Religion, politik og samfund · Hunde og deres ejere

45 svar
Senest opdateret 5 år siden · 14 bruger(e) deltager
5 år siden

Goddamn, hvor er jeg træt af hundeejere, som ikke er socialiseret.
Jeg støder hver dag på hundeejere som ikke kan finde ud af at holde deres køtere i snor så de ikke generer andre mennesker og hvis man påtaler, at deres hund generer én får man et fornærmet og fornærmende svar.
Jeg bor med udsigt til De Gamles By på Nørrebro hvor der ved hver indgang er 2,TO, skilte der viser at hunde skal være i snor, og det første 95% af hundeejerne gør når de kommer igennem porten er...ja! at tage snoren af deres kræ så den kan løbe frit rundt. Jeg har en gang imellem nysgerrigt og venligt spurgt nogle af disse mennesker hvordan det kan være de lader deres hund være fritgående når nu der er rigelig skiltning om at de skal være i snor, men får altid et svinsk svar og at vide at jeg ikke skal lege politimand. Når jeg så siger at der jo er gamle mennesker og børneinstitutioner at tage hensyn til ryster de som regel på hovedet og går deres vej. I sidste uge var der en hund som bed et barn derovre og hundeejeren blev gudhjælpemig sur på barnet over at det " ikke vidste hvordan man skal omgås en hund" heldigvis blev politiet tilkaldt og hunden senere aflivet.
Nu er det så blevet forbudt at lade hunde være i vandet ved vores strande og også dette har vakt ramaskrig blandt hundeejere.Sig mig hvad fanden tænker de på? Selvfølgelig skal hunde ikke løbe rund og lege i vandet; de synes jo det er ganske herligt og bliver fuldstændig balstyriske og kan i et ophidset øjeblik sagtens snappe ud efter mennesker i deres leg, men næh nej hundeejerne er igen blevet fornærmet på deres kræs vegne og har som sædvanlig ikke blik for, at der kan ske noget alvorligt; det første en hundeejer siger når en hund bider er jo også; " det kan jeg ikke forstå! det har den aldrig gjort før". Ja min bare... Siger jeg. Jeg har en gang fortalt en hundeejer at jeg har sparket en hund ihjel som kom for tæt på og at jeg ikke var bleg for at gøre det igen med hans køter hvis den kom indenfor sparkevidde, han gik helt i baglås.
Så jeg siger bare; fri jagt på løse hunde indtil deres s...s ejere har lært at holde dem i snor.

5 år siden
5 år siden

Ja de hundeejere. Jeg ryster også på hovedet flere gange. Hvis man har hund skal de gå i snor og ikke en af disse linjer der kan blive 5 meter. Og de skal samle deres efterladenskaber op hvis den gør noget på fortorvet. Jeg har gang på gang fjernet noget fra vores forhave som er lige op af fortorvet som højest er en meter bred. og vi har endda sat et hundeskilt op med no!

Det folk ikke tænker på når de har en hund er at den altså har et instinkt indbygget. Jeg har set tæt på hvordan en hund kan gå amok og mine forældres naboer fik deres hund bidt ihjel af en løs hund. Det kunne jo have været et menneske. Jeg synes problemet er at hundeejerne ikke indser at det er dem der skal være føreren. De skal vise at det er dem der bestemmer, hvis de ikke gør kan hunden tro at den har retten til alt. Og det er bare forkert.

5 år siden
5 år siden

En hund er da et dejligt dyr.
Men at mennesker ikke begriber, at både de selv og hunden har det bedst, når de er under kontrol. Det er underligt.

I vores område bilder vildtet sig ind, de har et fristed. Det var også tilfældet, hvis ikke løse hunde forfulgte harrekillinger og alt muligt. Men gør man ejeren opmærksom på problemet, så får han en klump i halsen, skal vovsen ikke bare have lov at løbe frit. - og ja, er hunden til fare for mennesker eller dyr. "Ja, men det folks egen skyld. De skal bare lære at optræde rigtigt."

Som om man skulle være ekspert i psykisk omgang, for at få lov, at gå en tur.

Folk sænker også ofte moralen, hvad angår renlighed. Man drikker da ikke af den kop andre har drukket af. Men at hunden slikker børn i hovedet - og ja, nogen synes også, det er sødt, når hunden spiser med ved bordet.

