Religion, politik og samfund · Hvem ser du ned på?

38 svar
Senest opdateret 5 år siden · 18 bruger(e) deltager
5 år siden

Min mor blev en dag spurgt, hvad hendes børn lavede. Hun fortalte, at den ene er landmand, den anden er i gang med sosu-uddannelsen og den tredje arbejder i supermarked.

Svaret lød: "Det skal der jo også være nogen til." (Altså at arbejde i supermarked)

Det har jeg undret mig over. Jeg ved godt, at butiksarbejde ikke ligger i toppen, når det kommer til prestige-jobs, men jeg synes ikke, at det ligger helt i bunden.

Siden har jeg tænkt over, om der er erhverv jeg selv ser ned på.

Der er mange jobs, jeg undrer mig over, at folk har lyst til at have. Hvem har lyst til at være slamsuger? Rengøringsassistent? Retsmediciner? Skraldemand? Jeg ser ikke ned på dem. Det er fedt, at der er nogle, der har lyst til de jobs. Jeg undrer mig bare.

Efter mange overvejelser er jeg nået frem til følgende: Jeg ser faktisk ned på dem, der arbejder på fabrik i mere end 10 år. Vil de ikke mere med deres liv? Kan de ikke finde ud af andet?

Jeg er ikke stolt over, at jeg ser ned på fabriksarbejdere. Jeg prøver at lade være.

Hvilke erhverv ser du ned på? Hvis du nu skal være helt ærlig.

5 år siden
5 år siden

Una, det var dog et godt emne! :-)
Jeg kan ikke huske at vi har haft noget lignende i den tid jeg har været med.
"Det skal der jo også være nogen til."
God bemærkning. Faktisk rigtig uforskammet, når det angår en man kender. Men nok sagt uden ondskab.
Måske skulle man bruge denne bemærkning, næste gang en fortæller at han er landsretssagfører. (Det første "a" højt i ganen, det andet lavt.)

Jeg mener umiddelbart at der bør skelnes imellem hvad vi ser ned på, og hvad vi blot ikke selv kunne ønske os.
Jeg ser ikke ned på dem, der gør det, jeg selv gerne vil være fri for. Hvad skulle vi dog gøre uden dem? Tværtimod; jeg er snarere taknemmelig over at nogen kan leve med det.
Og fabriksarbejde, hvor man gennem årene har sin faste plads ved samlebåndene - uha, hvor ville jeg nødig have den tjans!
Nej, lad endelig robotterne tage over hvor den kan!

Var der nogen der sagde "teknologisk arbejdsløshed?"
Nogle hævder at den ikke eksisterer.
For i de lande hvor teknologien er højst udviklet klages der vist ikke over den højeste arbejdsløshed.
Selv er jeg meget priviligeret. Jeg er offentligt ansat og har, trods en vis specialisering, meget varieret arbejde. Og ikke mindst er jeg iblandt mennesker som jeg holder meget af.
Men min egen glæde ved jobbet får mig ikke til at se ned på andre som har måttet døje en anden skæbne.

Der er vist noget om at butiksansatte ikke er verdens bedst betalte folk. Vi kender de unge damer i en tøjforretning. De tjener ikke så meget, men de har tillagt sig et vist snobberi som kompensation. Og da de ser godt ud håber de på at finde en mand med "grunker."
Se - det er vist at tale ned om nogen!
Alligevel må man kunne se det behagelige i et job der har æstetiske kvaliteter. For der er bestemt megen æstetik i tøjbranchen. (Nogle butikker nok mere end andre.)
Frisørfaget kunne heller ikke friste mig. Jeg holder af smukt hår (Hos dem der har det) men bakse med det selv, det gad jeg ikke.

