Religion, politik og samfund · Ukraines rædsler.

13 svar
Senest opdateret 6 år siden · 4 bruger(e) deltager
6 år siden

Når et land er i økonomisk krise, kommer gribbene frem for at pille kødet af benene, det må være komklusionen af følgende artikel:
http://www.information.dk/522565

Man kan da kun præstere hjælp til befolkningen, ved hjælp af en slags marshal-hjælp, der kan hjælpe befolkningen på fode igen og ikke lån mv. der piller hår af de skallede.

Vi må se hvordan det udvikler sig.

6 år siden
6 år siden

Ja. Robert.
Hvem er så gribbene? Mit eget svar er, a EU's formand og Ukraines statsminister er gode eksempler og repræsentanter for gribbene. Det er helt klart, at der er muligt at nå frem til en fredelig udvikling - og vejen går går ikke med et forsøg - desværre vellykket - på at skabe dybe kløfter i befolkningen. Retten til mangfoldighed burde også gælde der.
Min mening Engbo

6 år siden
6 år siden

Situationen i Ukraine er kompleks, og IMF har med sine lån og de dermed forbundne krav om reformer og åben markedsøkonomi bestemt ikke gjort det lettere for den brede del af befolkningen.
Man har bl.a. efter krav fra IMF gennemført en pensionsreform, der har reduceret pensionerne til et niveau, der umuliggør overlevelse for de mange krigsinvalider fra krigen i Afghanistan, de mange ofre fra Chernobyl katastrofen. Disse to kategorier udgør alene 14 % af befolkningen i Ukraine.
Dertil kommer et så gennemført korrupt statsapparat, der trodser enhver beskrivelse, hvilket igen har overladt økonomien til den ukrainske mafia - med massiv flugt af kapital, viden og ungdom fra landet til følge.
De ting i forening er en cocktail, der i perioder har bragt inflationen op på 100 % om måneden.

Landets nuværende situation har skærpet vestlige kapital interesser for dette store tyndt befolkede lands resurser og på sigt potentielle marked. De står på spring for at komme til fadet og udplyndre landet, som vi har set det ske overalt i de tidligere østlande.
Man kan i den forbindelse klandre russeren Putin for mange ting, men han fik i det mindste stoppet Boris Jeltsins vest orienterede chokterapi og sikrede dermed den russiske befolkning for en så massiv nedgang i levestandard, som vi har set andre steder i Østeuropa.

Vi kan jo nære det spinkle håb, at Sydeuropas oprør mod de superliberale kræfter vil føre til økonomiske reformer af det nuværende finansielle system.
Alternativet er helt uoverskueligt. Social uro og krig er nærliggende at frygte.
Mit håb er med min baggrund i det, jeg har oplevet og set i specielt Baltikum dog nærmest ikke eksisterende.

Med venlig hilsen
Kattegat

6 år siden
6 år siden

Ja, man kan ikke uden videre lave et socialistisk styre om til et privatkapitalistisk styre og håbe på hurtig succes.
Hvis man fra Ruslands side blankt havde respekteret Ukraines ønske om selvstændighed, så kunne man måske fortsætte en rolig socialistisk model med gradvistereformer. I stedet for at man hu-hej skal melde sig ind i EU og NATO for at sikre sig.
Så kunne man handle med vesten i fredsommelighed.
Men Ukraines løsrivelse er et stort slag for Putins stor-sovjet drømme. Og derfor ser han helst at den mislykkes. (løsrivelsen.)

6 år siden
6 år siden

Jeg søger stadig de, der mener at løsningen skal være demokratisk - søger de der taler for, som man altid siger det i Vesten. En demokratisk løsning med respekt for mindretallet. Jeg søger også de, der til en hver tid er modstandere af kupregeringer og vold mod en lovlig valgt regering.

