Religion, politik og samfund · Hvad er det Rusland kæmper imod ?

26 svar
Senest opdateret 6 år siden · 7 bruger(e) deltager
6 år siden

Ukraine-sagen har ligesom sat Ruslands problemer i perspektiv. Russerne følte sig givetvis 'kørt over' af Vesteuropa og USA's liberaliseringsbevægelse og demokratibegreber, hvorfor Russerne i lyset af en anarkistisk og fascistisk udvilking i Ukraine, fik en anledning til at gribe ind, for at bevare sin flåde og den Russiskvenlige befolkning på Krim og samtidigt fortælle omverden at Rusland skulle man stadigvæk regne med, som bolværk mod Fascismen og dekadensen.

Nu kan Putin så samle landet imod de vestlige forsøg på at demokratisere hele verden, hvilket kun medfører yderligere dekadence og økonomisk ulighed. Russerne har fået en fælles fjende der er skyld i alle de genvordigheder russerne lider under.

Har Putin ret i at demokratiseringsprocesserne kan gå for hurtigt ?

6 år siden
6 år siden

Jeg tænker nu mere på de, der har mistet livet på grund af EU's og NATOs pres. Men det er da tankevækkende du bruger udtrykket, at Putin udnytter situationen - alt imens vi sender krigsmaskiner til lande omkring Rusland.

Vi er deltagere i det hysteri, der er en kær kommen metode for at skabe forståelse for NATOs eksistens. Og husk en stor del af Ukraine var jo russisk orienterede. Det var ikke et problem. De forskelige holdninger hindrede ikke i, at folk levede fredeligt sammen.

Det var som så ofte tidligere en bevist elite af fascister og rigmandsklubber, der satte hadet i gang.
Danmarks mindre tal i Tyskland og det tyske mindretal i Danmark lever jo fredligt sammen. Jeg håber ikke nogen forsøger at genskabe hadet fra tideligere.
Men det svarer til situationen i Ukraine.
Tak Robert fordi du turde åbne den debat.
Det har jo næsten været forbudt at omtale Ukraine her. Det minder mig lidt om Astrid Lindgrens de underjordiske, som man ikke må nævne - fra Sönden Eng

6 år siden
6 år siden

Mener i første omgang, at vi kender Rusland for lidt. Det kan jeg også forstå på Leif Davidsen.

Mener, at EU er lidt af en børste i Ukraine-situationen. EU kan have ret eller uret, men en ting er sikker: EU's stemmeleje er skingert og angstpræget.

6 år siden
6 år siden

Jeg er dybt uenig med Helle statsminister og fhv Løkke i deres syn på EU. Men jeg mener da ikke vi skal bedrive vold mod dem af den grund, selvom de bakker op om de, der bedriver de ugerninger i Ukraine. Hævn er en dårlig løsning.
"I har vores fulde opbakning meddelte Merkel på vore vegne til banditterne i Kiev." Der for er det vigtigt at meddele: ikke i mit navn!

6 år siden
6 år siden

Jeg har ingen forslag til en løsning af Ukraine/Rusland konflikten, men en ting ved jeg med 100 % sikkerhed. Konflikten kan ikke løses ved; våbenmagt, trusler om krig og oprustning, som vores herostratisk berømte forhenværende generalsekretær i NATO åbenbart tror og arbejder så ihærdig for.
Der findes kun en løsning på problemet, og det er den politiske. En sådan politisk løsning vil indebære store og radikale ændringer i de tidligere russisk dominerede stater under et og da ikke mindst Ukraine.

Alle de tidligere russisk dominerede områder er i dag gennemført; korrupte, stærkt udemokratiske og dertil styret af ultra nationalistiske regimer.
Her kunne EU måske gøre en indsats. Forklare; Ukraine, de baltiske lande, Polen, Ungarn og andre lande, at de nu engang har store russiske og andre etniske mindretal indenfor deres landegrænser, som der må tages behørigt hensyn til og ikke læne sig op ad NATOs krigsmaskine.

I dag diskrimineres disse mindretal i samtlige de tidligere såkaldte østlande i større eller mindre grad. Det medfører store spændinger og daglige konflikter - samt ekstrem dårlig udnyttelse af landenes materielle og menneskelige resurser.

Jeg kan ikke se formålet med mange dræbte; unge soldater, civile ofre og enorme materielle ødelæggelser, bare for opfyldelsen af våbenlobbyens evige krav om konfliktoptrapning.
Vi ved jo, at efter alle de massive drab og ødelæggelser skal man finde en politisk løsning. Betale kæmperegninger med fattigdom og usselhed til følge for almindelige mennesker og ikke mindst fremtidige børneårgange.
Dertil kommer helt kynisk betragtet, at EU handelsmæssigt og på andre måder har væsentlig mere brug for Rusland end omvendt, hvilket er gået op for russerne, men ikke for EU - endnu.

Med venlig hilsen
Kattegat

6 år siden
6 år siden
#5

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

6 år siden
6 år siden

Wibke Bruhns har forfattet bogen "Mit fædrende land" og den går bag om historien, set fra en over- efterlevende tysker. Det er en af de sværeste bøger jeg har læst (opsætning osv), men den har vist sig tankevækkende for mig.

Ligeledes den bog Madeleine Albright skrev om Tjekkoslovarkiet, gav et alternativt historisk indblik i tiden omkring 1.ste og 2.den VK. Jeg kan ikke huske titlen, men den gav somsagt et meget godt overblik.

