Gode råd fra læser til læser · Romanrædsel!

15 svar
Senest opdateret 5 år siden · 13 bruger(e) deltager
6 år siden

"Tekstdebatter", "Ordet er frit", "Opslagstavlen", "Kunstnersnak", "Bøger, forlag og litterært", "Brokkassen" og "Gode råd fra læser til læser" - sig mig, er jeg den eneste som efterhånden har ret svært ved at kategorisere sine debatindlæg?? Dette indlæg kan jo snildt placeres ind i alle overstående! Nå, men nu sætter jeg det ind i sidstnævnte og så må de klogeste hoveder rette på mig, såfremt jeg har fejlkategoriseret det... Here goes:

Nu har jeg (som nogen måske allerede ved) skrevet digte i snart to år og noveller endnu længere. Jeg har flere gange forgæves forsøgt at starte på en roman, men jeg tror, at man skal nå en vis alder og derved opnå en vis portion selvdisciplin, inden sådan et stort projekt kan lykkedes og det er derfor blevet til rigtig mange halvhjertede forsøg, som aldrig er blevet til mere end et par synopselignende skitser, som ligger gemt på diverse harddiske.

For tre måneder siden startede jeg så (med en hvis portion skepsis må jeg indrømme) igen et romanprojekt op, som faktisk gik over al forventning: Jeg havde denne gang fået styr på alle tre dele af romanen inden selve skriveprocessen begyndte - altså hvad der skal ske i starten, i midten og i slutningen, jeg har researchet en hel del, så den kan blive historisk korrekt og jeg fik hurtigt lavet et rigtig godt persongalleri, så der kom styr på alle de personer som optræder i romanen. Alt det forarbejde resulterede i, at jeg allerede efter halvanden måneds tid ca. fik skrevet 17 kapitler (+ en prolog) ud af i alt 36 kapitler (+ en prolog og epilog).

Alt det lyder i sig selv rigtig godt, men så ramte tvivlen mig pga. flere ting:

Uden at gå i alt for mange detaljer (for det ville kræve resten af natten at forklare hele blottet på skrift), så handler romanen om en engelsk kvinde i 1800-tallet, som er fysisk handicappet og derfor lever i husarrest, for at familiens gode ry ikke skal blive ødelagt af bare skam over, at have fået "sådan en i kørestol". Selve blottet er spændende nok, men hvad jeg ikke havde skænket en tanke var, at det er ret svært at gøre en roman spændende, når den i halvdelen af tiden foregår i det samme miljø og hovedpersonen så i øvrigt sidder i kørestol, hvilket begrænser handlingen yderligere en del.

Udover dette blev jeg slået ret meget ud af en, som sagde til mig at "der ikke var nogen forlag i dag, som gad antage romaner der havde en alvidende fortæller, fordi det ikke var moderne". Det skal lige siges, at jeg netop har haft en kamp med min første digtsamling, Skuffedarium, som udelukkende har rim-digte og jeg kan decideret tapetsere hele min ene væg med afvisninger netop fordi den "ikke er moderne". Og helt ærligt? Så magter jeg bare ikke sådan en tur igen - og da SLET ikke med en roman, som jeg har brugt dobbelt så lang tid på at skrive, som min digtsamling!

Yderligere er min "romanrædsel" blevet vækket af, at jeg - når jeg læser min egen roman - ikke kan se den stå i en bogreol. Og jeg kan simpelthen ikke forklare hvorfor, for igen, blottet er rigtig godt og der er nogle fede replikker ind imellem. Men jeg har tilsyneladende så lidt tiltro til mig selv, at jeg ikke kan lade være med at føle, at det lidt ligner en "forvokset skolestil skrevet i 7. klasse". Hvorfor har jeg det sådan? Er det fordi det bare er overvældende at læse SÅ meget fra sin egen hånd af og man derved er blevet lidt træt af at høre på sig selv? Eller er det et tegn fra de højere magter om, at man ikke skal skrive romaner?