Hvis det var omvendt, at østen undertrykte kup regeringen med daglige angreb med tunge våben. Hvordan ville vi så ikke reagere? Jeg ved, at spørgsmålet er irrelevant, for jeg og nogle husker jo Ungarn i 1956 og Tjekolslovakiet i 1968.

Den ene fejl kan ikke bruges som begrundelse for de andre; men det der sker nu og langvarigt er da meget værre. Dino vender stadig tilbage til teorien om, at det jo tager tid til forholdende forbedres, når et land har været socialistisk. Tager det tid dino inden Ukraine når samme stade som Grækenland, Spanien eller Italien?
Er de målt med arbejdsløsheds% eller social sikkerhed. Engang var Ukraine altså en velfungerende stat - det var under socialismen - målt i forhold til omtalte stater og Ukraine efter socialismen. Men det skal jeg selvfølgelig ikke skrive, hvis ikke det passer.
Passer det?
...Venligst Engbo

6 år siden
6 år siden

"Ja, man kan ikke uden videre lave et socialistisk styre om til et privatkapitalistisk styre og håbe på hurtig succes."
Ovenstående citat fik mig til at mindes en gammel Joe Hill sang.

"And you will eat bye and bye,
In that glorious land above the sky.
Work and pray, live on hay,
You'll get pie in the sky when you die."

Med venlig hilsen
Kattegat

6 år siden
6 år siden

Ja, Engbo, Ukraine var da en velfungerende stat.
Det var Tyskland også i 1936.
Men velfungerende og velfungerende - det er vist en smags sag?

Du har godt fokus på at den styrtede præsident var lovligt valgt.
Men så kom revolutionen. Zar'en måtte styrtes. Og han var en zar!
Og Putin er revnende ligeglad med om Ukraine er velfungerende. For han vil have Ukraine tilbage under sin egen hat. Det er sagen i en nøddeskal.

6 år siden
6 år siden

Nej, dino. Det er slet ikke sagen - og det aller værste ved det synspunkt, der deles af vestens herskere, er at det kun er vejen til en videre ulykkelig udvikling. Din sammenligning med Ukraine og nazi Tyskland i 1936 er fantastisk, når vi tænker på, at Kiev på få dage blev jævnet af de tyske bombemaskiner. - og de utrolige ofre, der kostede at nå frem til den skønne, grønne by, som Kiev blev ind til n u igen Vesten talte sit sprog.

6 år siden
6 år siden

Jeg er beskyldt for at blande emner sammen, når jeg diskutere, og fyldepenne vennerne kan trøste sig med, at beskyldningerne ikke bare er her; men også blandt venner på møder jeg diskuterer med - og værst i den anklage er, at jeg indrømmer det!

Det gør jeg også , når jeg ser aftenens deadline med kommentarer om Ukraine og Ruslands økonomi. Jeg ser ikke bare de problemer; men ser de flabede smil fra skoletidens mobning.

De velnærede bonde drenge og så de børn, der havde en udlænding som far, der oven i købet hade et træben. Når jeg tænker på de børn, de trivelige , og så dem på skærmen, så puha.

Der er langt fra billedet af at mennesket er skabt i Guds billede, selv om det altid var de børn, der var opdraget til den ideologi.
En ting er, at de ikke holder med mig - børnene eller dem på skærmen; men de fornægter jo også sig selv. En verden med relativ velfærd gør nok, at de ikke som apostelen Peter, går uden for og græder bitterligt, da de opdager dem selv som overløberne.
Der står en underholdning parat til at dulme brøden. Sagen i en nøddeskal er, at når Ukraine ikke vil underordne sig EU, så skal de skydes myrdes og deres venner skal bekæmpes, som den dumme tøs, man da har lov at voldtage, som de udstødte må indrette sig efter.