Jeg har overvejet om nogle af jer kender til bøger i nærmest romanform, der beskriver virkningerne (de økonomiske og menneskelige) af 2.den VK.

... nå for Søren, dette indlæg skulle placeres under en anden debat, undskyld.

6 år siden
6 år siden

ad. #6, det skulle have været under debatstrengen: Fundamentalisme

6 år siden
6 år siden

Dit oplæg, Kallehave, kunne få mig tro at avisen "Land og folk" er stået op af graven. Eller "kommet ud af lighuset" for nu at blive i avissproget.

Ukraines leder blev vel valgt på demokratisk vis. (Så vidt synes også du at mene at demokrati er positivt.)
Så fik han fængslet Timochenko på et grundlag der ikke virker særlig overbevisende. Men selv stjal han offentlige midler i uhyrlig mængde. (En Ukrainsk Chauchesko?) Og derfor blev han presset ud.
Denne giga tyv var russisk sindet og formelt demokratisk valgt. Og det er vel derfor nogle røde gemytter siger at Ukraine er i facisternes hænder.
Når et land i Ruslands interessessfære vil være selvstændigt (det blev indlemmet af den røde hær, tvangskollektiviseret, tvangsudhungret, tvangsdeporteret til Sibirien osv) og forsøger sig med en parlamentarisk udvikling, der vil føre til yderligere løsrivelse fra Storebror, så synes "demokrati" at være noget uønsket, så kaldes det facisme. Hvorfor netop facisme? Hvorfor ikke nazisme eller kommunisme? Er det ikke lige meget hvad man bruger af ord fra den totalitære histories skraldespand?
Det er så typisk at folk elsker totalitarismen når de ikke selv bor i den.

(Og jeg ved at samme kritik kan rettes imod meget af det skidt som USA har stået bag gennem årene. Bare for at få den med.)

Jeg er nok enig i at ting kan gå for hurtigt. Man skal ikke løfte fanen for højt. Men - af hensyn til hvem? Man skal ikke genere en sovende bjørn.
Det kan komme til at overstige ens kræfter at slippe godt fra det.

Det væsentlige spørgsmål er:
Har Ukraine folkeretlig krav på selvstændighed?

Selv tror jeg at det på en måde passer Putin udmærket. For udenrigspolitik har ofte en gavnlig effekt på den indenrigspolitiske succes. Eller rettere, udenrigspolitikken kan camoufflere indenrigspolitikkens fiaskoer. Og jeg tror at det ikke mindst er det der er på færde her.
Så tager ham Krim. Så sender han en armada af måske tomme lastbiler ind i Ukraine og kører ud med industrielt udstyr.
Putin ved ikke hvad han skal gribe og gøre i derhjemme. Han ved ikke hvordan han skal styre sit land.

6 år siden
6 år siden

Jeg er såmænd enig med dig Dino i #8.

Nødigt ville jeg leve i USSR, hvor de stærkeste banditter hersker - Putin incl.

Det samme kan vistnok siges om Ukraine nu. ... og mange andre lande, USA incl.

Jeg er overordnet set tilfreds med at leve i DK, men i detaljen bemærker jeg at de rige bliver rigere og de fattige fattigere, så 'banditterne' hersker ufortrødent, også herhjemme.

Skal man have verdensfred, uden en kold krig i baghaven, så skal man tilsyneladende indgå forpligtende alliancer, og ikke forlange dekadence og demokrati indført for hurtigt, dertil er de kulturelle forskelle for betydelige.

6 år siden
6 år siden

Vi i Vesten bør bevare og gerne udbygge et samarbejde med Rusland. Vi har en masse kultur til fælles. Og mange af forskellighederne er ikke af uforenelig art.

Ang. DK? Det kan være at der er kommet mange rige, men DK er dog tæt på at være verdens mest lige land, og jeg er ikke overbevist om at de fattige bliver fattigere.
Hvem husker ikke hvor galt Özlem Zekic kom af sted da hun havde en chance for at vise et eksempel på fattigdom i DK.

Nå TV viser udsendelser med fattige folk der intet har, så ser man som regel et hus på landet med jord til. (Og en masse skrammel der fylder op og bestemt ikke pynter.
Så er der et par børn, som altid har en computer, man har en stor fladskærm, konen har tatoveringer, men dem får man måske gratis?
De har faktisk rigtig meget, men de er håbløse til at administrere de penge de har.
Konen plejer at ligge på sofaen imellem pizzaæskerne. Hvorfor ikke bruge den landlige have til at dyrke noget spiseligt? Der er næppe så megen forurening at det ikke går derude.
Der er intet objektivt der forhindrer dem i at have det godt, selvom de ikke har fede jobs.
Hvorfor lærer de ikke ungerne at tale ordentligt så andre kan holde dem ud?
De er vænnet til at blive fodret som fugleunger, og derfor kan de intet initiativ tage selv. De er rigtig gode til at sammenligne sig med andre der har succes. Og TV fotograferne er ikke dygtige nok til undgå at vise alle de ting som har kostet bunker af penge. (Eller gør de det med vilje?) I hvert fald opleves sjældent at TV værten konfronterer folk med deres faktiske pengeforbrug.
Hvorfor er det ofte sådan?
Er det fordi det er byfolk der flytter på landet fordi der er billige kvadratmeter derude? Byfolk der ikke kender til brugen af skovl og skuffejern?

