Bøger, forlag og litterært · Intet svar fra forlag om modtagelse af manuskript

5 svar
Senest opdateret 5 måneder, 2 dage siden · Theplayer1978, dino
5 måneder, 4 dage siden

Jeg har sendt manuskripter til en del forlag, og fået både begrundede og ubegrundede afslag, men her for nylig oplevede jeg noget, som jeg ikke er stødt på før. Forlaget, som jeg ikke vil nævne her, vil/kan ikke svare på om manuskriptet er modtaget. Det stiller forfatteren i en prekær situation. Den uskrevne regel, om ikke at sende til flere forlag ad gangen, er svær at overholde, hvis man ikke ved om manuskriptet er modtaget. Jeg håber ikke, at det er en tendens, der spreder sig, så derfor vil jeg høre, om der er andre, der har oplevet dette. Og hvad de eventuelt har gjort ved dette dilemma.

5 måneder, 4 dage siden
5 måneder, 4 dage siden

For mange år siden sendte jeg et manus til et forlag som sagde at der ville blive svaret efter x måneder. Efter ca 2x måneder henvendte jeg mig for at høre ad.
Man kendte ikke til noget fra mig, men man ville dog tjekke op på det. Senere ringede jeg så og man svarede at ja, man havde fundet det. Og nej, man var ikke interesseret i det.

Jeg vil også afstå fra at nævne det. (Selvom man nok ville gøre dem en tjeneste ved at nævne det, så de måske kunne slippe for at få tilsendt alt det bras. "Nu er det den femte makulator, vi snart har slidt op!" kan jeg høre sekretæren stønne. Men som jeg siger: "De der fælder træer skal jo også leve!")
Men det begynder med H.

5 måneder, 4 dage siden
5 måneder, 4 dage siden

Forstår udmærket, at et manuskript kan være for dårligt til, at man vil svare på, om man vil udgive det. Det er fint nok, så kan man sende det et andet sted hen. Men at et manuskript kan være så dårligt, at man ikke vil svare på, om man har modtaget det, virker lidt vildt. Det forhindrer, at manus bliver sendt igen, og samtidigt forsinker det en eventuel indsendelse til et andet forlag.
En anden ting, der måske er mere sandsynlig, er, at manus er bortkommet, og at det kan være pinligt at indrømme. Der kan være andre årsager, men det er i bedste fald gisninger og spekulationer. Fremover vil jeg være lidt mere forsigtig med at sende ind. Heldigvis kan man i Danmark stadig sende uopfordret. Det ville være trist, hvis man skulle hyre en agent, før man kan sende til et forlag, ligesom det er tilfældet i USA på de fleste større forlag, men måske er det sådan, man bør gøre fremover.

5 måneder, 4 dage siden
5 måneder, 3 dage siden

Update. Jeg er kommet til at oplyse arbejdstitlen på manuskriptet og ikke den endelige titel. (Jeg ændrede den, dagen før jeg sendte ind). Det var pinligt. Fejlen er selvfølgelig min. Det kan anbefales, kun at have en version af følgebrevet. Nemlig det, der bliver sendt.

5 måneder, 3 dage siden
5 måneder, 2 dage siden

Nogle gange kan man være så feberophedet i forbindelse med sin tekst at man får sjusket med de "sekretæragtige ting," som titel på teksten, titel på computerfilen der rummer teksten osv.

Man kan sagtens i PC'en have flere versioner liggende med forskellige titler på datafilen.

Hvis man skriver "Den grimme ælling," kan man jo godt have den liggende på computeren som "Andegård 1," Andegård 2," osv.
men til forlaget skal der indføjes den rigtige titel.
Det er noget ged at man ikke lige holder hovedet koldt og får tjekket disse formalia, som kan gøre det besværligt for forlaget. Man kan lige så godt stryge forlaget med hårene, hvor man kan.

Jeg husker en ting hvor jeg først meget sent fik tænkt mig om. Jeg havde en person i teksten (biperson af mindre betydning.) som refererede til en virkelig person og med hans rigtigt navn. Meget sent fik jeg den geniale idé at spørge om man måske skulle ændre på navnet. Og svaret var selvfølgelig ja.

Så sjusk på falderebet - vi må prøve at undgå det i vor egen interesse.

5 måneder, 2 dage siden
5 måneder, 2 dage siden

Ja. Det er ikke alle forlag, der sender et brev ud, hvor der kvitteres for modtagelse. At jeg kontakter forlaget og nævner den forkerte titel, gør forvirringen komplet. De var dog meget forstående, så nu må jeg bare vente på et svar og skrive en ny i mens.

5 måneder, 2 dage siden

Besvar debattråd

Debatten Intet svar fra forlag om modtagelse af manuskript er startet 12/07-2017 05:47 af Arne Plester (Theplayer1978) og er placeret under Bøger, forlag og litterært.

Log på for at skrive et indlæg i denne debat. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Seneste debatter

1450Dagens ord
52 minutter siden · solvejgh
9Evolutions forskning.
5 timer, 24 minutter siden · leviP
6Et Spørgsmål
8 timer, 41 minutter siden · Bondekonen
12Bandeord
23 timer siden · Morpho
109Selvforsvar
1 dag, 10 timer siden · thevoid
33Er ligestillingen umagen værd?
3 dage siden · Morpho
1Forbrugersamfund
5 dage siden · Camra
30Gentleman eller kvinde
5 dage siden · Morpho
4Min moders stemme
7 dage siden · Engbo
8Uforståelige digte
8 dage siden · Agrippo
0Slagtryk
9 dage siden · heksemutter
12Hurra nu nåede bogen frem.
11 dage siden · heksemutter
15Overgreb
13 dage siden · Morpho

Bøger, forlag og litterært

6Et Spørgsmål
8 timer, 41 minutter siden · Bondekonen
0Slagtryk
9 dage siden · heksemutter
24Skuespil
23 dage siden · Kåemer
4Illustrator og forfatter, samt inds...
29 dage siden · prefu
1Lokation reception - København
1 måned, 9 dage siden · Bondekonen
32Afslag
1 måned, 13 dage siden · prefu
2Hvilken kontrakt skal jeg vælge
2 måneder, 16 dage siden · DE-O
9Erfaringer med forlaget Mellemgaard
3 måneder, 9 dage siden · Fynbogen
2Pris og design af forside til ebog?
4 måneder, 1 dag siden · Ordspinderen
3Bog på fyldepennen
4 måneder, 22 dage siden · thevoid
5Intet svar fra forlag om modtagelse...
5 måneder, 2 dage siden · Theplayer1978
4Hvedekorn
5 måneder, 3 dage siden · Theplayer1978
9Imaginære sprog til fantasy bog: ni...
8 måneder, 4 dage siden · DenFrieNukleoti...