Religion, politik og samfund · Folkets talsmænd M/K

35 svar
Senest opdateret 6 år siden · 5 bruger(e) deltager
6 år siden

Det er fantastisk, at de der meget saglige stod og fortalte, at det vel nok var godt, at efterlønnen blev afskaffet. Snart kommer vi til at mangle arbejdskraft (?) 0g det høre ingen steder hjemme, at raske folk på 60 kan gå på efterløn.

Men eksemplet Vestager er altså sikret 1.218.000 om året i efterlønsalderen og omkring 1.162.000 millioner kroner årligt herefter.

Mange ting i mit liv kan det ærgre mig, jeg ikke har gjort anderledes. Men godt, jeg da aldrig har stemt på eller medvirket til deres bedrageriske liv. Man bliver forgyldt godt , når man skære ned på andres livs muligheder.

Oplysningen stammer fra Pernille Skipper fra Enhedslisten. Venligst Engbo

6 år siden
6 år siden

I en film for nogle år siden trængte nogle soldater ind i en kæmpestor rigmandsvilla, skøn arkitektur, lyse værelser, smukke møbler, et paradis af en have med træer, blomster og springvand osv. En soldat så sig forarget om og udbrød: "Det er skammeligt at nogen skal bo sådan". En officer svarede ham: "Nej, der tager du fejl. Det er sådan vi alle burde bo."

Om Vestagers løn og efterløn er for meget skal jeg ikke kunne sige. En million er trods alt ikke hvad den har været. Og naturligvis kan pengenes fordeling i samfundet diskuteres til enhver tid. Men så længe vi selv har vort på det tørre er det vel svært at blive virkelig forarget. "Når få har for meget og færre for lidt". Forargelse og misundelse kommer man ikke langt med. Det er vigtigt at hæve de fattige, ikke at pille de rige ned. Selv de fattigste i vort samfund er rige i forhold til millioner i andre dele af verden.

Kåemer

6 år siden
6 år siden

Javel Kåemer.
Hvis vi nu sætter Vestagers pension ned til hvad almindelige mennesker får, så synes jeg dine ord skal sendes til hende. Nu får du 120.000 kr. om året - og lad så være med at være misundelig på dem, der får 130.000 - misundelse kommer vi ikke langt med - og du har det jo alligevel godt.
...Venligst Engbo

6 år siden
6 år siden

Pengene i samfundet er ikke retfærdigt fordelt, det kan vi godt være enige om. Især da hvis man ser det på verdensplan. Hvordan det skal gøres på en rimelig måde skal jeg ikke gøre mig klog på. Men her i de nordiske lande er vi da kommet et godt stykke på vej.

De såkaldte socialistiske lande har jo heller ikke kunnet finde den rette fordelingsnøgle, skønt de dog har haft mere end et århundrede til at eksperimentere med det.

Kåemer

6 år siden
6 år siden

Man har altid talt om politikeres gage. Hvis den er for høj ligner det noget med at rage til sig, og er den for lav, vil ingen kompetente folk være politikere. Så vil Folketinget kun bestå af folk der var for dumme til at få andre jobs.
Så man må nok lægge sig et sted i midten.

Min kone er på folkepension. Vi har jo også andre indtægter, derfor er hendes pension på ca 3600 netto pr måned.
Hun har pension som sygeplejerske, men denne var en del af lønnen. Lønnen var altså lavere fordi noget skulle sættes til side til pension. Obligatorisk. Alligevel betyder det at hendes folkepension beskæres.

Vestagers pension skal nok ses i sammenhæng med ministerpensionen. En ministerpension fra Folketinget er nok lavere, da en EU kommisær sidder i en højere stilling end en dansk minister.
Men jeg er enig i at beløbet på 1.100.000 livsvarigt virker meget højt.

Taler vi om retfærdighed, så mener jeg ikke at retfærdighed betyder at alle skal have lige meget. Men den der med: "Når få har for meget og færre for lidt" er et godt mål at sætte sig.

6 år siden
6 år siden

Vore valgte politikere bestemmer, hvem der skal have ministerløn og hvem der skal have efterløn osv

Men jeg forstår, at de der dagligt taler og virker for nedskæringer skal have en stor løn for det mod - får de ikke det, gider de ikke arbejde og så vil, dinos dumme komme til magten.

Det er godt, at få har for meget og færre for lidt; men det betyder vel ikke at de rige skal tolereres på trods af deres begær, mens de fattige må nyde den lykke, der ikke er gods eller guld?

Tænk den Vestager, der er arvetager af de gamle radikale parti af husmænd og digtere som Skjoldborg.
Jeg er ikke misundelig, jeg har den dybeste medfølelse med de, der er kommet så langt ud, så de ikke værdsætter "På det jævne..."

6 år siden
6 år siden

Som nævnt var mine oplysninger fra Pernille EL. Enhedslisten praktiserer faktisk noget bag deres kritik. Medlemmerne får samme løn som andre folketings medlemmer - og lige så'for deltagelse i udvalg; men de får kun lov at beholde det som er ud over en faglært arbejders løn.

