Religion, politik og samfund · Putin

27 svar
Senest opdateret 6 år siden · 5 bruger(e) deltager
6 år siden

Jeg har netop set en udsendelse på dr2 om Ruslands Landsfader Putin.

Jeg er nok naiv når jeg tror på de Franske journalisters påstand om at Putin er gennemkorrupt og at vold og overfald klæber til hans embede. Nogle vover den påstand at 'den elskede fader Putin' er blevet Europas mest velhavende mand, med mindst 40 mia $ i sit sold.

Hvis påstandene er på det nærmeste korrekte, så er der ikke noget at sige til at Putin føler sig usårlig og at han derfor uden skrupler anekterer Krim og omliggende landsdele. Det er vel bare et spørgsmål om hvornår han stopper og er tilfreds. Efter sigende skulle han være så infiltreret i sit grådige magtspil, at han ikke tør tabe magten, da han så måske vil blive draget til ansvar.

VH/Robert

6 år siden
6 år siden

Jeg burde kunne dokumentere udsendelsen her, men jeg kan se at den er svær at kalde frem.
https://www.dr.dk/...ns-skjulte-formue

MVH/Robert

6 år siden
6 år siden

Jeg læste en interessant artikel (jeg kan desværre ikke huske hvor), som argumenterede for, at Putins farlighed består i, at han har en nedsat sans for fare, hvilket angiveligt er noget, som KGB har vurderet om ham i forbindelse med en psykologisk test, da han skulle ansættes en gang i 70'erne. Det forklarer i hvert fald delvist nogle af hans beslutninger, der for mig er meget svære at forstå.

6 år siden
6 år siden

Jeg så også udsendelsen og jeg begriber, at Putins vej til magten, var at sikre Jeltsin og "familie" ansvarsfri for deres økonomiske affære.

Men på det historiske tidspunkt, var det jo heller ikke de 00000udmeldinger vi fik fra den pæne presse. Jeg husker en avis kaldte Jeltsin for den sunde russiske bjørn.
Det var nu ikke bare løgn for at bifalde en hver forræder at sige sådan om en fordrukken, syg mand.
Både

Jeltsin og de afslørede metoder var jo med Vestens bifald. Ja, frihedens rus. Længe havde vi sørget over de dårlige lønforhold i Sovjetu. men nu var der for alvor billig arbejdskraft og de prostituerede strømmede ind over vore grænser som ekstra nr. til frihedens rus.

Tænk om Rusland og Putin havde været medlemmer af EU, så kunne der nok havde været kapløb om formandsposten - og hvis det var til det kommende valg i Danmark Putin skulle stille op, så ville Lars Løkke nu få en hård konkurrent - og Venstre måtte af med flere tøjpenge.

6 år siden
6 år siden

Tak for dit indlæg Engbo. Nu forventer jeg - og måske andre - at du kommer med nogle suplerende informationer om Putin og det spor af korruption, lemlæstede og myrdede Russere han har i sit kølvand. 'Arbejderen' og anden lekture har vel lidt specifik insiderviden.

VH/Robert

6 år siden
6 år siden

Putin er udenfor enhver tvivl en bandit og sidder som leder af en nation, som gennem århundreder har været styret af gennemkorrumperede ledere.
Nu er banditter som nationale ledere og korruption i en eller anden målestok desværre ikke noget, vi kun finder i Rusland. Forskellen på russisk korruption og eksempelvis den korruption vi ikke skal grave dybt for at finde i vore egne rækker, er kun omfanget og synligheden.
I Vesten er korruption blevet finkultiveret til en kunstart, medens det i Rusland endnu ikke har været nødvendigt at ligge den slags camouflagekulører på.
Hvad angår Putins farlighed og mangel på respekt for fare, så anser jeg ikke den som meget større end så mange andre statslederes farlighed.
Han ser en geopolitisk fare for Rusland i NATO's fremmarch mod øst. En frygt, som han åbenbart deler med flertallet af russere.
Vi i Vesten kunne med fordel en gang imellem være en smule tilbageskuende og måske sammenligne hændelserne i Ukraine med de tilstande, som Columbia, Philippinerne, Den Dominikanske Republik, Guatemala, Chile, Haiti, Iran, Iraq og m.fl. har oplevet gennem de sidste halvtreds år.
Vi må selv sortere i og gå bagom for at vurdere den propaganda, vi udsættes for gennem medierne, og DR er bestemt ikke unuanceret i sin tilgang og udvælgelse af informationer og kilder, når det gælder Rusland og Putin. Eller for den sags skyld alle andre magtfulde ledere i Verden.
Med venlig hilsen
Kattegat