5 år siden
5 år siden

Jette.

Det er sørgeligt at skulle sige, men hundelorte er sq det mindste onde der kommer ud af en hund lol.
Hvis bare problemet ikke var større kunne jeg leve med det.
:-)

5 år siden
5 år siden

haha det har du helt ret i men stadig irriterende :-D

5 år siden
5 år siden

Velkommen til Pennen Duween :-)

Nu du er igang, så tag du bare katteejere med i forløbet.

Kan man ikke være venner med mennesker, så kan man altid kaste et komplet fordrejet forhold ud over ens husdyr.

5 år siden
5 år siden

Lol Kallehave.

Og det er velkommen tilbage.
T'Mershi Duween her, jeg blev nød til at oprette mig igen men navnet var jo taget :-)

Og ja katteejere er specielle, men katte er dog noget fredeligere end løsgående køtere

5 år siden
5 år siden

Jeg syntes nok at jeg på en eller anden måde kunne genkende navnet.

Om katte, så skal jeg hilse at sige at det giver skyttegravskrig i rækkehusbebyggelsen når katte bruger naboernes biler til hvile- og skueplads, samt skider i blomsterbedene.

5 år siden
5 år siden

Det kan jeg forestille mig.
Lad os udvide den frie jagt til katte også lol

5 år siden
5 år siden

Faktisk havde vores overbo deres kat gående frit i opgangen på et tidspunkt indtil jeg fik det stoppet efter at være blevet overrasket af dens hvæsen med tømmermænd; ikke rart.

5 år siden
5 år siden

Som ejer af to yderst venlige og velafrettede jagthunde, der altid føres i kort snor udenfor egne enemærker, undres jeg også såre sommetider.

Hvorfor pokker skal mine hunde og jeg regelmæssigt antastes af voksne i følge med børn, der med vold og magt vil i snak med hundene og i mange tilfælde maser sig hensynsløs på.
Det selv om ethvert fornuftvæsen tydeligt kan se, at hundene gerne vil snakkes med, medens jeg som hundefører er total afvisende overfor kontakt og helt unødvendigt må kalde såvel hunde som de anmassende til orden.

Den opførsel gør mig faktisk gal i skralden.

Med venlig hilsen
Kattegat

5 år siden
5 år siden
#11

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

5 år siden
5 år siden

Det er ok at man skal samle hundens efterladenskaber op med en plasticpose, men ofte bliver den smidt på fortovet, hvem skal så samle det op, os husejere.
Hunde kræver tid og træning, det er nok der det går galt med lydighedstræning.
Vi har haft hund tidligere, så jeg ved det er et stort arbejde at få dem stimuleret ellers går de deres egne vegne.
Jeg ved at hunde har stor glæde af vand, så nye regler om det er ønskelig, der må være "hundeskov" så måske skal der blive noget der hedder "vandhund" så områder må benyttes. Vi skal jo prøve at tilgodese alle. God debat Duween.

5 år siden
5 år siden

Ja, nu fik jeg lige læst denne debat her som helhed. Jeg forstår din harme, Duween. Som en, der bor i Kbh City med parker på flere sider er jeg også ofte vidne til, at påbudet om hunde i snor ikke respekteres. Ja, jeg har ikke noget imod hunde, men visse typer af hundeejere - heldigvis ikke alle - kan få mig til at flyve i flint. Jeg kan godt genkende de reaktioner du og flere andre debatdeltagere er ude for.

5 år siden
5 år siden
#14 Duween

Ja det er jo svært at have noget imod hundene som sådan, da det jo er dyr som bare følger deres instinkter. Det er ejerne den er helt gal med. Min erfaring er at hundeejere KUN tager hensyn til sig selv og deres hunde. Vi andre må så indordne os under deres luner, såsom at lade hunden løbe frit rundt blandt voksne og børn. På Nørrebro ser jeg fx. tit en person med ladcykel som lufter sine to enorme hunde ved at lade dem løbe ved siden af cyklen på fortovet, naturligvis helt uden snor. Det er den slags opførsel som får mig til at undres over om nogen hundeejere simpelthen bare ikke KAN socialiseres i denne sammenhæng. I øvrigt kan jeg ikke forstå hvorfor man skal holde hund(e) i en lejlighed i en storby.

