Hyggekrogen · Twin Peaks

15 svar
Senest opdateret 7 år siden · 6 bruger(e) deltager
7 år siden

Jeg har lige set hele tv-serien Twin Peaks på Netflix, og mine tanker om den er noget splittede. Jeg kunne tænke mig at høre hvad andre mener om den.

Jeg skal nok komme frem med mine egne tanker.

Kåemer

7 år siden
7 år siden

Jeg synes det er den bedste serie jeg endnu har set. Og det endda på trods af at ud af de 29 afsnit, er der 8 virkelig dårlige afsnit, hvor serien kørte helt af spiret (så vidt jeg husker er det cirka midt i sæson to, men du er ikke i tvivl om hvornår kvaliteten falder).

Jeg tror grunden til at folk er splittede omkring serien er at de første 10-12 afsnit er suveræne, derefter går det hastigt voldsomt ned ad bakke mens David Lynch trak sig mere og mere fra projektet, hvorefter han kommer tilbage og laver en nærmest brutal afslutning på sin egen serie.

Det gode ved serien er at den leger meget bevidst med surrealistiske elementer. Her tænker jeg ikke kun på mærkelige drømmesekvenser, men også i persongalleriet. Eksempelvis "Log Lady", som er en ældre dame, der render rundt med en brændekævle på armen som om det er et spædbarn. JA, det læyder syret, og i landsbyen anskuer man hende for bare at være en harmløs tosse. Men hun er central for plottet. Det synes jeg simpelthen at ingen skal snyde sig selv for.

Jeg vilk i øvrigt anbefale Kåemer og andre, der lige har set Twin Peaks at anskaffe sig prequel filmen "Fire Walk With Me", som omhandler de sidste par dage inden serien begynder. I den film slår folk som David Bowie og Kiefer Sutherland sig løs i en meget surrealistisk historie. Filman kan fås for ca. 50 kr. i Fona.

7 år siden
7 år siden

Var det ikke Lucy hun hed? Hende den lille med den barnlige stemme?
Sjov lille type.
Jeg så kun nogle af afsnittene. Og desværre ikke det første.
Noget var nok lidt langtrukket.
(Det plejer ellers ikke at genere mig. En god historie må gerne være lang!)

En ting jeg generelt ikke kan lide ved serier er hvis man får den fornemmelse, at produktionsselskabet føler sig frem. Hvis der er mange seere - så betaler man for flere afsnit.
Nej! En serie skal skrives gennem fra start til slut. Man skal ikke bare gå igang og se hvor mange penge der er i skidtet.

7 år siden
7 år siden

Hej Dusty

Jeg synes der er for mange løse ender, som aldrig bliver bundet op. Og Coopers forvandling i de sidste scener, hvad er meningen med det?

For mig at se, er det en genial serie, som lidt ud i sæson to synker ned til at blive en ordinær gyser. Og slutningen virker på mig som det rene vrøvl. Men det kan jo være mig der ikke har forstået det.

Kåemer

7 år siden
7 år siden

Potentielt kunne det have været den bedste serie nogensinde. Det blev den desværre ikke, men det var bestemt ikke Lynchs skyld. Amerikanerne fattede ikke første sæson, så i anden sæson skyndte de sig at finde "morderen" og gjorde den derved til en mærkelig mix af krimi, gys og drama, istedet for en ægte Lynch (som efter min mening er en genre for sig). Så kom seertallet op, men desværre forsvandt de henimod slutningen af sæson to og en sæson tre kom desværre aldrig i produktionen. Derved endte serien uden en slutning, som en anden halvfærdig roman. Det skal dog ikke fratage Lynch for at have skrevet de bedste afsnit henimod slutningen (der skal talent til at tage noget op der for længst var faldet helt af vognen og gøre det "ægte" igen - og samtidig male nogle af de mest refererede scener fra 90erne).
Nu skal det siges, at jeg elsker Lynch, og enhver forfatterspire burde efter min mening nærstudere hans fortællerteknik, billeder, stemninger og især hans persongalleri. Eraserhead er stadig den mest skræmmende film nogensinde lavet, og vil man have en følelse af ægte skizofreni, så sæt Inland Empire på (alene, en mørk aften).

7 år siden
7 år siden

Bo Sejer

Tak for det. Du har givet en meget god forklaring på det skizofrene i serien, blandingen af det geniale og det komplet tåbelige, og på de mange løse ender. Hvad blev der f.eks. af James, seriens ved siden af Cooper den mest sympatiske person. - Jeg begriber ikke, at der ikke blev lavet en sæson 3, for selvom den var kørt helt af sporet, så var karaktererne i den dog så stærke, at det godt kunne være rettet op.