Den nævnte beregning for Vestager er jo også på grund af EU "støtte." EU er endnu mere rundhåndede end Folketinget. Men Søren Søndergård var repræsentant i EU fik alle et ekstra bidrag på 100.000 kr. Dem afstod Søren straks og gav dem til Folkebevægelsen mod EU - samtidig med han protesterede mod de store udskrivninger.

Men skal vi forsvare de høje lønninger fordi det ikke er godt med for meget lighed - og fordi de velkvalificerede ikke gider være folkets repræsentanter, hvis ikke de får noget mere end dem, de repræsenterer, så er det da godt, vi ikke har en Johannes Døberen mere.
Han fortjente kun at blive halshugget, da han generede de kongelige og deres nærmeste. En dejlig danserinde blev presset til at forlange hans hoved på et fad.

Sådan er det ikke mere; men lidt lighed med historien er der nu alligevel. Nå, vi skal jo ikke blande religion og politik sammen. Kristendommen er da meget smuk, bare vi ikke tager den alvorlig.
Venligst Engbo

6 år siden
6 år siden

Jeg synes ikke, at misundelsesargumentet holder. Det er noget pjat, for det handler for os, der påpeger det, om at less is more. Man behøver, hvad man behøver, og det er det. Det handler om at have adgang til det, som man behøver - og ikke hvad man tror, man behøver. Og det er godt nok ikke livsnødvendigt med en sådan ministerløn, det er det jo åbenlyst gode argumenter for, når EL gør det for mindre.

Jeg anser mig selv for en kunde, og ministrene sælger deres vare for dyrt. Man kan sagtens lave politisk arbejde for mindre end 100.000 om måneden. Det er noget pjat at sige, at det ikke kan lade sig gøre. Og det har intet med misundelse at gøre.

Hvis ministrene, som får over 100.000 om måneden er så samfundsbevidste (politik går som bekendt ud på at være samfundsbevidst), så ville de jo undvære en stor del af deres løn til fordel for samfundet.

Jeg betaler selv mine høreapparater, når det er tid til nye, og det gør jeg fordi jeg kan, og fordi det sparer samfundet - i det mindste så længe jeg kan. De koster begge over 10.000 hver. Så igen, det er ikke misundelse. Det er politikere, som ikke er gode eksempler, mens vi andre er det. Og det kalder man nærighed!!! Det er politikerne, som skal prædikeres!!!

6 år siden
6 år siden

10.000 kr pr høreapparat? Det er godt nok meget.
Sjovt nok ser man reklamer for gratis høreapparater. (Fordi der er tilskud) Det passer måske ikke?
Men de apparater kan måske ikke tage "det høje C?"

6 år siden
6 år siden

Det er min pointe, Dino. Jeg bor i Slagelse Kommune (Korsør), og den er vandkantsDanmark (aner faktiske ikke, hvordan man staver det). Det betyder, at forældre med multihandicappede børn ikke kan få aflastning eller orlov til at passe børnene selv. Der er gamle, som ikke kan få hjælp o.s.v. Du kender rumlen.

Se, så er det jo, at jeg selv betaler de omkring 10 - 14.000 (beløbet vokser nok for hvert fjerde år, hvor jeg skal have nyt) som høreapparater koster, fordi jeg med mit fleksjob kan betale.

Jeg kan som samfundsbevidst borger, der gerne vil have sin kommune til at køre.

Når politikerne er politikere, så må det jo være fordi de interesserer sig for samfundets bedste. Og det kan jeg bare ikke få øje på i min situation. Synes selv, at min handling er mere politisk og samfundsorienteret.

Alle snakker jo om at yde, ikk' sandt, Dino?! Det får vi hele tiden at vide, at vi skal, men ingen ser tilsyneladende, om vi faktisk gør det. Man antager bare, at det gør vi ikke, hvis man skal dømme efter retorikken fra Slottet (undtagen EL).

Jeg har ikke mødt mange med samfundssind, og jeg er ikke misundelig, som det er meget let at påstå, ser du Dino, jeg kan nemlig ikke forstå nogen som helst, der ikke kan give lidt af det de har (om ikke andet så ved at sige nej til unødvendige ydelser)..rig eller mindre rig! For alle vil sjovt nok meget gerne have af fællesskabet. Den er bare så hul og dobbeltmoralsk.

6 år siden
6 år siden

Jeg har da høreapparater, og de har ikke kostet mig noget. Jeg anede ikke at de i virkeligheden var så dyre. På den anden side, hvis der ikke var det tilskud ville jeg ikke have nogen, og det ville jo ikke være så godt. Mister man hørelsen mister man lidt efter lidt kontakten med andre mennesker.

For en tid siden lå jeg på hospitalet og delte værelse med en meget døv gammel mand. Han kunne kun høre hvad man sagde hvis man skreg det vildt ind i hovedet på ham. Han var ellers en sød gammel mand, men meget ensom. Hvorfor han ikke havde høreapparat er ubegribeligt.

Nå, undskyld, det var et sidespring.

