Religion, politik og samfund · Den eneste muslim til julefrokosterne....

31 svar
Senest opdateret 6 år siden · 14 bruger(e) deltager
6 år siden

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

6 år siden
6 år siden

Muslimer, indvandrer og religion har ofte været emne, naturligt, på Fyldepennen.

Det er da bare skønt hvis en muslim også var med i debatten.
Sådan er der forhåbentlig nu.
Så velkommen.
Husk bare lige, at verden ikke består af bare muslimer og på den anden side kristne. Hvis du følger debatten, vil du se, vi er mange af slagsen, flere slags.

Mig undrer det, den vrede der opstod på grund af Jyllandspostens tegninger. JP er bestemt ikke min avis. JP er en af de krigsførernes aviser som jeg bestemt er i mod.

Men vreden synes mærkelig for mig, fordi det største problem ligner det kristne problem.
Kristne folk har ført krige i mod hinanden og bedt den stakkels Gud om sejr. Tyskere over englændere og omvendt.

Jamen vi har da også set grusomme krige mellem muslimske lande f.eks mellem Irak og Iran, hvor unge mænd døde i troen om evig belønning fra begge sider.

Hvis man elsker sine medmennesker er problemet så ikke helt anderledes?
Hvorfor skal folk slå hinanden ihjel, når de ikke har nogen grunde til det?
Krig og investering i krig er ikke en guds sag - i hvert fald så er det Mammon, der ernærer sig ved de mange lig på slagmarken. Har vi de ikke et fælles problem? Venligst Engbo

6 år siden
6 år siden

Da Martin Andersen Nexø skrev om sociale skævheder og den fattige befolknings kår, var der nok også nogen der kunne bebrejde ham at han fik klassesamfundets idyl til at krakkelere.
Men hvad han skrev var sandt!
Og derfor skulle hans bøger skrives.

Hassans digte er socialrealisme (i en poetisk form.)

Det danske samfund er som en humlebi der ikke kan flyve.
Det burde ikke kunne lade sig gøre.
At et lilleland uden væsentlig industri er så rigt.
At høj som lav kan se hinanden i øjnene.
At enhver kan gå på gaden, hvorsom helst i byen
uden risiko.
At kriminaliteten er lav, og tilliden imellem folk er høj.

Danmark er i balance. Derfor fungerer dette land.
Og ja - vi ligger i et smørhul, hvor stærke lande omkring har garanteret vores sikkerhed. Det er gode forhold.
Men hvis man ændrer på en balance - så får man en ubalance.
En gang vil en ny balance indstille sig. Men hvordan vil den blive?

Derfor er mange danskere lidt forsigtige med de indvandrede kulturer. Ikke mindst fordi islam har herredømme som doktrin. Dar-al-harb og Dar-al-Islam. Osv.

Det kan godt være at langt fra alle muslimer ser vesten som et territorium der skal erobres!
Men Hassan siger, som også mange danskere siger: "Jamen hvis I mener noget andet, så træd op og erklær at I er anderledes!"
Og dette kniber det vist meget med!
Selv har jeg aldrig hørt en muslim sige umisforståeligt:
"Vi tager afstand fra Islams doktriner omkring at tage magten, når det er muligt." (Ikke et præcist citat.)

Man ser derimod gang på gang at hver gang en muslim kritiserer sin egen kultur, så - får han på hatten!
Så længe der er en sådan skepsis om muslimernes generelle hensigter, vil der være en forsigtighed fra mange danskeres side.

6 år siden
6 år siden

Selv har jeg aldrig hørt en muslim sige umisforståeligt:
"Vi tager afstand fra Islams doktriner omkring at tage magten, når det er muligt." (Ikke et præcist citat) dino

Nå; men det kommer måske nu. Men jeg har da hørt en muslim sige under krisen med tegningerne, at sheikerne og landenes fyrster nok var ligeglade med, om Muhamed blev krænket. Med her så de bare en mulighed for at samle folket, så de kunne glemme de mget store klasseforskelle og fattigdommen. Engbo

6 år siden
6 år siden

Hej Danial

Jeg forstår dig udmærket. Det er svært at være en del af et fællesskab, og delvis også af et andet, og man længes efter at få de to til at gå op i en højere enhed.