Jeg er ret ærgerlig over alt det her har resulteret i, at jeg nu har holdt en rigtig lang pause med romanen, for jeg vil jo gerne have den færdig. Jeg er kommet til at holde utroligt meget af personerne i bogen og mener da også, at selve historien og moralen fortjener at blive hørt. Men hvad skal jeg gøre for at komme over min "romanrædsel"? Skal jeg bare lade som ingen ting, klø på og fortsætte mine skriblerier eller skal jeg takke af nu og derved måske / måske ikke undgå at spille mere af min tid? Ja, jeg er i tvivl...

Lad mig det endeligt vide, jer af jer som har skrevet romaner før, hvordan I har båret jer ad, samt hvordan I har haft det under skriveprocessen!

Nu har jeg lidt tabt tråden fra denne lange smører, men såfremt der var nogle reelle spørgsmål i dette indlæg, så skal I have på forhånd tak fordi I vil svare på dem!

Fortsat god lørdag til alle!

Mvh,
PRESMA

6 år siden
6 år siden

Prøv at betragte dit skriveri som et instrument. Ville du forvente at få en pladekontrakt så snart du har lært at spille på det og kan lave dine egne melodier?
Nej, vel? Man spiller ikke på et instrument for at få en pladekontrakt. Man spiller fordi man selv finder det spændende, sjovt og fascinerende. Og man spiller lige præcis de toner man har lyst til, så længe man selv kan vælge.

Det er præcis lige sådan med skriveriet.
Jeg har selv skrevet romaner siden jeg var 15. De første to har aldrig været på turné. Den tredje sendte jeg til et forlag og fik afslag, men et meget venligt og detaljeret et af slagsen. Den slags som man skal være virkelig, virkelig heldig for at få i dag, simpelthen fordi forlagene får så mange manuskripter at de ikke bruger tid og penge på at lade konsulenter udtale sig om mere end en procentdel, hvis overhovedet.
Så fik jeg børn, og skriveriet forsvandt ud af mit liv i 7 års tid.
Da jeg atter fik lysten til at skrive, skrev jeg en roman på 3 måneders tid. Mange ord havde åbenbart hobet sig op. Den røg til et forlag og kom retur med et standardafslag. Øuv!
Siden hen skrev jeg på to forskellige romaner sådan lidt på skift og faldt samtidig over Pennen. Havde ellers opgivet de der forlag, men opdagede herinde at afslag er helt almindelige og ikke betyder at man totalt skal droppe tanken om at blive udgivet.
Under alle omstændigheder skrev jeg videre, nu med mere blod på tanden alene pga responsen herindefra. Udgivelsen betød ikke en skid. Det var bare sjovt at skrive og umuligt at lade være, så jeg skrev.
De næste to romaner blev faktisk skrevet sideløbende efter hvad jeg havde mest lyst til. Måske en måneds tid på den ene, et par måneder på den anden, tilbage til den første osv.
Den ene af de to romaner røg igennem nåleøjet i første forsøg. Eller ... andet. Det første forlag returnerede det inden for et par dage med besked om at de ikke længere udgav danske forfattere, så ... Det andet sagde ja.

Min pointe er at jeg skrev 5-6 romaner før jeg fik antaget 1. Og set i bakspejlet var det helt rimeligt. De andre - dem som fik chancen - var simpelthen ikke gode nok.
Dermed ikke sagt at DU ikke kan skrive en udgivelsesværdig roman i første forsøg. Nogen kan. Men det er de færreste.
Så skriv din roman som DU synes at den skal være, og skriv den fordi du kan lide det. Fordi den er sjov, spændende og fascinerende, og fordi du ikke kan lade være.
Hvis det til sidst viser sig at du/den ikke er udgivelsesværdig (endnu), har du lært en masse af at skrive den og forhåbentlig nydt processen. Og bare fordi forlagene siger nej, betyder det ikke at det er en dårlig roman eller at du er en dårlig forfatter.
Tænk på alle de amatørbands der findes. Der er fantastisk dygtige musikere imellem. Nogle få af dem får måske en pladekontrakt en dag. De fleste gør ikke. Det ændrer ikke på at de stadig har talent, kan nyde deres musik og lade os andre nyde den.
Det samme gælder for forfattere.