Kåemer

6 år siden
6 år siden

Jeg taler ikke om, at jeg ikke kan få hjælp til høreapparater. Kan I ikke se de? Det står altså helt åbenlyst i tråden. Men det viser bare, hvordan rigtig mange mener, at det er ok.

Jeg betaler selv, fordi jeg kan. Jeg har min gode fleksløn, og den rækker med min livsstil.

Kåemer, en gammel mand på plejehjem får ikke nødvendigvis høreapparater. Jeg kender den prioritering, for jeg har selv arbejdet på et plejehjem. Den realitet kender jeg, og bl.a. derfor betaler jeg selv, så længe jeg kan.

6 år siden
6 år siden

Jamen herregud da Camra. at du selv betaler for dine høreapparater har jeg da opfattet. Det er så dit valg.

Mange gamle har det svært med høreapparater. De har måske gået i årevis i en næsten lydløs verden. Så er det svært pludselig at få alle de lyde ind. - Det var min pointe.

Kåemer

6 år siden
6 år siden

Der er netop derfor jeg selv betaler - så kan de ældre få den hjælp, som jeg ikke har nøde lige nu :O)

6 år siden
6 år siden

Et er at lidt bedre stillede som jeg selv betalte, men selvom du som flexer får noget tilskud allerede, så synes jeg dog at du kunne fortjene en smule støtte når du er så afhængig af høreapparaterne. Det er jo et helt specielt behov. (I din unge alder.)
Når man tænker hvad visse andre får!

6 år siden
6 år siden

Hvad nu, hvis man tænkte omvendt, hvor meget man har at give? Synes det andet er for nærigt.

6 år siden
6 år siden

Camra

Jeg synes da det er fint tænkt af dig.

Selvfølgelig ville det gøre en forskel, hvis vi alle gav afkald på tilskuddene. Men mon ikke pengene i stedet ville gå til nedskæringer.

Kåemer

6 år siden
6 år siden

Tja, vi kan ikke forlange noget, når vi ikke selv giver. Har man givet sig som borger, så har politikerne et ansvar. Det kaldes social gældsættelse men en filosofisk betegnelse.

6 år siden
6 år siden
#18 Engbo

"Men så længe vi selv har vort på det tørre er det vel svært at blive virkelig forarget." - skriver Kåemer.

Prøv lige at forestil dig, at vi er et sjak på ti mand på en arbejdsplads. Jeg har netop fået overskuet fra akkorden til fordeling.
Der er 1200 kr. til hver. Jeg betaler nu bare de 1000 kr og beholder selv de 200 x10. så kommer I myldrende og siger jeg har snydt jer - undtagen Kåemer: "I er bare misundelige, så længe I har det på det tørre skal I ikke klage!"

Det er en lille sammenligning, for fordelingen i samfundet er jo skævt mange gange. Jeg ved man gerne vil svare på et krav om total lighed; men det er der ikke tale om. De privilegerede får så mange gange mere end noget menneske har brug for.

Der blev også henvist til socialistiske eksempler. Jeg tror nok at toppen af Kinas kommunistiske parti mest er rige mænd. De er mere idealer for kapitalismen end for socialistisk tankegang.

Det retfærdiggør jo ingen ting. Men i det fhv Sovjet, DDR og sikkert andre. fik man ingen høj løn. Breznew fik ingen løn; men fik efter behov som i et kollektiv.

Men vi har eksempler som i det spanske, hvor borgerne har oprettet et kollektiv - og hvor alle får lige løn fra borgmester til rengørings dame. Det fungerer - mens det omgivende Spanien har omkring 50% arbejdsløshed. Vi kan have forskelige meninger; men for mig er det underligt, at man åbent betragter uretfærdighed som et ideal. Venligst Engbo

6 år siden
6 år siden

Uretfærdighed kan ikke være et ideal for nogen.
Det står jo defineret i selve ordet. (At det er forkert.)

6 år siden
6 år siden

Nåja, Engbo. Jeg betragter nu ikke uretfærdighed som noget ideal. Jeg taler bare om hvordan verden nu engang er skruet sammen. Men når jeg får hvad jeg behøver og lidt til, så rører det mig langsomt om andre får mere.

Men når nogen lider nød, og de ikke får den nødvendige hjælp, så forarger det mig, så vel som det forarger dig.

Jeg og min ven læser hver morgen op af en eller anden bog, og i øjeblikket er vi i gang med det Nye Testamente. Vi læste i dag Jesu lignelse om bonden der en tidlig morgen går på torvet og hyrer folk til at arbejde i sin vingård. Han tilbyder dem en denar, hvilket var en god dagløn på den tid, og det er de tilfreds med. Senere på dagen går han i flere omgange på torvet og hyrer flere folk, de sidste bare en time før solnedgang. Da det så er fyraften betaler han dem alle en denar. Det bliver de der har arbejdet hele dagen godt sure over og protesterer. Hvorfor skal de der kun har arbejdet en time have det samme som de der har slidt hele dagen? Men da bliver bonden vred. De første har jo fået det de blev enige om fra begyndelsen. Hvad vedkommer det da dem hvad han gav de sidste?

Kåemer

6 år siden
6 år siden

Kåemer, hvor vil du hen med den historie?