5 år siden
5 år siden
#15

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

5 år siden
5 år siden

Nu bliver jeg nød til at blande mig, selv om en hund er godt opdraget, skal den ikke gå løs, der hvor det ikke er lovligt. Der er faktisk nogle, som er bange for hunde, og der er dette ikke rart med løse hunde, lige meget hvor godt opdraget de er. De steder hvor det er lovligt med løstgående hunde, kan man jo selv gå udenom, hvis man ikke er glad for løse hunde og bliver nervøs. Andre steder som f.eks. inde i byen, eller der hvor man bor, burde folk med hunde ikke lade dem være løse, også selv de ikke gør noget og kommer når ejeren kalder. På stranden er det heller ikke rart med løse hunde, da man kommer her for at bade og slappe af. Så vidt jeg ved, er det også kun de strande med blåt flag, hvor hunde ikke mere må bade og så kan hunde og deres ejere jo tage en anden strand, hvis de skal bade sammen.
Folk skal have lov at have lige det kæledyr de ønsker (indenfor rimelighedens grænser og lovgivningen) men de skal tage hensyn til andre. F.eks. har mine børn kanin og marsvin. Vi kan ikke have dem gående i deres græsningsbur uden vi har lige ved siden af fordi vores naboers hunde render løs og ofte løber ind i vores have fordi de gerne vil have kanin/marsvinesteg. Det irriterer mig helt vildt! Naboerne siger, deres hunde ingenting gør, men den dag jeg ikke er i haven, når de kommer på besøg, og vores kæledyr er ude, så tror jeg ikke hundene kan lade være at æde mine børns dyr.
Så hunde skal føres i snor, andet end de steder som er beregnet til løse hunde. Der er masser af hundeskove og hundeparker, hvor hundene kan få lov at løbe, og os der helst ikke ser dem uden snor kan holde os væk.

5 år siden
5 år siden

Jeg er fuldstændig enig med indlæg #16.
Ingen hund bør færdes frit i det offentlige rum. Løse hunde og specielt hunde i flok er altid en fare for deres omgivelser uanset størrelse og race, og her er specielt andre dyr og børn udsatte for angreb.
Så kan hundeejere med en modsat opfattelse af egne kæledyrs temperament garantere nok så meget.

En anden ting er hundeopdragelse og såkaldt lydighedstræning. Det er en narresut, hvis man ikke forstår, at det indlærte skal vedligeholdes dagligt i hele hundens levetid.
Gider man ikke ofre en time eller to sammen med hunden daglig, så glem alt om at have en lydig og socialiseret hund.

En anden ting er hunde og børn. Lad aldrig mindre børn under teen age alderen være sammen med en hund - eller for den sags skyld andre dyr, uden opsyn. Børn kan ubevidst eller helt bevidst være usandsynlig grusomme mod kæledyr.

Tak Frivole for et godt tip.

Med venlig hilsen
Kattegat

5 år siden
5 år siden

Jeg forstår ikke hvorfor der ikke har været ramaskrig over det oprindelige indlæg. Der er godt nok nogle ting, der fik mig til at ville ytre mig aldeles udenfor Pennens retningslinier. Men måske er folk her blot yderst artige og selvkontrollerende? Jeg håber det er tilfældet, for jeg gyser mig ved tanken om at så mange kan være hundrede procent OK med de ytringer.

5 år siden
5 år siden

Erika hvis du hermed mener at vi skal gå til angreb på Duveen fordi han ytre sig om løse hunde, er det hans mening.
Hvis du mener at vi skal gå til angreb fordi han sagde" jeg har fortalt at jeg engang sparkede en hund ihjel, fordi den kom for tæt på, og ikke bleg for at gøre det igen"
Det var for mig kun en trussel ikke for os en indrømmelse om han havde gjort det.
Hvis det er sandt Duween vil vi høre forløbet?

5 år siden
5 år siden

Alt går galt når det bliver for meget.

Duweens indlæg er nok et angreb på visse mentale karaktertræk ved visse hundeejere.
Man kan mene at hunden kun er et symptom. Havde disse mennesker ikke haft en hund, men et skydevåben, ville disse folks dårlige egenskaber blot ytre sig gennem et andet medium, nemlig våbnet og ikke hunden.