I en højere indtægtsklasse, vil jeg nævne disse gyldne børsdrenge. Der sidder ved computerne og tjener millioner for andre ved skarpe manøvrer med køb og salg af aktier. Og selv får en god gage. Når de får sparet lidt op kan de selv låne og med deres gode evner forøge deres egen formue, forestiller jeg mig.
Sådan noget er heller ikke mig. Det virker ulækkert når man hører deres mellemkollegiale jargoner. De taler om penge som om det handlede om noget helt andet. (Krig og sex.)
Det virker ubehageligt når penge er livets mening i sig selv.
Penge er rare at have, så man kan klare de ting der er nødvendigt. Men heller ikke mere.
I det hele taget: "djøf-området" - jobklassen med hvid skjorte, slips og Carnov på nærmeste hylde - har aldrig sagt mig noget.
Eller ejendomsmægler og den slags.

5 år siden
5 år siden

Nu har jeg været hjemmehjælper de sidste 25 år af mig arbejdsliv, og det er ikke akkurat et arbejde med stor social prestige, men det er nu sjældent jeg har mødt nogen der var direkte nedgørende. Dog er det sket, særlig de første år, at venlige damer spurgte: "Skal du ikke have dig et RIGTIGT arbejde?"

Jeg var til et stort bryllup hvor der var mange intellektuelle blandt gæsterne. Jeg kom i dyb samtale med en dame som vist var en slags redaktør på et ugeblad. Pludselig indskød hun: "Sig mig, er De magister?" - Jeg svarede nej, jeg var hjemmehjælper. Hun blev helt ude af den, men fik da fremstammet: "Nå, men det må da også være interessant!" Og så flygtede hun og undgik mig resten af aftenen. Tænke sig, at hun var kommet til at tale litteratur med en hjemmehjælper.

Kåemer

5 år siden
5 år siden

Jeg, en pensioneret arbejdsmand, fristes til at se ned på de kongelige. Det er selvfølgelig forkert, for de er dog også mennesker og kan vel næppe komme ud af de tåbelige ceromonier.
Men hvis jeg mødte min løjtnant fra rekrut tiden, så ville jeg fortælle ham, hvor langt nede han hørte hjemme.

5 år siden
5 år siden

Kåemer, vær du glad for at redaktøren blev afsløret i tide! :-)

5 år siden
5 år siden

Jeg er ret overbærende og ser som sådan ikke ned på nogen form for beskæftigelse. - Tror jeg da.

Dog er der job, som jeg overhovedet ikke kunne trives med.
Fængselsbetjent, officer i forsvaret, præst og dommer.

Jeg kunne sikkert finde flere eksempler, men vil afstå fra det, da mine fordomme mod autoriteter dermed nok ville blive for synlige.

Med venlig hilsen
Kattegat

5 år siden
5 år siden

Kattegats eksempler er bestemt heller ikke noget for mig.
Ikke at jeg ikke kan se, at nogle må have disse jobs, (Med mindre væsentlige forandringer i samfundsstrukturen accepteres at ske)
men selv skulle jeg ikke nyde noget.

Jeg ville gætte at hvis man var fængselsbetjent, havde man et valg: Være den, der styrer, eller den der bliver styret.
Jeg kunne ikke blive officer. Blev end ikke rekrut.
Præst: Her er vi nærmere. Det teologiske studium rummer mange interessante elementer. Men jeg er ikke religiøs. Og skulle jeg gå i kjole, så...ville jeg nok vælge noget pænere.

Dommer? Ubehageligt.
Aktuelt har tre(?) dommere erklæret at man godt må lyve for Folketinget, hvis det er en nødløgn. Ubehageligt!

5 år siden
5 år siden

Jeg er frisør og været det fra 1968. Et fantastisk job. Jeg har haft min egen forretning i 31 år og virker endnu og bliver i år 66 år.
Men igennem mit liv har jeg til selskaber haft bordherrer der via kropssprog vist" der trak jeg nitten" en frisør som borddame grrr men ofte som aftenen gik, blev direktøren et usselt medmenneske uden pli og moral, som ikke fortalte noget om ham som "direktør". Hvor vil jeg så hen med det jo, man kan ikke sorterer mennesker ud fra deres job, ingen betydning for mig."Direktørens" bank saldo er måske større end min, men jeg vågner hver dag og er glad og tilfreds med livet, og har omsorg for mine medmennesker.