Den er udmærket, eksistentielt set. For vi har alle forskellige vilkår, men det betyder ved Gud i himlen da ikke, at man ikke skal stille spørgsmål og tænke kritisk.

Man kan godt tænke kritisk fra starten: hvis man har mere selv, så har andre højst sandsynligt mindre, for verden er ikke en uendelig mængde af ressourcer. Man kan godt tænke fra starten, at man vil være taknemmelig for det, man har og ikke hele tiden stræbe efter horisonten, som man aldrig kan nå og ikke nødvendigvis har brug for. Man kan godt tænke på at hjælpe andre, fordi man inderst inde ved, at man har nok selv. At man har lige præcis de ting, man skal bruge - bemærk, her menes ikke den store imponerende mængde, men den rigtige slags ting. Altså ikke noget man skal flashe som en ministerbil, men f.eks. gulerødder til maven, en uddannelse eller andet vigtigt.

Man behøver så sandelig ikke lægge sig hjernedød, dér er baren sat for lavt.

6 år siden
6 år siden
#22 Engbo

Jeg synes også, det er en god historie. Når vi fødes i et samfund, hvor der er hospitaler og veje. Så kræver vi jo ikke af de nyfødte skal opbygge, det hele selv. De må nyde goderne ligesom den sidste ansatte måtte.

Men derfor vil du vel ikke godkende, som i mit testamente, at jeg beholder betroede midler, som jeg skulle fordele?

Politik handler jo om forholdet mellem mennesker. Det handler om det samfundsmæssigt som også foregår i den enkeltes indre: Kampen mellem det egoistiske og det sociale.

For mig at se er højre og venstre netop kampen mellem retfærdighed og uretfærdighed. "Ved lov skal i land bygge," sagde Valdemar Sejr - og begrundede det også med, at hvis ikke, der ar lov, ville de stærke bare erobre det hele fra de mange.
Det modsiger ikke det personlige, at glæde sig over, vi har nok til behovet i det daglige. Du og din ven kommer vel også der til, hvor den rige bonde siger: Nu har jeg forråd nok i mange år, så spis, drik og vær lystig. - eller der hvor den rige bonde tager det ene lam fra den fattige Lasarus, selv om han selv havde mange får og lam.
Det er politik og med en klar dom. Så glæd jer til den vinkel en god morgen.

6 år siden
6 år siden

Sjovt nok tænkte jeg også igår på Jesu lignelse med vinbonden.
Men man kan diskutere den. For ganske rigtigt fik arbejderne hver især det de var blevet lovet, men - var vinbonden rimelig i den disposition? Gik han i den vise Salomos fodspor?

Venstre - højre - retfærdigt uretfærdigt?

Helt firkantet synes jeg problemet er at ekstremt højre vil sige en herremand der ejer det hele, bestemmer det hele. Arbejderne slider og slæber og for kun overlevelsesløn. Og blander de sig i landets styrelse får de pisk.
Ekstremt venstre vil sige en generalsekretær der bestemmer over alt, hvor skal disse folk bo og arbejde, hvad skal de have i betaling og hvis de brokker sig er der dømt fængsel og arbejdslejr. FOlk fyldes med løgn. Statens konfiskation af alle værdier kaldes for solidarisk fordeling osv.

Nu er pointen at disse to eksempler ligner hinanden på mange punkter. Nogle få får det hele og almindelige mennesker kan slide sig ihjel til sulteløn.

Derfor er idealet for mig at se ikke et enten eller, men et kompromis, hvor man søger det bedste af begge verdener. Men det får den konsekvens at man må afstå fra at sige at total lighed er lig med retfærdighed.

Jeg mener for øvrigt ikke at Lazarus var fattig. Han var ven med Jesus, har jeg læst. Men et sidespring.

6 år siden
6 år siden
#24 Engbo

#23 Sikke forfald jeg har, som for længst har meldt mig ud af Folkekirken og gjort op med religionen.

Så kommer fristeren alligevel og får mig til at forsvare kristendommen.
Nå, det må jo være skæbnen eller ånden, der forfølger?

Dino Historien om den rige men og den fattige Lasarus var en lignelse, som du kan læse f.eks. i et Ny Testamente Lukas 16 19 31.
Det var helt bestemt et billede på, hvad der bevæger sig i det menneskelige samfund, som i det tilfælde var de korrupte jøders og den venlige romerske besættelses magt.
Tænker an lidt dialektisk, kan den historie sagtens sættes på nutidens problemer - med spørgsmål og svar. Nutidens borgerlige svar er i spørgeform: Jamen hvad skulle den fattige gøre, hvis han ikke havde de riges smuler? - og det logiske svar gives: Nu kan du selv mærke sulten, tørsten og nøden.
ELLER. Kære højtlønnede ministre og repræsentanter for kapitalens magt: Nu kan i selv blive udstødt uden ret til dagpenge.
I hvert fald det ligner.
Dino
Din sammenligning med en reaktionær diktator eller en socialistisk diktator ...Hvor for, hvad med den demokratiske vej? Hvorfor skal vi ikke forsøge at bestemme, hvad der er retfærdigt - hvis vi altså går ind for retfærdighed?