Det svære ved at være muslim i Danmark er, at bare for et par generationer siden, var islam et helt ukendt begreb i Danmark. Min barndom igennem havde jeg aldrig truffet en udlænding - bortset fra tyskere altså, og de var forhadte. Min barndom var under besættelsen. og jeg havde aldrig set en neger. Negre var noget vi læste om i Tarzan-bøger og i Lille Sorte Sambo. Vi var alle medlemmer af Folkekirken og blev døbt og konfirmeret, skønt få af os tog kristendommen særlig højtideligt. - Det er vores baggrund, og da de første muslimer dukkede op i Danmark var det meget mærkeligt. Det var spændende, men vi var også lidt mistænksomme, nogen var MEGET mistænksomme. - Og det blev da ikke bedre af de fundamentalistiske muslimer som markerede sig.

Men vi er da heldigvis også en del der ser muslimer som ganske almindelige mennesker som os selv, og vi vil gerne have jer med i fællesskabet med jeres personlige og kulturelle særpræg. Så du skal være hjertelig velkommen her på debatten. Vi har savnet din specielle stemme. Vi vil tage dig som du er, og du vil blive bedømt på dine argumenter.

Kåemer

6 år siden
6 år siden

Hej Danial, velkommen til Pennen og debatten. Jeg håber at se flere indlæg fra din hånd, først og fremmest fordi du er et menneske med meninger, dernæst fordi du erklærer dig som muslim og personer som dig mangler vi her på Pennens debatter til at afbalancere vore holdninger.

Du er ikke alene med din undrende holdning til julefrokoster - når bortses fra dine medtroende og andre ligesindede.

Jehovas Vidner er en kristen organisation, med fundamentalistiske holdninger, og deres medlemmer deltager uhyre sjældent i julefrokosterne, om ikke andet så fordi de ikke forbinder julen med en kristen adfærd. Deres medlemmer ville da utroligt gerne deltage i det hyggelige samvær og den gode mad der serveres ved en julefrokost, men de fravælger det oftest fordi de ikke vil gå på kompromis, som de siger.

Det er ikke et mål i sig selv at indgå kompromisser, der bygger bro imellem holdninger. Det kan derimod - som du selv er inde på - være godt at respektere hinandens holdninger og religiøse overbevisninger. Vi skal jo kunne være i stue sammen - de rabiate ufortalt.

6 år siden
6 år siden
#6

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

6 år siden
6 år siden

sikke en spændende tråd. Jeg har selv lige meldt afbud til julefrokosten på min arbejdsplads med blandede reaktioner.

Jeg tænker, at det her emne i virkeligheden handler om at acceptere, at andre går forskellige veje end en selv. at andre rent faktisk ikke ser din lykke, som deres lykke. for nogle er det uendelig svært og de føler måske, at man ser ned på deres lykke, eller simpelthen har misforstået, hvordan man bliver lykkelig, så det vil de gerne lære en.

Jeg møder det meget som introvert. Jeg har eks. lige meldt afbud til julefrokosten på arbejde og byttede endda med en kollega, som helt vildt gerne ville med. det gjorde hende glad, og jeg havde ikke noget imod at tage hendes vagt, så tog hun en anden for mig. dejlig bytning med et gode for alle parter.

men så efter en nattevagt fik jeg lige smidt den her i hovedet. jeg sad og snakkede med en kollega om, at jeg oplevede, at de unge på arbejde ikke ser mig som en af dem. en naturlig udvikling, når man har været et sted i snart 7 år. men derfor gør det da lidt ondt, når man gerne vil tale om bachelorprojekt, men kan mærke, at de nyuddannede hellere vil tale med andre nyuddannede om dette - selvom det er forståeligt.

Jeg fik så lige smidt i hovedet, at jeg jo selv valgte det sociale fra, når jeg ikke kom til julefrokost. at man måtte ofre sig, selvom man ikke brød sig om fester, især hvis man ville være en del af fællesksabet.
derudover skilte jeg mig jo også ud med mit forfatterskab og valgte jo helt klart at være anderledes. hvad havde jeg egentligt regnet med? at folk bare ville acceptere mig, når jeg handlede så anderledes?