5 år siden
5 år siden

Jeg bliver til tider mødt med fordomme omkring mit valg af arbejde. Specielt fra familie og bekendte, da de har lagt mærke til at jeg klarede mig særdeles godt i skole og på gymnasiet (højeste snit på hele årgangen).

Jeg er nu fængselsbetjent og har været det i snart 10 år. "Spild af en god hjerne" får jeg tit at vide. Men karriere ræset sagde mig ingenting. Når man klarer sig rigtig godt i skolen, får man altid af vide af andre hvilken vej man bør gå. Det fulgte jeg i et stykke tid, men fandt aldrig en vej der gjorde mig glad.
Jeg begyndte at stifte familie og så måtte man jo finde sig et job, så de kunne forsørges. Det lyder måske af dovenskab, men jeg kan da ikke se hvorfor Kriminalforsorgen ikke også skulle kunne bruge et skarpt hoved?

For noget tid siden holdt vores gamle klasse genforeningsfest. Hende, som jeg konkurrerede om karaktere med i klassen, kom ikke. Hun var travlt beskæftiget som astrofysiker i CERN. Dér følte jeg et stik af såret stolthed, men det har også været den eneste gang.

Jeg har nogen gange snakket med nogen, der havde jobs, hvor jeg kom til at tænke, at det kunne jeg godt nok ikke tænke mig. Ret hurtigt kan man i sådan en samtale spore sig ind på om personen er glad for sit job eller om det kun er af nød.
Men da det oftest er mig selv, der bliver udsat for fordommen, tror jeg ikke at jeg selv har tendens til at gøre det den anden vej.

5 år siden
5 år siden

Der er nok en stor afstand mellem at være hjemmehjælper og fængselsbetjent, men det er en horisontal afstand og ikke vertikal, og de to stillinger har det til fælles, at de har lav social status. Humlen må så være, om man ser sig selv som et lavstatusmenneske. Jeg har i hvert fald aldrig haft mindreværdskomplekser i forbindelse med mig arbejde - og heller ikke ellers, såmænd.

Jeg har kendt til fængselsbetjente, både af den gode og den dårlige slags. Der er dem der føler at de med deres arbejde kan være til hjælp for mennesker i nød, og så er der dem der føler at de har fået en vis magt over andre.

Det er helt som man selv er skruet sammen.

Kåemer

5 år siden
5 år siden

Rigtig spændende debat for helt sikkert er der nogle job som bare ikke giver prestige og andre som gør. Jeg håber selv at jeg ikke har fordomme overfor folk der har lavstatusjob. Selv er jeg universitetsuddannet og arbejder i sundhedssektoren. Her er jeg godt træt af læger, da rigtig mange af dem tror de er mere værd end alle andre. De har så lidt mere respekt for mig fordi jeg er har en universitetsuddannelse bag mig men de behandler sygeplejerskene rigtig dårligt og også rengøringspersonale.
Ellers er der da mange job, jeg ikke selv havde lyst til at have, men jeg er glad for at andre gider. Jeg kommer ud af en familie med mange akademikere, og nogle i min familie tror ikke, at mennesker med kortere uddannelse kan være vidende og vær at tale med. Min mand er den eneste i min familie, som ikke er akademiker, og det kan virkelig være hårdt for ham for mange har fordomme og tror ikke, at han kan forstå, det de taler om. Jeg føler ikke, at han er mindre vidende end mig, og jeg ser ikke ned på ham. Min kære svoger sagde en dag, at det er dejligt, at vi er så mange akademikere, for så har man altid nogle at snakke med, men nogle gange kunne man savne nogle der kunne arbejde for en. Mine søskende har så fordomme overfor min uddannelse og siger, at det ikke er en ægte akademisk uddannelse, og jeg ikke er rigtig interlektuel. De glemmer bare, at jeg faktisk er ligeglad, for jeg elsker mit arbejde, og så er jeg ligeglad med, om jeg ikke er rigtig interlektuel eller akademiker.