Jeg påstår ikke at fattigdom kun er et psykologisk problem. Men der er nok ofte noget om snakken. Mennesker der har lært at de selv må tage fat kommer nok ikke så galt afsted.
Det dur ikke at børn lærer at penge - dem får man bare.

Og rigtigt - der er ikke mange jobs at få. Med øget automatisering/mekanisering er der ikke jobs til folk uden uddannelse. Derfor bør jøbløs industri føre til en vis deling af overskudet.
Men det kræver at man gør noget for at virksomhederne kan bestå. Danskerne er dyre i forhold til hvad de kan præstere. Polakkerne er bedre arbejdsmænd, rumænske piger er bedre til at gøre rent.
Så det radikale venstre burde holde hesten lidt og ikke gøre DK til en miljøvenlig elite. Det er da klart at der ikke forurenes i DK hvis der ingen virksomheder er her mere til at forurene! Når en politiker udtaler at Ålborg Portland bare kan fise af til udlandet hvis de ikke kan leve op til nye høje miljøkrav, så ville jeg sige til ham: "Du kan selv fise af. Dig kan vi lettere undvære!"
Hvad hjælper det at DK renses for NOx, når NOx'en bare kommer til os udefra? Verden skal reddes, javist. Men spis lige brød til.

6 år siden
6 år siden
#11 Engbo

#8 Jeg kan forstå, at dino mener, at når der er noget der går "de røde" i mod så kalder vi dem fascister.

Fascisterne oprøret var bestemt meget mærkante. De arrangerede volden - og især sørgede de for, at de rette blev myrdet. De brændte fagforenings huse ned og brugte i det hele taget uhyrlig vold.
Hvis ikke du tog dine skyklapper på, tror jeg nok vi var enige i at fordømme de metoder. Det var bestemt ikke alle, der deltog i oprøret, der var fascister eller nazister.

Men de øvrige bløde kræfter benyttede deres metoder. Er man et fredeligt mennesket , der ikke tåler at se blod. Så er det godt at have andre håndlangere til det nødvendige.

Det nyder magthaverne i det Ukraine, der bliver ledet af meget rige mænd. Så husk lige: Striden i Ukraine handler ikke om kommunister eller kapitalister. Det handler om demokrati eller kup regime.
Og husk også at debatten her ikke er om at holde med Putin eller ej. Hvis jeg var russer ville jeg ikke stemme på Putin. Men det behøvede jeg jo heller ikke, for Putin har en større opbakning i befolkningen end nogle anden af stormagternes ledere.

Når så alligevel vil forsvare en del af Ukraine og noget af det som Putin har stået for i den situation. Så er de fordi jeg forsøger at forsvare hvad der er rigtigt og ikke giver efter for den veltilrettelagte kapitalistiske presse.

Jeg er helt sikker på, at der er mulighed for fred i Ukraine, hvis vore lande i vest ville søge en løsning.
Den der søger skal finde; men en meget stor del af pressen søger ikke.
De vildleder.

6 år siden
6 år siden

Under overfladen, efter at Sovjetstaten brød sammen, viste russerne sig at være endog meget konservative, hvilket blandt andet kunne registreres på tilgangen til den Russiske Ortodokse Kirke.

Tilgangen har blandt andet medført at ROK er arge modstandere af andre trossamfund, samt himmelstræbende modstandere af seksuel frigjorthed - på nær den med at man skal være seksuel afholdende inden man indgår ægteskab med en af modsatte køn.

Så blandt andet derfor er de kulturelle forskelle store, når vest og øst mødes. Og så har flertallet af russere en prik med statsfædre, hvorfor Putin har så stor tilslutning, på trods af hans noget besynderlige fortid og nutidige lyssky venner.

Og Dino, de rige 'banditter' i Danmark, er såmænd de velstående medborgere overalt, der ikke har respekt for hvorfra deres velstand stammer og nu kører et ego-ræs hvor andre skubbes tilside med de albuer, de nu har fået rundsave på. Så skulle nogle være i tvivl, så er jeg mere socialist end kapitalist.