6 år siden
6 år siden

Ja, selv tak, Robert.
Men jeg må nok skuffe dig - og evt. andre for min mangel på viden til det, du spørger om. Var jeg til eksamen med sådan et spørgsmål kunne jeg nok søge det.

Men ellers tror jeg ikke, det er konkret viden, der adskiller os, når vi diskuterer. Det er nok snare holdninger.

"ARBEJDEREN" tror jeg ikke står på Putins side. Så vidt jeg har forstået anser de som hovedtræk Rusland og EU som imperialistske modsætninger. Men rigtigt, de har givet plads til andre kilder end dem, der dominerer vores store etablerede.
Som jeg har nævnt ofte, og som alle ved, så betød sammenbruddet i den socialistiske verden, at der var plads til alle spekulanter. En rigtig røverkapitalisme Men også retslig, hvor politiet/fangevogterne skød de fængslede ned efter forgodtbefindende.
De der troede at de i fred og ro kunne bo i deres lejligheder blev fordrevet for at give plads til kontorer eller virksomheder - især for udenlandske interesserede. Putin har nok rettet lidt op på de forhold - lidt bedre sikring af borgernes rettigheder, men stadigvæk alt for lidt.

Mafia metoder bruges over alt - nogen steder mere end andre. Det burde vi stå sammen om at gøre noget ved . uden KGB eller CIA kommer og slår os i hovedet.

6 år siden
6 år siden

Engbo, jeg har nu også en fornemmelse af at 'Arbejderen' ikke så udelt begejstret på Putin og at der måske derfor havde været nogle indlæg, hvor man tog stilling til den menige Russers (socialistiske) holdning til de magtovergreb der iøjeblikket finder sted i Rusland. Oppositionen i Rusland vokser sig også større og større, selvom den forsøges holdt nede med vold.

Overgreb og politisk vold finder også sted i vesten, det ved jeg godt, men udover Italien, Spanien og Frankrig, så syntes jeg at her er rimeligt fredeligt iøjeblikket, og min påstand er at den nuværende præsident i USA er forholdsvis clean.

6 år siden
6 år siden

Jeg synes vi skal følge udviklingen ude i verden og her med også i Rusland: men husk, det er jo i vores navn, der bliver ført krige. Det er trist, at vi ikke er i stand til at bruge fredens frugter til at udvikle en bedre verden.

En bedre verden betyder i hvert fald ikke for mig, at vi har ført krige i Afghanistan, Irak, Libyen og mange andre steder og så tilfreds sætte sig tilbage i lænestolen og siger, nå, ja; men vi har det jo godt.

I en bisætning fra Ukraine siger reporteren til DR, at i det slag for 2 dage siden mistede Ukraines (kup regeringen) 1000 mand. Tænk så på fhv NATO chef, der siger som svar til Putin: "Borgerkrig åh noncens." det ville være rigtigt at stille ham over for tabstalene i det noncens og bede ham kommentere - eller skal vi bare slå fast. Her er der da forholdsvis fredeligt.

6 år siden
6 år siden

De, der ellers følger lidt med i nyhederne, er blevet beriget med alle de muligheder, der er for at undertrykke de såkaldte seperatister. Boykotter og trusler inden for mulighederne.

Vi har så bare set et lille glimt af de FN udsendte, der skal forsøge at få våbenhvilen til at holde. At nogen arbejder med det, er sandelig ikke populært.

Det er tandløst, som nogen udtrykker det. De bloddryppende knive og avancerede krigsmaskiner er midlet, mener mange.

Fornuften siger dog stille - f.eks fra Merkel fra Tyskland - det vil være dumt at komme i krig, da Rusland står militært stærkt i det område.
Er det ikke forfærdeligt, at forståelsen for fred skal bygge på gensidig skræk?

Var det ikke bedre at søge gensidig forståelse?