Jeg var lamslået og sov ikke særlig godt efter den nattevagt. Jeg var virkelig ramt og vred. jeg havde bare talt om en helt alm. ting, nemlig at man bliver ærldre og dermed får en anden rolle, men derfor kan man jo godt savne den gamle rolle, da man selv var ny og alt var nyt. samtidig kan man jo godt huske, at man så op til de der erfarne og så er det altså underligt lige pludselig selv at være den erfarne.
det var mine tanker også fik jeg lige smidt den møding i hovedet.

indrømmet den ramte et ømt punkt. jeg rendte rundt i to dage og skammede mig over at være forfatter, at være introvert og rent faktisk vælge at være den, jeg er.

jeg talte med andre om det og er nu kommet ovenpå igen. jeg lader emnet ligge med omtalte person. man må vælge sine kampe.

og det er vel det, der her handler om. uanset om man er kristen, ekstrovert, muslim, introvert eller forfatter. Hvis vi mennesker bare kunne acceptere andre, som de er og deres valg - altså når disse valg ikke gør andre skade/ondt.

det er, når vi vil definere andres lykke og fortælle dem, hvad der er bedst, at det går galt. det er der, vi jokker indover andres grænser og ikke repsketere dem.

men næste gang vil jeg bestemt ønske glædelig ramadan, hvis jeg møder en person, som er muslim og holder den dag. jeg skal nok bare gøres opmærksom på det, da jeg er rædsom til datoer. jeg vil også arbejde endnu mere på ikke at lade andre såre mig på den måde og det kan jeg kun gøre, hvis jeg acceptere mig selv. det er min erfaring, at hvis man acceptere sig selv, så har andre også lettere ved at gøre det. dermed ikke sagt, at jeg ikke selv vil begå samme fejl og jokke indover andres grænser, ligesom jeg nok også vil blive såret i fremtiden. Men hvis man starter med sig selv, så spreder det sig måske. hvis man acceptere sig selv og sine valg, så kan det måske inspirere andre til at gøre det samme, så vi kan mødes og undres over hinandens valg på en god og nysgerrig måde, istedet for at tro, at ens eget bud på den fuldkomne lykke også gælder for alle andre.

6 år siden
6 år siden

Det er en spændende tråd det her, den rører ved et problem, som efter min vurdering hverken er specifikt kristent eller islamisk. Der kan være mange grunde til at fravælge julefrokoster, som ikke har noget med tro at gøre, men bare temperament og lyst - ja, xanadue har da allerede berørt det i sit indlæg: det har noget at gøre med at acceptere anderledeshed og erkende, at min lykke ikke nødvendigvis er andres lykke, måske nogen, men ikke alle.
Jeg kan da også fortælle en historie fra min ungdom: jeg var en fredag aften på vej hjem tæt på midnat, hvor jeg så mødte to fra det arbejde jeg havde haft indtil godt og vel et halvt år før. De var småfulde og da de fandt ud af, at jeg var på vej hjem, så spurgte de: "hvordan kan det være, så tidligt på en fredag?"
Som om alle mennesker gad at gå til den på den måde hver eneste weekend.
Eller hvad med den her, når folk fandt ud af, at man var ikke-ryger: "Hvad! Ryger du ikke!?" i en dybt indigneret tone. Den tror jeg ikke går i dag ;-)
Men bare for at sige, at problemet mere ligger i visse personers hjerner end i tro og ikke-tro.

6 år siden
6 år siden

Denne debat handler ikke om julefrokost.
Den handler om kultursammenstød
og retten til gensidig kritik.
Yahia Hassan har lukket vinduerne op og ladet en frisk vind blæse igennem stuerne, som nogle helst har ønsket lukket til.
En tidligere leder af Islamisk Trossamfund kaldte vores jul pervers.
Det kan synes at være en grov kritik.
Men sandheden er jo at vi godt kan se, hvad han mente. Det vildt overdrevne gaveræs i stedet for fordybelse i julens egentlige mening.
Og derfor bliver vi ikke vrede over kritikken!
Vi kalder det ikke racisme, og sender ham ikke dødstrusler.
(Det ville idag være meningsløst, da denne leder blev ramt af svær sygdom og nu er afgået ved døden.)
Derfor bør muslimer heller ikke blive sure på Yahia Hassan.
Det er en soleklar gevinst for kulturers møde og sameksistens, at begge parter kan tage imod kritik og øve selvkritik uden at en part ser det som racisme, fordi deres egen kultur og religion SKAL holdes fri af kritik.
Det KAN ikke kaldes racisme når en fra en sådan kultur kritiserer sine egne.
Derfor er det helt ud i det absurde at Hassan alligevel har fået en anklage for racisme, som jeg har forstået at han her.
En del muslimer kommer op i det røde felt, når deres kultur kritiseres. De bør lære at verbalisere deres meninger og holde aggressivitet nede.

6 år siden
6 år siden
#10

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

6 år siden
6 år siden

Det er en sådan joke, hvor jeg vil sige: "Er den færdig?"