Kåemer

7 år siden
7 år siden

Jeg husker serien som helt fantastisk. Jeg må have været omkring primo 20 år, da den startede og jeg sad KLISTRET. Jeg synes som Dusty at det var den bedste serie og vil gerne tilføje: helt fortryllende, uhyggeligt og magisk. Jeg havde i hvert fald aldrig set noget lignende og det slog en hel del andre mere tidstypiske serier med mange kilometer. Den delte også vandene meget dengang.
Jeg ved ikke hvordan jeg vil se på den i dag, men Kåemer, du synes altså at den holder? Så du den ikke dengang i TV?

7 år siden
7 år siden

Hej Mikala

Nej, jeg så den ikke da den var ny, jeg så den nu for første gang og var både betaget og irriteret, som jeg har givet udtryk for. Du skulle tage at se den igen. Det ville være meget interessant at høre din reaktion i dag - jeg mener, du med dine specialer.

Jeg har for resten også lige set "Hemlock Grove". Den er faktisk lige så god, men mere helstøbt.

Kåemer

7 år siden
7 år siden

I "Hemlock Grove" er der i afsnit 2 de mest fantastiske optagelser af en ung mand der forvandles til en ulv. De rystede mig virkelig, og mens jeg så på dem kunne jeg ikke lade være med at se det som virkelighed. Og samtidig er det ikke bare en skrækeffekt, men en naturlig og tragisk del af dramaet, og man føler med vennen som forfærdet følger forvandlingen, og som, da forvandlingen er fuldført, ser ulven i øjnene og siger: "Peter!" - Og moren der ganske roligt følger med. Hun har set det mange gange før. - Scenen er ikke bare skræmmende, men også dybt rørende. Mesterligt!

Kåemer

7 år siden
7 år siden

Tak, Kåemer.

Ja, det kunne da være at man skulle gense den. Måske holder magien, måske gør den ikke. Jeg syntes dengang den var fuld af smukke mennesker (udseende) og så bragende flot fotograferet. Og det er jo den fabelagtige instruktør.
Jo, jeg må hellere gense den, den ligger sikkert på Youtube.
Sørme så:

7 år siden
7 år siden

Ja, Laura var ganske nydelig. Mon ikke hende der kommer senere med mørkt hår var samme skuespiller?

Det mest irriterende er den langsomme musik i start og slut, der høres samtidig med saven der arbejder. Så hellere midtsektionen fra "En amerikaner i Paris."

7 år siden
7 år siden

Jo, det var den samme skuespiller, der jo ellers havde en noget tavs rolle i begyndelsen (som lig). Men ja, tror det er meget bevidst at hun blev valgt til begge rolle, fik nok seerne lidt op af stolen, da hun dukkede op. Jo, den var god.
Tak for at minde om den!

7 år siden
7 år siden

Ja, man husker hende. Hendes ansigt var rigtig yndigt.

7 år siden
7 år siden

Sådan som jeg husker historien om skulespilleren bag Laura Palmer, så skulle hun kun "spille død" + være med i nogle korte flashbacks og så eksempelvis den video som Mikala har linket til. Men David Lynch var så imponeret af denne ikke-skuespiller at han valgte at hyre hende til en "ekstra" rolle som sin egen mørkhårede kusine.

7 år siden
7 år siden

Ohhh nooo, don't get me started på at snakke TV-serier...

Twin Peaks holder stadig maks. Det er rigtigt at sæson to stak lidt af, men hold fast, hvor er der mange ynglingskarakterer ( the log lady (weird), Cooper "damn good coffee and hot!" og Audrey (så smuk), Leland/Bob (spooky) osv osv og ynglings scener - de kampstive nordmænd eks. Og hvem har ikke altid været ved at pisse i bukserne over BOB. Den måde han pludselig kunne poppe frem bag ved en sofa... uff, det har printet sig ind, og da jeg var mindre var jeg bange for vores læderokse af en hjørnesofa lige på det sted i hjørnet, hvor den rundede, og der derfor var et hulrum. Og humoren er uforlignelig. Her indfører Cooper teamet i sin særlige researchmetode:Jeg har også set Hemlock Grove på Netflix. Den er OK, ganske velproduceret ,synes jeg. Gennemført. Og med en Skarsgård i en af hovedrollerne. Jeg kan af karaktererne her særligt godt lide den rige mor. Hun spilles vildt godt og leverer punchlines med en sindsyg dekadent arrogance.

Den nye (meget hypede) serie True Detective finder bl.a. også inspiration i Twin Peaks universet. Den er dog meget mere mørk og dyster og karaktererne spilles til UG af Woody Harrelson og Matthew McConaughey. Alt fra visuel intro til lydsiden, til skuespil og storylines spiller maks godt. Den kan jeg varmt anbefale. Det er en miniserie på 8 afsnit og kan ses på HBO. Touch darkness and darkness touches you back. Se den!