Det er ikke let; men der er en anden vej end at søge fjendskab og bygge mere og mere, flere og flere højt udviklede våben mht psykisk krigsførelse så modbydeligt udspekuleret.

Skal budskabet om fred bare være noget, vi har i fraser og sange? Eller skal det være opklarende som en opklarings metode som militær deling/enhed?

Vi de skånede liv bør fravriste udviklingen et svar! Hvorfor har vi ellers fået lov at overleve?

6 år siden
6 år siden

Alle vil vist gerne have fred. Ikke mindst Ukraine der ser sig selv blive spist bid for bid af russerne.
Kunne Putin ikke bare hygge sig med sine grunker og lade Ukraine i fred?

6 år siden
6 år siden
#11 Engbo

dino: "Kunne Putin ikke bare hygge sig med sine grunker og lade Ukraine i fred?"

Når nu vi nu ved at USA bevist har startet den situation, der er i Ukraine. Lige som de har gjort så mange andre steder. I Chile. I Venezuela osv. Så er det da mærkværdigt at opfordre Putin til bare at hygge sig.

I øvrigt kan det nok også knibe med at hygge sig i Ukraine. Den internationale valutafond har stillet så hårde
betingelser for hjælp til Ukraine. Gas vil f.eks stige med 280 %.
Jeg mener stadig at alle de menneskeliv, der er gået tabt er prisen for de løgne, man har fyldt offentligheden med. Det pæne borgerskab har undergivet sig reaktionære kræfter.

Der er desværre ikke noget nyt på den front. Man ofre stadig til Mammons ære. "Denne bande ved vor slid og plage til en mægtig rigdom kom." - som det står i Internationale.
Venligst Engbo

6 år siden
6 år siden

Vi hos os kan være glade for USA.

Mon ikke det handler om, at du Engbo, ikke anerkender Ukraine som selvstændigt land?
Dit forsvar for den folkevalgte Janukovic, denne Kong Midas, er rørende. Men havde denne været USA-venlig så kan jeg love at du havde vendt ham ryggen på en helt anden måde.
Og hvem lukkede for gassen til Ukraine? Jamen de betalte jo ikke nok! Fair nok. Man skal betale for de goder man får. Men foreløbig har Ukraine en hel del til gode hos russerne!

Og Putin, med sin kvarte billion kr. (pokker vide hvor han har dem fra!) er ikke mere socialist end Mussolini.

6 år siden
6 år siden
#13 Engbo

Du tager helt fejl, dino. had mod andre folk er afskyeligt enten, de så er til amerikanere, russere eller jøder. De tusinder, der har mistet livet i Ukraine - dem jeg nævnte var vestlige - og det gør ingen forskel for mig. De er ofre for Mammons grådighed.

Fakta er, at der var en valgt regering i Ukraine - enten jeg ville stemme på den eller ej. Fakta er at den regering blev fældet med fuldstændige ulovlige og forkastlige midler, som de der støtter dem aldrig ville støtte, hvis man havde spurgt dem.

Men afvis min påstand om, at det var USA, der planlagde kuppet - en metode, der også er i gang andre steder. Jeg må indrømme, du har ret, når du gang på gang fremhæver værdien i at kunne vælge den regering man vil. Når du nu har overbevist mig, står det tilbage at lære af det du mener.
Man skal ikke være bange for at lære!

6 år siden
6 år siden

Ja nogle klapper da i deres små hænder, når talen drejer sig om at lovprise USA. Især, når de ulykker USA påfører folk rundt om i Verden, ikke berører os her i "Solvang".
Dog kan jeg se, at smilet på vores kære udenrigsminister og medlemmerne af det grønlandske hjemmestyre er stivnet en smule her på det sidste.
De stivnede smil skyldes, at en gammel aftale mellem; USA, Danmark og Grønlands hjemmestyre om vedligeholdelsesarbejdet og visse service ydelser på Thule Air base, er blevet tilsidesat - eller mere nøjagtig - bevidst ignoreret af USA's forsvarsministerium til fordel for et amerikansk selskab.
Ydermere har det amerikanske selskab overdraget sine forretninger til et af de fine skuffeselskaber i Luxemburg, så skattepengene fra selskabets aktiviteter i Grønland kan Grønlands hjemmestyre nu vinke farvel til.
Dog! - Trods alt et mere indirekte tilskud til amerikansk militær og forsvar, end da vi bare direkte skulle betale en anden besættelsesmagt over en såkaldt clearingskonto.