6 år siden
6 år siden

Dansk drukkultur er også svær, og julefrokoster handler jo i meget høj grad om afslapning og socialisering via alkohol. Især i yngre kredse er det svært at deltage ligeværdigt uden at drikke med - hvilket en del muslimer jo ikke gør.

Du har en god pointe med at ønske glædelig ramadan. Af en eller anden årsag ved jeg bare aldrig, hvornår det er - men det kunne man jo gøre til til prioritet.

6 år siden
6 år siden
#13

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

6 år siden
6 år siden

Ramadanen følger måneåret og ikke solåret, derfor kan det være svært at beregne for os, som ikke er inde i skikken. Men sådan er det jo også med vores påske. For muslimerne er det en indarbejdet skik.

Jeg var engang i Egypten netop midt i ramadanen. Og det var morsomt at se, når vi nærmede os solnedgang, at folk over alt, i butikker, på fortovet, i parker osv. havde dækket op, og radioen indstillet på Mekka, så der blev givet signal, at solen var nede. Alt blev gjort med megen værdighed.

Kåemer

6 år siden
6 år siden

Fint indlæg og gennemtænkt. Du burde prøve at få det ud på en debatside i en avis.

"Og sender man dødstrusler til en person, er man kun en ting: nemlig en taber."
Dette gælder for ALLE religiøse mennesker der vil forsvarer sig med våben og "slå ihjel" i troens navn. Tror man nok skal intet bevises - tror man nok behøver man ikke forsvarer sig med våben - er troen stærk nok betyder andres ord intet. Den der griber til våben i troens navn har tabt, for han eller hun tvivler på sin tro.

6 år siden
6 år siden
#16

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

6 år siden
6 år siden

Nånå Marqus

Nu er du vist langt ude. Jeg har faktisk været til flere fester med muslimer. Det var skideskægt. Vi lærte mavedans, men jeg blev nu aldrig god til det.

Det var efter vi havde været i Egypten, så traf vi tilfældigt nogle egyptere her i København og blev venner med dem. Ja, en af vores pigevenner blev oven i købet gift med en af dem.

Kåemer

6 år siden
6 år siden
#18

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

6 år siden
6 år siden

Kære Marqus

Mit "langt ude" går på det du skriver, ikke på din person. Du er sikkert i virkeligheden det elskeligste menneske. - (Gud nej, det er vist også personligt)

Du har sikkert ret i, at jeg ikke forstår en brik af hvad du skriver. Du må bære over med os, der er lidt tungt opfattende.

Kåemer

6 år siden
6 år siden
#20

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

6 år siden
6 år siden

Marqus, hvor ofte er man til julefrokost med ekstremistiske muslimer?

Og hvordan kan det måske være "en af grundene til at der ikke er så mange muslimer der deltager i julefrokosterne?"

6 år siden
6 år siden

Marqus

Ja ja, godt ord igen. Lad os ikke skændes, da vi jo stort set er enige.

Kåemer

6 år siden
6 år siden
#23

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

6 år siden
6 år siden

Ifølge Danial Khalil:
"Når Yahya Hassan ytrer sig negativt om Islam, så bliver han rost - - -"

Det er muligt.

Men jeg har ikke hørt et eksempel på at Hassan har kritiseret Islam.

Han kritiserer visse muslimers hykleri og urimelige måde at være borgere i DK. Og det er da noget helt andet.

6 år siden
6 år siden
#25

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

6 år siden
6 år siden
#26 Lisa_F

"Ligeledes er der også mange, der ikke kan forstå juleaften. Prøv, at forklar juleaften til en person, som ikke kender til det i forvejen. Det ville lyde lidt i stil med dette:" Vi tager ud i skoven og fælder et træ. Eller så køber vi et træ, som andre har fældet. Så tager vi træet med ind i vores dagligstue og pynter det op, hvorefter vi danser rundt om det." Det er da også mærkeligt."

Ja, du har ret. Der ER MEGET MÆRKELIGT! Jeg ville ikke engang prøve på at forklare det.
Og så påstår man endda, at det er Jesus af Nazareths fødselsdag, mens det i virkeligheden vintersolhverfsfesten. Det er til gengæld nemt at forklare. Dertil er der politiske grunde.

Danial, hvorfor definerer du dig overhovedet som muslim, når du egentlihg hader "grupper". Hvorfor tager du dig ikke friheden til at tro og gøre lige netop, hvad der passer dig i det omfang det passer dig, i stedet for at definere dig selv som medlem af en af grupperne, du egentlig hader?