5 år siden
5 år siden

Det fag som jeg ser ned på, og det siger jeg gerne, er politisk spindoctor og dem som ansætter dem (politikerne). De er selv så ophøjede på Borgen at de burde blive tvunget til at overleve 1 måned på mindste løn eller mindre. Så kan de mærke hvordan det er.

Der er en del jobs jeg selv kunne undvære, men de er nødvendige for at samfunset kan fungere. De jobs er ikke dårlige, selvom nogle ville mene det er lav status. Jeg mener rent personligt at dem som ser ned på andres arbejde er dem som burde prøve hårdt arbejde.

5 år siden
5 år siden
#12

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

5 år siden
5 år siden

Johannes

Tjah, det lader jo til, at som verden nu engang er, så er det nødvendigt med et militær, og så er det jo godt at nogen vil og oven i købet godt kan lide det. Selv var jeg militærnægter, og er det såmænd stadig i mit hjerte. Men jeg har da kendt søde, flotte soldater som ... nåja, det er en anden historie.

Jeg ser ikke ned på akademikere. Nogle af mine bedste venner er akademikere! Er det ikke sådan man siger, når man i virkeligheden føler sig højt hævet over dem.

Det er dejligt at tale med nogen der virkelig ved og forstår hvad de taler om. Så kan man suge til sig. Nu har jeg ligget en del på hospitalet, og da har der været læger som var virkelig gode at tale med, og til at kommunikere den viden de havde, og ikke mindst, som var gode til at lytte - og andre som bare synes at ville demonstrere deres egen dygtighed og autoritet. En sådan læge var hos mig og afleverede sin svada tilsyneladende uden at se mig. Da han var gået kom en ældre sygeplejerske hen til mig og hviskede højlydt: "Tag dig ikke af ham. Han er ikke til noget."

Kåemer

5 år siden
5 år siden
#14

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

5 år siden
5 år siden

Ja, det er pinligt og arrogant når de, der har haft heldet med sig (for eksempel ved arv) og er kommet på den grønne gren, ser ned på dem, der ved hårdt arbejde giver deres værdipapirer og besiddelser værdi og som de ikke kunne være foruden.

5 år siden
5 år siden

Johannes

Jeg er skam helt enig i dine synspunkter. Det er faktisk altid klogt hvad du skriver. Men vi må jo lave lidt sjov ind imellem. Uden sjov, intet alvor - og omvendt.

Kåemer

5 år siden
5 år siden
#17

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

5 år siden
5 år siden
#18

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

5 år siden
5 år siden

Jeg må nødvendigvis se ned på journalister, der skriver historier uden at have lavet ordentlig research og dermed forårsager ubodelig skade. Typen er ikke ualmindelig, jeg har selv været udsat for den i årevis og er det også i øjeblikket.

Kåemer

5 år siden
5 år siden

Især bør en journalist se en sag fra flere sider. Han skal ikke blot vælge den ene vinkel, fordi han skønner at den sælger bedre.
Nogle er meget selektive i deres nyhedsformidling.
Hvis man kan støtte sin dagsorden: at L L Rasmussen ikke skal være statsminister igen, så er det bedre at nævne at Venstre lovligt har forsynet ham med tøj for 150.000 kr end at nævne at en soc. borgmester på Fyn har bruge 250.000 kr fra offentlig kasse på sin telefonbrug i Tyrkiet.

Jeg ser ikke generelt ned på journalister. For faget er nøje knyttet til ytringsfriheden, som jeg kun kan hylde. Men journalister kan ofte gøre deres job bedre. Også fordi det er meget svært at genoprette forholdene, hvis først en sensation er blevet udbasuneret.

5 år siden
5 år siden

Ja, det fremgår jo at det kan være svært at undgå nu og da at se ned på en person, hvis værdigrundlag man slet ikke deler. Men at se ned på alle i et erhverv er for sjusket synes jeg. Og i al almindelighed er det så ikke sådan, at man har lettest ved at se ned på mennesker/erhverv, som man kun kender overfladisk?