Jeg synes nu Duween røber et mishag ved hunde der er lidt for generelt.

Hunde og katte er på mange måder tiltalende dyr og det er trist at dyrene kommer galt afsted alt efter hvor elendige deres ejere er.
Jeg accepterer også at visse hunderacer forbydes selvom det er synd for de elskværdige eksemplarer af racerne. Det er jo oftest ejernes skyld og ikke hundenes. Men man kan ikke forbyde mennesker at leve, selvom de er dårlige hundepædagoger. Så må man forbyde hundene. Det virker måske urretfærdigt overfor de venlige eksemplarer, men børns (og små hundes) sikkerhed må veje tungest.
Det er som med våben. Skydevåben er ikke farlige. Hvis det er en engel der ejer dem. Men man kan desværre ikke forbyde dumme svin. Derfor forbyder man våbnene.

Mange hunde er langt gladere for havet end jeg. Så for mig må de gerne gå i vandet. Og det er nok mere mennesker der sviner end hunde.
Og hunde bør føres i snor på offentligt område. Det siger loven, og man har mødt nok af tragedier med børn og forsvarsløse der er blevet skamferet af bidske rovdyr. Og har man sin egen hund i snor, har man da ren samvittighed selv.
Man man skal ikke forbyde hunde. De kan give en masse godt til et ensomt menneske. Men husk pølleposerne på gaden!

Og så det med at vi skal have ulve i Danmarks natur.
Den er jeg imod. Folk der bor i Gentofte og interesserer sig for natur og økologi, kan måske synes at der skal være ulve i Jylland. Men der er ikke meget natur i Danmark! Danmark er et kulturlandskab med ganske få enklaver af fri natur. Og denne frie natur vil mennesker (og børn) også gerne kunne opleve i sikkerhed.
Ulve og vildsvin er ingen spøg hverken for mennesker eller husdyr.
Og det med at en landmand skal finde sig i at hans får dræbes af ulve går også over gevind. Landmanden kan godt selv holde sin fårebestand forsvarligt lille! Han og hans får skal ikke betale for at Københavnere skal have poleret deres økologiske glorie. De skulle selv prøve at flygte med familieskovturen fra en sulten ulv i betænkelig nærheden af bagdelen. :-)
Hvis der var et stort rovdyr løs i deres eget parcelhuskvarter, tror jeg nok de selv kunne finde nummeret til politiet!

Jeg tror at hvis vi alle balancerer os en smule og opfører os ordentligt i det offentlige rum er der plads både til mennesker med og uden hund.

Selv er jeg glad for katte og jeg kan lidt stilfærdige og venlige små hunde. Boede jeg alene ville jeg dog nok ikke selv have nogen.

5 år siden
5 år siden

Først og fremmest vil jeg godt indrømme at mit forrige indlæg nok var på grænsen til hvad der er både god tone og sagligt ifølge oplægget. Jeg var simpelthen bare så harm.

For at svare dig, så nej, jeg ønskede ikke noget angreb. Jeg forstår blot ikke hvorfor der ikke har været ytret modsigende meninger eller på anden vis taget afstand fra de punkter i det oprindelige indlæg, som jeg mener er modbydelige (inklusiv det eksempel du bragte).

For at bidrage mere konstruktivt til diskussionen, så er jeg helt enig i, at der er mange hundeejere, der ikke har god nok forstand på hundens natur og hvordan man bør opdrage og håndtere dem.
På den anden side, så vil jeg også mene at mange hændelser, der ender i en hunds aflivning, ikke er retfærdige overfor hunden, men er konsekvens af alt for strikt lovgivning, der ikke levner plads til vurdering af de andre parters rolle i hændelsen. Selvfølgelig skal hunde, der er bidske, aflives. Men meget kan tolkes som bidsk adfærd af usagkyndige uden at det nødvendigvis er det og der bør en grundigere vurdering finde sted (så det ikke er nok at et barn græder og siger hunden bed efter ham for at en aflivning derfor tager sted - i dette tilfælde, hvor dette barn havde kastet sten efter hunden, der bag sin indhegning virkede truende som reaktion på dette - barnet er ikke blevet bidt eller angrebet, men hunden skal stadig aflives fordi den er "bidsk" - i det her tilfælde vil jeg mene at barnet skulle have en kæmpe skideballe og så ellers få at vide at han intet har at gøre på andres private grunde).