Med venlig hilsen
Kattegat

6 år siden
6 år siden

Ja, udenrigsministeren har igen sovet i timen. Det er jo ikke første gang, selvom han vist ikke var udenrigsminister dengang.

Javist, Thule affæren kommer jo meget belejligt, når opmærksomheden skal drejes bort fra solkongen i øst.

Vi må se om ikke en juridisk gennemgang kan løsne op for sagen?
Findes der lovmæssig dokumentation for rettighederne har DK og Grønland jo en god sag.
Havde Putin stået for Thule ville jeg være mere bekymret.

Men mon ikke Thule alt til trods har spillet en sikkerhedsmæssig rolle for os her i Solvang?

6 år siden
6 år siden
#16 Engbo

Dino, nu skal du jo passe på, du ikke får vore amerikanske venner til at dø af grin. Så vil du jo blive anklaget for terror.

Kan du huske, da a-våben på Grønland var ondsindet kommunistisk propaganda? Da virkeligheden så alligevel viste noget andet, så måtte man bare fortælle, at det var nødvendigt at lyve.

Hele bruddet med Danmarks og Nordens principper skyldes det som Aksel Larsen sagde, mens han endnu havde en mening: "Hvis ikke I underordner jer, så skal I få den amerikanske økonomiske, ukærlighed at føle." Nå; men Aksel Larsen selv lærte jo også at logere med halen - eller endda at lægge sig helt ned, når uhyret viste tænder. Men vel.

Dino mener altså vi skal vælge mellem amerikanske eller russiske økonomiske magter. Det er jo også et synspunkt.

6 år siden
6 år siden

En juridisk gennemgang af dansk/grønlandsk suverænitet over Grønland har USA da også erklæret sig villig til.
Under den klare forudsætning, at det bliver ved en amerikansk domstol spørgsmålet skal behandles.
Nu er det så amerikanske dommere, der skal afgøre sagen og ikke en international domstol, hvorfor mon det?

Med venlig hilsen
Kattegat

6 år siden
6 år siden

Det siges ganske rigtigt, at Aksel Larsen sent i den politiske karriere vågnede op og erkendte at Sovjet lå så langt fra hans egne idealer, at han måtte stå af i tide.
Det er ikke at logre med halen, men at erkende sit medansvar for historiens gang.

Før Stalin tog den hele magt, skete der et par politiske mord. Stalin besluttede at nu måtte disse myrderier høre op. Derfor tog han magten for at få det stoppet. Men bagefter spurgte nogle sig selv: Hvem fik gavn af mordene? tydeligvis Stalin selv. Mon det så ikke var ham der stod bag?
Den aktuelle sag med Ruslands fremmeste oppositionspolitiker der netop er blevet myrdet på gaden i Moskva leder ligesom sagen med - hed hun ikke Jaltsinkaja, eller sådan noget? - en anden politiker og Putinkritiker der blev myrdet, til et sådant Dejavu. For ikke at nævn rækken af øvrige dødsofre.

Jeg siger bare dette fordi denne debat faktisk handler om den russiske leder. Men jeg indrømmer at jeg også selv har drevet bort fra sporet i en debat en del gange.

Jeg vil gerne spørge de herrer Engbo og Kattegat: Er et Rusland styret af en hovedrig enehersker der hæmningsløst rydder kritikere af vejen det som I betragter som et eksempel til efterfølgelse? Har denne styreform jeres sympati. Er det hvad I forstår ved socialisme og en model der er til gavn for det russiske folk?
Eller forklarer I det med at det er en nødvendighed for at holde "kapitalen" (og Vesten) på afstand?

6 år siden
6 år siden

Jeg vil da inderlig gerne besvare dine spørgsmål stillet til mig personligt i dit indlæg #18.
Jeg vil dog gerne gøre det så grundig og objektiv som muligt og efterlyser derfor nogle oplysninger om den faktuelle baggrund for, at du stiller dem.
Jeg ser derfor frem til at kunne tage stilling til nogle udsagn herinde fra min side, der kan begrunde de stillede spørgsmål.