6 år siden
6 år siden
#27

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

6 år siden
6 år siden

Danial

Angående det om Yahya Hassan hvor vidt han generaliserer og kritiserer islam, så svarede han på det i et arrangement i Politikens hus som jeg var til. Der svarede han: "De generaliserer jo selv idet de kalder sig muslimer. Men man er jo ikke nødvendigvis en god muslim eller bare et godt menneske bare fordi man holder nogle af Islams bud, beder fem gange om dagen og lader være med at spise svinekød, hvis man samtidig begår kriminalitet eller socialbedrageri". Og vist kritiserer han islam, men det er da kun fordi han har mødt mange hyklere." Til intervieweren sagde han: "Hvis jeg kritiserer dig for ikke at tage opvasken, så kan du jo bare tage mig med ud i køkkenet og sige: "Se, den er taget.". Det gør du ikke hvis du ikke har taget den."

Han kritiserer islam sådan som han har oplevet den, og hvorfor skulle han ikke det? Han er jo ikke ekspert i islam, men han har haft nogle personlige oplevelser, og dem kan man vel ikke forlange at han skal fornægte. Han er et vidne, ikke nogen dommer.

Jeg er opvokset i en kristen kultur, og er døbt og konfirmeret, så jeg må vel siges at være kristen. Ikke desto mindre har jeg da tit kritiseret kristendommen og kirken, og det kan jeg roligt gøre. Ingen bliver forarget af den grund. Hvorfor skulle en muslim så ikke kunne kritisere islam, især når han har haft dårlige erfaringer.

Kåemer

6 år siden
6 år siden

"Dino,
Så må du høre lidt bedre efter fremover"

Her havde det været en god idé med et eksempel.
(I stedet for at fortælle hvad jeg fremover skal gøre.)

6 år siden
6 år siden

#23 (Marqus): Man ved jo ikke om folk er ekstremister før de opfører sig ekstremt, så det er jo svært at svare på hvor ofte man er til julefrokost med ekstreme muslimer. Jeg ved det ikke?

Hvis du ikke har et bud på, hvor mange ekstremistiske muslimer, der deltager i julefrokoster, er det pudsigt argument, du bruger i dit først indlæg. Her skriver du, at "Det som hurtigt kan ske til en julefrokost sammen med fx muslimske ekstremister, er jo at alle andre deltager under restrektioner og måske endda mordtrusler hvis de fx i deres brandert kommer til at fornærme profeten Muhammed, så kan det ende med at de dør osv."

Som udgangspunkt må man gå ud fra, at der for det første findes få ekstremistiske muslimer i Danmark, og for det andet at de ikke dukker op til julefrokoster, for hvad skulle de dog lave der?

6 år siden
6 år siden

"Jeg er træt af at være den eneste muslim til julefrokosterne ligesom, at jeg er træt af ikke at modetage Ramadan lykønskninger fra mine ikke-muslimske medborgere."

Nu er det jo sådan, at når vi i Danmark ønsker hinanden glædelig jul, så er det ikke som sådan vores religion vi italesætter. Det er kultur, det er tradition, det er skik. Det er lidt som at ønske folk en god ferie. Ud fra din ytring forsøgte jeg at forestille mig, hvis jeg eksempelvis skulle gå rundt og ønske folk en glædelig Ramadan? Det ville forudsætte, at jeg havde et indgående kendskab til, hvem der er praktiserende muslimer, eller også ville jeg være en fordomsfuld og generaliserende person, som antog at alle mørklødede borgere er muslimer. Der ville være meget høj risiko for, at jeg kom til at trampe nogle over tæerne - enten fordi de slet ikke fejrer Ramadan, men måske noget helt tredje, eller fordi de måske ville føle sig italesat som ikke-dansk. Når man derimod ønsker folk en glædelig jul, er det en inkluderende høflighed, som ikke som sådan knytter sig til nogen antagelser om, hvad folk trosmæssigt bekender sig til.

Hvorfor hader du at være den eneste muslim til julefrokoster? Føler du dig ikke velkommen? Eller savner du at andre muslimer tager del i lige netop dén form for fællesskab? Jeg spørger bare af nysgerrighed, fordi jeg ikke nødvendigvis forstår det problematiske eller ubehagelige i den situation - forudsat at du selvfølgelig helt frivilligt selv vælger at deltage.