6 år siden
6 år siden
#25 Engbo

Det er dog muligt, jeg først blandede de hellige skrifter lidt sammen - eller også er de evangelisterne, der skriver på to måder. Den med den rige, der tog den fattiges eneste lam gengives j ikke af Lukas; men pointen er den samme. Historien findes også i De Gamle Testamente, hvor den bliver brugt som en anklage mod Kong David. Kong David fordømte straks den kyniske rige og sagde, at han skulle straffes.

Men profeten, budbringeren meddelte. jJamen det er dig selv - og så henviste han til da han lod Urias dræbe, så han kunne kæle videre med Urias hustru. Så historien er så god, så I må tage min fortolkning med som et tredje evangelium rettet til vore grådige repræsentanter.

6 år siden
6 år siden

Jeg tror ikke det skulle være så vanskeligt at se hvad jeg mener med lignelsen om arbejderne i vingården, nemlig at misundelse ikke er det rette grundlag for retfærdighed mellem mennesker.

Det betyder ikke, at man skal være ligeglad med at nogen har mindre. Det var jo Jesus som fortalte lignelsen, og han sagde jo også at, "det er lettere for en kamel at komme igennem et nåleøje, end for en rig at komme ind i Guds rige!" - Det er nu så strengt igen, men i princippet er jeg da enig - hvis det da ikke ligefrem placerer os som er forsamlede her som rige.

Kåemer

6 år siden
6 år siden

Alle går ind for retfærdighed. Hvis man spørger dem.

Når jeg kalder det parlamentariske demokrati for det hidtil mest retfærdige system er det fordi det rummer den viden om os selv at vi har for mange fejl til (at vi bør vælge) absolutisme.
I demokratiet er der plads til at tage fejl og korrigere dem. Og der er den store fordel at vi (nogle) kan have ret og (andre) fejle på samme tid. Der er mange variationer mulige. Er en regering dårlig kan den ret hurtigt stemmes ud af helt almindelige mennesker.
Den private ejendomsret kan forekomme uretfærdig, men den har mange konstruktive sider som vi dårlige kan undvære.

6 år siden
6 år siden
#28 Engbo

Jeg håber ikke du tager det tungt, når jeg siger, jeg er helt enig.

Men demokratiet er ikke rigtigt, hvis det står stille. Selv efter Danamarks Riges Grundlov i 1849 blev den demokratiske udvikling hindret længe af kongemagt og Højre.

Men Venstre vandt omkring århundred skiftet. Sådan tror jeg også , det er i fremtiden selv om det går langsomt, ja, ofte med tilbageslag.
En gang må vi vel indse, at det ikke er pengenes magt; men menneskenes, der vil skabe en fremtid med bedre muligheder for alle.
Menneskene bør være mennesker og ikke sjakaler eller hyæner.

6 år siden
6 år siden

Engbo

Jeg forstår ikke hvad du mener med at demokratiet står stille. Så vidt jeg kan se er der mere bevægelse i det end nogensinde, både til det værre og det bedre. Vi skal ikke være blinde for, at de værste ting der er sket i Europa er sket i demokratiets navn og også de bedste.

Udtrykket "folket" bruges så flot, som om det entydigt er noget godt, men folket bliver let til pøbel. Isis og de andre islamistiske foreninger er faktisk folkelige bevægelser.

Heldigvis er der også stor opbakning om protesterne mod terroren, som vi sidst har set i støtten til Charlie Hebdo.

Kåemer

6 år siden
6 år siden

Nu er parlamentarisme jo ikke et entydigt begreb. Det vi har i Danmark kaldes for negativ parlamentarisme. Det vil sige, at en regering kan blive siddende, selv om den er i mindretal, så længe den ikke bliver mødt af et mistillidsvotum i Folketinget.
Det er i modsætning til den positive form, hvor en regering skal have et flertal bag sig for at kunne regere - eksempelvis Tyskland.
Begge former har sine fordele og ulemper - demokratisk set.

For mig er derimod det repræsentative demokrati mere problematisk.
Vi vælger ud fra personlig overbevisning folk til at repræsentere os på tinge, men gør de så det?
Det enkelte folketingsmedlem er ifølge Grundloven kun forpligtiget til at stemme efter sin egen overbevisning. Altså kan han blive valgt og få sit mandat på klare programerklæringer og derefter støtte helt modsat rettede synspunkter af overordnede partihensyn.
Det kan der være mange grunde til, men vi ser på den måde ofte demokratiet misbrugt. Det groveste eksempel herpå er vel i vores forhold til EU.

Vi har ydermere siden vores indtræden i EU set Folketingets partier fremme splittelsen i befolkningen gennem tiltag, der langsomt men sikkert udhuler befolkningens indflydelse på den førte politik. Her er kommunalreformen vel nok det tydeligste eksempel, men der er mange andre.
At vores danske demokrati er i bevægelse er en kendsgerning. Politikkerne tilraner sig større og større magt udenom befolkningens ønsker og fjerner sig mere og mere fra folket, og der begynder langsomt at danne sig et billede af en selvsupplerende politisk kaste uden reel folkelig mandat til deres beslutninger.