Jo, det politiske i familien, på kommunalplan og verdensplan hænger sammen. Prøv at se de f.eks i litteraturens, kulturens spejl.
Men forsoning er vigtig. For de skolebørn, jeg omtaler såvel som dem på skærmen har også andre gode sider. Det har jeg i minderne, og det høre med. Det gør det også for de voksne børn på skærmen.
Livet er en kamp for de gode sider. Konflikten er ikke bare mennesker imellem; men er også en indre kamp.
...Venligst Engbo

6 år siden
6 år siden

Ind imellem er dine konklusioner sgu svære at holde rede på Engbo.

Denne streng er begyndt fordi jeg mener at gribbene kom flyvende i stort tal for at pille kødet fra knoglerne i Ukraine.

Andetsteds har vi forsøgt at få rede på hvad baggrunden for Ukraines kollaps skyldtes og nåede vistnok frem til at et gennemkorrupt regime fyldt med kriminelle *zar'er* forsøgte at tage magten, med velvilje fra Rusland. Da en såkaldt legal magtovertagelse medførte at nye korrupte *zar'er* tog over, havde dette ikke Ruslands velvilje og russerne anekterede landområder i Ukraine, en helt uhørt reaktion ift. FNs erklæringer om landes suverænitet og nu leger russerne med verdensfreden somom denne fred er et stykke legetøj i hænderne på psykopater. Men dette sidste aktstykke handler min streng overhovedet ikke om. Er det til at forstå ?

Venligst Kalle

6 år siden
6 år siden
#10 Engbo

Selvfølgelig, Kallehave. Jeg bestemmer ikke, hvad du skal mene, hvad du skal skrive. Men jeg vil da lige spørge om du har noget i mod, at jeg svarer på dine sidste påstande.

Jeg har det omvendt, når jeg udtrykker noget, så glæder det mig, når nogen svarer - og da især de, der er uenige.

Jeg prøver at opfatte udviklingen, sandhedssøgende; men min skrift er bestemt ikke hellig.

6 år siden
6 år siden

[Jamen Engbo - læs nu lige hvad der står! 1936 - flere år før krigen begyndte. Og jeg siger ikke at Tyskland var velfungerende uden at tilføje den relative vinkel. Men Tyskland var i fremgang på mange måder. Produktion og beskæftigelse, afholdelse af OL, og endnu før krystalnatten.
Rigtig mange så på Tyskland med stigende beundring.
Senere (endnu før krigen) gik DKP rundt og forklarede at nazisterne slet ikke var så slemme. (jvf. pagten med USSR.)]

Ukraines velfungerende-hed er nok også rigtig når det gælder visse parametre. Men ikke alle. Man havde fået et demokrati på benene. Men trods det var tiden ikke moden til at en valgt regering kunne styre i overensstemmelse med gode demokratiske principper. Man havde fået valgt en mand hvis bestemmelse kun var at berige sig. Og set fra Ruslands side var det fint nok, når bare han opretholdt bindingen til det.
Det nye styre (og ja, det kom til magten ved et kup.) ville noget andet.
Man kunne støtte med en slags Marshallhjælp. Men skulle så også Rusland have Marshallhjælp? Og andre trængende områder?
Det er noget af en knude der skal løses op.

6 år siden
6 år siden
#12 Engbo

Dino Det første afsnit, du skriver om DKP og Sovjetu. Ja, både Sovjet og kommunisterne i verden var bange for den tyske udvikling. Der for prøvede man at trække opgøret ud. F.eks. med ikke angrebspagten. Men husk lige at bekæmpelsen af socialisme oh kommunisme var ikke noget man pludselig mente fra nazisternes side. Det var deres dyreste idelogi.


Hitler så den borgerlige modstand mod kommunisterne som ikke meget værd - som tandløs.. Marxister og jøder stod i vejen for den ariske ide. Det fremgår af Mein Kamp. Det fremgår af de mord der blev begået af nazibander.

Kommunisterne i Danmark hjalp ofte flygtninge fra Tyskland, der ellers af den pligtopfyldende regering ville blive sendt tilbage, så banditterne kunne tage sig af dem.