6 år siden
6 år siden

Jeg tilbringer mit otium i et såkaldt udkantsområde af Danmark - nærmere bestemt den sydøstlige del af Vendsyssel.
Her skulle du dino komme op en tur og gerne tage Öslem og Joakim med. Det ville måske kunne fjerne hovedstadssløret fra jeres øjne og gøre jer mere seende, kildekritiske og fremfor alt klogere og mere observante.
Det I vil opleve heroppe er gamle, men utrolig velholdte boliger og velpassede nyttehaver og ind imellem enkelte nedlagte og håbløst forfaldne landbrugsejendomme og gamle fodermester rønner.
De første er beboet og vedligeholdt af gamle forslidte og forkrøblede tidligere landarbejdere, fiskere og deres lige så forslidte koner. De har trods en lang og slidsom tilværelse stadig vilje og stædighed til at fægte sig igennem og holde skidtet fra dørene og hjælpe hinanden i dagligdagen.
De kender alternativet. En plads på et plejehjem blandt fremmede - mile fra det sted, hvor de er født og opvokset.
De få unge i blandt dem må arbejde langt fra hjemmet, som regel på alle de store entreprenør opgaver rundt i landet. Hovedsageligt København og andre steder, hvor den urbaniserede befolkning jo ikke beskæftiger sig med sligt hårdt og slidsomt arbejde. De har for længe siden fundet tryghed under statens og de store kommuners vinger i fine og velbetalte job efter at have frekventeret de i storbyen flotte nærliggende uddannelsessteder.
Denne arbejdsomme og forknoklede arbejdende befolkningsgruppe ser vi aldrig beskrevet i TV eller udbasuneret med fede overskrifter på avisernes spisesedler. Det er sikkert ikke godt TV stof og kunne risikere at åbne øjnene på folk som dig dino og andre af hovedstadens adel om den del af Danmark, der ligger udenfor Valby bakke.
Vi har dog også nogle af de mennesker boende, som du så malende beskriver i dit indlæg. De er alle uden undtagelse udkast fra storbyerne. Stakkels psykisk syge, alkoholikere, stofmisbrugere, prostituerede og andre af storbyernes frasorterede .
Folk som tiltrækkes af rådne bolighajers og kommuners spekulationer i billige huslejer og lave boligtilskud.
De anbringes så herude, hvor du så foreslå, at de kan leve af havedyrkning og hvad ved jeg. De stakkels mennesker kan ikke tage vare på sig selv og langt mindre på rødbeder, men det er måske det kommunernes sagsbehandlere satser på. Det skulle ikke forundre mig. De har jo deres fine uddannelse fra storbyernes verden.
Det kan i alle tilfælde ikke være for at give dem jobchancer, at de bor her. De få landbrugsjob, der findes er for længe siden besat af såkaldte elever fra de baltiske lande, Ukraine, Rumænien, og andre steder, hvor fattigdom også har sendt folk på vandring.
Hvilket slør er mon værst og mest at beklage? Muslimske kvindeslør eller urbane mentale slør.

Med venlig hilsen
Kattegat

6 år siden
6 år siden

Tak for indlægget, Kattegat.

Jeg tror jeg må fortolke det som en stille hyldest til de mange i DK der endnu har det i sig at kunne bestille noget og klare sig uden velfærdssamfundets "forkælelse."

Jeg har bemærket Vensyssels velholdte landhuse. For ca 15-18 år siden var jeg rundt deroppe og kunne ikke undgå at bemærke så påfaldende mange der havde fået nyt tag. Mon ikke mange deroppe har det godt med at holde "Københavneriet" lidt på afstand?
(Københavneri = regning, moms og skat.)

6 år siden
6 år siden

Det kan man sige dino. Folk er selvhjulpne heroppe, og det er trods alt endnu moms og skattefrit at passe hus og have selv.
Næee du, man skal bo i København og Nordsjælland for at kunne gøre effektivt brug af underbetalt østeuropæisk arbejdskraft til den slags arbejder. Det florerer til gengæld i landbruget også heroppe.

Med venlig hilsen
Kattegat

6 år siden
6 år siden

Underbetalt og underbetalt - det afhænger vist af hvordan man regner det ud. Tages prisniveauet i hjemlandet i betragtning er lønnen vist fin nok plus de øvrige goder de kan tage med.
Begrebet underbetaling handler vist om noget andet, nemlig at lønnen underbyder de danske arbejdere.
Til gengæld tror jeg nok at østarbejderne ofte overbyder hvad flid og den slags angår.
Jeg er selv ret doven og det tror jeg faktisk også mange andre danskere er = kræver høj løn i forhold til ydelsen. Og den gode løn skal man jo have når priserne på varerne i DK er så høje. Det bider sig selv i halen.
Desværre tror jeg at mange foretrækker østarbejderne selv til samme løn som de danske.
Nu skal man vist snart til at anlægge en tunnel under Femarbæltet. Fint nok, det giver da massiv beskæftigelse på det arbejdsløshedsplagede Lolland? Jeg tvivler stærkt på det. Firmaerne vil nok medbringe deres egne folk. Erfarne jord og betonfolk er bedre klædt på end langtidsledige. Sådan er det så forbandet med arbejdsløsheden, den invaliderer folk.
Samfundet og verden forandres.
Også i transportsektoren klager man over billig konkurrence. Men sagen er jo at rent historisk er transportudgifter en helt central faktor. Nu har man med udenlandske chauffører endelig fået løst problemet med transportudgifterne. Der er kommet et billigt system til distribution af varer. Det har været et historisk mål. I et grænseløst Europa har det sin egen klare logik, selvom det er synd for den danske chauffører. Man prøver så at stække disse billige transporter ved at lave temmelig forkrampede regler.
Politisk historisk oplever vi det paradoks, at den progressive klasse ("arbejderne") tvinges til at være "taktisk reaktionær." (eller i det mindste konservativ.) Man tvinges til at prioritere det nationale for at bevare goderne. Hvor det tidligere handlede om at være international.

Hvis vi i DK skal kunne bevare et arbejdsmarked med lange ferier, megen fritid, høj løn og gode arbejdsforhold, så er en høj indtjening i erhvervslivet helt nødvendigt. Derfor må miljøfanatismen føles som direkte benspænd for den udvikling. Vil vi i fremtiden se et brud på den alliance der hidtil har været imellem de røde og de grønne? Vil glosen "rød-grøn" blive en selvmodsigelse?

Vi oplevede på Bornholm at slagterierne krævede løntilbageholdenhed af arbejderne for at redde virksomheder der. Det gik naturligvis ikke så let. Jeg føler mig sikker på at slagteriorganisationerne i hovedlandet har hold projektet tilbage. Hvorfor? Naturligvis på grund af frygten for præcedens i resten af landet: "Gå ned i løn, eller vi lukker og flytter til udlandet!" Tager man først hul på den ...!
Men det vil nok ske igen.
Løsning? I en rødgrøn regering bør miljøministeren hentes fra LO!