5 år siden
5 år siden
#22

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

5 år siden
5 år siden

Vist så!
Jeg ville dog ikke straks tænke på Billedbladet, hvis jeg skulle nævne destruktive jobs. Jeg forstår det kritisable ved paparazzi (stavning?) men netop Billedbladet virker mere positivt end det andet oplagte eksempel.

En spindoktor yder også et positivt arbejde. Iprincippet.
Jeg ved nok at han skal arbejde for at politikeren kan skjule sin uduelighed for os andre, men ligesom ministeren oprindelig var Kongens spindoktor, har ministrene hjælpere under sig. Regeringen af idag har vist flere hjælpere end nogensinde.

5 år siden
5 år siden
#24

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

5 år siden
5 år siden
#25

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

5 år siden
5 år siden
#26

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

5 år siden
5 år siden

Jeg skal ikke angribe denne forklaring på Billedbladets virke.
Men det destruktive bliver så en mere subtil fortolkning.
At den ukritiske (og på kommerciel baggrund) hyldest til de kongelige viser sig at være skadelig er en moralsk (og måske subjektiv) vurdering der ligger bagved den umiddelbare hensigt.

5 år siden
5 år siden
#28

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

5 år siden
5 år siden

Det afhænger nok af kokken.
(Og den der har begyndt debatten.)
Jeg køber gerne argumentet, at en institution ikke styrkes af at undslippe kritik.
Det er faktisk et morsomt spørgsmål:
"Hvem er farligst for kongehuset - de der er imod det, eller de der bevidstløst bukker og skraber for det?"

5 år siden
5 år siden

Hvis man har brug for prestige, er man virkelig fattig.

5 år siden
5 år siden

Det er et fedt emne at tage op. Jeg tror, de fleste har fordomme, når det kommer til beskæftigelse, og det har jeg selvfølgelig også.

I min tid på sygeplejerskeskolen blev det meget almindeligt at fremsige jokes om SOSU-hjælpere og assistenter. Når vi f.eks. stod og skulle "øve" på en sygeplejehandling, og det var meningen, at en patient skulle kaste op, og man måske ikke i skuespillet havde lethed nok til at nå frem med kapslen i tide, så ville det være meget almindeligt at sige: "Pyt med det, jeg kalder bare på en sosu'er til at tørre op!" Det morede vi os meget over. Når vi skulle være seriøse, anerkendte vi deres arbejde, men der er alligevel en grund til, at vi sagde den slags: fordi vi følte titlen som sygeplejerske bedre og finere end dem, og det er jo pisse arrogant!
Jeg har mødt mange dygtige hjælpere og specielt assistenter vil jeg gerne afslutte med at nævne :)

5 år siden
5 år siden

Der er måske noget vundet for de fleste, ved kun at se ned på den man er ved at hjælpe op?

5 år siden
5 år siden

Rasmus Jørgensen: Det er underligt, som nogle titler er "finere" end andre.Jeg har oplevet uddelere og souschefer, der har sat andre til at tørre/rydde op efter dem, hvor jeg har tænkt: Så gør det dog selv.

Jeg ser ikke ned på sosu'er. Jeg undrer mig over, at de har lyst til at arbejde med svage og ældre, men jeg glæder mig over, at der er nogen, der vil.

5 år siden
5 år siden

Sofie Frost: Jeg giver dig ret i, at det er underligt. Vi har jo et belønningssystem i dag, hvor folk med "finere" titler i højere grad får mere i løn end folk med "mindre finere" titler (bid gerne mærke i, at jeg sætter det i anførelsestegn). Jeg ved heller ikke, om jeg direkte ser ned på sosu'er - som sagt har jeg mødt meget dygtige hjælpere, og jeg kun mødt dygtige assistenter. Har dog også set ting i praksis, hvor mit ene års teori (eller bare generel sund fornuft) blev chokeret over, hvor lav en viden om smitteveje og kontaminering af sår, der er i en travl hverdag hos nogle hjælpere. Det giver naturligvis næring til ens arrogance. Hvis jeg skal svare på, hvorfor tonen sommetider blev en smule nedladende, så tror jeg ganske enkelt, det kan forklares med, at det var en af vores måder at more os på. Mere lå der ikke i det.
Jeg glæder mig helt sikkert over størstedelen af de hjælpere, som hver dag plejer de svageste ældre. De har håndelag og ved, hvad de gør.