Med venlig hilsen
Kattegat

6 år siden
6 år siden

De informationer der behøves står formuleret i mit spørgsmål.
Mere behøves ikke for at give jeres mening til kende.
"Er et Rusland styret af en hovedrig..." det vil sige et rusland beskrevet således ... det vil sige: "Hvis Rusland kunne beskrives således, hvad ville du da mene om det?

Jeg gætter nok at det du mangler, Kattegat, er et bevis for at Putin står bag disse tvivlsomme manøvrer. Det kan jeg ikke skaffe. Men hvad tror du egentlig selv?

Men det står dig frit for ikke at svare på spørgsmålet. Nu siger du dog selv, at du inderligt gerne vil svare.

6 år siden
6 år siden
#21 Engbo

Det er nu sjovt, at jeg tænkte det samme som Kattegat, da jeg så dine spørgsmål dino.
Hvad er årsagen til dine spørgsmål?
De spørgsmål forudsætter jo, at vi/jeg har erklæret mig politisk enig med Putin. - at jeg har påstået at han er socialist. Ja, jeg skulle endda have udråbt ham som et godt eksempel.

Du har ingen belæg for dine spørgsmål. Jeg har aldrig fremsat noget der begrunder spørgsmålene. Så må jeg jo også lige fortælle dig, at Rusland ikke er socialistisk. Det troede jeg du vidste. "Det har selv stået i avisen," som en dame på TV sagde.

6 år siden
6 år siden
#22 Engbo

Jo, vi har jo veget lidt fra sporet dino; men der er jo også en sammenhæng, som måske tilgiver.

Du nævner Aksel Larsen, som den der nu har indset... Tja, da Stalin døde holdt A.L. en tale på Enghaveplads i Kbh. "Stalin er død; men Stalin vil altid leve." sagde han.

Da A.L. så med tiden opdagede at han faktisk var meget død, begyndte han sin kritik og provokerede en eksklusion fra DKP. Men der er jo forskel p den beslutning og så til at samarbejde med CIA. "Havde vi vidst det, sagde topfolk i SF, "så havde VI omgående ekskluderet ham."

De havde nu ingen grund til at fordømme, for kort efter var det antimilitære parti en del af NATO samarbejdet. - i tæt samarbejde med CIA og medansvarlig for at Danmark blev en krigsførende nation.

Vel, også langt fra sporet bekræfter vi ofte historien om "- inden hanen galer to gange skal du fornægte mig tre gange - og som

Som Pilatus vasker vi hænderne og finder os i at uskyldige bliver henrettet. Vi må jo videre.

6 år siden
6 år siden

Jeg har det belæg for mit spørgsmål at jeg igen og igen af jeres indlæg får den opfattelse at I grundlæggende sympatiserer med Rusland og dets gøren og laden.
Hvis jeg ikke har ret heri er intet lettere end at svare benægtende til mit spørgsmål.

Men lad os bare slå fast at vi alle naturligvis har sympati for det russiske folk der har måttet døje så meget.

6 år siden
6 år siden

Altså kan jeg forstå, at du ikke kan fremsætte noget som helst, der begrunder dine personlige spørgsmål, du stiller til mig i dit indlæg #18.
Det ændrer jo så spørgsmålenes karakter til insinuationer, og det er jo genkendeligt fra din hånd.
Undlad at tage saglig stilling til det modparten skriver og antyd i stedet en slet skjult dagsorden.
Dig om det.

For fuldstændighedens skyld skal jeg dog beskrive mine holdninger til nutidens begivenheder.
Ikke for din skyld, da det er totalt spild af tid, men som almindelig information.

Jeg har hverken større eller mindre sympati for Putin end jeg har og havde for; Stalin, Hitler, Truman, Churchill, Eisenhower, Nixon, Reagan, Thatcher, eller Mao for den sags skyld.
Jeg har ingen sympati for Putins indblanding i Ukraines indre anliggender. Nøjagtig som amerikanernes indblanding på Maidan pladsen og senere deres og EU's indblanding også har været uacceptabel.