6 år siden
6 år siden
#17 Engbo

Fagforeninger vender sig ikke i mod polakker eller andre udlændige. Fagforeninger forsvarer bare overenskomster og der er ingen hindring internationalt for hvem, der kan være medlem af en fagforening.

Men fagforeningen og de partier, der står dem nærmest har et problem, fordi de - altså den del - at de har overgivet sig til EU og globaliseringen.

Det er kapitalisternes internationale, der foreløbig har vundet. Der er mange paradokser og også hykleri.

Solidariteten med de polske arbejdere var stor, da Polen var socialistisk. Arbejderne fik moralsk og økonomisk støtte fra vidde kredse også i Danmark.

Det ligner igen da USA støttede de chilenske stålarbejderes strejke for der efter at bekæmpe den samlede fagbevægelse i Chile med tortur og drab.
Mange kapitalister er venlige og velopdragne folk. Men sluttelig, når der er profit, så falder den humane maske..

6 år siden
6 år siden

Dino, dit eget job kan formentlig varetages af en kvalificeret østarbejder, som med basal efterskoling, samt tilegne sig sproget, nemt kan klare specialopgaverne du varetager, til halv pris. Men den overenskomsdækkende fagforening hos dig, sørger for dansk tilpassede lønforhold, uanset om arbejderne er medlemmer eller ej.

Men det med halv pris, forekommer nok ikke i sygehusvæsenet - bortset fra udliciteret rengøring - . Da jeg blev hjerteopereret, var lægen polak og jeg tror på at han aflønnes som sine danske kolleger.

Til halv pris ift. dig og med stor købeværdi i de lande de kommer fra.

Og hvorfor skal transportomkostningerne nødvendigvis ned ? Alt incl. vil transportomkostningerne være en brøkdel omkostning på varene der transporteres, en omkostning man bare skal regne med, på samme måde som råstof- og brændstofpriser. Men når man har vognmænd som Kim Johansen, der løntrykker for blot selv at score kassen, så ligger respekten for en sund lønudvikling sådanne steder på et meget lille sted.

6 år siden
6 år siden

... jeg kan se at jeg selv bidrager med indlæg der er langt fra oplægget, det beklager jeg.

Hvis der er flere kommentarer til oplægget, så skal de være velkomne, ellers siger jeg tak for indlæggene.

Mvh/Kalle

6 år siden
6 år siden
#20 Engbo

Chaufører er nok pressede endda. Mange følte det var nødvendigt at snyde lidt hvilke bestemmelser og hastighed.
Både chaufører og vognmænd er endnu mere pressede på grund af konkurrencen fra øst arbejderne.

6 år siden
6 år siden

Transportomkostninger har alle dage været en irriterende fordyrelse af varerne. Afstande kan være konkurrenceforvridende, selvom de dog nogle gange kan virke kompencerende alligevel.
Hvis en fabrik/landbrug ligger lige i nærheden af markedet, vil transportomkostningerne være små og man kan underbyde den fabrikant der pga større transportomkostnnger må tage en højere pris. Dog i visse tilfælde kan hans produktionspris være lavere i et yderdistrikt pga lavere lønninger osv.
Der er ikke noget nyt i det. Det kan enhver se for sig.
Men der el mulig grund til at ønske sig transportomkostningerne ned. Og den mulighed er opstået i vor tid med den fleksiblere chaufførbemanding. Lige som man i produktionsleddet kan sænke lønomkostningerne ved at ansætte østeuropæere osv.
Set fra Månen er det faktisk den bedste måde at indrette tingene på.
Men vi er ikke ét stort land, vi er små lande med egne behov og selvopfattelser. Vi er nationalstater. På godt og ondt.

6 år siden
6 år siden
#22 Engbo

Arbejdere i øst og vest skal have mulighed for at leve en ordentlig tilværelse. Det får de bedst i gennem organisationen - ikke ved at konkurrere hinanden ud. Men det er måske også det du mener med de sidste to linjer, dino?

6 år siden
6 år siden

Jeg mener bare at vi ER nationalstater med hver vort særpræg. Vi vil gerne have samarbejde og handel. Men visse kulturbestemte forhold vil vi gerne selv kunne styre.
Konkurrence er ofte sund! Men vi skal da ikke prøve at konkurrere vore naboer i knæ. En dag er det måske os selv det går ud over.

6 år siden
6 år siden

Tror ikke det handler så meget om, hvad Rusland kæmper imod, som det er hvad de kæmper med: Rusland er et nyt land. Det er identitetsløst, det er rodløst, det er præget af en uhyggelig mentalitet, der svarer til de værst-tænkelige scenarier af DF ved magten herhjemme, OG de er underlagt et styre, der, ifølge en Gallupundersøgelse i Rusland, menes, af befolkningen, at være styret af gangstere og mafiøse bagmænd, i en rate på op til 85%.

Det er med andre ord, pisse svære tider for vores Rusland, og imens så har de en mand ved magten, der har magten alene fordi dén tænder ham: Jeg tror, at Kattegat har ret, når han siger, at han, Putin, ikke aner for eller bag på situationen og hvad hans skal stille op med den krise han har forårsaget. Endvidere tror jeg, at Putin, iblandt sine egne, er fanget af den opstilling, der skabes af de dybt højreorienterede mennesker i Dumaen. (Jeg forestiller mig, til trods for Putins vanvid, at han ikke er så vanvittig som hans modkandidat til hans første præsidentvalg, der mente, at "Rusland er først Rusland, når hendes grænser går fra kyst til kyst." - indlemmelse af hele EU, Kina og mellemøsten i Russisk territorie, med andre ord - han var 4-5% bagefter Putin, ved dét valg.)

