Bøger, forlag og litterært · Intet svar fra forlag om modtagelse af manuskript

5 svar
Senest opdateret 7 måneder, 14 dage siden · Theplayer1978, dino
7 måneder, 16 dage siden

Jeg har sendt manuskripter til en del forlag, og fået både begrundede og ubegrundede afslag, men her for nylig oplevede jeg noget, som jeg ikke er stødt på før. Forlaget, som jeg ikke vil nævne her, vil/kan ikke svare på om manuskriptet er modtaget. Det stiller forfatteren i en prekær situation. Den uskrevne regel, om ikke at sende til flere forlag ad gangen, er svær at overholde, hvis man ikke ved om manuskriptet er modtaget. Jeg håber ikke, at det er en tendens, der spreder sig, så derfor vil jeg høre, om der er andre, der har oplevet dette. Og hvad de eventuelt har gjort ved dette dilemma.

7 måneder, 16 dage siden
7 måneder, 16 dage siden

For mange år siden sendte jeg et manus til et forlag som sagde at der ville blive svaret efter x måneder. Efter ca 2x måneder henvendte jeg mig for at høre ad.
Man kendte ikke til noget fra mig, men man ville dog tjekke op på det. Senere ringede jeg så og man svarede at ja, man havde fundet det. Og nej, man var ikke interesseret i det.

Jeg vil også afstå fra at nævne det. (Selvom man nok ville gøre dem en tjeneste ved at nævne det, så de måske kunne slippe for at få tilsendt alt det bras. "Nu er det den femte makulator, vi snart har slidt op!" kan jeg høre sekretæren stønne. Men som jeg siger: "De der fælder træer skal jo også leve!")
Men det begynder med H.

7 måneder, 16 dage siden
7 måneder, 16 dage siden

Forstår udmærket, at et manuskript kan være for dårligt til, at man vil svare på, om man vil udgive det. Det er fint nok, så kan man sende det et andet sted hen. Men at et manuskript kan være så dårligt, at man ikke vil svare på, om man har modtaget det, virker lidt vildt. Det forhindrer, at manus bliver sendt igen, og samtidigt forsinker det en eventuel indsendelse til et andet forlag.
En anden ting, der måske er mere sandsynlig, er, at manus er bortkommet, og at det kan være pinligt at indrømme. Der kan være andre årsager, men det er i bedste fald gisninger og spekulationer. Fremover vil jeg være lidt mere forsigtig med at sende ind. Heldigvis kan man i Danmark stadig sende uopfordret. Det ville være trist, hvis man skulle hyre en agent, før man kan sende til et forlag, ligesom det er tilfældet i USA på de fleste større forlag, men måske er det sådan, man bør gøre fremover.

7 måneder, 16 dage siden
7 måneder, 15 dage siden

Update. Jeg er kommet til at oplyse arbejdstitlen på manuskriptet og ikke den endelige titel. (Jeg ændrede den, dagen før jeg sendte ind). Det var pinligt. Fejlen er selvfølgelig min. Det kan anbefales, kun at have en version af følgebrevet. Nemlig det, der bliver sendt.

7 måneder, 15 dage siden
7 måneder, 14 dage siden

Nogle gange kan man være så feberophedet i forbindelse med sin tekst at man får sjusket med de "sekretæragtige ting," som titel på teksten, titel på computerfilen der rummer teksten osv.

Man kan sagtens i PC'en have flere versioner liggende med forskellige titler på datafilen.

Hvis man skriver "Den grimme ælling," kan man jo godt have den liggende på computeren som "Andegård 1," Andegård 2," osv.
men til forlaget skal der indføjes den rigtige titel.
Det er noget ged at man ikke lige holder hovedet koldt og får tjekket disse formalia, som kan gøre det besværligt for forlaget. Man kan lige så godt stryge forlaget med hårene, hvor man kan.

Jeg husker en ting hvor jeg først meget sent fik tænkt mig om. Jeg havde en person i teksten (biperson af mindre betydning.) som refererede til en virkelig person og med hans rigtigt navn. Meget sent fik jeg den geniale idé at spørge om man måske skulle ændre på navnet. Og svaret var selvfølgelig ja.

Så sjusk på falderebet - vi må prøve at undgå det i vor egen interesse.

7 måneder, 14 dage siden
7 måneder, 14 dage siden

Ja. Det er ikke alle forlag, der sender et brev ud, hvor der kvitteres for modtagelse. At jeg kontakter forlaget og nævner den forkerte titel, gør forvirringen komplet. De var dog meget forstående, så nu må jeg bare vente på et svar og skrive en ny i mens.

7 måneder, 14 dage siden

Besvar debattråd

Debatten Intet svar fra forlag om modtagelse af manuskript er startet 12/07-2017 05:47 af Arne Plester (Theplayer1978) og er placeret under Bøger, forlag og litterært.

Log på for at skrive et indlæg i denne debat. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Seneste debatter

1Ørehængere
1 time, 25 minutter siden · dino
27Åh nej! - Ikke igen!
1 time, 35 minutter siden · dino
1656Dagens ord
9 timer, 38 minutter siden · leviP
0Betalæser søges til tre noveller
1 dag, 7 timer siden · Syrene Hvid
13Skrivegruppe Midtjylland
1 dag, 13 timer siden · LineG
12Nogen der har gang i noget
1 dag, 13 timer siden · nillepoulsen
10Et sted jeg kan gemme min tekst
1 dag, 14 timer siden · nillepoulsen
12Hvad er du taknemmelig for i dag?
2 dage, 5 timer siden · Syrene Hvid
9Det at skrive
2 dage, 10 timer siden · kirstine12
7Gode danske udviklingsromaner?
3 dage siden · Vacca foeda
21Erfaringer med forlaget Mellemgaard
4 dage siden · Gorm Winther
37Dagens Vits
4 dage siden · leviP
0illustrationer
6 dage siden · kirstine12

Bøger, forlag og litterært

7Gode danske udviklingsromaner?
3 dage siden · Vacca foeda
21Erfaringer med forlaget Mellemgaard
4 dage siden · Gorm Winther
6Verdens bedste roman
15 dage siden · Morpho
2Fortælle bogens historie på en visu...
1 måned, 11 dage siden · Dizzy76
2Slagtryk
1 måned, 29 dage siden · heksemutter
6Et Spørgsmål
2 måneder, 12 dage siden · Bondekonen
24Skuespil
3 måneder, 5 dage siden · Kåemer
4Illustrator og forfatter, samt inds...
3 måneder, 11 dage siden · prefu
1Lokation reception - København
3 måneder, 21 dage siden · Bondekonen
32Afslag
3 måneder, 25 dage siden · prefu
2Hvilken kontrakt skal jeg vælge
4 måneder, 28 dage siden · DE-O
2Pris og design af forside til ebog?
6 måneder, 13 dage siden · Ordspinderen
3Bog på fyldepennen
7 måneder, 4 dage siden · thevoid