7 år siden
7 år siden

Ja, en vidunderlig scene, og et godt eksempel på seriens helt specielle humor. Bare ærgerligt, at serien som et hele ender ud i hvad der for mig er det rene vrøvl.

"Hemlock Grove" er jeg stadig dybt forelsket i, men det har jeg allerede sagt flere gange.

Kåemer

7 år siden

Besvar debattråd

Debatten Twin Peaks er startet 15/03-2014 10:16 af Kåemer Asmussen (Kåemer) og er placeret under Hyggekrogen.

Log på for at skrive et indlæg i denne debat. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Seneste debatter

21Lykke
19 timer siden · Inghard
149Hvad er du taknemmelig for i dag?
19 timer siden · Inghard
4superhelt vs superskurk?
2 dage, 2 timer siden · Engbo
4000Dagens ord
2 dage, 18 timer siden · Skovgoblin
25Skal vi starte et skrive- fortællef...
6 dage siden · MariaMolgaard
11Hvad inspirerer dig
6 dage siden · MariaMolgaard
2Skrive-software?
8 dage siden · Mons1957
0Internationalt
20 dage siden · Savanti
492Kontraster
20 dage siden · Engbo
0Søger læsere!
1 måned, 5 dage siden · turkdaddy
9Transgender
1 måned, 11 dage siden · Eddie
75Bibelen
1 måned, 13 dage siden · Engbo
4Skrivegruppe 45+
1 måned, 22 dage siden · HeleneHK
0ideer og inspiration
1 måned, 22 dage siden · Rising star
11Brug af kommentarer?
1 måned, 23 dage siden · Pia Hansen
3Psykoterapi
2 måneder siden · Anita A
2Efterlysning af serie
2 måneder, 20 dage siden · Kåemer
6Skriveklub?
2 måneder, 23 dage siden · Andreas9000
0Kritik / personlig / offentligt
2 måneder, 24 dage siden · Brehmer
0Presse meddelser
3 måneder, 14 dage siden · JesperSB
1Copyright af navn
3 måneder, 24 dage siden · Kafkaesque
0Inspirationsråd til at skrive digte
4 måneder, 18 dage siden · belmindelig
20En udfordring med Den fede mand af ...
4 måneder, 22 dage siden · Morpheus
7Gratis TV-kiggeri
4 måneder, 23 dage siden · Prem
2Navne
4 måneder, 24 dage siden · Engbo
74Ligheder
4 måneder, 25 dage siden · Prem
20Komplimenter
4 måneder, 26 dage siden · Prem
710 trælse brølere...
4 måneder, 28 dage siden · K.B. Assenholm

Hyggekrogen

4superhelt vs superskurk?
2 dage, 2 timer siden · Engbo
2Efterlysning af serie
2 måneder, 20 dage siden · Kåemer
7Gratis TV-kiggeri
4 måneder, 23 dage siden · Prem
9Limericker på Vendelbomål
5 måneder, 5 dage siden · Prem
6Hvem kan italiensk?
5 måneder, 8 dage siden · Kafkaesque
0Finding Forrester
8 måneder, 25 dage siden · Kafkaesque
11Hvem er du?
10 måneder, 25 dage siden · Prem
33Hvem er du? Personality
11 måneder, 9 dage siden · Wernn
3Det filosofiske hjørne.
11 måneder, 23 dage siden · Savanti
2Musik fænomen.
11 måneder, 24 dage siden · Savanti
12Nicht diese Töne...noch eimal.
11 måneder, 26 dage siden · dino
4Dans
1 år, 2 dage siden · dino
3Lidt snak om Fyldepennen
1 år, 1 måned siden · Prem
17Din dag
1 år, 4 måneder siden · Inghard
20Det kimer nu til vinterfest
1 år, 8 måneder siden · dino
8En lille opgave
1 år, 8 måneder siden · dino
29Sentimentalitet
1 år, 8 måneder siden · Wernn
19Mere end almindelig klangfuld
1 år, 11 måneder siden · dino
3Caruso
2 år siden · Mons1957
12Glædelig Jul!
2 år siden · Babyangel85
1Et værs/rim gives bort.../en tjener...
2 år siden · dino
1En pause af den sødere slags.
2 år siden · Kåemer
22Mænds skønhed
3 år siden · Kåemer
3Ørehængere
3 år siden · Engbo
2Musik og maleri
3 år siden · dino
8Glædeligt jul og godt nytår!
3 år siden · Engbo
17Musik man kan lide, men ikke ved hv...
3 år siden · Kåemer
8Filmen over alle
3 år siden · dino