Helbred · Medicin(misbrug) ...

6 svar
Senest opdateret 5 år siden · 4 bruger(e) deltager
5 år siden

Jeg går jævnligt til kontrol for min diabetes og kontrollen viser som altid at jeg ikke er særligt godt reguleret.

Ved min sidste kontrol ordinerede lægen mig en ny pille der skulle medvirke til at forbedre min vægt, samt blodtryk og sukkerindhold. Jeg tog kun nogle få piller, så måtte jeg konstatere bivirkninger jeg ikke kunne acceptere.

Tilbage står jeg med restmedicin der kostede 1600 kr. for 98 piller og jeg tager dem ikke. Så nu er der smidt 1600 kr. ud af vinduet af en pille der koster 16 kr. stykket og hvoraf man skal tage én om dagen.

Nogle af jer debatlæsere er indenfor sundhedsvæsenet og må være stødt på samme problem. På et hospital er problemet ikke så stort, for pillerne er sjældent kun ordineret til en person. Men vi andre ude i den store farlige verden, må bare betale og så se glade ud.

Der kunne oprettes en pille-/medicinbank for denne slags tilfælde. Rent praktisk ved jeg godt at det ikke kan lade sig gøre, fordi en række plattenslagere hurtigt vil dominere en sådan bank med stålent eller snydemedicin.

(I mit tilfælde vil jeg levere medicinen tilbage til ordinerende læge og så kan han gøre med det, hvad han vil - eventuelt give et mindre antal piller til førstegangsprøvende).

5 år siden
5 år siden

Man kan godt rynke lidt på næsen af en sådan procedure præget af prøv og fejl: "Prøv denne medicin og se om du får det bedre. Hvis ikke så prøv denne i stedet for ... og se om den virker. Hvis ikke så ring og få en tid så ser vi på det. Goddag! Vi har denne nye medicin. Prøv at se om den virker!"
Man har jo lyst til at råbe: "Jeg skal ikke se om noget virker! Det er dig der er læge! DU må vide hvad der virker på mig, og så give mig noget der fungerer for MIG!"
Trods al moderne forskning - og der bliver forsket! Man har stramme og strikse protokoller for hvordan et forløb skal sættes op førend man overhovedet kan kalde det forskning, altså førend resultaterne er valide, hertil etiske regulativer der skal imødekommes førend man overhovedet får lov til det osv - så virker der det nogen gange som om det enkelte menneske stadig er en sort kasse som man kun har vag og famlende indsigt i.
Og man må betale for sin dyre medicin selvom det viste sig at være - ikke en fejl-ordination, der skal mere til førend man kan kalde den det - men i hvert fald et mislykket eksperiment.

Jeg er ikke læge, langt fra! Og mine egne kostvaner lader meget tilbage at ønske. Men jeg ville mene at hvis medicinsk behandling skal lykkes, så skal den hjælpes på vej. Det skal ikke være for meget op ad bakke!
Spis fornuftigt, hvad jeg håber du allerede gør. Så giver man nok pillerne en chance for at virke. Men det lyder vist som noget 14 læger allerede har sagt.

Bedste ønsker.

5 år siden
5 år siden

Tak Dino for medfølelsen. Og du beskriver meget rammende det dilemma læger (og patienten) er i.

Hen ad vejen spiser jeg mere og mere sundhedsbestemt og mine sukkertal er for nedadgående mod det accepterede, men jeg vejer 30 kg. for meget, og selvom jeg er stor, så er det 1/3-del for meget, så det er isærr vægten lægerne vil præparere. Indtil jeg blev hjerteopereret var man indstillet på at give mig en gastric bypass, men det er helt udelukket nu (hvilket jeg - alt andet lige - trods alt er meget godt tilfreds med).

5 år siden
5 år siden

Det er et Sisyfosarbejde at tabe sig når man samtidig ikke er voldsomt mobil.
Selv vejer jeg kun få kg for meget. Et luksusproblem. Men jeg er en idiot med fornuftig, sund mad. Frugt og grønt - nej tak! Lyst brød og kage - ja tak!
I aften har jeg fyldt mig med lakridskonfekt, som nogle var så gode at forære mig.
Er det svært for mig, må kraftigere typer have det meget svært. Får man blodtryksmedicin er det vist endnu sværere. (Siger en jeg kender.)

Gastric bypass har de seneste år været populært. Så populært at nogle bevidst har taget på for at komme med i gruppen der kunne få operationen!
Det første de så opnår er dette: "Tab dig 15 kg først! Før vil vi ikke operere dig!"
Jeg ved en der selv betale for en operation i Rusland. Hun har det vist godt. I hvert fald tabte hun sig meget og oplevede en stærk stigning i livskvalitet.
Men der ER bivirkninger! Intet er gratis her i livet.