5 år siden
5 år siden

Jeg tror når man ser ned på nogen så er det dybest set egoets forsvar. Det er en måde at beskytte sig selv på. Fordomme er også en måde at beskytte sig selv på.

5 år siden
5 år siden

#32 (RuntOfTheLitter): Der er måske noget vundet for de fleste, ved kun at se ned på den man er ved at hjælpe op?

Interessant kommentar, kunne du tænke dig at uddybe den?

5 år siden
5 år siden

Jeg ser bestemt ned på folk. Ikke folk i bestemte stillinger, men folk som er i stillinger, de ikke har lyst til at være i. Forstået på den måde at jeg har respekt for en SOSU/skraldemand/tjener/butikschef/direktør der er stolte af sit job og som udfører disse med værdighed. Jeg ser ned på dem når det modsatte er tilfældet og de er sløsede med deres job og giver indtryk af hellere at ville være et andet sted eller i en anden stilling. Dette er for mig at se spildt potentiale og lige så tarveligt overfor deres kunder/klienter som der er for dem selv.

5 år siden
5 år siden

Jeg synes det er underligt at se ned på nogen der har et ærligt arbejde, om de kan lide det eller ej. Der er lidt for mange fingre som peger tilbage imod en selv, i mine øjne.
Selvom man synes folk spilder deres potentiale eller hvad ved jeg, så er der jo nok en grund til at de gør hvad de gør. Hvem kan sætte sig til doms over det, jeg kan ikke!
Husk på at for at dømme mennesker skal man have en længerevarende juridisk uddannelse, eller være Gud, så er det jo op til en selv at bedømme hvilken kategori man selv hører under:)

5 år siden

Besvar debattråd

Debatten Hvem ser du ned på? er startet 06/05-2014 14:09 af Sofie Frost (sofiesverden) og er placeret under Religion, politik og samfund.

Log på for at skrive et indlæg i denne debat. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Seneste debatter