Eller kortere sagt (hvis jeg var i stand til at begrænse mine udgydelser):
Skriv for din egen skyld, ikke for forlagenes. :-)

Mvh
Eddie

6 år siden
6 år siden

Hej Daniella!
Rigtig god instrument-metafor! Og du har ret - selvfølgelig skal jeg skrive for min egen skyld og ikke for forlagenes. Men... Det kan godt være, at det her lyder en kende ucharmende, men det er samtidig mit helt klare mål at blive anerkendt for det jeg kan. Ikke kendt, bare anerkendt. Og det gør man - ifølge mig - ved at blive udgivet, så det er noget, som jeg alligevel bliver nødt til at have i baghovedet, hvis jeg skal opnå mit livsmål.

Men nu skriver jeg den færdig og får den rettet igennem de der tusind og én gang eller hvor meget det nu bliver og hvem ved? Måske bliver det endelige bogmanus så meget bedre end råmanusset - ofte er der en kæmpe forskel på de to!

Tusind tak for dit udførlige svar - det var en stor hjælp for mig! :)

Mvh,
PRESMA

PS: Jeg vil gerne lige kort nævne, at jeg nu føler mig en anelse Blottet, fordi jeg i min søvnige tilstand konsekvent har stavet Plottet med B. Jeg store fjols...:p

6 år siden
6 år siden

At tvivle på sit værk er noget man må vænne sig til xD
Jeg blev antaget af et forlag her sidste efterår, og jeg er stadigvæk ikke helt sikker på, hvad i alverden de ser i mit manuskript. Hvilket jo ikke giver mening, da jeg selv holder meget af det :S Men man går ofte med en konstant nagende tvivl. Før tvivlede jeg på, om et forlag overhovedet ville bryde sig om historien. I dag er jeg så mega nervøs for at skulle sende værket ud i verden, hvor jeg aldrig kan rette i det igen, og så er man selvfølgelig i tvivl om, hvorvidt der er nogen som helst, der vil gide læse det :/
Så det der med skrivning er en proces fyldt med tvivl. Og ja, ikke alle ens historier er udgivelses-venlige. Det er noget, som man må lære at leve med. Det og så tvivlen. Der er ikke meget andet at gøre ^^'

6 år siden
6 år siden

Jeg er heller ikke i første division når det gælder udgivelser. Og jeg må idag takke for at mine første forsøg ikke nåede så vidt!

Den med kørestolen - jeg forstår vist godt hvad du mener med at hvis verden ses derfra, så bliver romanen ligesådan.
Men du kan bruge et trick!
Forsøg - oh skræk! - at flytte kikkerten fra personen i stolen til en af de andre!
Jeg mindes en filmatisering af "Lady Chatterlys lover." Og ja, den er erotisk, men en smuk af slagsen! - her er husets herre bundet til kørestolen. Men han er derfor heller ikke hovedpersonen. Det er hans kone, og da hun forelsker sig i en jæger/skovarbejder under godset, så har hun tydeligvis forfatterens sympati. Eventyret får ende. Det kan ikke blive ved med at gå godt.
Men det er klart at skulle alt ses fra mandens stuer - så kom der nok ingen bog ud af det.
Hvad nu hvis der er to søstre? Og den ene er i stolen, den anden er hende der fortæller? Så får du i hvert fald mulighed for at rykke ud af huset og se verden i større perspektiv.

Vi, der forsøger at skrive bøger, er sårbare overfor revolutioner i vores plots. Men giv det en chance. Der sker jo ikke noget ved at lege med tanken. For der kan ske en masse i bogen hvis den foregår OMKRING pigen i stolen.