Det forhold er ikke et partibundet forhold, men er et helt generelt problem for det folkelige demokrati.

Med venlig hilsen
Kattegat

6 år siden
6 år siden

Kattegat

Jeg kan ikke modsige dig, faktisk synes jeg du peger på nogle meget reelle svagheder og farer ved vort folkestyre. Jeg er dog også tilhænger af at politikerne kun skal være forpligtet på deres egen samvittighed. Mon ikke vi er tjent med at de styrende er levende, naturlige mennesker, som tænker selvstændigt. Og der opstår jo hele tiden situationer som ikke kunne forudses, og hvor det er godt at nogen kan tage selvstændige beslutninger. Og så er der da også valg i hvert fald hver fjerde år, så kommer de valgte for langt ud kan de jo vippes af pinden.

Det er jo også sådan, at politikere ofte må arbejde nærmest i døgndrift, og dermed naturligt kommer dybere ind i de forskellige sager, således at de ofte må tage upopulære men nødvendige beslutninger.

Kåemer

6 år siden
6 år siden
#32 Engbo

#29 Du har nok noget ret, især. når jeg ser Kattegats fortolkning.

Demokratiet har udviklet sig for eksempel med at alle har stemmeret - ikke blot ejendomsbesiddere, som det var fra begyndelsen. Det varede længe før det også kom de fattigste til gode. Selv i 1950erne havde man ikke stemmeret, hvis man havde modtaget social hjælp. Kvinderne fik stemmeret i 1915.

Valgalderen blev sat ned. Det der modstrider og som vil være en forsættelse af rettighederne er magten over økonomien.

De store monopoler har fuldt ud lige så meget - ja mere magt end Folketing og regering. Med vore erfaringer skal vi ikke de selvstændige erhvervs mænd til livs.

Men storkapitalen burde underlægges regeringen.

Det er her jeg mener demokratiet står stille, ja, måske går tilbage, når vi ser på det store udsalg af det fællesskab der var.
Men, Kåemer ret, når du skriver. Vi kan jo bare vælge andre - og det mener jeg også, vi bør gøre.

...Venligst Engbo

6 år siden
6 år siden

Engbo

" Vi kan jo bare vælge andre - og det mener jeg også, vi bør gøre."

Åh ja, måske. Men hvem skulle det så være? Det bliver nok hverken dig eller mig. Og stakkels Danmark hvis det blev. Og endnu værre hvis vi også fik Kattegat med. Det ville nok blive et Folketing der ikke ville være til at skelne fra det vi har nu.

Kåemer

6 år siden
6 år siden
#34 Engbo

"Det ville nok blive et Folketing der ikke ville være til at skelne fra det vi har nu." Kåemer

Jo, jeg tror det vil blive helt anderledes. Hvad med lidt selvtillid og tillid til forandring.
Så er emnet jo også om løn for indsats, og da vi er på pension, så vidt jeg forstår, så kan vi jo arbejde gratis og skal kun have betaling for rejseudgifter o.lign
Når, så vi indfører et lønloft for de andre også, så kan vi jo nok forudse et flygtningeproblem.

Så må vi håbe at andre lande tager i mod dem - humanistisk. Og ja, så sparer vi jo også deres store pensioner. Venligst Engbo

6 år siden
6 år siden

Ja, Engbo, men efter 1849 gik det måske lidt for stærkt? Og derfor slog konservatismen tilbage. Vi fik den "gennemsete grundlov" i 1866 og så kom jo Estrup. Han var en god politiker, selvom han var upopulær.
Meget a propos blev der forsøgt et "terrordrab" på ham.
En ung mand skød mod hans hjerte på klods hold. Estrup overlevede på grund af noget han havde i brystlommen.

6 år siden

Besvar debattråd

Debatten Folkets talsmænd M/K er startet 12/01-2015 22:16 af Engbo og er placeret under Religion, politik og samfund.

Log på for at skrive et indlæg i denne debat. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Seneste debatter