Jeg forsøger efter bedste evne, at gøre mig fri af begge siders Samuel Raclinere og selv søge mine informationer gennem nettet og personlige kontakter rundt omkring.
Den romerske gud Janus havde 2 ansigter, sandheden har mange.
Jeg kan ikke bryste mig af at kende bare et, men jeg kan da forsøge at beskrive nogen af dem, som jeg ser dem.

I øvrigt er mit forhold til socialisme i samme klasse som mit forhold til liberalisme: Begge ismer er afprøvet, udslidte og kassable.

Med venlig hilsen
Kattegat

6 år siden
6 år siden

Det skulle jo ikke være nødvendigt at give belæg for spørgsmål, når det er jeres holdning jeg spørger til.

Men et ikke uvæsentligt belæg ligger i denne debat (og sikkert andre), for jeres forsvar og kritik peger altid i retning af alt hvad der bare ligner det såkaldt socialistiske Sovjetunionen.
Og altid er i på den side hvor USA ikke er.

Det er jeres ret at mene hvad I vil. Jeg bad bare om en præcisering.

6 år siden
6 år siden
#26 Engbo

#25 Nej, dino det har du ikke noget belæg for. Det er let at se tilbage om de gode ting, der var ved socialismen. Det er også let at se de forkerte, ja somme tider forbryderiske ting, der er begået i socialismens navn.

Det har jeg aldrig lagt skjul på. Socialister skal arbejde for bedre forhold på arbejdspladser og i den sociale kamp i det hele taget. Fredsarbejdet skal værne om de opnåede resultater. I mod det har vi kapitalismen i forskelige forklædninger.

Arbejdsgiver arbejder har selvfølgelig nogen modsætninger, da begge vil have mest ud af produktionen. Den vedvarende kamp sigter også mod samfundet.
Lige så naturligt fra begge sider.
De overgreb , der er sket i socialismens/ kommunismens navn skader naturligvis sagen. Men SAGEN for en rigere tilværelse er stadig rigtig. Lige som sagen for kapitalismen stadig er forkert - enten det er den moderne kapitalisme eller den totale, hvor fascismen er borgerskabets nødvendighed.

Længe før ord som kapitalisme og socialisme blev opfundet, var der også kamp mellem udbyttere og de udbyttede.
Det har Marx ikke opfundet.
Det er historiske kendsgerninger - og i Rusland såvel som USA.

6 år siden
6 år siden

#25 dino
Nej! Hvorfor dog finde belæg og argumenter, der kan belyse og underbygge egne holdninger?
Det er ulig nemmere at insinuere alt muligt om andre debattører uden hold i virkeligheden.

Med venlig hilsen
Kattegat

6 år siden

Besvar debattråd

Debatten Putin er startet 26/02-2015 01:32 af Robert Kallehave og er placeret under Religion, politik og samfund.

Log på for at skrive et indlæg i denne debat. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Seneste debatter