Det er rigtigt også at umodenhed er et problem ved skrivning af bøger. Jeg har selv kæmpet imod umodenhed længe efter at jeg blev voksen! Selv idag kan jeg opleve at netop umodenhed kan give inspiration til mangt og meget. Ikke mindst selve lysten til at skrive. Det gustne overlæg kan lægge sig som en kvælende dyne af opgivelse over en. (Jeg er en idiot, jeg dur ikke til noget. Jeg skulle aldrig være begyndt på det")

Man har hørt om en Mozart indenfor musik. Men en Mozart i litteratur? En seksårig der skriver en bog som man ville tillægge en voksen og velskolet forfatter? Hmm. Jeg kan ikke nævne nogen.
Men så børnebøger da? Kan et barn så ikke skrive en børnebog? Nej, det er nok lige så svært, desværre.

Men der findes kvikke og velbegavede ungen mennesker der godt kan! Men de skal ligesom de ældre gide arbejde grundigt med teksten.
Mennesker modnes forskelligt. Flid og arbejdsiver er gode tegn på modenhed. At man ikke giver op, at man gerne skriver om igen og igen. Er man en sådan arbejdsmaskine vil man nok være bedre rustet til at få noget ud af den lærdom man siden kan tiltuske sig.
Et menneske (også en forfatter) er både sjæl og krop. Selv har jeg i ungdommen fået alt for lidt ud af min sjæl fordi min krop var for doven. Det har kostet mig meget.
Et simpelt eksempel: Jeg er kejthåndet og skriver dårligt i hånden. Jeg begyndte tidligt at benytte skrivemaskine. (Årtier før computeren!), men jeg gad aldrig gennemføre et ordentligt kursus i maskinskrivning, så jeg kunne lære denne teknik ordentligt. Jeg meldte mig til det på aftenskole, men stoppede hurtigt. Jeg kedede mig og gad ikke vente på at min krop skulle blive dygtigere, lidt efter lidt. I små, tunge skridt.

Du har tiden for dig, så slid med det, utrætteligt. Så skal det nok komme!

6 år siden
6 år siden
#5

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

6 år siden
6 år siden

Det lyder som om du har ladet Den Store Stygge Kritiker komme ind i dit hoved for tidligt. Ham skal du helst holde væk, indtil du er færdig med råmanuskriptet. Så er han god til at finde fejlene og de steder, der skal ændres. Indtil da, hold ham væk.

Men lige netop det er bare rigtig svært, især under en lang proces, som romanskrivning jo er. Jeg er selv røget i fælden netop nu igenigenigen. Jeg mangler kun et sølle kapitel i en roman, som jeg har arbejdet på on/off i mange år og jeg er simpelthen så nervøs for ikke at kunne gøre det godt nok, om slutningen er for dum, om den passer til historien og hvad andre vil mene om den. Sådan nogle tanker blokerer i stedet for at åbne op for kreativiteten. Så der er ikke rigtig andet at gøre, end at tage Kritikeren ved vingebenet og sætte ham uden for døren. Det er trods alt bedre at have noget tekst at arbejde med frem for ingenting.

Ja, den alvidende fortæller er ikke moderne i øjeblikket, men det kan jo være den bliver det igen, hvem ved? Måske er det en god idé at gøre fortælleren personbunden, måske ikke, det er dig, der bestemmer det.

Under alle omstændigheder er hver eneste sætning, du skriver, ikke spildt, om det bliver udgivet eller ej. Du får øvet dig. Eddie sammenligner det med et instrument, jeg kan give dig en anden version:

Min søn er skrap til at tegne. Han drømmer om at blive animator på de store Hollywood-film. Ja, når man er 15, er det tilladt at drømme stort:-). Men han er da helt sikker på ikke at opnå noget som helst, hvis ikke han øver sig. Og hvad vi ikke har liggende af skitser og papirbunker og lærreder ...

Kort og godt: Skriv!

Jeg synes forøvrigt, det lyder spændende. Også den hovedperson, som er et usædvanligt valg. Netop det kan jo også være en fordel.