3968Dagens ord
1 dag, 12 timer siden · Savanti
0Hvad inspirerer dig
1 dag, 23 timer siden · heksemutter
489Kontraster
2 dage, 5 timer siden · Savanti
0Søger læsere!
2 dage, 16 timer siden · John Blicher Ma...
9Transgender
9 dage siden · Eddie
75Bibelen
10 dage siden · Engbo
24Skal vi starte et skrive- fortællef...
19 dage siden · Anniina
4Skrivegruppe 45+
20 dage siden · HeleneHK
0ideer og inspiration
20 dage siden · Rising star
11Brug af kommentarer?
21 dage siden · Pia Hansen
3Psykoterapi
27 dage siden · Anita A
2Efterlysning af serie
1 måned, 17 dage siden · Kåemer
6Skriveklub?
1 måned, 20 dage siden · Andreas9000
0Kritik / personlig / offentligt
1 måned, 22 dage siden · Brehmer
0Presse meddelser
2 måneder, 12 dage siden · JesperSB
1Copyright af navn
2 måneder, 21 dage siden · Kafkaesque
0Inspirationsråd til at skrive digte
3 måneder, 16 dage siden · belmindelig
20En udfordring med Den fede mand af ...
3 måneder, 20 dage siden · Morpheus
7Gratis TV-kiggeri
3 måneder, 21 dage siden · Prem
2Navne
3 måneder, 21 dage siden · Engbo
74Ligheder
3 måneder, 23 dage siden · Prem
20Komplimenter
3 måneder, 23 dage siden · Prem
145Hvad er du taknemmelig for i dag?
3 måneder, 23 dage siden · Prem
710 trælse brølere...
3 måneder, 25 dage siden · K.B. Assenholm
11Jalousi
3 måneder, 26 dage siden · Kåemer
3Saxo Publish eller Book on Demand (...
3 måneder, 26 dage siden · TheProject
4Gensidig betalæsning - Roman
3 måneder, 26 dage siden · Kafkaesque
5Bekræft dit køb med nemid
4 måneder siden · mlsj
9Limericker på Vendelbomål
4 måneder, 2 dage siden · Prem
1DAGENS KÆRLOGHED
4 måneder, 5 dage siden · Engbo
6Hvem kan italiensk?
4 måneder, 5 dage siden · Kafkaesque
10Skriveblokering/flow
4 måneder, 13 dage siden · Prem
1Leder af betalæsere til up-and-comi...
4 måneder, 16 dage siden · Aurelian
2opbygning
4 måneder, 16 dage siden · Avj81
6Dagens Dammark ,døde mink
4 måneder, 17 dage siden · Engbo
7Novelle vs Kort Roman
4 måneder, 18 dage siden · mlsj
7Kalle er død
4 måneder, 19 dage siden · Pia Hansen
1Litteraturlæsning sci-fi/fantasy - ...
4 måneder, 22 dage siden · Kafkaesque
0Hej Alle sammen!
4 måneder, 23 dage siden · mlsj
2Antal digte i digtsamling
4 måneder, 23 dage siden · dino
0Betalæsere søges til kvindelitterat...
4 måneder, 25 dage siden · Djani
2Må eller må man ikke?
4 måneder, 27 dage siden · Savanti
9Voldtægter og overgreb
4 måneder, 28 dage siden · Ormstunge
52Skrivegruppe søges - København og o...
4 måneder, 29 dage siden · Clara de N
123Dagens Vits
5 måneder siden · Savanti
3Ja ja, ser man det.
5 måneder, 5 dage siden · dino
3Betalæsere søges til fantasy roman
5 måneder, 8 dage siden · dino
2jeg søger feedback
5 måneder, 14 dage siden · Ormstunge
1Skrive-software?
5 måneder, 16 dage siden · Anlou
10Hvilken sprogstil foretrækker i?
5 måneder, 18 dage siden · hermanøv
137Virus
5 måneder, 26 dage siden · dino
1Mangler kritik
6 måneder, 4 dage siden · Nicolas Jessen
13Hvorfor kan jeg ikke det samme som ...
6 måneder, 6 dage siden · dino
4Sparring på krimi-roman
6 måneder, 6 dage siden · Emilsch
12Kynisk frelse
6 måneder, 12 dage siden · Wernn
20Hvad hedder det modsatte
6 måneder, 14 dage siden · Wernn
3En læser(e) søges til noveller
6 måneder, 16 dage siden · Michael But
27Godt man ikke kan
6 måneder, 27 dage siden · Wernn
50Liv andre steder?
7 måneder, 1 dag siden · Wernn
33Din dag.
7 måneder, 4 dage siden · smukkehjerte
157Læserbreve
7 måneder, 5 dage siden · Savanti
7Arbejde og bil
7 måneder, 14 dage siden · Wernn
46Big Brother Is Watching You!
7 måneder, 17 dage siden · Wernn
3Socialkonstruktivisme og socialkons...
7 måneder, 19 dage siden · Wernn
0Finding Forrester
7 måneder, 23 dage siden · Kafkaesque
9skrive start hjælp
7 måneder, 25 dage siden · Prem
5Jalousi kontra .
7 måneder, 26 dage siden · Wernn
0Regering ser rødt. Apoteket .dk
7 måneder, 26 dage siden · Savanti
4Hvad hedder det når
8 måneder siden · Savanti
14Brugt, misbrugt, udnyttet og udmyge...
8 måneder, 5 dage siden · Wernn
8Meddelelse
8 måneder, 6 dage siden · Engbo
105Skyder de; fordi, der er krig?
8 måneder, 24 dage siden · Wernn
230Forbyde kritik?
8 måneder, 25 dage siden · Engbo
8Etik af begrænsninger for tekst
9 måneder, 2 dage siden · Emeli
11Metwo-two
9 måneder, 8 dage siden · dino
17Down to Earth . Med zac efron.
9 måneder, 9 dage siden · Wernn
18Kunst og digte
9 måneder, 13 dage siden · Engbo
30Hvad er meningen med
9 måneder, 13 dage siden · Wernn
11668
9 måneder, 14 dage siden · Wernn
26JULEN
9 måneder, 20 dage siden · Wernn