Men ja, det er svært, og det bliver svært - vi står foran en kæmpe krise, der kommer, uanset hvad, og oven i det, så skal verdenspolitikken hænge sammen. - Med alle de store aktører på plænen; USA, Kina, Rusland, Europa og de gale idioter med deres terror i mellemøsten, så skal det nok blive Rigtigt spændende, når der nu ikke er nok til alle..

Anyways, sidetrack, Rusland kæmper med sin ungdom, og det, at det er identitetsløst land - det har været kommunistisk i næsten over 60 år, og det har formet landet, kraftigt: Med ét bryder muren ned, demokratiet bliver aktuelt, Jeltsin bliver præsident (han var, LANGT mere sej, end de fleste i Vesten ved af.) og med det og ham, så kommer der en forholdsvis blid overgang fra kommunismen til demokratiet - heldigvis, det kunne være gået meget meget galt.

Imidlertid sker der en masse i de ti år hvor Jeltsin er præsident; systemet omfavnes af en lykkelig befolkning, der kommer muligheder og produkter til landet, der aldrig har været set før og landet er friere end det har været, nogensinde. Men, mafiaen fra Europa i Vest og Italien i syd, har deres folk klar, med få timers varsel som muren falder: Der er KÆMPE lagre af rubler, gigantiske organisationsstrukterer, der er fuldstændigt sønderbombede, uden den kommunistiske ledelse i toppen og alt er, i de første år, mere eller mindre virvar.

Et overflødighedshorn af muligheder, for skruppeløse spekulanter og mafiøse mennesker.

Det er de sætter ind, mafiaen. - Mafiaen, der, for de, der ved noget om det, er et massivt internationalt netværk: De arbejder over hele planeten, i stor udstrækning sammen - den nuværende russiske, østeuropæiske, kinesiske og italienske mafia har, angiveligt, meget tætte bånd imellem sig. Disse mennesker, specielt den østeuropæiske mafia, satte ind umiddelbart efter murens fald, og sværmede om Moskva som fluer om lort. Efter de var etablerede, var det bare at sætte ind de strategisk rigtige steder, købe og afpresse de rigtige mennesker og, med det, så lå vejen til regeringen åben.

Som vi også ser herhjemme, hvor fokus ligger på at hade muslimer, for at fjerne fokus på den egentlige krig (TPP's udradering af demokratiet i Vesten) så lægges fokus på at hade og marginalisere minoriteter i Rusland der: Samme gamle historie - giv folket noget at hade, og fjern fokus fra dine egne overgreb, og du har frit rum til at holde på magten.

De ting er, tror jeg, mere eller mindre Ruslands krise i idag.

S.

6 år siden
6 år siden

Tak for din spidse pen, Simon.

Mvh/Kalle

6 år siden
6 år siden
#26 Engbo

#24 Det du beskriver, Simonzias, er jo netop forsættelsen af den frihedens rus, som blev så lovprist i Vesten.

Du beskriver også den seje Jeltsin. Ja, den forgangne avis Aktuelt beskrev Jeltsin, som den sunde russiske bjørn.
Jeg synes nu det er at gøre nar af den syge mand, der mere fortjener medlidenhed for sine alkoholvaner. Jeltsin blev spurgt, hvad han mente om Børsen i USA, som han stod måbende og betragtede. "Sådan en skal vi også have i Rusland," sagde han.

Og som du beskriver har de fået kapitalismen i al dens vælde - meget mere end den velfungerende, udbyttende i Vesten.
Jeg forstår godt de beskriver Rusland, som det unge Rusland. Men man kan nu også tage en anden vinkel nemlig mafians boltren sig i det gamle Ruslands værdier.

6 år siden

Besvar debattråd

Debatten Hvad er det Rusland kæmper imod ? er startet 03/01-2015 01:38 af Robert Kallehave og er placeret under Religion, politik og samfund.

Log på for at skrive et indlæg i denne debat. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Seneste debatter