6 år siden
6 år siden

Hvor er I søde alle sammen! Tusind tusind tak! Jeg ville inderligt gerne skrive et personligt svar til hver af jer, men skal jeg svare lige så udførligt som I har gjort, så bliver det da en roman i sig selv ;-)

Kort og godt vil jeg bare skrive, at det er utrolig dejligt for en lillebitte 20-årig, som absolut ingen erfaring har i det her komplicerede univers, at have nogle "forfatter-forældre", som kan give et par kærlige skub i ryggen ud af reden. Om jeg så kan flyve op igen eller rammer jorden med et klask, må tiden jo vise! :-p

6 år siden
6 år siden

Hej Ditte!

Du har fået nogle kloge og gode råd af andre forfattere herinde, og de har rigtig meget ret i det de skriver. Jeg vil gerne bidrage med en idé til dig, som du kan overveje. Det er sandt at det er svært at finde et forlag, der vil tage et ubeskrevet blad, hvis de også har en etableret forfatter de kan udgive. Altså at der er en vs sum penge til udgivelser og et forlag let kan tænke at det er sikrest at holde mønten på den forfatter, som allerede har vist sit værd.

Men mulighederne er jo mange i dag. Man kan betale sig fra udgivelse, eller man kan udgive gratis. Den sidste mulighed er rigtig god, fordi det er overkommeligt og fordi det er en mulighed for at se om vingerne bærer. En e-bog som ikke koster noget at hente for læseren kan blive et stort hit, og kan blive delt og læst af langt flere end man regner med. Senere kan samme bog (eller andre) udgives som trykt bog, hvis man fornemmer potentialet er der. Enten via selvudgivelse eller måske på et forlag der er interesseret. Det er en rigtig god måde at få læsere på, at udgive gratis e-bøger. Hvis talentet er der, skal læserne nok finde dig. Næste gang du indsender en roman til et forlag, og kan skrive at din forrige bog blev hentet 25.000 gange (eller et andet dejlig tal), så vil du nok vække større interesse hos redaktøren, end hvis han fornemmer, at han er den første der læser noget fra din hånd. Tænk over den mulighed. Du kan udgive kvit og frit herinde og få din bog ud i verden. Igen, hvis du har noget spændende at byde på, skal dine læsere nok finde dig!

Ang. problematikken med den aktuelle roman. Dino er inde på noget interessant med "Lady C. lover". vinklen i den. En anden mulighed er at lave din hovedperson se og opleve verden gennem de mennesker, som hun ser i huset. Måske sker der ting og sager blandt dem, som vil influere på hovedpersonens liv og opfattelse af livet. Selv om din hovedperson ikke selv går ud i livet, kan hun jo sagtens opleve livet set fra vinduet eller bare gennem de mennesker hun møder, der opsøger hende. Det kan der komme meget interessant ud af. Måske har hun ikke fysikken til at bevæge sig ud i verden, men måske har hun andre evner, som nogen misunder hende, eller måske en viden, som interesserer andre. Måske bliver hun opfattet som "potteplante/paraplystativ" af de andre, men i virkeligheden hører og ser hun alt det, som de andre ikke gør? Indgangsvinklen om kvinden med et handicap kan sagtens bære en stærk historie. Bare husk at der skal være en form for konflikt og et persongalleri som interesserer andre end forfatteren selv.
- Alvidende forfatter eller ej. Blæs på hvad "moden" er. Skriv historien som den skal fortælles. Der er masser af eksempler på forfattere, der brager igennem med lige præcis det som ikke var på mode på det tidspunkt. Altså lige som humlebier, der jo slet ikke ved, at de ikke kan flyve.

Bedste hilsner

Mikala

6 år siden
6 år siden

Jeg tror mange der skriver rigtig gerne vil udgives. Om ikke andet så for at dele deres historier med andre - og det er der bestemt ikke noget i vejen for.

Jeg tror bare, man skal være lidt forsigtig i den forbindelse. Ens ambitioner om at blive udgivet kan blive en hæmsko for en, hvis man fokuserer for meget på Udgivelsen fremfor vejen derhen.