Religion, politik og samfund

145Hvad er du taknemmelig for i dag?
3 måneder, 23 dage siden · Prem
137Virus
5 måneder, 26 dage siden · dino
46Big Brother Is Watching You!
7 måneder, 17 dage siden · Wernn
3Socialkonstruktivisme og socialkons...
7 måneder, 19 dage siden · Wernn
0Regering ser rødt. Apoteket .dk
7 måneder, 26 dage siden · Savanti
105Skyder de; fordi, der er krig?
8 måneder, 24 dage siden · Wernn
230Forbyde kritik?
8 måneder, 25 dage siden · Engbo
11Metwo-two
9 måneder, 8 dage siden · dino
11668
9 måneder, 14 dage siden · Wernn
26JULEN
9 måneder, 20 dage siden · Wernn
14Aftægtens objektive problem
10 måneder, 20 dage siden · dino
185Den frie verdens leder
11 måneder, 15 dage siden · Wernn
0Kringsat
1 år siden · Engbo
52Treenigheden
1 år, 1 måned siden · Engbo
221Hvad betyder én menneskehed for dig...
1 år, 4 måneder siden · Wernn
27SAS
1 år, 4 måneder siden · Morpheus
379Gud
1 år, 4 måneder siden · Wernn
19Penge-tro vs. religion eller?
1 år, 4 måneder siden · dino
5Verdens økonomi
1 år, 5 måneder siden · dino
4Nytårstalen
1 år, 5 måneder siden · dino
117Statsborgerskab
1 år, 5 måneder siden · Wernn
12Julens indlæg
1 år, 6 måneder siden · dino
65Demokrati
1 år, 6 måneder siden · Wernn
39Løsrivelse - af provinser og hele l...
1 år, 6 måneder siden · Wernn
44Forskningsprojekt om konflikt og ko...
1 år, 6 måneder siden · Wernn
109Homofobi
1 år, 6 måneder siden · leviP
5Pengetroen
1 år, 7 måneder siden · Wernn
19Lykke
1 år, 7 måneder siden · Engbo
53Politiske ideologier anno 2019
1 år, 7 måneder siden · Wernn
1Det store intet
1 år, 8 måneder siden · dino
0Sekterisk aggression
1 år, 8 måneder siden · dino
2Uartige børn i gamle dage og idag
1 år, 9 måneder siden · Engbo
30Kristendom
1 år, 10 måneder siden · Engbo
23folkeafstemning
1 år, 10 måneder siden · Engbo
63Hvad er meningen med livet?
1 år, 11 måneder siden · dino
74På'n igen.
2 år siden · Engbo
82Tysklands ansvar
2 år siden · Engbo
8Bøn
2 år siden · Morpheus
32Politik .
2 år siden · Engbo
2Folkepension - hvornår?
2 år siden · dino
47At rejse er at leve?
2 år siden · Inghard
27Evolutions forskning.
2 år siden · Inghard
8Circumcisio.
2 år siden · dino
6Den nye EU aftale
2 år siden · dino
62Parti til alternativ befrielse af D...
2 år siden · Engbo
4Salme
2 år siden · Engbo
6Victoria
2 år siden · Kåemer
71Saudi-Arabien - Rusland
2 år siden · Engbo
9Er den danske kultur modellerbar?
2 år siden · Nicolas Birch-J...
10Folkekirken – ad hvilken vej skal d...
2 år siden · Engbo
9Sandhed
2 år siden · Inghard
9debat af moderæset, versus lykken.
2 år siden · Pia Hansen
12Straf. Og forbrydelse.
2 år siden · dino
67Burkaforbud
2 år siden · Kåemer
23Legalisering af cannabis
2 år siden · thevoid
5Ved bålet --ja, ved bålet
3 år siden · Engbo
4Èt menneske - eller to?
3 år siden · dino
7Æblemostreglementet
3 år siden · dino
5Før Adams tid.
3 år siden · Engbo
59Den selektive etik.
3 år siden · dino
31Spare på DR?
3 år siden · dino
38Er du kristen/religiøs?
3 år siden · Engbo
0Land og by
3 år siden · dino
7Vilde dyr tilbage i naturen?
3 år siden · Engbo
27Åh nej! - Ikke igen!
3 år siden · dino
22#metoo
3 år siden · dino
109Selvforsvar
3 år siden · thevoid
1Forbrugersamfund
3 år siden · Camra
30Gentleman eller kvinde
3 år siden · Morpho
29ytringsfriheden
3 år siden · thevoid
9Lokkeland-reality
3 år siden · Morpho
10Fordomme
3 år siden · Kåemer
33Skyld
3 år siden · Anni Idorn
14Hvad sker der i samfundet lige nu?
3 år siden · Engbo
7Flygtninge
3 år siden · Morpho
26det rød hvide flag
4 år siden · dino
13Koranen
4 år siden · Kåemer
53Skat
4 år siden · Kåemer
10Reformation og renæssance
4 år siden · dino
11Normal
4 år siden · Kåemer