3968Dagens ord
1 dag, 14 timer siden · Savanti
0Hvad inspirerer dig
2 dage, 1 time siden · heksemutter
489Kontraster
2 dage, 7 timer siden · Savanti
0Søger læsere!
2 dage, 18 timer siden · John Blicher Ma...
9Transgender
9 dage siden · Eddie
75Bibelen
10 dage siden · Engbo
24Skal vi starte et skrive- fortællef...
19 dage siden · Anniina
4Skrivegruppe 45+
20 dage siden · HeleneHK
0ideer og inspiration
20 dage siden · Rising star
11Brug af kommentarer?
21 dage siden · Pia Hansen
3Psykoterapi
27 dage siden · Anita A
2Efterlysning af serie
1 måned, 17 dage siden · Kåemer
6Skriveklub?
1 måned, 20 dage siden · Andreas9000
0Kritik / personlig / offentligt
1 måned, 22 dage siden · Brehmer
0Presse meddelser
2 måneder, 12 dage siden · JesperSB
1Copyright af navn
2 måneder, 21 dage siden · Kafkaesque
0Inspirationsråd til at skrive digte
3 måneder, 16 dage siden · belmindelig
20En udfordring med Den fede mand af ...
3 måneder, 20 dage siden · Morpheus
7Gratis TV-kiggeri
3 måneder, 21 dage siden · Prem
2Navne
3 måneder, 21 dage siden · Engbo
74Ligheder
3 måneder, 23 dage siden · Prem
20Komplimenter
3 måneder, 23 dage siden · Prem
145Hvad er du taknemmelig for i dag?
3 måneder, 24 dage siden · Prem
710 trælse brølere...
3 måneder, 25 dage siden · K.B. Assenholm
11Jalousi
3 måneder, 26 dage siden · Kåemer
3Saxo Publish eller Book on Demand (...
3 måneder, 26 dage siden · TheProject
4Gensidig betalæsning - Roman
3 måneder, 27 dage siden · Kafkaesque
5Bekræft dit køb med nemid
4 måneder siden · mlsj
9Limericker på Vendelbomål
4 måneder, 2 dage siden · Prem
1DAGENS KÆRLOGHED
4 måneder, 5 dage siden · Engbo
6Hvem kan italiensk?
4 måneder, 5 dage siden · Kafkaesque
10Skriveblokering/flow
4 måneder, 14 dage siden · Prem
1Leder af betalæsere til up-and-comi...
4 måneder, 16 dage siden · Aurelian
2opbygning
4 måneder, 16 dage siden · Avj81
6Dagens Dammark ,døde mink
4 måneder, 17 dage siden · Engbo
7Novelle vs Kort Roman
4 måneder, 19 dage siden · mlsj
7Kalle er død
4 måneder, 19 dage siden · Pia Hansen
1Litteraturlæsning sci-fi/fantasy - ...
4 måneder, 22 dage siden · Kafkaesque
0Hej Alle sammen!
4 måneder, 23 dage siden · mlsj
2Antal digte i digtsamling
4 måneder, 23 dage siden · dino
0Betalæsere søges til kvindelitterat...
4 måneder, 25 dage siden · Djani
2Må eller må man ikke?
4 måneder, 27 dage siden · Savanti
9Voldtægter og overgreb
4 måneder, 28 dage siden · Ormstunge
52Skrivegruppe søges - København og o...
5 måneder siden · Clara de N
123Dagens Vits
5 måneder siden · Savanti
3Ja ja, ser man det.
5 måneder, 5 dage siden · dino
3Betalæsere søges til fantasy roman
5 måneder, 8 dage siden · dino
2jeg søger feedback
5 måneder, 14 dage siden · Ormstunge
1Skrive-software?
5 måneder, 16 dage siden · Anlou
10Hvilken sprogstil foretrækker i?
5 måneder, 18 dage siden · hermanøv
137Virus
5 måneder, 26 dage siden · dino
1Mangler kritik
6 måneder, 4 dage siden · Nicolas Jessen
13Hvorfor kan jeg ikke det samme som ...
6 måneder, 6 dage siden · dino
4Sparring på krimi-roman
6 måneder, 6 dage siden · Emilsch
12Kynisk frelse
6 måneder, 12 dage siden · Wernn
20Hvad hedder det modsatte
6 måneder, 14 dage siden · Wernn
3En læser(e) søges til noveller
6 måneder, 16 dage siden · Michael But
27Godt man ikke kan
6 måneder, 28 dage siden · Wernn
50Liv andre steder?
7 måneder, 1 dag siden · Wernn
33Din dag.
7 måneder, 4 dage siden · smukkehjerte
157Læserbreve
7 måneder, 5 dage siden · Savanti
7Arbejde og bil
7 måneder, 14 dage siden · Wernn
46Big Brother Is Watching You!
7 måneder, 17 dage siden · Wernn
3Socialkonstruktivisme og socialkons...
7 måneder, 20 dage siden · Wernn
0Finding Forrester
7 måneder, 23 dage siden · Kafkaesque
9skrive start hjælp
7 måneder, 25 dage siden · Prem
5Jalousi kontra .
7 måneder, 26 dage siden · Wernn
0Regering ser rødt. Apoteket .dk
7 måneder, 26 dage siden · Savanti
4Hvad hedder det når
8 måneder siden · Savanti
14Brugt, misbrugt, udnyttet og udmyge...
8 måneder, 5 dage siden · Wernn
8Meddelelse
8 måneder, 6 dage siden · Engbo
105Skyder de; fordi, der er krig?
8 måneder, 24 dage siden · Wernn
230Forbyde kritik?
8 måneder, 25 dage siden · Engbo
8Etik af begrænsninger for tekst
9 måneder, 2 dage siden · Emeli
11Metwo-two
9 måneder, 8 dage siden · dino
17Down to Earth . Med zac efron.
9 måneder, 9 dage siden · Wernn
18Kunst og digte
9 måneder, 13 dage siden · Engbo
30Hvad er meningen med
9 måneder, 14 dage siden · Wernn
11668
9 måneder, 14 dage siden · Wernn
26JULEN
9 måneder, 20 dage siden · Wernn
4Sortering af dagbog
9 måneder, 21 dage siden · Prem
32Er kunst mulig eller umulig?
9 måneder, 22 dage siden · Prem
11Hvem er du?
9 måneder, 22 dage siden · Prem
64Lykken
9 måneder, 23 dage siden · Prem
5Livsbane . Livsveje. Livsvalg.
9 måneder, 27 dage siden · Savanti
4Hvornår er en tekst mest for børn?
9 måneder, 28 dage siden · Pia Hansen