Som Eddie skriver, så kræver det nogle historier og noget erfaring at nå så langt. Hvis man slår sig selv i hovedet med, at man stadigvæk eller endnu ikke er "god nok" til at blive udgivet ... jeg tvivler på det hjælper på motivationen.

Det skal være SJOVT (i det mindste en del af tiden) at skrive :) At skrive er i lange perioder noget man gør alene og hvor man ikke får respons af nogen art, medmindre man da er så heldig at have nogle gode private læsere, der kan heppe på en.

Så for mig skal man nyde den historie man skriver lige nu. Man kan sagtens bekymre sig om, hvordan man gør den til det bedste den kan være, men at lave være med at skrive den, fordi den nok ikke bliver udgivet ... det er da en ret svær bedømmelse at lave på en historie som ikke er færdig.

Hvis din historie brænder efter at blive skrevet, så skriv den og nyd det og bekymre dig og gør dit bedste. Jeg tror, det er sådan vi alle gør det, historie efter historie indtil den dag vi måske er så heldige at få en igennem forlagenes nåleøje :)

6 år siden
6 år siden

Hej Ditte.
Jeg dumper lige tilfældigt ind i en debat om det at skrive en roman.
Mange kloge ord og gode råd er givet og skrevet,så jeg kan ikke tilføje noget nyt.

Blot lige at du bør følge Mikalas råd om at udgive gratis her på Fyldepennen.
Jeg har selv udgivet 3 e-bøger og er faktisk overrasket over så mange der er blevet downloaded.

Det giver, om ikke klingende mønt, så i hvertfald selvtillid og det er spændende at følge med i antallet af downloads.
Det, at skrive er en ensom proces og man tvivler mange gange undervejs.
Når det lykkes at gøre romanen færdig en dag, før eller siden, ( der er jo heldigvis ikke nogen deadline,) så giver det en forløsning og glæde i ens eget sind.
Så alene af den grund, så skriv endelig videre og videre.
Du har jo hele livet foran dig til at modnes gennem egne og andres erfaringer.
De/vi har alle været nybegyndere engang.
God skrive lyst

Kram
Jytte

6 år siden
6 år siden

Mikala, Pernille og Jytte - hvor har I dog sendt nogle fantastiske ord i min retning! Mange tusind tak skal I have! I har givet mig ord som jeg kan trøste mig ved, ord jeg kan huske og ord jeg altid vil tage med mig. Det betyder uendeligt meget for mig! Tak :-)

6 år siden
6 år siden
#12

[Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil]

6 år siden
6 år siden

Rent pedantisk, så kaldte man det altså en rullestol i 1800 - ikke kørestol.

Men et af de det bedste råd jeg har set angående romanskrivning:

"At du ikke føler det du laver er godt nok er ikke nogen undskyldning!"

6 år siden
6 år siden

Hey allesammen! Jeg ville bare lige anbefale denne bog:http://www.amazon...+courage+to+write

Den tager fat på lige netop dette emne. Altid beroligende at læse om andre forfattere med tilsvarende frygter - så føler man sig ikke så alene!

6 år siden
5 år siden

Hej Ditte
Du skrev "Nu har jeg lidt tabt tråden fra denne lange smører, ". Har din roman samme problem?

Jeg tror at du har filtret det kreative ind i det kritiske. Går ikke. Først skrive.

Bagefter læse, sæt mærke ved de passager hvor du har den svageste usikkerhed og lav om, for det er også de steder hvor læseren snubler.

Du er åbenbart tilfreds med plottet. Godt for det er den sværeste del.

Det er længe siden at denne tråd opstod, jeg håber at du er kommet over din tvivl nu. Måske er der ingen der læser det jeg skriver her. Sådan kan det gå.

5 år siden

Besvar debattråd

Debatten Romanrædsel! er startet 09/05-2015 21:42 af Ditte Amalie Hagelund Johansen (PRESMA) og er placeret under Gode råd fra læser til læser.