9Brug af kommentarer?
2 timer, 15 minutter siden · Pia Hansen
3926Dagens ord
1 dag, 6 timer siden · Aviaja
480Kontraster
2 dage, 1 time siden · Savanti
2Efterlysning af serie
11 dage siden · Kåemer
6Skriveklub?
14 dage siden · Andreas9000
0Kritik / personlig / offentligt
15 dage siden · Brehmer
0Presse meddelser
1 måned, 5 dage siden · JesperSB
1Copyright af navn
1 måned, 15 dage siden · Kafkaesque
2Skrivegruppe 45+
1 måned, 18 dage siden · HeleneHK
1Psykoterapi
1 måned, 24 dage siden · Kåemer
0Inspirationsråd til at skrive digte
2 måneder, 9 dage siden · belmindelig
21Skal vi starte et skrive- fortællef...
2 måneder, 12 dage siden · Anniina
20En udfordring med Den fede mand af ...
2 måneder, 13 dage siden · Morpheus
7Gratis TV-kiggeri
2 måneder, 14 dage siden · Prem
2Navne
2 måneder, 15 dage siden · Engbo
94Dagens Had
2 måneder, 15 dage siden · Prem
74Ligheder
2 måneder, 16 dage siden · Prem
20Komplimenter
2 måneder, 17 dage siden · Prem
145Hvad er du taknemmelig for i dag?
2 måneder, 17 dage siden · Prem
710 trælse brølere...
2 måneder, 19 dage siden · K.B. Assenholm
11Jalousi
2 måneder, 20 dage siden · Kåemer
3Saxo Publish eller Book on Demand (...
2 måneder, 20 dage siden · TheProject
4Gensidig betalæsning - Roman
2 måneder, 20 dage siden · Kafkaesque
5Bekræft dit køb med nemid
2 måneder, 23 dage siden · mlsj
9Limericker på Vendelbomål
2 måneder, 26 dage siden · Prem
1DAGENS KÆRLOGHED
2 måneder, 28 dage siden · Engbo
6Hvem kan italiensk?
2 måneder, 29 dage siden · Kafkaesque
10Skriveblokering/flow
3 måneder, 7 dage siden · Prem
1Leder af betalæsere til up-and-comi...
3 måneder, 9 dage siden · Aurelian
2opbygning
3 måneder, 10 dage siden · Avj81
6Dagens Dammark ,døde mink
3 måneder, 11 dage siden · Engbo
7Novelle vs Kort Roman
3 måneder, 12 dage siden · mlsj
7Kalle er død
3 måneder, 12 dage siden · Pia Hansen
68Bibelen
3 måneder, 13 dage siden · Engbo
1Litteraturlæsning sci-fi/fantasy - ...
3 måneder, 16 dage siden · Kafkaesque
0Hej Alle sammen!
3 måneder, 16 dage siden · mlsj
2Antal digte i digtsamling
3 måneder, 17 dage siden · dino
0Betalæsere søges til kvindelitterat...
3 måneder, 18 dage siden · Djani
2Må eller må man ikke?
3 måneder, 20 dage siden · Savanti
9Voldtægter og overgreb
3 måneder, 22 dage siden · Ormstunge
52Skrivegruppe søges - København og o...
3 måneder, 23 dage siden · Clara de N
123Dagens Vits
3 måneder, 23 dage siden · Savanti
3Ja ja, ser man det.
3 måneder, 28 dage siden · dino
3Betalæsere søges til fantasy roman
4 måneder, 1 dag siden · dino
2jeg søger feedback
4 måneder, 8 dage siden · Ormstunge
1Skrive-software?
4 måneder, 9 dage siden · Anlou
10Hvilken sprogstil foretrækker i?
4 måneder, 11 dage siden · hermanøv
137Virus
4 måneder, 19 dage siden · dino
1Mangler kritik
4 måneder, 28 dage siden · Nicolas Jessen
13Hvorfor kan jeg ikke det samme som ...
4 måneder, 29 dage siden · dino
4Sparring på krimi-roman
4 måneder, 29 dage siden · Emilsch
12Kynisk frelse
5 måneder, 5 dage siden · Wernn
20Hvad hedder det modsatte
5 måneder, 7 dage siden · Wernn
3En læser(e) søges til noveller
5 måneder, 10 dage siden · Michael But
27Godt man ikke kan
5 måneder, 21 dage siden · Wernn
50Liv andre steder?
5 måneder, 24 dage siden · Wernn
33Din dag.
5 måneder, 27 dage siden · smukkehjerte
157Læserbreve
5 måneder, 29 dage siden · Savanti
7Arbejde og bil
6 måneder, 8 dage siden · Wernn
46Big Brother Is Watching You!
6 måneder, 10 dage siden · Wernn
3Socialkonstruktivisme og socialkons...
6 måneder, 13 dage siden · Wernn
0Finding Forrester
6 måneder, 16 dage siden · Kafkaesque
9skrive start hjælp
6 måneder, 18 dage siden · Prem
5Jalousi kontra .
6 måneder, 19 dage siden · Wernn
0Regering ser rødt. Apoteket .dk
6 måneder, 19 dage siden · Savanti
4Hvad hedder det når
6 måneder, 24 dage siden · Savanti
14Brugt, misbrugt, udnyttet og udmyge...
6 måneder, 28 dage siden · Wernn
8Meddelelse
7 måneder siden · Engbo
105Skyder de; fordi, der er krig?
7 måneder, 17 dage siden · Wernn