5 år siden
5 år siden

Jeg kender udmærket dette med at skifte medicin og få uønskede bivirkninger. Det er i sådanne tilfælde nødvendig med tæt samarbejde med en læge man er fortrolig med. Det er næsten umuligt selv at afgøre om bivirkningerne virkelig skyldes medicinen eller det er nervøse reaktioner. Der er jo så mange følelser og fornemmelser forbundet med ens helbred, særlig når det er vaklende. Måske vil du virkelig have gavn af denne nye medicin, men det er nødvendigt med en læge som, billedlig set kan holde en i hånden og lede en frem skridt for skridt i overgangen. Måske viser det sig så også at du virkelig ikke tåler netop den medicin.

Angående den dyre medicin så har jeg ikke haft det problem, fordi jeg får meget stort tilskud. Så hvor meget mine piller virkelig koster aner jeg ikke. Har du talt med din læge om at få sådan et tilskud, eller er du så rig, at det ikke er en mulighed?

Kåemer

5 år siden
5 år siden

https://sundhedsst...nikertilskud.aspx

Med venlig hilsen
Kattegat

5 år siden
5 år siden

Jeg modtager kronikertilskud, ellers gik det slet ikke med det medicinforbrug jeg har. Jeg mener at jeg får medicin - før tilskud - på 35-40.000 kr. årligt.

Men det ændrer ikke ved det principielle ved at meget medicin smides ud, enten ved omlægning, dødsfald eller som hos mig at jeg afviser at benytte bestemte produkter, fordi livskvaliteten ved brug af visse typer kan blive for ringe.

Det eneste sted der kunne komme på tale som opsamlingssted for uudnyttet medicin - i mere eller mindre - ubrudt emballage, var apotekerne, som så kunne lave en aftale med et sygehus, der kunne få det gratis og dermed spare på de offentlige udgifter.

5 år siden

Besvar debattråd

Debatten Medicin(misbrug) ... er startet 24/10-2014 21:18 af Robert Kallehave og er placeret under Helbred.

Log på for at skrive et indlæg i denne debat. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Seneste debatter

23SAS
4 timer, 38 minutter siden · Jack the Rapper...
209Hvad betyder én menneskehed for dig...
8 timer, 7 minutter siden · Morpheus
3225Dagens ord
1 dag, 7 timer siden · Mette-Maj Ronja
1HJÆÆLP
1 dag, 11 timer siden · Morten Vesterga...
373Kontraster
7 dage siden · Savanti
0Google Docs oversætter til engelsk!
7 dage siden · Tryggevælde
34Musikinspiration
9 dage siden · dino
379Gud
12 dage siden · Wernn
31Forfatteri og ensomhed
13 dage siden · Wernn
104Skyder de; fordi, der er krig?
13 dage siden · Wernn
0Yousee.
15 dage siden · Savanti
0Opdateringer og Google Chrome.
16 dage siden · MollyTrine
15Min roman.
16 dage siden · dino
3Læser & Kritik, søges!
21 dage siden · Morpheus
27Hvad mener i?
21 dage siden · Wernn
2Hvedekorns bud på hvad et godt digt...
22 dage siden · hermanøv
19Penge-tro vs. religion eller?
22 dage siden · dino
0Udbetaling Danmark
26 dage siden · Savanti
1Skriveklub
26 dage siden · Wernn

Helbred

0DI Georges syndrom. Helbreds opdate...
6 måneder, 26 dage siden · Savanti
18Hormonforstyrrende stoffer.
8 måneder, 24 dage siden · Stinapige
7Helbred opdatering.
11 måneder, 8 dage siden · Savanti
11Sofies 5-trins selvværds-kursus
1 år, 4 måneder siden · Kåemer
4lagt op til debat
1 år, 6 måneder siden · Savanti
11Skepticismens tidsalder
1 år, 8 måneder siden · Robert Kallehav...
3smerter når jeg læser
2 år siden · cronio
6Rent vand
2 år siden · dino
4Mary Shelley og tarmfloraen
3 år siden · dino
8Sovepiller
3 år siden · dino
5Blodets iltprocent ?
4 år siden · Mons1957
8Stok
4 år siden · MortenM
20GMO-dyrket foder !
4 år siden · Robert Kallehav...
29Hvorfor ryger man?
4 år siden · CCDK
6Medicin(misbrug) ...
5 år siden · Robert Kallehav...
5Om p-pillekomplikationer, fortsat:
5 år siden · Jubas
7Hvad kan der være galt?
5 år siden · Talan
22D- vitamin/ vitaminer
6 år siden · Ajardo
6Piskesmældsskade ?
6 år siden · Engbo