Log på for at skrive et indlæg i denne debat. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Seneste debatter

4103Dagens ord
17 timer siden · Confucius
40Menneskerettighederne
4 dage siden · Stenfisker
9Troen og kirken
6 dage siden · dino
3Gør ægte kærlighed blind?
6 dage siden · dino
504Kontraster
9 dage siden · Engbo
2Feedback søges til min novellepodca...
1 måned, 11 dage siden · Stenfisker
0Musik
1 måned, 14 dage siden · Savanti
0ups
1 måned, 18 dage siden · Savanti
0Musisk oplevelse
1 måned, 25 dage siden · knudkp
0Dine øjne på Mona Lisa
1 måned, 26 dage siden · MariaMolgaard
10Kunsten i fokus
1 måned, 27 dage siden · Nicolas Jessen
0En ulykke sker aldrig alene
1 måned, 27 dage siden · MariaMolgaard
0HAR DU SET MÅNEN kl 17:30
1 måned, 27 dage siden · MariaMolgaard
0Kan du anbefalde
2 måneder, 4 dage siden · MariaMolgaard
3Hvis du kunne vælge
2 måneder, 6 dage siden · Engbo
5Hvordan skriver man en musical?
2 måneder, 9 dage siden · Miss-Leth
2Valg af forlag til digtsamling
2 måneder, 9 dage siden · Michael But
151Hvad er du taknemmelig for i dag?
2 måneder, 9 dage siden · Michael But
4Din søndag min søndag
2 måneder, 10 dage siden · AnnaPigen3
0Presse meddelse.?
2 måneder, 16 dage siden · JesperSB
94Ligheder
2 måneder, 18 dage siden · Savanti
0Alexander Woods musiker
2 måneder, 21 dage siden · MariaMolgaard
2Spiller i også online spil?
2 måneder, 25 dage siden · dino
8Hvordan har du det
3 måneder, 7 dage siden · Engbo
2Hvordan finder jeg gamle debatter o...
3 måneder, 11 dage siden · Eddie
1Forstå Michael strunge og David Bow...
3 måneder, 24 dage siden · Allimacc
4Hjælp ønskes til sangtekster
3 måneder, 24 dage siden · Den Lianer Gois...
12Hvad inspirerer dig
3 måneder, 29 dage siden · ClPollux
3Spørgsmål om promovering af sin bog...
4 måneder, 4 dage siden · Savanti
1Hvad synes i
4 måneder, 4 dage siden · Henrik German Q...
2Hvordan finder du mere tid i hverda...
4 måneder, 6 dage siden · Kåemer
0Gensidig betalæsning af Krimi/spænd...
4 måneder, 13 dage siden · HeleneB
5Sparring på krimi-roman
4 måneder, 15 dage siden · MariaMolgaard
0Aften scenerie
4 måneder, 15 dage siden · MariaMolgaard
7Korrespondent
4 måneder, 19 dage siden · Dmitri Burdykin
17Hvilken sprogstil foretrækker i?
4 måneder, 20 dage siden · Blækhuset
8Freddy - drengen fra skoven
4 måneder, 21 dage siden · Pia Hansen
0Lejlighed insperation vintage art
4 måneder, 28 dage siden · MariaMolgaard
1Filosofien kedsomhed hvad er det?
4 måneder, 29 dage siden · Engbo
0Hvad skal du i aften du lyst til at...
5 måneder siden · MariaMolgaard
1Internationalt
5 måneder, 1 dag siden · MerakiPLyhne
1Søger app til og skrive. Historie
5 måneder, 1 dag siden · MerakiPLyhne
27Skal vi starte et skrive- fortællef...
5 måneder, 12 dage siden · Anniina
11Transgender
5 måneder, 13 dage siden · Inghard
22Lykke
5 måneder, 14 dage siden · Engbo
2Søger læsere!
5 måneder, 15 dage siden · Dahlenborg
6Teater stykke
5 måneder, 23 dage siden · Nicolas Jessen
4superhelt vs superskurk?
6 måneder siden · Engbo
2Skrive-software?
6 måneder, 6 dage siden · Mons1957
75Bibelen
7 måneder, 11 dage siden · Engbo
4Skrivegruppe 45+
7 måneder, 20 dage siden · HeleneHK
0ideer og inspiration
7 måneder, 21 dage siden · Rising star
11Brug af kommentarer?
7 måneder, 21 dage siden · Pia Hansen
3Psykoterapi
7 måneder, 28 dage siden · Anita A
2Efterlysning af serie
8 måneder, 18 dage siden · Kåemer
6Skriveklub?
8 måneder, 21 dage siden · Andreas9000
0Kritik / personlig / offentligt
8 måneder, 23 dage siden · Brehmer
0Presse meddelser
9 måneder, 12 dage siden · JesperSB
1Copyright af navn
9 måneder, 22 dage siden · Kafkaesque
0Inspirationsråd til at skrive digte
10 måneder, 17 dage siden · belmindelig
20En udfordring med Den fede mand af ...
10 måneder, 20 dage siden · Morpheus
7Gratis TV-kiggeri
10 måneder, 21 dage siden · Prem
2Navne
10 måneder, 22 dage siden · Engbo
20Komplimenter
10 måneder, 24 dage siden · Prem
710 trælse brølere...
10 måneder, 26 dage siden · K.B. Assenholm
11Jalousi
10 måneder, 27 dage siden · Kåemer
3Saxo Publish eller Book on Demand (...
10 måneder, 27 dage siden · TheProject
4Gensidig betalæsning - Roman
10 måneder, 27 dage siden · Kafkaesque
5Bekræft dit køb med nemid
11 måneder, 1 dag siden · mlsj
1DAGENS KÆRLOGHED
11 måneder, 5 dage siden · Engbo
6Hvem kan italiensk?
11 måneder, 6 dage siden · Kafkaesque