5 år siden
5 år siden
#22

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

5 år siden
5 år siden
#23 Duween

Hunde skal ikke være uden snor andet end på privat ejendom, punktum.
Kommer en løstgående hund i nærheden af mig sparker jeg omgående ud efter den. Better sage than sorry.
Og den nye hundelov om at det er hærværk hvis man afliver en hund som trænger ind på ens grund er fuldstændig vanvittig. Det burde være omvendt at hndejeren kan sigtes for hærværk hvis hunden trænger ind på provat grund. Hvis jeg aå en hund på min grund og der var børn i haven ville jeg få uskadeliggjort kræet i videt mulige omfang med det samme; ikke noget med advarsler til ejeten.

5 år siden
5 år siden
#24 Duween

* better safe, than sorry.

5 år siden
5 år siden
#25

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

5 år siden
5 år siden

#23
Man må så håbe, at du ikke møder en rottweiler eller to på din vej.

Better clever than stupid.

Med venlig hilsen
Kattegat

5 år siden
5 år siden
#27 Duween

Frivole.

Nåh ja du har jo hund, så det var et helt forventeligt svar. Du er nok en af de hundeejere som behøver noget socialisering.

5 år siden
5 år siden
#28 Duween

Kattegat.

Jeg har såmænd både fået sparket en rottweiler og andre hunde væk fra mig. Et par solide støvler kan gøre underværker. En knytnæve er også ret effektiv lige på snuden.

5 år siden
5 år siden
#29

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

5 år siden
5 år siden

Jeg er heldigvis sluppet for situationer hvor sådanne tiltag er nødvendige.
Og jeg håber aldrig det sker.

5 år siden
5 år siden

Det er fint med en konkret holdning til det problem der rejses i debatten.

Holdninger har vi godt af at kende og stå op for - også for at få lidt modspil. Vi skal ikke nødvendigvis flytte os, men give plads så vi alle kan være her og fortælle vort syn på det aktuelle spørgsmål/emne.

Men fri mig venligst for de personlige angreb.

5 år siden
5 år siden
#32 Duween

Ok Frivole.

Husk det den dag en løs hund skambider dig eller en af dine.

5 år siden
5 år siden

UHA jeg er en af de slemme, men når det er sagt, så tager jeg også hensyn til andre dyr og mennesker! Vi bor ved siden af en skov -hvor der er et indhegnet område med råvildt! Men som så mange andre steder- finders der også råvildt og andre dyr i det fri, og derfor har vi altid hundene i snor på der!

Men når vi er på stranden om aftenen, hvor der ikke er andre, så løber de fri og leger! Hvis der kommer nogen, så er det på med snoren igen! Og selvfølgelig bliver efterladenskaber samlet op! Det skal lige tilføjes at vi bor et sted hvor der ikke er blå flag på vestkysten.

Ps. Jeg er også gevaldig træt af høm høm poser i min forhave, så må de hellere skide der end det tager x antal år at forgå!

5 år siden
5 år siden
#34

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

5 år siden
5 år siden
#35 Duween

Frivole.

Jeg har da på intet tidspunkt skrevet, at jeg opsøger hundeparker!! Jeg kunne ikke drømme om at brokke mig over løse hunde hvor det er tilladt, og jeg opsøger på ingen måde den slags steder. Du er i øvrigt helt galt afmarcheret hvis du mener at skiltning om hunde i snor betyder at det ikke gælder hvis ejeren har styr på hunden, det vil politiet jo ikke have nogen chance for at vurdere. Jeg kan jo også se, når politiet en sjælden gang i mellem, kontrollerer i De Gamles By, så falder der bøder til alle der ikke har deres hund i snor.
At du sammenstiller "beskidte børn" med hunde elefanter og andre dyr viser jo helt tydeligt at du har denne hundeejermentalitet, som ikke magter at adskille tingene. Selvfølgelig skal hunde ikke lege i vandet sammen med børn; at man ikke kan fatte det er utroligt men meget sigende for visse hundeejeren forkvaklede syn på hvad de kan tillade sig.

5 år siden
5 år siden
#36

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

5 år siden
5 år siden
#37 Duween

Hvis der er skiltning om at hunden skal være i snor så SKAL den være i snor.