Jeg skriver fordi sådan var det.
Jeg skriver det ikke, fordi jeg mener at taktikken altid var rigtig.

Til det sidste. Ja, her er det altså mig, der tager EU alvorlig. For en ting er, at vi er uenige; men det betyder jo ikke, at der ikke er nogen funktioner, der er brugelige.

Så jeg finder det ikke ligegyldigt, at EU og andre har godkendt demokratiske valg tre gange, før vi så også godkendte et voldeligt kup mod de demokratiske valg? Hvor er forpligtelsen henne?
Det er min mening, at i et nationalt samfund har borgerne nogle rettigheder. De sympatiske og de mindre sympatiske. Det samme mener jeg om godkendte lande. De er bestemt ikke sympatiske alle sammen; men det grundlæggende må være at værne om retten som er anderkendt af FN.
Det er ikke godt nok; men det er en mulighed for at komme videre i fredsarbejdet, den retslige og den materielle.

6 år siden
6 år siden
#13 Engbo

"FNs erklæringer om landes suverænitet og nu leger russerne med verdensfreden somom denne fred er et stykke legetøj i hænderne på psykopater. Men dette sidste aktstykke handler min streng overhovedet ikke om. Er det til at forstå ?" ( ja,vel, jeg klappede automatisk hælene sammen, da jeg der blev sat på plads, der sidder jo noget i mig endnu fra rekrut tiden.)

Det drejer sig om at nedkæmpe folkene i den østlige del af Ukraine. Selv om man sløre det, når man skriver eller siger det. så kan du godt kalde de andre for psykopater. Men pas på, du ikke ser dig i spejlet, når du bruger den hårde argumentation. Prøv at følge udviklingen og hør argumenterne fra begge sider og udviklingen fra begge sider. Venligst Engbo

6 år siden

Besvar debattråd

Debatten Ukraines rædsler. er startet 28/01-2015 00:28 af Robert Kallehave og er placeret under Religion, politik og samfund.

Log på for at skrive et indlæg i denne debat. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Seneste debatter

3968Dagens ord
1 dag, 13 timer siden · Savanti
0Hvad inspirerer dig
2 dage, 1 time siden · heksemutter
489Kontraster
2 dage, 7 timer siden · Savanti
0Søger læsere!
2 dage, 18 timer siden · John Blicher Ma...
9Transgender
9 dage siden · Eddie
75Bibelen
10 dage siden · Engbo
24Skal vi starte et skrive- fortællef...
19 dage siden · Anniina
4Skrivegruppe 45+
20 dage siden · HeleneHK
0ideer og inspiration
20 dage siden · Rising star
11Brug af kommentarer?
21 dage siden · Pia Hansen
3Psykoterapi
27 dage siden · Anita A
2Efterlysning af serie
1 måned, 17 dage siden · Kåemer
6Skriveklub?
1 måned, 20 dage siden · Andreas9000
0Kritik / personlig / offentligt
1 måned, 22 dage siden · Brehmer
0Presse meddelser
2 måneder, 12 dage siden · JesperSB
1Copyright af navn
2 måneder, 21 dage siden · Kafkaesque
0Inspirationsråd til at skrive digte
3 måneder, 16 dage siden · belmindelig
20En udfordring med Den fede mand af ...
3 måneder, 20 dage siden · Morpheus
7Gratis TV-kiggeri
3 måneder, 21 dage siden · Prem
2Navne
3 måneder, 21 dage siden · Engbo
74Ligheder
3 måneder, 23 dage siden · Prem
20Komplimenter
3 måneder, 23 dage siden · Prem
145Hvad er du taknemmelig for i dag?
3 måneder, 24 dage siden · Prem
710 trælse brølere...
3 måneder, 25 dage siden · K.B. Assenholm
11Jalousi
3 måneder, 26 dage siden · Kåemer
3Saxo Publish eller Book on Demand (...
3 måneder, 26 dage siden · TheProject
4Gensidig betalæsning - Roman
3 måneder, 27 dage siden · Kafkaesque
5Bekræft dit køb med nemid
4 måneder siden · mlsj
9Limericker på Vendelbomål
4 måneder, 2 dage siden · Prem
1DAGENS KÆRLOGHED
4 måneder, 5 dage siden · Engbo
6Hvem kan italiensk?
4 måneder, 5 dage siden · Kafkaesque
10Skriveblokering/flow
4 måneder, 14 dage siden · Prem
1Leder af betalæsere til up-and-comi...
4 måneder, 16 dage siden · Aurelian
2opbygning
4 måneder, 16 dage siden · Avj81
6Dagens Dammark ,døde mink
4 måneder, 17 dage siden · Engbo
7Novelle vs Kort Roman
4 måneder, 19 dage siden · mlsj
7Kalle er død
4 måneder, 19 dage siden · Pia Hansen
1Litteraturlæsning sci-fi/fantasy - ...
4 måneder, 22 dage siden · Kafkaesque
0Hej Alle sammen!
4 måneder, 23 dage siden · mlsj