Religion, politik og samfund

145Hvad er du taknemmelig for i dag?
3 måneder, 24 dage siden · Prem
137Virus
5 måneder, 26 dage siden · dino
46Big Brother Is Watching You!
7 måneder, 17 dage siden · Wernn
3Socialkonstruktivisme og socialkons...
7 måneder, 20 dage siden · Wernn
0Regering ser rødt. Apoteket .dk
7 måneder, 26 dage siden · Savanti
105Skyder de; fordi, der er krig?
8 måneder, 24 dage siden · Wernn
230Forbyde kritik?
8 måneder, 25 dage siden · Engbo
11Metwo-two
9 måneder, 8 dage siden · dino
11668
9 måneder, 14 dage siden · Wernn
26JULEN
9 måneder, 20 dage siden · Wernn
14Aftægtens objektive problem
10 måneder, 20 dage siden · dino
185Den frie verdens leder
11 måneder, 15 dage siden · Wernn
0Kringsat
1 år siden · Engbo
52Treenigheden
1 år, 1 måned siden · Engbo
221Hvad betyder én menneskehed for dig...
1 år, 4 måneder siden · Wernn
27SAS
1 år, 4 måneder siden · Morpheus
379Gud
1 år, 4 måneder siden · Wernn
19Penge-tro vs. religion eller?
1 år, 4 måneder siden · dino
5Verdens økonomi
1 år, 5 måneder siden · dino
4Nytårstalen
1 år, 5 måneder siden · dino
117Statsborgerskab
1 år, 5 måneder siden · Wernn
12Julens indlæg
1 år, 6 måneder siden · dino
65Demokrati
1 år, 6 måneder siden · Wernn
39Løsrivelse - af provinser og hele l...
1 år, 6 måneder siden · Wernn
44Forskningsprojekt om konflikt og ko...
1 år, 6 måneder siden · Wernn
109Homofobi
1 år, 6 måneder siden · leviP
5Pengetroen
1 år, 7 måneder siden · Wernn
19Lykke
1 år, 7 måneder siden · Engbo
53Politiske ideologier anno 2019
1 år, 7 måneder siden · Wernn
1Det store intet
1 år, 8 måneder siden · dino
0Sekterisk aggression
1 år, 8 måneder siden · dino
2Uartige børn i gamle dage og idag
1 år, 9 måneder siden · Engbo
30Kristendom
1 år, 10 måneder siden · Engbo
23folkeafstemning
1 år, 10 måneder siden · Engbo
63Hvad er meningen med livet?
1 år, 11 måneder siden · dino
74På'n igen.
2 år siden · Engbo
82Tysklands ansvar
2 år siden · Engbo
8Bøn
2 år siden · Morpheus
32Politik .
2 år siden · Engbo
2Folkepension - hvornår?
2 år siden · dino
47At rejse er at leve?
2 år siden · Inghard
27Evolutions forskning.
2 år siden · Inghard
8Circumcisio.
2 år siden · dino
6Den nye EU aftale
2 år siden · dino
62Parti til alternativ befrielse af D...
2 år siden · Engbo
4Salme
2 år siden · Engbo
6Victoria
2 år siden · Kåemer
71Saudi-Arabien - Rusland
2 år siden · Engbo
9Er den danske kultur modellerbar?
2 år siden · Nicolas Birch-J...
10Folkekirken – ad hvilken vej skal d...
2 år siden · Engbo
9Sandhed
2 år siden · Inghard
9debat af moderæset, versus lykken.
2 år siden · Pia Hansen
12Straf. Og forbrydelse.
2 år siden · dino
67Burkaforbud
2 år siden · Kåemer
23Legalisering af cannabis
2 år siden · thevoid
5Ved bålet --ja, ved bålet
3 år siden · Engbo
4Èt menneske - eller to?
3 år siden · dino
7Æblemostreglementet
3 år siden · dino
5Før Adams tid.
3 år siden · Engbo
59Den selektive etik.
3 år siden · dino
31Spare på DR?
3 år siden · dino
38Er du kristen/religiøs?
3 år siden · Engbo
0Land og by
3 år siden · dino
7Vilde dyr tilbage i naturen?
3 år siden · Engbo
27Åh nej! - Ikke igen!
3 år siden · dino
22#metoo
3 år siden · dino
109Selvforsvar
3 år siden · thevoid
1Forbrugersamfund
3 år siden · Camra
30Gentleman eller kvinde
3 år siden · Morpho
29ytringsfriheden
3 år siden · thevoid
9Lokkeland-reality
3 år siden · Morpho
10Fordomme
3 år siden · Kåemer
33Skyld
3 år siden · Anni Idorn
14Hvad sker der i samfundet lige nu?
3 år siden · Engbo
7Flygtninge
3 år siden · Morpho
26det rød hvide flag
4 år siden · dino
13Koranen
4 år siden · Kåemer
53Skat
4 år siden · Kåemer
10Reformation og renæssance
4 år siden · dino
11Normal
4 år siden · Kåemer
2Literatur og Samfund
4 år siden · Engbo
58Udvisning
4 år siden · Kåemer
1FNs Menneskeretserklæring
4 år siden · Kåemer
5Finansloven
4 år siden · Kattegat
5Et eventyr
4 år siden · Kåemer
26Paven i Malmö
4 år siden · Engbo