Som man kan høre i tråden, er der i det hele taget mange i dette land, som har et problematisk forhold til julen. Julen er majoritetens fest, det er markedskræfternes fest - derfor kan den for mange af os (uanset kulturelle rødder, religion, hudfarve, nationalitet osv, osv) hurtigt komme til at føles om noget, der bliver trukket ned over hovedet på en. Men hvis man uddrager kernen af denne højtid, så må det være noget med inklusion og næstekærlighed - og det er jo sympatisk nok. Det synes bare ofte at drukne lidt i hele ræset.

Alt godt,
Neon

6 år siden

Besvar debattråd

Debatten Den eneste muslim til julefrokosterne.... er startet 01/12-2013 23:09 af KhalilTyg og er placeret under Religion, politik og samfund.

Log på for at skrive et indlæg i denne debat. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Seneste debatter

3634Dagens ord
3 timer, 26 minutter siden · leviP
24Big Brother Is Watching You!
3 timer, 51 minutter siden · Engbo
23Dagens Had
13 timer siden · Prem
77Læserbreve
14 timer siden · Kåemer
0Skal vi starte et skrive- fortællef...
2 dage, 6 timer siden · Anniina
14Brugt, misbrugt, udnyttet og udmyge...
3 dage siden · Wernn
8Meddelelse
4 dage siden · Engbo
19Hvad hedder det modsatte
5 dage siden · Wernn
128Virus
6 dage siden · Engbo
7skrive start hjælp
19 dage siden · den tomme
105Skyder de; fordi, der er krig?
22 dage siden · Wernn
230Forbyde kritik?
23 dage siden · Engbo
8Etik af begrænsninger for tekst
1 måned siden · Emeli
2Hvad hedder det når
1 måned, 3 dage siden · Engbo
446Kontraster
1 måned, 5 dage siden · Engbo
11Metwo-two
1 måned, 6 dage siden · dino
17Down to Earth . Med zac efron.
1 måned, 7 dage siden · Wernn
18Kunst og digte
1 måned, 11 dage siden · Engbo
30Hvad er meningen med
1 måned, 11 dage siden · Wernn
11668
1 måned, 12 dage siden · Wernn
26JULEN
1 måned, 18 dage siden · Wernn
4Sortering af dagbog
1 måned, 19 dage siden · Prem
32Er kunst mulig eller umulig?
1 måned, 20 dage siden · Prem
11Hvem er du?
1 måned, 20 dage siden · Prem
13Dagens anekdote
1 måned, 20 dage siden · Prem
64Lykken
1 måned, 21 dage siden · Prem
5Livsbane . Livsveje. Livsvalg.
1 måned, 25 dage siden · Savanti
4Hvornår er en tekst mest for børn?
1 måned, 26 dage siden · Pia Hansen
33Hvem er du? Personality
2 måneder, 4 dage siden · Wernn
11Bestillingsforfattere?
2 måneder, 9 dage siden · dino
4Det primitive holdbare.
2 måneder, 17 dage siden · Fink
3Det filosofiske hjørne.
2 måneder, 18 dage siden · Savanti
14Aftægtens objektive problem
2 måneder, 18 dage siden · dino
2Musik fænomen.
2 måneder, 19 dage siden · julia97hansen
12Nicht diese Töne...noch eimal.
2 måneder, 22 dage siden · dino
0Betalæsere søges til fantasy roman
2 måneder, 22 dage siden · melberg
0Søger råd vedr. redaktørhjælp
2 måneder, 22 dage siden · melberg
8Spansk
2 måneder, 23 dage siden · Savanti
4Dans
2 måneder, 28 dage siden · dino
11Råd søges om tid til at skrive
2 måneder, 29 dage siden · JacobScribus