4Virus
3 timer, 42 minutter siden · Jack the Rapper...
3228Dagens ord
4 timer, 20 minutter siden · leviP
3Fyldepennen.dk
11 timer, 35 minutter siden · Savanti
221Hvad betyder én menneskehed for dig...
2 dage, 8 timer siden · Wernn
27SAS
3 dage siden · Morpheus
1HJÆÆLP
5 dage siden · Morten Vesterga...
373Kontraster
11 dage siden · Savanti
0Google Docs oversætter til engelsk!
11 dage siden · Tryggevælde
34Musikinspiration
13 dage siden · dino
379Gud
16 dage siden · Wernn
31Forfatteri og ensomhed
17 dage siden · Wernn
104Skyder de; fordi, der er krig?
17 dage siden · Wernn
0Yousee.
19 dage siden · Savanti
0Opdateringer og Google Chrome.
19 dage siden · MollyTrine
15Min roman.
20 dage siden · dino
3Læser & Kritik, søges!
25 dage siden · Morpheus
27Hvad mener i?
25 dage siden · Wernn
2Hvedekorns bud på hvad et godt digt...
26 dage siden · hermanøv
19Penge-tro vs. religion eller?
26 dage siden · dino
0Udbetaling Danmark
1 måned siden · Savanti
1Skriveklub
1 måned siden · Wernn
1Det blå EU
1 måned, 3 dage siden · dino
2Hvad med en skrivekonkurrence for f...
1 måned, 3 dage siden · hermanøv
3Synonymer
1 måned, 5 dage siden · Engbo
16Din dag
1 måned, 6 dage siden · Regina
11Så udkommer min digtsamling
1 måned, 7 dage siden · Fink
5Verdens økonomi
1 måned, 8 dage siden · dino
1470% sænkning af CO2 udslip
1 måned, 8 dage siden · Wernn
32Ligheder
1 måned, 12 dage siden · Savanti
0En molbohistorie?
1 måned, 16 dage siden · dino
4som der
1 måned, 17 dage siden · dino
3Findes der mon sådan en bog???
1 måned, 17 dage siden · Savanti
16Kunst og digte
1 måned, 18 dage siden · Savanti
12Rediger/slet kommentar
1 måned, 23 dage siden · hermanøv
4Nytårstalen
1 måned, 25 dage siden · dino
117Statsborgerskab
1 måned, 28 dage siden · Wernn
7Noget galt i halsen? Sprog og biolo...
1 måned, 28 dage siden · Wernn
12Julens indlæg
2 måneder, 1 dag siden · dino
7Hvor pænt/positivt er dette afslag?
2 måneder, 7 dage siden · peter_romer
3Fatter du det?
2 måneder, 7 dage siden · Wernn
7Redigering
2 måneder, 10 dage siden · NAHansen
65Demokrati
2 måneder, 13 dage siden · Wernn
20Udslettelse af selvet
2 måneder, 14 dage siden · Morpheus
39Løsrivelse - af provinser og hele l...
2 måneder, 19 dage siden · Wernn
1INTERVIEW TIL EN OSO OPGAVE.
2 måneder, 19 dage siden · Eddie
23Entropi og evolution
2 måneder, 19 dage siden · Wernn
122Hvad er du taknemmelig for i dag?
2 måneder, 20 dage siden · Freema
3Det sner på fyldepennen kan jeg se
2 måneder, 20 dage siden · Freema
44Forskningsprojekt om konflikt og ko...
2 måneder, 20 dage siden · Wernn
2Hærværk
2 måneder, 22 dage siden · dino
1Journaliststuderende på jagt efter ...
2 måneder, 26 dage siden · Eddie
109Homofobi
2 måneder, 26 dage siden · leviP
20Det kimer nu til vinterfest
3 måneder siden · dino
0Gælds styrelsen .
3 måneder, 5 dage siden · Savanti
6Hvem ejer og driver fyldepennen.dk
3 måneder, 6 dage siden · Engbo
11El-biler
3 måneder, 7 dage siden · dino
8En lille opgave
3 måneder, 7 dage siden · dino
1Brug af navne i bøger?
3 måneder, 8 dage siden · Eddie
3Er der en vinkender tilstede?
3 måneder, 13 dage siden · ordkløver6
6Er E-sport sport?
3 måneder, 16 dage siden · dino
2Er man tvunget til tavshed?
3 måneder, 18 dage siden · Eddie
29Sentimentalitet
3 måneder, 20 dage siden · Wernn
5Pengetroen
3 måneder, 20 dage siden · Wernn
19Lykke
3 måneder, 25 dage siden · Engbo
53Politiske ideologier anno 2019
3 måneder, 26 dage siden · Wernn
2Gådemagerens Gade aka Svendborg Mys...
4 måneder, 1 dag siden · Jes B
1Det store intet
4 måneder, 4 dage siden · dino
106Dagens Vits
4 måneder, 5 dage siden · Savanti
5Bøger om at skrive
4 måneder, 18 dage siden · neran