Religion, politik og samfund

145Hvad er du taknemmelig for i dag?
2 måneder, 17 dage siden · Prem
137Virus
4 måneder, 19 dage siden · dino
46Big Brother Is Watching You!
6 måneder, 10 dage siden · Wernn
3Socialkonstruktivisme og socialkons...
6 måneder, 13 dage siden · Wernn
0Regering ser rødt. Apoteket .dk
6 måneder, 19 dage siden · Savanti
105Skyder de; fordi, der er krig?
7 måneder, 17 dage siden · Wernn
230Forbyde kritik?
7 måneder, 19 dage siden · Engbo
11Metwo-two
8 måneder, 2 dage siden · dino
11668
8 måneder, 8 dage siden · Wernn
26JULEN
8 måneder, 13 dage siden · Wernn
14Aftægtens objektive problem
9 måneder, 14 dage siden · dino
185Den frie verdens leder
10 måneder, 8 dage siden · Wernn
0Kringsat
10 måneder, 24 dage siden · Engbo
52Treenigheden
11 måneder, 29 dage siden · Engbo
221Hvad betyder én menneskehed for dig...
1 år, 2 måneder siden · Wernn
27SAS
1 år, 2 måneder siden · Morpheus
379Gud
1 år, 3 måneder siden · Wernn
19Penge-tro vs. religion eller?
1 år, 3 måneder siden · dino
5Verdens økonomi
1 år, 4 måneder siden · dino
4Nytårstalen
1 år, 4 måneder siden · dino
117Statsborgerskab
1 år, 4 måneder siden · Wernn
12Julens indlæg
1 år, 4 måneder siden · dino
65Demokrati
1 år, 5 måneder siden · Wernn
39Løsrivelse - af provinser og hele l...
1 år, 5 måneder siden · Wernn
44Forskningsprojekt om konflikt og ko...
1 år, 5 måneder siden · Wernn
109Homofobi
1 år, 5 måneder siden · leviP
5Pengetroen
1 år, 6 måneder siden · Wernn
19Lykke
1 år, 6 måneder siden · Engbo
53Politiske ideologier anno 2019
1 år, 6 måneder siden · Wernn
1Det store intet
1 år, 6 måneder siden · dino
0Sekterisk aggression
1 år, 7 måneder siden · dino
2Uartige børn i gamle dage og idag
1 år, 7 måneder siden · Engbo
30Kristendom
1 år, 9 måneder siden · Engbo
23folkeafstemning
1 år, 9 måneder siden · Engbo
63Hvad er meningen med livet?
1 år, 9 måneder siden · dino
74På'n igen.
1 år, 11 måneder siden · Engbo
82Tysklands ansvar
2 år siden · Engbo
8Bøn
2 år siden · Morpheus
32Politik .
2 år siden · Engbo
2Folkepension - hvornår?
2 år siden · dino
47At rejse er at leve?
2 år siden · Inghard
27Evolutions forskning.
2 år siden · Inghard
8Circumcisio.
2 år siden · dino
6Den nye EU aftale
2 år siden · dino
62Parti til alternativ befrielse af D...
2 år siden · Engbo
4Salme
2 år siden · Engbo
6Victoria
2 år siden · Kåemer
71Saudi-Arabien - Rusland
2 år siden · Engbo
9Er den danske kultur modellerbar?
2 år siden · Nicolas Birch-J...
10Folkekirken – ad hvilken vej skal d...
2 år siden · Engbo
9Sandhed
2 år siden · Inghard
9debat af moderæset, versus lykken.
2 år siden · Pia Hansen
12Straf. Og forbrydelse.
2 år siden · dino
67Burkaforbud
2 år siden · Kåemer
23Legalisering af cannabis
2 år siden · thevoid
5Ved bålet --ja, ved bålet
2 år siden · Engbo
4Èt menneske - eller to?
2 år siden · dino
7Æblemostreglementet
3 år siden · dino
5Før Adams tid.
3 år siden · Engbo
59Den selektive etik.
3 år siden · dino
31Spare på DR?
3 år siden · dino
38Er du kristen/religiøs?
3 år siden · Engbo
0Land og by
3 år siden · dino
7Vilde dyr tilbage i naturen?
3 år siden · Engbo
27Åh nej! - Ikke igen!
3 år siden · dino
22#metoo
3 år siden · dino
109Selvforsvar
3 år siden · thevoid
1Forbrugersamfund
3 år siden · Camra
30Gentleman eller kvinde
3 år siden · Morpho