6Tips og tricks til skriveprocessen
3 måneder, 2 dage siden · JacobScribus
4Hobbitten
3 måneder, 5 dage siden · Kafkaesque
18Forstyrrende elementer i læsning
3 måneder, 7 dage siden · JohannesB
2Teknisk: Kan ikke publicere drabble...
3 måneder, 9 dage siden · Filia
185Den frie verdens leder
3 måneder, 13 dage siden · Wernn
0Soul & neosoul - musikinspiration
3 måneder, 15 dage siden · Prem
54Ligheder
3 måneder, 17 dage siden · Engbo
10Noget teknisk
3 måneder, 21 dage siden · Kafkaesque
18Komplimenter
3 måneder, 22 dage siden · Wernn
116Dagens Vits
3 måneder, 23 dage siden · Savanti
3Lidt snak om Fyldepennen
3 måneder, 26 dage siden · Prem
0Kringsat
3 måneder, 28 dage siden · Engbo
8Udødelige fortællinger
4 måneder, 4 dage siden · Engbo
3Droner
4 måneder, 5 dage siden · JohannesB
16Så udkommer min digtsamling
4 måneder, 12 dage siden · Anita A
5Limericker på Vendelbomål
5 måneder, 1 dag siden · Nordigarden
52Treenigheden
5 måneder, 3 dage siden · Engbo
2Den statestik ... den statestik.
5 måneder, 5 dage siden · knudkp
31Hvad mener i?
5 måneder, 10 dage siden · Jack the Rapper...
5Direkte tale i udlandet
5 måneder, 13 dage siden · Kafkaesque
2Royalty
5 måneder, 15 dage siden · WeirdSpace
1Er glad for at....
5 måneder, 17 dage siden · Eddie
3Betalæser søges til første kapitel ...
5 måneder, 28 dage siden · vilværeforfatte...
5Corona og forlagsbranchen
5 måneder, 28 dage siden · JohannesB
16Fusk i forlagskonstrakten?
6 måneder, 2 dage siden · Skribenten47
0Tillykke til dronningen
6 måneder, 9 dage siden · Savanti
2Klima krigeren.
6 måneder, 22 dage siden · Savanti
17Din dag
7 måneder, 3 dage siden · Genialegaver
15Liv andre steder?
7 måneder, 13 dage siden · spilskabet
6Fyldepennen.dk
7 måneder, 15 dage siden · Savanti
10Hvor pænt/positivt er dette afslag?
7 måneder, 21 dage siden · NAHansen
4Tilskud til udgivelse???
7 måneder, 21 dage siden · NAHansen
33Forfatteri og ensomhed
7 måneder, 25 dage siden · Wernn
221Hvad betyder én menneskehed for dig...
7 måneder, 29 dage siden · Wernn
27SAS
8 måneder siden · Morpheus
1HJÆÆLP
8 måneder, 2 dage siden · Morten Vesterga...
0Google Docs oversætter til engelsk!
8 måneder, 8 dage siden · Tryggevælde
34Musikinspiration
8 måneder, 10 dage siden · dino
379Gud
8 måneder, 13 dage siden · Wernn
0Yousee.
8 måneder, 16 dage siden · Savanti
0Opdateringer og Google Chrome.
8 måneder, 16 dage siden · MollyTrine
15Min roman.
8 måneder, 17 dage siden · dino
3Læser & Kritik, søges!
8 måneder, 22 dage siden · Morpheus
2Hvedekorns bud på hvad et godt digt...
8 måneder, 23 dage siden · hermanøv
19Penge-tro vs. religion eller?
8 måneder, 23 dage siden · dino
0Udbetaling Danmark
8 måneder, 27 dage siden · Savanti
1Skriveklub
8 måneder, 27 dage siden · Wernn
1Det blå EU
9 måneder siden · dino
2Hvad med en skrivekonkurrence for f...
9 måneder siden · hermanøv
3Synonymer
9 måneder, 2 dage siden · Engbo
5Verdens økonomi
9 måneder, 5 dage siden · dino