5 år siden
5 år siden
#38 Duween

Og iøvrigt føler mange mennesker sig generet af hunde alene af den grund at de ikke er i snor. Der findes også mennesker som er bange for hunde, men det er naturligvis ikke noget hundeejere lader sig påvirke af, for i deres verden skal deres køtere jo have lov at udfolde sig frit ethvert sted til enhver tid.

5 år siden
5 år siden
#39 Duween

Slog lige hundegårde og fritløbsområder op i Københavns Kommune. I De Gamles By SKAL hunde være i snor jvf. skiltningen.

5 år siden
5 år siden
#40 Duween

Og som jeg startede med at skrive i det oprindelige indlæg, tager 95 % af alle hundeejere ders snor af deres hund som det første når de kommer ind i De Gamles By, som huser plejehjem, institutioner for alkoholikere og psykisk syge samt 5 integrerede børneinstitutioner. Disse hundeejere har aldeles ingen respekt for at deres hund kan være til gene dor disse; deraf min harme og min opfattelse af at en hel del hundeejere behøver noget socialisering.

5 år siden
5 år siden

#40
Jeg er nu ret sikker på, at tallet kun er 92 %

Med venlig hilsen
Kattegat

5 år siden
5 år siden
#42 Duween

Mon konklusion må være at disse hundeejere enten er fuldstændig ligeglade med deres medmennesker eller også er de simpelthen ikke særligt begavede, da de ikke kan fonde ud af at tyde et simpelt pictogram med tre ord skrevet nedenunder nemli; Hund i snor.

5 år siden
5 år siden
#43 Duween

Er nu ret sikker på,a at jeg har sat tallet lavt bare for at være på den sikre side, Kattegat :-)

5 år siden
5 år siden

Tror at jeg efter vores to hundeliv, vil have en ko i snor! Den kan både være økologisk og til nytte i haven med græsset og gødning *smiler*

5 år siden
5 år siden
#45 Tula

Puha, Duween ... man kan godt høre at du har meget voldsom aversion mod hunde og deres ejere, men at skære alle over én kam på den måde, er måske lidt voldsomt.

Altså her hvor jeg bor (i provinsen) har rigtig mange deres hunde løse, og der er så at sige aldrig problemer. Her er så også bedre plads, så vi kan sagtens finde steder, hvor en hund kan være løs.
Måske det er et større problem i storbyen?

Nu har vi selv for tiden en lille tæppepi***, og han er altid i snor, fordi vi ved at han har selektiv hørelse. Derfor tager vi selvfølgelig også konsekvensen og har ham i snor, men selvfølgelig skal man tage hensyn.
Her synes jeg faktisk generelt at katteejere er værre, for når man taler med dem, så er standard frasen "man kan jo ikke holde en kat inde", og implicit betyder det at jeg som katteallergiker enten kan holde mine døre lukkede eller finde mig i at de sover i mit sengetøj.

Men sådan er vi jo så forskellige. Der skal bare være plads til alle.

5 år siden

Besvar debattråd

Debatten Hunde og deres ejere er startet 07/08-2014 11:26 af Duween og er placeret under Religion, politik og samfund.

Log på for at skrive et indlæg i denne debat. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Seneste debatter

