsatte
6 måneder, 17 dage siden · Wernn
3En læser(e) søges til noveller
6 måneder, 19 dage siden · Michael But
27Godt man ikke kan
7 måneder, 1 dag siden · Wernn
50Liv andre steder?
7 måneder, 4 dage siden · Wernn
33Din dag.
7 måneder, 7 dage siden · smukkehjerte
157Læserbreve
7 måneder, 8 dage siden · Savanti
7Arbejde og bil
7 måneder, 17 dage siden · Wernn
46Big Brother Is Watching You!
7 måneder, 20 dage siden · Wernn
3Socialkonstruktivisme og socialkons...
7 måneder, 23 dage siden · Wernn
0Finding Forrester
7 måneder, 26 dage siden · Kafkaesque
9skrive start hjælp
7 måneder, 28 dage siden · Prem
5Jalousi kontra .
7 måneder, 29 dage siden · Wernn
0Regering ser rødt. Apoteket .dk
7 måneder, 29 dage siden · Savanti
4Hvad hedder det når
8 måneder, 3 dage siden · Savanti
14Brugt, misbrugt, udnyttet og udmyge...
8 måneder, 8 dage siden · Wernn
8Meddelelse
8 måneder, 9 dage siden · Engbo
105Skyder de; fordi, der er krig?
8 måneder, 27 dage siden · Wernn
230Forbyde kritik?
8 måneder, 28 dage siden · Engbo
8Etik af begrænsninger for tekst
9 måneder, 5 dage siden · Emeli

Familie, børn og parforhold

9Transgender
12 dage siden · Eddie
11Jalousi
3 måneder, 29 dage siden · Kåemer
7Arbejde og bil
7 måneder, 17 dage siden · Wernn
4Det primitive holdbare.
10 måneder, 22 dage siden · Fink
16Køn
1 år, 8 måneder siden · JohannesB
47Er mænd mere jaloux end kvinder?
1 år, 9 måneder siden · dino
6Jalousi
1 år, 9 måneder siden · dino
6Samtykke
1 år, 11 måneder siden · dino
21Porno
2 år siden · Kåemer
6Homofobi
2 år siden · Kåemer
6Brug af begrebet seksuelt
3 år siden · Kåemer
1Magt mellem elskende
3 år siden · Kåemer
56Utroskab
3 år siden · Engbo
33Er ligestillingen umagen værd?
3 år siden · Morpho
15Overgreb
3 år siden · Morpho
3Hvad sker der, når han dør?
3 år siden · Blækhuset
16Monogami-utroskab
4 år siden · maryanna
14Ung på vej ud i hashmisbrug- Hvad g...
4 år siden · Anita A
8Blotter
4 år siden · Kåemer
8Overgreb
4 år siden · Kåemer
9En ven opførelse og min dårlige sam...
5 år siden · smukkehjerte
7Er det i orden?
5 år siden · Kåemer
15Monogami
5 år siden · Kåemer
7Vold i ægteskabet
5 år siden · sofiesverden
9Sårbare mænd
5 år siden · Forårsglad
14Ensomhed
5 år siden · Forårsglad
5Gummistøvler, 4-årig og drama!!!
5 år siden · mejsen
6En ubærlig tanke!
6 år siden · KatrineNørregaa...
11Curlingforældre
6 år siden · Robert Kallehav...
18skilsmisser
6 år siden · Post Scriptum
18Skyld og skam
6 år siden · Charly
12Gamle lege.
6 år siden · Babyangel85
53Jeg har brug for hjælp / råd ?
6 år siden · Kåemer
24Tryghed
6 år siden · Camra
21Utroskab
6 år siden · Kenny
14Du skal behandle andre som du selv ...
6 år siden · Fink
24At slå hånden af en forældre eller ...
6 år siden · smukkehjerte
5om alder og venner
6 år siden · knuram
18At blive misforstået
6 år siden · Mons1957
41Hvad tænder I ikke på ?
6 år siden · smukkehjerte
8Dilemma
7 år siden · Vicky
16Døden
7 år siden · Maripytta
34Mænd og kvinder
7 år siden · maryanna
12Partner i et minefelt ang. delebarn
7 år siden · Vicky
13gravsted
7 år siden · Kattegat
19Fri porno på nettet
7 år siden · dino
3Overdreven tiltrukkenhed
7 år siden · Marqus
19Sex og følelser
7 år siden · Camra
7Knust
7 år siden · K_HS
15Maling af vinduer.
8 år siden · Fink