Religion, politik og samfund

24Big Brother Is Watching You!
3 timer, 51 minutter siden · Engbo
128Virus
6 dage siden · Engbo
105Skyder de; fordi, der er krig?
22 dage siden · Wernn
230Forbyde kritik?
23 dage siden · Engbo
11Metwo-two
1 måned, 6 dage siden · dino
11668
1 måned, 12 dage siden · Wernn
26JULEN
1 måned, 18 dage siden · Wernn
14Aftægtens objektive problem
2 måneder, 18 dage siden · dino
185Den frie verdens leder
3 måneder, 13 dage siden · Wernn
0Kringsat
3 måneder, 28 dage siden · Engbo
52Treenigheden
5 måneder, 3 dage siden · Engbo
221Hvad betyder én menneskehed for dig...
7 måneder, 29 dage siden · Wernn
27SAS
8 måneder siden · Morpheus
379Gud
8 måneder, 13 dage siden · Wernn
19Penge-tro vs. religion eller?
8 måneder, 23 dage siden · dino
4Nytårstalen
9 måneder, 22 dage siden · dino
117Statsborgerskab
9 måneder, 25 dage siden · Wernn
12Julens indlæg
9 måneder, 28 dage siden · dino
65Demokrati
10 måneder, 10 dage siden · Wernn
39Løsrivelse - af provinser og hele l...
10 måneder, 16 dage siden · Wernn
122Hvad er du taknemmelig for i dag?
10 måneder, 17 dage siden · Freema
44Forskningsprojekt om konflikt og ko...
10 måneder, 17 dage siden · Wernn
109Homofobi
10 måneder, 23 dage siden · leviP
5Pengetroen
11 måneder, 17 dage siden · Wernn
19Lykke
11 måneder, 22 dage siden · Engbo
53Politiske ideologier anno 2019
11 måneder, 23 dage siden · Wernn
1Det store intet
1 år, 1 dag siden · dino
0Sekterisk aggression
1 år siden · dino
2Uartige børn i gamle dage og idag
1 år, 1 måned siden · Engbo
30Kristendom
1 år, 2 måneder siden · Engbo
23folkeafstemning
1 år, 2 måneder siden · Engbo
63Hvad er meningen med livet?
1 år, 3 måneder siden · dino
74På'n igen.
1 år, 4 måneder siden · Engbo
82Tysklands ansvar
1 år, 6 måneder siden · Engbo
8Bøn
1 år, 7 måneder siden · Morpheus
32Politik .
1 år, 8 måneder siden · Engbo
2Folkepension - hvornår?
1 år, 8 måneder siden · dino
47At rejse er at leve?
1 år, 8 måneder siden · Inghard
27Evolutions forskning.
1 år, 8 måneder siden · Inghard
8Circumcisio.
1 år, 8 måneder siden · dino
6Den nye EU aftale
1 år, 8 måneder siden · dino
62Parti til alternativ befrielse af D...
1 år, 9 måneder siden · Engbo
4Salme
1 år, 10 måneder siden · Engbo
6Victoria
1 år, 11 måneder siden · Kåemer
71Saudi-Arabien - Rusland
1 år, 11 måneder siden · Engbo
9Er den danske kultur modellerbar?
2 år siden · Nicolas Birch-J...
10Folkekirken – ad hvilken vej skal d...
2 år siden · Engbo
9Sandhed
2 år siden · Inghard
9debat af moderæset, versus lykken.
2 år siden · Pia Hansen
12Straf. Og forbrydelse.
2 år siden · dino
67Burkaforbud
2 år siden · Kåemer
23Legalisering af cannabis
2 år siden · thevoid
5Ved bålet --ja, ved bålet
2 år siden · Engbo
4Èt menneske - eller to?
2 år siden · dino
7Æblemostreglementet
2 år siden · dino
5Før Adams tid.
2 år siden · Engbo
59Den selektive etik.
2 år siden · dino
31Spare på DR?
2 år siden · dino
38Er du kristen/religiøs?
2 år siden · Engbo
0Land og by
2 år siden · dino
7Vilde dyr tilbage i naturen?
2 år siden · Engbo
27Åh nej! - Ikke igen!
2 år siden · dino
22#metoo
2 år siden · dino
109Selvforsvar
2 år siden · thevoid
1Forbrugersamfund
2 år siden · Camra
30Gentleman eller kvinde
2 år siden · Morpho
29ytringsfriheden
3 år siden · thevoid
9Lokkeland-reality
3 år siden · Morpho
10Fordomme
3 år siden · Kåemer
33Skyld
3 år siden · Anni Idorn
14Hvad sker der i samfundet lige nu?
3 år siden · Engbo
7Flygtninge
3 år siden · Morpho
26det rød hvide flag
3 år siden · dino
13Koranen
3 år siden · Kåemer
53Skat
3 år siden · Kåemer
10Reformation og renæssance
3 år siden · dino
11Normal
3 år siden · Kåemer
2Literatur og Samfund
3 år siden · Engbo
58Udvisning
3 år siden · Kåemer
1FNs Menneskeretserklæring
3 år siden · Kåemer
5Finansloven
3 år siden · Kattegat
5Et eventyr
3 år siden · Kåemer
26Paven i Malmö
4 år siden · Engbo
5Snarligt valg?
4 år siden · Engbo
4Døgnets drab.
4 år siden · Fink
3Målsætninger
4 år siden · Kattegat
76Danske værdier?
4 år siden · Engbo
1Uha fri os fra mennesker
4 år siden · Kåemer
53Mærkedag
4 år siden · Kåemer
16Sprog-udslettelse og danske værdier
4 år siden · dino
13velfærds farisære i tugthuset port
4 år siden · Villain