4Virus
2 timer, 51 minutter siden · Jack the Rapper...
3228Dagens ord
3 timer, 29 minutter siden · leviP
3Fyldepennen.dk
10 timer, 44 minutter siden · Savanti
221Hvad betyder én menneskehed for dig...
2 dage, 7 timer siden · Wernn
27SAS
3 dage siden · Morpheus
1HJÆÆLP
5 dage siden · Morten Vesterga...
373Kontraster
11 dage siden · Savanti
0Google Docs oversætter til engelsk!
11 dage siden · Tryggevælde
34Musikinspiration
13 dage siden · dino
379Gud
16 dage siden · Wernn
31Forfatteri og ensomhed
17 dage siden · Wernn
104Skyder de; fordi, der er krig?
17 dage siden · Wernn
0Yousee.
19 dage siden · Savanti
0Opdateringer og Google Chrome.
19 dage siden · MollyTrine
15Min roman.
20 dage siden · dino
3Læser & Kritik, søges!
25 dage siden · Morpheus
27Hvad mener i?
25 dage siden · Wernn
2Hvedekorns bud på hvad et godt digt...
26 dage siden · hermanøv
19Penge-tro vs. religion eller?
26 dage siden · dino
0Udbetaling Danmark
1 måned siden · Savanti
1Skriveklub
1 måned siden · Wernn
1Det blå EU
1 måned, 3 dage siden · dino
2Hvad med en skrivekonkurrence for f...
1 måned, 3 dage siden · hermanøv
3Synonymer
1 måned, 5 dage siden · Engbo
16Din dag
1 måned, 6 dage siden · Regina
11Så udkommer min digtsamling
1 måned, 7 dage siden · Fink
5Verdens økonomi
1 måned, 8 dage siden · dino
1470% sænkning af CO2 udslip
1 måned, 8 dage siden · Wernn
32Ligheder
1 måned, 12 dage siden · Savanti
0En molbohistorie?
1 måned, 16 dage siden · dino
4som der
1 måned, 17 dage siden · dino
3Findes der mon sådan en bog???
1 måned, 17 dage siden · Savanti
16Kunst og digte
1 måned, 18 dage siden · Savanti
12Rediger/slet kommentar
1 måned, 23 dage siden · hermanøv
4Nytårstalen
1 måned, 25 dage siden · dino
117Statsborgerskab
1 måned, 28 dage siden · Wernn
7Noget galt i halsen? Sprog og biolo...
1 måned, 28 dage siden · Wernn
12Julens indlæg
2 måneder, 1 dag siden · dino
7Hvor pænt/positivt er dette afslag?
2 måneder, 7 dage siden · peter_romer
3Fatter du det?
2 måneder, 7 dage siden · Wernn
7Redigering
2 måneder, 10 dage siden · NAHansen
65Demokrati
2 måneder, 12 dage siden · Wernn
20Udslettelse af selvet
2 måneder, 14 dage siden · Morpheus
39Løsrivelse - af provinser og hele l...
2 måneder, 19 dage siden · Wernn
1INTERVIEW TIL EN OSO OPGAVE.
2 måneder, 19 dage siden · Eddie
23Entropi og evolution
2 måneder, 19 dage siden · Wernn
122Hvad er du taknemmelig for i dag?
2 måneder, 20 dage siden · Freema
3Det sner på fyldepennen kan jeg se
2 måneder, 20 dage siden · Freema
44Forskningsprojekt om konflikt og ko...
2 måneder, 20 dage siden · Wernn
2Hærværk
2 måneder, 22 dage siden · dino
1Journaliststuderende på jagt efter ...
2 måneder, 25 dage siden · Eddie
109Homofobi
2 måneder, 26 dage siden · leviP
20Det kimer nu til vinterfest
3 måneder siden · dino
0Gælds styrelsen .
3 måneder, 5 dage siden · Savanti
6Hvem ejer og driver fyldepennen.dk
3 måneder, 6 dage siden · Engbo
11El-biler
3 måneder, 7 dage siden · dino
8En lille opgave
3 måneder, 7 dage siden · dino
1Brug af navne i bøger?
3 måneder, 8 dage siden · Eddie
3Er der en vinkender tilstede?
3 måneder, 13 dage siden · ordkløver6
6Er E-sport sport?
3 måneder, 16 dage siden · dino
2Er man tvunget til tavshed?
3 måneder, 18 dage siden · Eddie
29Sentimentalitet
3 måneder, 20 dage siden · Wernn
5Pengetroen
3 måneder, 20 dage siden · Wernn
19Lykke
3 måneder, 25 dage siden · Engbo
53Politiske ideologier anno 2019
3 måneder, 26 dage siden · Wernn
2Gådemagerens Gade aka Svendborg Mys...
4 måneder, 1 dag siden · Jes B
1Det store intet
4 måneder, 4 dage siden · dino
106Dagens Vits
4 måneder, 5 dage siden · Savanti
5Bøger om at skrive
4 måneder, 18 dage siden · neran