Religion, politik og samfund

4Virus
3 timer, 42 minutter siden · Jack the Rapper...
221Hvad betyder én menneskehed for dig...
2 dage, 8 timer siden · Wernn
27SAS
3 dage siden · Morpheus
379Gud
16 dage siden · Wernn
104Skyder de; fordi, der er krig?
17 dage siden · Wernn
19Penge-tro vs. religion eller?
26 dage siden · dino
4Nytårstalen
1 måned, 25 dage siden · dino
117Statsborgerskab
1 måned, 28 dage siden · Wernn
12Julens indlæg
2 måneder, 1 dag siden · dino
65Demokrati
2 måneder, 13 dage siden · Wernn
39Løsrivelse - af provinser og hele l...
2 måneder, 19 dage siden · Wernn
122Hvad er du taknemmelig for i dag?
2 måneder, 20 dage siden · Freema
44Forskningsprojekt om konflikt og ko...
2 måneder, 20 dage siden · Wernn
109Homofobi
2 måneder, 26 dage siden · leviP
5Pengetroen
3 måneder, 20 dage siden · Wernn
19Lykke
3 måneder, 25 dage siden · Engbo
53Politiske ideologier anno 2019
3 måneder, 26 dage siden · Wernn
1Det store intet
4 måneder, 4 dage siden · dino
0Sekterisk aggression
4 måneder, 24 dage siden · dino
2Uartige børn i gamle dage og idag
5 måneder, 4 dage siden · Engbo
30Kristendom
6 måneder, 14 dage siden · Engbo
23folkeafstemning
6 måneder, 25 dage siden · Engbo
63Hvad er meningen med livet?
7 måneder, 3 dage siden · dino
74På'n igen.
8 måneder, 11 dage siden · Engbo
82Tysklands ansvar
11 måneder, 2 dage siden · Engbo
8Bøn
11 måneder, 9 dage siden · Morpheus
32Politik .
1 år siden · Engbo
2Folkepension - hvornår?
1 år siden · dino
47At rejse er at leve?
1 år siden · Inghard
27Evolutions forskning.
1 år siden · Inghard
8Circumcisio.
1 år siden · dino
6Den nye EU aftale
1 år siden · dino
62Parti til alternativ befrielse af D...
1 år, 1 måned siden · Engbo
4Salme
1 år, 2 måneder siden · Engbo
6Victoria
1 år, 3 måneder siden · Kåemer
71Saudi-Arabien - Rusland
1 år, 3 måneder siden · Engbo
9Er den danske kultur modellerbar?
1 år, 4 måneder siden · Nicolas Birch-J...
10Folkekirken – ad hvilken vej skal d...
1 år, 5 måneder siden · Engbo
9Sandhed
1 år, 5 måneder siden · Inghard
9debat af moderæset, versus lykken.
1 år, 5 måneder siden · Pia Hansen
12Straf. Og forbrydelse.
1 år, 6 måneder siden · dino
67Burkaforbud
1 år, 6 måneder siden · Kåemer
23Legalisering af cannabis
1 år, 7 måneder siden · thevoid
5Ved bålet --ja, ved bålet
1 år, 8 måneder siden · Engbo
4Èt menneske - eller to?
1 år, 9 måneder siden · dino
7Æblemostreglementet
1 år, 9 måneder siden · dino
5Før Adams tid.
1 år, 10 måneder siden · Engbo
59Den selektive etik.
1 år, 10 måneder siden · dino
31Spare på DR?
1 år, 10 måneder siden · dino
38Er du kristen/religiøs?
1 år, 11 måneder siden · Engbo
0Land og by
1 år, 11 måneder siden · dino
7Vilde dyr tilbage i naturen?
1 år, 11 måneder siden · Engbo
27Åh nej! - Ikke igen!
2 år siden · dino
22#metoo
2 år siden · dino
109Selvforsvar
2 år siden · thevoid
1Forbrugersamfund
2 år siden · Camra
30Gentleman eller kvinde
2 år siden · Morpho
29ytringsfriheden
2 år siden · thevoid
9Lokkeland-reality
2 år siden · Morpho
10Fordomme
2 år siden · Kåemer
33Skyld
2 år siden · Anni Idorn
14Hvad sker der i samfundet lige nu?
2 år siden · Engbo
7Flygtninge
2 år siden · Morpho
26det rød hvide flag
2 år siden · dino
13Koranen
2 år siden · Kåemer
53Skat
2 år siden · Kåemer
10Reformation og renæssance
2 år siden · dino
11Normal
2 år siden · Kåemer
2Literatur og Samfund
3 år siden · Engbo