Gode råd fra læser til læser

1Søger app til og skrive. Historie
5 måneder, 1 dag siden · MerakiPLyhne
0Søger råd vedr. redaktørhjælp
1 år, 5 måneder siden · melberg
11Råd søges om tid til at skrive
1 år, 6 måneder siden · JacobScribus
0Gode fonde til rejselitteratur
2 år siden · Rejseforfattere...
0Otiumstol - anbefalinger
2 år siden · Machula T.
0Anbefal et fælleskontor
2 år siden · sylvain_24
4Smag
3 år siden · Stinapige
10Følgebrev?
3 år siden · Stinapige
14Forfatterhøjskole - God ide eller s...
3 år siden · JacobPatrickPou...
1Skrivekursus KBH
3 år siden · Bondekonen
4Inspiration af regn
4 år siden · dino
2adressse
4 år siden · Kåemer
1Søvnproblemer
5 år siden · Kåemer
15Romanrædsel!
5 år siden · jespero
4Leje en bil på Mallorca
5 år siden · finniqan
5Skriveblokade/Hvordan skal jeg star...
5 år siden · kreativ
2Søren Kirkegaard
5 år siden · Kåemer
3Hjemmehjælpen.
5 år siden · Amolovia
3Sparringspartner
6 år siden · Lyngholt
0Online kurser forfatterskole.dk
6 år siden · Lillemor
6Skriv levende!!
6 år siden · Sabbath
3Fordybelse
6 år siden · Lotusviolaperle
0Forfatter tips
6 år siden · Lotusviolaperle
7En tur i Londons gader...
6 år siden · PRESMA
3Svært valg
6 år siden · Cathrine Hay
9Renskrevne ideer?
6 år siden · Perzival
12Telefonnummer i en fiktiv roman?
6 år siden · Ejnar
13At lave en e-bog nr. 2 - tanker omk...
7 år siden · Grosvenor
5Beskrivelser af personer, steder, f...
7 år siden · Bondekonen
0Sådan kan man også blive udgivet
7 år siden · Vindspillet
10Om at rydde op … Gode råd
7 år siden · heksemutter
4Forfatterskolen i København
7 år siden · PRESMA
10Omvendt skriveblokade
7 år siden · Kåemer
12Skriveblokade?
7 år siden · PRESMA
2Fugle og højder
7 år siden · Kåemer