Religion, politik og samfund

4Virus
2 timer, 51 minutter siden · Jack the Rapper...
221Hvad betyder én menneskehed for dig...
2 dage, 7 timer siden · Wernn
27SAS
3 dage siden · Morpheus
379Gud
16 dage siden · Wernn
104Skyder de; fordi, der er krig?
17 dage siden · Wernn
19Penge-tro vs. religion eller?
26 dage siden · dino
4Nytårstalen
1 måned, 25 dage siden · dino
117Statsborgerskab
1 måned, 28 dage siden · Wernn
12Julens indlæg
2 måneder, 1 dag siden · dino
65Demokrati
2 måneder, 12 dage siden · Wernn
39Løsrivelse - af provinser og hele l...
2 måneder, 19 dage siden · Wernn
122Hvad er du taknemmelig for i dag?
2 måneder, 20 dage siden · Freema
44Forskningsprojekt om konflikt og ko...
2 måneder, 20 dage siden · Wernn
109Homofobi
2 måneder, 26 dage siden · leviP
5Pengetroen
3 måneder, 20 dage siden · Wernn
19Lykke
3 måneder, 25 dage siden · Engbo
53Politiske ideologier anno 2019
3 måneder, 26 dage siden · Wernn
1Det store intet
4 måneder, 4 dage siden · dino
0Sekterisk aggression
4 måneder, 24 dage siden · dino
2Uartige børn i gamle dage og idag
5 måneder, 4 dage siden · Engbo
30Kristendom
6 måneder, 13 dage siden · Engbo
23folkeafstemning
6 måneder, 25 dage siden · Engbo
63Hvad er meningen med livet?
7 måneder, 3 dage siden · dino
74På'n igen.
8 måneder, 11 dage siden · Engbo
82Tysklands ansvar
11 måneder, 2 dage siden · Engbo
8Bøn
11 måneder, 9 dage siden · Morpheus
32Politik .
1 år siden · Engbo
2Folkepension - hvornår?
1 år siden · dino
47At rejse er at leve?
1 år siden · Inghard
27Evolutions forskning.
1 år siden · Inghard
8Circumcisio.
1 år siden · dino
6Den nye EU aftale
1 år siden · dino
62Parti til alternativ befrielse af D...
1 år, 1 måned siden · Engbo
4Salme
1 år, 2 måneder siden · Engbo
6Victoria
1 år, 3 måneder siden · Kåemer
71Saudi-Arabien - Rusland
1 år, 3 måneder siden · Engbo
9Er den danske kultur modellerbar?
1 år, 4 måneder siden · Nicolas Birch-J...
10Folkekirken – ad hvilken vej skal d...
1 år, 5 måneder siden · Engbo
9Sandhed
1 år, 5 måneder siden · Inghard
9debat af moderæset, versus lykken.
1 år, 5 måneder siden · Pia Hansen
12Straf. Og forbrydelse.
1 år, 6 måneder siden · dino
67Burkaforbud
1 år, 6 måneder siden · Kåemer
23Legalisering af cannabis
1 år, 7 måneder siden · thevoid
5Ved bålet --ja, ved bålet
1 år, 8 måneder siden · Engbo
4Èt menneske - eller to?
1 år, 9 måneder siden · dino
7Æblemostreglementet
1 år, 9 måneder siden · dino
5Før Adams tid.
1 år, 10 måneder siden · Engbo
59Den selektive etik.
1 år, 10 måneder siden · dino
31Spare på DR?
1 år, 10 måneder siden · dino
38Er du kristen/religiøs?
1 år, 11 måneder siden · Engbo
0Land og by
1 år, 11 måneder siden · dino
7Vilde dyr tilbage i naturen?
1 år, 11 måneder siden · Engbo
27Åh nej! - Ikke igen!
2 år siden · dino
22#metoo
2 år siden · dino
109Selvforsvar
2 år siden · thevoid
1Forbrugersamfund
2 år siden · Camra
30Gentleman eller kvinde
2 år siden · Morpho
29ytringsfriheden
2 år siden · thevoid
9Lokkeland-reality
2 år siden · Morpho
10Fordomme
2 år siden · Kåemer
33Skyld
2 år siden · Anni Idorn
14Hvad sker der i samfundet lige nu?
2 år siden · Engbo
7Flygtninge
2 år siden · Morpho
26det rød hvide flag
2 år siden · dino
13Koranen
2 år siden · Kåemer
53Skat
2 år siden · Kåemer
10Reformation og renæssance
2 år siden · dino
11Normal
2 år siden · Kåemer
2Literatur og Samfund
3 år siden · Engbo