Religion, politik og samfund

145Hvad er du taknemmelig for i dag?
3 måneder, 24 dage siden · Prem
137Virus
5 måneder, 26 dage siden · dino
46Big Brother Is Watching You!
7 måneder, 17 dage siden · Wernn
3Socialkonstruktivisme og socialkons...
7 måneder, 20 dage siden · Wernn
0Regering ser rødt. Apoteket .dk
7 måneder, 26 dage siden · Savanti
105Skyder de; fordi, der er krig?
8 måneder, 24 dage siden · Wernn
230Forbyde kritik?
8 måneder, 25 dage siden · Engbo
11Metwo-two
9 måneder, 8 dage siden · dino
11668
9 måneder, 14 dage siden · Wernn
26JULEN
9 måneder, 20 dage siden · Wernn
14Aftægtens objektive problem
10 måneder, 20 dage siden · dino
185Den frie verdens leder
11 måneder, 15 dage siden · Wernn
0Kringsat
1 år siden · Engbo
52Treenigheden
1 år, 1 måned siden · Engbo
221Hvad betyder én menneskehed for dig...
1 år, 4 måneder siden · Wernn
27SAS
1 år, 4 måneder siden · Morpheus
379Gud
1 år, 4 måneder siden · Wernn
19Penge-tro vs. religion eller?
1 år, 4 måneder siden · dino
5Verdens økonomi
1 år, 5 måneder siden · dino
4Nytårstalen
1 år, 5 måneder siden · dino
117Statsborgerskab
1 år, 5 måneder siden · Wernn
12Julens indlæg
1 år, 6 måneder siden · dino
65Demokrati
1 år, 6 måneder siden · Wernn
39Løsrivelse - af provinser og hele l...
1 år, 6 måneder siden · Wernn
44Forskningsprojekt om konflikt og ko...
1 år, 6 måneder siden · Wernn
109Homofobi
1 år, 6 måneder siden · leviP
5Pengetroen
1 år, 7 måneder siden · Wernn
19Lykke
1 år, 7 måneder siden · Engbo
53Politiske ideologier anno 2019
1 år, 7 måneder siden · Wernn
1Det store intet
1 år, 8 måneder siden · dino
0Sekterisk aggression
1 år, 8 måneder siden · dino
2Uartige børn i gamle dage og idag
1 år, 9 måneder siden · Engbo
30Kristendom
1 år, 10 måneder siden · Engbo
23folkeafstemning
1 år, 10 måneder siden · Engbo
63Hvad er meningen med livet?
1 år, 11 måneder siden · dino
74På'n igen.
2 år siden · Engbo
82Tysklands ansvar
2 år siden · Engbo
8Bøn
2 år siden · Morpheus
32Politik .
2 år siden · Engbo